דרוש מתכון מנה עיקרית בשבת למשפחה צעירה

...Naomi

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
לא טרחתי לקרוא את כל התגובות
רק מציעה למי שמקפיד ממש לאכול גם מרק בליל שבת
לשנות את הסדר- דגים עיקרית ואז מרק למי שמעוניין.

בשבתות חורף אולי גם אפשר לדחות את זה להמשך הערב.
לפעמים כשאנחנו בבית אני מכינה כדורי עוף אווריריים ומתובלים בתוך המרק
אשמח למתכון. קציצות כאילו?
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
וסתם מענין
למה אצל ההורים שלי יש את כל הנ"ל ואיכשהוא הכל נאכל? (אני גם אצל ההורים לא אוכלת מנה עיקרית אבל כל השאר-כן)
למה שאנחנו בבית זה שונה?
קצב הארוחה שונה כשיש הרבה סועדים.
יש הפסקות יותר גדולות בין המנות
איך מוצאים בלילה?
על הפלטה אסור לדעת האשכנזים
להוריד ולהחזיר מסובך
מתרגלים
 

EfratHL

משתמש פעיל

...Naomi

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
בדיוק

מוסיפים ל400 גרם עוף או הודו טחון
בצל מגורר דק
ביצה
שליש כוס פירורי לחם
מלח, פלפל שחור ואבקת שום
זורקים כדורים למרק הרותח
את מכינה בעצם מרק ירקות ומוסיפה את זה?
לא מתפורר במרק?
 

רבקי 1234

משתמש פעיל
אצלנו ג"כ אוכלים סעודה מסורתית לחלוטין: דגים, מרק ועוף,
בעוף כמעט לא נוגעים. מגישה אותו בראשון.
הענין הוא שעוף שבושל והתקרר נהיה (טעמנו) הרבה פחות טעים.
למישהי יש טיפים בנושא?
מבשלים עוף ומחלקים מיד ל4 תבניות בכל תבנית שמים קצת רוטב אחד שמים על הפלטה והשאר במקפיא וכל שבוע מוציאים תבנית אחת וכנ"ל אצלי עם הפערפל/פיתים או איך שתקראי לזה שמה מיד עם העוף בתבנית (וחוסכת לבשל כל שבוע עוד שתי סירים)
 

רבקי 1234

משתמש פעיל
ואיך את עם הכמויות שאת צריכה להכין?
יש עניין שאישה תישאר שפויה ושמחה..
או שהוא מכין?
הכל עניין של הרגל
מה כל המרוקאים פה שמשקיעים בסלטים גם בכמות וגם בעבודה לא מכניסים כמה מצרכים למעבד מזון ונהייה סלט אז מה הם נשארות שפויות אצלם הבעל עוזר?
 

אסתי3311

משתמש סופר מקצוען
מבשלים עוף ומחלקים מיד ל4 תבניות בכל תבנית שמים קצת רוטב אחד שמים על הפלטה והשאר במקפיא וכל שבוע מוציאים תבנית אחת וכנ"ל אצלי עם הפערפל/פיתים או איך שתקראי לזה שמה מיד עם העוף בתבנית (וחוסכת לבשל כל שבוע עוד שתי סירים)
מהמקפיא גם מורגש הבדל (לטעמנו האנין...)
 

ס.ב.

משתמש רשום
אם אני יאכל חלבי בשבת כי לא בא לי על זה ויותר אוהבת חלבי
הילדים שלי ילבשו חולצות צבעוניות כי איפה כתוב שצריך ללבוש חולצה לבנה ומכנס שחור
וסתם מעניין איך הבעל זורם עם זה
אין כמו ריח של שבת

מעניין שכל הדורות לא אכלו חלבי ושמרו חתיכת עוף בשביל שבא
 

ס.ב.

משתמש רשום
אם אני יאכל חלבי בשבת כי לא בא לי על זה ויותר אוהבת חלבי
הילדים שלי ילבשו חולצות צבעוניות כי איפה כתוב שצריך ללבוש חולצה לבנה ומכנס שחור
וסתם מעניין איך הבעל זורם עם זה
אין כמו ריח של שבת

מעניין שכל הדורות לא אכלו חלבי ושמרו חתיכת עוף בשביל שבא


היום הרבה מהציבור לא מלביש לילדים חולצות לבנות לשבת.
פעם קמח לבן היה נחשב כקמח חשוב,
היום כשאני רוצה להתפנק אני מכינה חלות ביתיות מקמח כוסמין, או מלא 80%.
לא מסוגלת לאכול חלות קנויות.

לליל שבת מכינה מרק עם תוספות (עוף/ קציצות עוף, אטריות, שקדי מרק, ירקות) וזהו.
וגם את זה אוכלים בקושי.
מנה עיקרית היתה נכנסת ישר למקרר, אז החלטתי להפסיק עם זה.
 

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
הכל עניין של הרגל
מה כל המרוקאים פה שמשקיעים בסלטים גם בכמות וגם בעבודה לא מכניסים כמה מצרכים למעבד מזון ונהייה סלט אז מה הם נשארות שפויות אצלם הבעל עוזר?
דיברתי עלייך. לא על המרוקאיות :)
אני מאוד משקיעה על שבת כבר עשור ועדיין לא התרגלתי. ולכן יש שבתות שמשקיעה יותר ויש פחות ופחות.. לפי הכוחות שעומדים לרשותי. לא כפופה לשום מנהג כזה או אחר חוץ מזה שיהיה לנו נעים וכיף בשבת ולקראתה.
 

emma

משתמש מקצוען
הכל עניין של הרגל
מה כל המרוקאים פה שמשקיעים בסלטים גם בכמות וגם בעבודה לא מכניסים כמה מצרכים למעבד מזון ונהייה סלט אז מה הם נשארות שפויות אצלם הבעל עוזר?
כי זה הבסיס אצלנו
אני לא מכירה מרוקאים שאוכלים מרק בשבת
בשבילם זה פחיתות כבוד
אצלנו אוכלים
מלאא סלטים (מושקעים...לא רק טחינה קנויה סלטים כמו חציל מטוגן,חציל קלוי,מטבוחה,גזר מבושל ועוד)
דגים
בשר+ 2 תוספות
קינוח
לא יודעת למה אבל אף אחד לא מתלונן שהוא מפוצץ...
כולם אוכלים בכיף
כל אחד כמות לפי כמה שבא לו
ואגב, הסלטים זה הרבה יותר עבודה מהאוכל
לוקח כפול זמן....
 

בר אילן

משתמש צעיר
דיברתי עלייך. לא על המרוקאיות :)
אני מאוד משקיעה על שבת כבר עשור ועדיין לא התרגלתי. ולכן יש שבתות שמשקיעה יותר ויש פחות ופחות.. לפי הכוחות שעומדים לרשותי. לא כפופה לשום מנהג כזה או אחר חוץ מזה שיהיה לנו נעים וכיף בשבת ולקראתה.
ופותחת האשכול (ורבים נוספים) שמחה להיות כפופה למנהג כזה או אחר, ולא רק לזה שיהיה לה כייף ונעים.

מדהים שהערך העליון שיהיה לי כייף ונעים נהיה בעל משמעות רוחנית, ודורס בדרכו כל מנהג.
 

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען
אצלנו ג"כ אוכלים סעודה מסורתית לחלוטין: דגים, מרק ועוף,
בעוף כמעט לא נוגעים. מגישה אותו בראשון.
הענין הוא שעוף שבושל והתקרר נהיה (טעמנו) הרבה פחות טעים.
למישהי יש טיפים בנושא?
לעקוב כמה אתם כן אוכלים, ולבשל את מס' המנות המתאים.
גם אם זה רבע עוף אחד לכל המשפחה.
 

אסתי3311

משתמש סופר מקצוען
מדהים שהערך העליון שיהיה לי כייף ונעים נהיה בעל משמעות רוחנית, ודורס בדרכו כל מנהג.
השבת אמורה להיות אכן נעימה. זה בסיס יסודי מאד.

יש חוגים שבהם אין מסורת ברורה למאכלי השבת וזה בסדר לגוון.
זה כמובן לא הופך את מי שכן מקפיד על מסורת מאכלי השבת ל'נצמד לערכים חסרי משמעות'.
 

שרה נ.

משתמש פעיל
אפשר פירוט איזה סלטים?
סלט ביצים
סלט פטריות/בצל/ביצה מטוגן
סלט פטריות חי עם פלפלים
פלפלים קלויים (קנוי)
חציל במיונז
טחינה (קנוי)
כרוב סגול במיונז
כרוב סגול חי עם פטרוזיליה וכו'
סלט גזר
חמוצים 1
חמוצים 2
זיתים מתובלים (קנוי)
חסה ושרי
פלפלים חריפים קצוץ (קנוי)
עגבניות שרי עם בצל ירוק
פרוסות חציל בפירורי לחם
ביצים ממולאות (לילדים)

כבר אזכר מה היה האחרון

אנחנו בד"כ לא מגיעים לכזאת כמות, בד"כ 10-12
בעלי רגיל ככה מהבית וכולנו אוהבים..
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה