עצוב לקרוא את ההודעה הזו, ניכר שאינך מבין בתחום הכשרות, ולכן השגגה הזו יוצאת מקולמוסך.
לפני מאה שנה גם לא היו ריסוסים, לא הייתה תחבורה בין יבשתית שתייבא תולעים ורמסים ממדינות אחרות, לא הייתה טכנולוגיה שתמשוך סוגי חרקים חדשים, לא הייתה תחרות ושיווק מסחרי, כל משפחה הייתה עושה את כל פעולות הכשרות אצלה בבית, כולל הכשרה, הפרשת תרומות ומעשרות, ניקוי יסודי וכו'.
רצוי מאוד להזהר בדברים שנכתבים.
"כל שטות בזכוכית מגדלת" ? כנראה שאינך מודע בכלל לבעיות וזה חמור עוד יותר, כמה תולעים יש בתותים, קשיו שהפוסקים כותבים שרצוי מאוד לבדוק אחד אחד.
אם אתה אוכל כל מאכל שיש עליו חותמת של רב כלשהו, זו זכותך, אך זה דבר חמור ביותר שאדם ירא שמיים לא יבחן טוב טוב את מה שהוא מכניסה לפה, יש בעיות רבנות ואיסורים חמורים, ספרדים ואשכנזים פוסקים צורה אחרת, ספרדי שאוכל בשר לא חלק עובר על איסורים, וכי אם יש חותמת של רב אשכנזי זה מתיר לנו לאכול? פשוט שטות גמורה
מזמין אותך להגיע ונפתח ביחד חבילות של ירק עלים בגידול רגלים, ובעיינך תראה את החרקים, בלי זכוכיות ובלי מגדלות
קראתי "בקול" מכריכה לכריכה ספר על כשרויות המאכלים.
עזוב אותך, מי שמחמיר "יותר מדי" בכשרויות המאכלים, לא יודע איך הביזנעס עובד, ובעקיפין גורם לפירוד ולמחלוקות בישראל.
מחקרים מדעיים מצאו שכל אדם אוכל ביודעין או שלא, כחצי קילו חרקים כל חייו.
ראיתי בעיניים שלי, משגיח של בד"ץ האחראי על כל איזור המרכז, נכנס למאפיה תחת כשרותו, ואוכל מהמדף בלי לשלם ובלי לברך....
ראיתי בעיניים שלי, משגיח כשרות של בד"ץ, פסל קו של 18 דקות בצק למצות, בגלל טיפה אחת של זיעה, שנפלה ממצח של מעבד לשלחן העיבוד, ועוד עשה לו בושות מול כל הצוות....
ראיתי בעיניים שלי, שהייתי עובד בברירת תבלינים לפסח, 18 שקים כמון כ"א 25 ק"ג, אין לא ג'וק ולא גרגר חיטה 1 בכל השקים, ובעה"ב לא מצא כבר 10 שנים בכמון אפי' פסול אחד, ובכ"ז המשגיח לא מוכן לוותר על ברירה ידנית....
עזוב אותך, למצוא את הג'וקים זה לא הבעיה, להכשיר למרות זאת, זו הגדלות, רק שאת זה לא מלמדים....
וכל אברכונצ'יק זב חוטם שמוצא תולעת בערימת שחת, פוסל את כל העוה"ז ואשתו.
ולמעשה, אי אפשר, שלא יבלבלו לך את השכל, אי אפשר להקיף לגמרי את כל נושאי הכשרויות גם אם תפעיל את כל העולם רק על זה.
אוכל כשר מצריך גידול אחריות אישית.
אני חושב שהיהדות החרדית בקונספציה שגויה כבר יותר ממאה שנה.