מתאים ליומיים חג ושבת, נשנוש שווה ומשביע,
מוצלח בהקפאה (חובה שיהיה שם, אחרת הוא לא יהיה...)
מקלוני שומשום
מערבבים במיקסר:
4 כוסות קמח (אני הוספתי עוד חצי כוס כי יצא לי דביק מידי)
חצי כוס שמן
כפית וחצי מלח
שליש כוס סוכר
א. אפיה
1 ורבע כוס מים
3/4 כוס שומשום
מחלקים ל-4 חלקים
מרדדים (אפשר בעזרת מעט קמח ) כל חלק על נייר אפיה
בגודל של תבנית תנור
דק דק
חותכים רצועות דקות (אפשר בסכין, אפשר בגלגלת של פיצה)
חוצים באמצע(כדי שלא יצאו מקלות ארוכות מידי)
אופים בתנור על 180 מעלות- 20 דקות עד להשחמה (לבדוק שלא ישרף)
לאחר שזה מתקרר מעט - להפריד את המקלות
ומיד מיד להקפיא (כדי שישאר משהו .. כי כולם יבואו וירצו רק כמה מקלות...)
מוצלח בהקפאה (חובה שיהיה שם, אחרת הוא לא יהיה...)
מקלוני שומשום
מערבבים במיקסר:
4 כוסות קמח (אני הוספתי עוד חצי כוס כי יצא לי דביק מידי)
חצי כוס שמן
כפית וחצי מלח
שליש כוס סוכר
א. אפיה
1 ורבע כוס מים
3/4 כוס שומשום
מחלקים ל-4 חלקים
מרדדים (אפשר בעזרת מעט קמח ) כל חלק על נייר אפיה
בגודל של תבנית תנור
דק דק
חותכים רצועות דקות (אפשר בסכין, אפשר בגלגלת של פיצה)
חוצים באמצע(כדי שלא יצאו מקלות ארוכות מידי)
אופים בתנור על 180 מעלות- 20 דקות עד להשחמה (לבדוק שלא ישרף)
לאחר שזה מתקרר מעט - להפריד את המקלות
ומיד מיד להקפיא (כדי שישאר משהו .. כי כולם יבואו וירצו רק כמה מקלות...)