ארטישוק ממולא בשר \ עוף טחון
מעדן שחבל לפספס!
מצרכים לבשר:
15-20 תחתיות ארטישוק קפוא
700 גר' בשר טחון \ עוף טחון
3 כפות קמח מצה או פרורי לחם
חופן כוסברה קצוצה
בצל בינוני מגורד
4 כפות שמן
רבע כף פפריקה
רבע כף כמון
מעט פלפל
כפית שטוחה מלח
לרוטב:
בצל גדול פרוס
כף כרכום
כף פפריקה
פלפל שחור
כפית מלח
הכנה הבשר: שמים בקערה את הבשר, הפרורי לחם, הכוסברה, הבצל המגורד, השמן והתבלינים ולשים לעיסה אחידה.
הכנת הרוטב: מטגנים בסיר רחב ושטוח את פרוסות הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את תבליני הרוטב עם 2 כוסות מים ומבשלים 2 דקות.
ממלאים כל תחתית ארטישוק בכדור בשר ומהדקים היטב.
מסדרים את כל התחתיות אחד לצד השני בסיר השטוח, ומוסיפים מים לגובה התחתיות ארטישוק.
מבשלים על אש גבוהה עם מכסה סגור וכשמתחיל לרתוח מנמיכים את האש ומשאירים מכסה פתוח עד לצמצום הרוטב וריכוך הארטישוק.
* אם נגמרים המים והארטישוק עדיין קשה בנעיצת מזלג – ניתן להוסיף מים עד לריכוכו המלא.
מעדן שחבל לפספס!
מצרכים לבשר:
15-20 תחתיות ארטישוק קפוא
700 גר' בשר טחון \ עוף טחון
3 כפות קמח מצה או פרורי לחם
חופן כוסברה קצוצה
בצל בינוני מגורד
4 כפות שמן
רבע כף פפריקה
רבע כף כמון
מעט פלפל
כפית שטוחה מלח
לרוטב:
בצל גדול פרוס
כף כרכום
כף פפריקה
פלפל שחור
כפית מלח
הכנה הבשר: שמים בקערה את הבשר, הפרורי לחם, הכוסברה, הבצל המגורד, השמן והתבלינים ולשים לעיסה אחידה.
הכנת הרוטב: מטגנים בסיר רחב ושטוח את פרוסות הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את תבליני הרוטב עם 2 כוסות מים ומבשלים 2 דקות.
ממלאים כל תחתית ארטישוק בכדור בשר ומהדקים היטב.
מסדרים את כל התחתיות אחד לצד השני בסיר השטוח, ומוסיפים מים לגובה התחתיות ארטישוק.
מבשלים על אש גבוהה עם מכסה סגור וכשמתחיל לרתוח מנמיכים את האש ומשאירים מכסה פתוח עד לצמצום הרוטב וריכוך הארטישוק.
* אם נגמרים המים והארטישוק עדיין קשה בנעיצת מזלג – ניתן להוסיף מים עד לריכוכו המלא.