דרוש מתכון ארוחות צהריים טעימות לילדים קטנים

saralulu

משתמש מקצוען
מחפשת מתכונים טובים וטעימים
אשמח אם כל אחת תוכל לשתף אותי ואת כולן במתכון לארוחת צהריים שהכי אהובה על ילדיה הקטנים.
תודה רבה מראש!
שגרה שמחה ומבורכת בעז״ה!
 

אמא לשני מתוקים

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
גולש תפוחי אדמה ונקניקיות בשריות.
- לא הכי בריא אבל המנה המועדפת על הילדים כאן
חזה עוף צרוב על פלנצה. במשרה תבלינים
פסטה עם הרבה רוטב אדום
בורגול עם ירקות
קציצות. בעדיפות למטוגנות
עראיס עוף
שניצל דג
מרקים - כל הסוגים בכל העונות
 

saralulu

משתמש מקצוען
גולש תפוחי אדמה ונקניקיות בשריות.
- לא הכי בריא אבל המנה המועדפת על הילדים כאן
חזה עוף צרוב על פלנצה. במשרה תבלינים
פסטה עם הרבה רוטב אדום
בורגול עם ירקות
קציצות. בעדיפות למטוגנות
עראיס עוף
שניצל דג
מרקים - כל הסוגים בכל העונות
רעיונות מקסימים
אשמח כשתוכלי, שתכתבי לי את המתכונים.
תודהההה
 

שקדי

משתמש מקצוען
גולש תפוחי אדמה ונקניקיות בשריות.
- לא הכי בריא אבל המנה המועדפת על הילדים כאן
חזה עוף צרוב על פלנצה. במשרה תבלינים
פסטה עם הרבה רוטב אדום
בורגול עם ירקות
קציצות. בעדיפות למטוגנות
עראיס עוף
שניצל דג
מרקים - כל הסוגים בכל העונות
גם אני אשמח למתכונים.
 

בתשבע456

משתמש פעיל
נקניקיות עם פתיתים
רכיבים:
10 נקניקיות בשריות / פרווה מופשרות
1 חב' פתיתים
4 כפות שמן
1 כף שטוחה מלח
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1/3 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר.
חותכים כל נקניק לפרוסות עגולות ומטגנים קלות בשמן.
מוסיפים את הפתיתים ומטגנים לעוד דקה.
מוסיפים תיבול ו3 כוסות מים רותחים.
מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מעט פתוח ל 5- דקות.
מכבים את האש, ומשאירים מכוסה לעוד 5 דקות.

בנוס ףעוד רעיון חזה חתוך דק, מושרה בקצת רוטב צילי ורוטב סויה, על מחבת פסים, עם אורז או כל תוספת הילדים מאד אוהבים!
ועוד משו שהילדים שלי אוהבים, מטגנים קוביות חזה אחרי שנראה מבושל מוסיפים כמות יפה של רוטב סויה ומבשלים-מטגנים יחד, בנתיים מכינים ספגטי ושופכים את הספגטי לחזה אז מערבבים יחד שהכל יהיה עם רוטב,- יש אפשרות לטגן לפני החזה בצל, פלפל, גזר ואז להמשיך כמו שאמרתי, אצלי הילדים לא אוהבים..
 

אמא לשני מתוקים

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
רעיונות מקסימים
אשמח כשתוכלי, שתכתבי לי את המתכונים.
תודהההה
גם אני אשמח למתכונים.
גם אני אשמח למתכונים
תודה רבה!!
לא ממש מתכונים מדויקים אבל בערך
גולש נקנקיות:
להזהיב קוביות בצל ופלפל אדום
להוסיף קוביות תפוחי אדמה ולטגן קלות
להוסיף טבעות נקנקיות בשריות(או חצאי טבעות לילדים קטנים)
מתבלים בפפריקה, פלפל שחור, שום גבישי, דבש/צ'ילי מתוק
מוסיפים מים עד לכמעט כיסוי ומבשלים עד שהתפוחי אדמה מוכנים(20 דקות בערך)
חזה עוף:
חזה עוף פרוס לשניצל
משרה שעה בתערובת תבלינים עם שמן זית
כל פעם מה שמתקרז באותו רגע
יכול להיות גריל עוף, מל"פ, שמן זית/ דבש, שום, שמן/ מל"פ, שמן זית, קטשופ, צ'ילי מתוק
צורבים במחבת פסים משני הצדדים עד שמוכן
רוטב אדום לפסטה:
קופסת רסק עגבניות
שמן זית
בצל מטוגן
טיפה סוכר
מל"פ
פפריקה
שתי כוסות מים
להרתיח עד שמצטמצם ולהוסיף חבילת פסטה מבושלת עפ"י ההוראות ולבשל עוד כמה דקות על אש קטנה
עוד מתכונים מחר בעז"ה
 

נחמה למה

משתמש מקצוען
מניסיון שלי
ילדים מעדיפים אוכל עם טעם לא מודגש ומתובל מידי.
לא בלי מלח, אבל מינימום ממש. חוש הטעם שלהם עוד לא מחוספס כמו שלנו, הגדולים.
וכדאי להקפיד לשלב להם בכל ארוחה גם ירק מגוון
ככה הם לומדים ומתרגלים לעוד טעמים.
 

אבקת אפיה

משתמש מקצוען
הילדים שלי מאד אוהבים קציצות טונה
שניצל עוף
קציצות הודו ברוטב אדום
וכמובן מרק עוף עם שקדי מרק :)
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אגב מבחינת אוכל משהו שלמדתי- אף פעם לא להכריח ילד לאכול משהו שהוא לא רוצה.
זה רק מזיק לטווח הקרוב והרחוק.
כן להציע בלי להתייאש (קשה כשמכינים רק לילדים) אבל לא להכריח.
 

שישפן

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אצלנו אוכלים פסטה,
אורז עם קציצות,
מרק ירקות וקוסקוס,
שניצלונים, צ'יפס,
ממולא, פתיתים לעיתים רחוקות..
 

saralulu

משתמש מקצוען
הילדים שלי מאד אוהבים קציצות טונה
שניצל עוף
קציצות הודו ברוטב אדום
וכמובן מרק עוף עם שקדי מרק :)
אני אשמח למתכונים להכל
כי כל אחת מכינה קצת אחרת...
תודה מראש!
הכי מעניין אותי הקציצות הודו ברוטב אדום כי יש לי הודו טחון בבית.
תודה!!!
 

טייס

משתמש צעיר
הילדים שלי מאד אוהבים קציצות טונה
שניצל עוף
קציצות הודו ברוטב אדום
וכמובן מרק עוף עם שקדי מרק :)
כנ"ל
אוסיף שהילדים שלי (הקטנים) ממש ממש אוהבים פסטה עם טונה מתכון ברבע דקה- מבשלת את הפסטה ומסננת את המים, מערבבת עם קטשופ ובקערה נפרדת מערבבת טונה משימורים עם מיונז ואז מערבבת הכל יחד.
מרוק כתום זה גם פייבוריט של הקטנים וכמובן פיצה בייתית.
אגב , כשאני מכינה קציצות בשר עם רוטב אדום, חלק מהבלילה של הבשר אני מטגנת כמו המבורגר ויש חלק שמעדיפים את זה על גבי הכדורים ברוטב . ואחרון- חמין או גולש, את זה את מכינה על הבוקר - מטגנת בצל וחותכת תפו"א וחתיכות בשר, אפשר תמיד להוסיף שעועית וכו' וכל תבלין שאתם אוהבים בחמין ,משאירה על אש נמוכה ובצהריים כשהבעל חוזר האוכל מוכן ישר להגשה...
 
מנסיון שלי, הילדים הקטנים הכי אוהבים אוכל בסיסי בלי הרבה תיבול
אצלי מאוד אוהבים עוף מכובס על תפו"א ובטטה.. רך רך
קציצות מבושלות רכות
התיבול שאני שמה להם זה בטטה:) - ילדים קטנים מאוד אוהבים את הטעם המתוק, אז למה שלא יהיה טבעי?

ובחיים לא להכריח ילד לאכול דבר שהוא לא אוהב!
לי יש מאכל אחד שאני לא מסוגלת להכניס לפה אודות גננת מאוד מסורה שהכריחה אותי לאכול ועד היום בגללה אני לא מסוגלת להריח את המאכל הזה...
העיקר שיהיה בתיאבון ולבריאות
וכל הכבוד לך ככה דואגת שיהיה להם גם טעים:)
 

מצפה למשיח

משתמש מקצוען
בולונז - עוף טחון עם פסטה.
מטגנים בצל ואת העוף הטחון, הופכים לשני הצדדים עד שמקבל צבע אפור. מוסיפים רסק עגבניות, מים, אבקת שום או שום כתוש, מלח, סוכר ותבלינים . מרתיחים ומבשלים עוד קצת על אש קטנה, שופכים על פסטה מבושלת ומערבבים.
 

saralulu

משתמש מקצוען
בולונז - עוף טחון עם פסטה.
מטגנים בצל ואת העוף הטחון, הופכים לשני הצדדים עד שמקבל צבע אפור. מוסיפים רסק עגבניות, מים, אבקת שום או שום כתוש, מלח, סוכר ותבלינים . מרתיחים ומבשלים עוד קצת על אש קטנה, שופכים על פסטה מבושלת ומערבבים.
אפשר כמויות מדויקות יותר?
 

הלוחשת לתווים

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
הדמיות בתלת מימד
1) פתיתים עם נקניקיות (או בלי..), וקבב
2) פירה ושניצלים
3) תפו"א בתנור, אורז, תירס וקציצות בשר הודו
4) כנפיים בסיר עם תפוחי אדמה, עם פפריקה, שווארמה וגריל עוף... טורפים את זה כשאני מכינה

שמים בבלנדר:
בצל בינוני
2 ביצים
אחרי שנטחן לגמרי מוסיפים:
4 פרוסות לחם מושרות במים וסחוטות
כפית וחצי שווארמה
2 כפיות גריל עוף
חצי כפית כמון
כפית כורכום
2 כפיות אבקת מרק
כפית פפריקה מתוקה
קצת שום גבישי או אבקת שום
מלח ופלפל שחור
(זה בערך מה ששמתי..)

מעבירים לקערה עם חצי קילו בשר הודו טחון ומערבבים.
מטגנים בשמן עמוק.
בתיאבון!!

(אם רוצים להקפיא- אני מכניסה לבלנדר את הלחם הסחוט עם כל התבלינים, ואז מקפיאה.
כשאני רוצה להשתמש אני מוציאה, מכניסה לבלנדר עם הבצל והבייצים וזהו.. (זה כי אני לא רוצה לתפוס מקום במקפיא מדי הרבה.. וככה אני יכולה לשמור כמויות גדולות! כלומר עוד לא טיגנתי אחרי ההקפאה, כי כאמור- המצאתי את המתכון הזה רק היום... אבל זה מה שעשיתי כדי לא לתפוס הרבה מקום)

ממלאים רבע שקית הקפאה עם פרורי לחם ומוסיפים:
2 כפות א. מרק
כף גריל עוף
כף שווארמה
כפית כורכום
כפית וחצי פפריקה מתוקה
מלח ופלפל
קצת אבקת שום
אני מוסיפה שומשום.

טובלים חזה עוף בביצה ואז בתערובת ומטגנים בשמן עמוק..
בתיאבון!!

מצרכים:​

  • 5-6 תפוחי אדמה עם קליפה אדומה
  • סיר עם מים רותחים
  • כפית גדושה כורכום
  • כפית פפריקה
  • לתיבול: מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/4 כפית כמון
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק או חריף לפי הטעם (לא חובה)
  • קורט בהרט
  • כפית קורנפלור
  • כף מים פושרים
  • 5 כפות שמן
  • 1/4 כוס פטרוזיליה ירוקה יבשה
  • מעט אבקת מרק
  • שום כתוש

הוראות:​

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
  2. את תפוחי האדמה נשטוף היטב ונשאיר עם הקליפה.
  3. נחתוך לפלחים בגודל הרצוי ונבשל בסיר עם מים רותחים, כורכום ופפריקה למשך 7-10 דקות, עד לריכוך חלקי.
  4. בינתיים מכינים קערה בה נערבב היטב את כל מצרכי התיבול.
  5. נוציא את תפוחי האדמה מהמים ונפזר עליהם את התיבול.
  6. מניחים את תפוחי האדמה על תבנית אפייה ומזלפים מעל מעט שמן.
  7. מכניסים לתנור למשך כ-30-40 דקות, עד שתפוחי האדמה מזהיבים יפה.

הכי פשוט שיש..
מטגנים בצל שחתוך לחתיכות גדולות עם 3 שיני שום פרוסות עד להזהבה, עם מלא שמן.
מוסיפים את הקבב ומטגנים 3 דקות מכל צד, ואז עושים משהו לא בריא- נותנים לקבב להיות כמה דקות עם השמן...
יאמי!!

מקווה שעזרתי...
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  28  פעמים

לוח מודעות

למעלה