מאפים טיפים להכנת בצק מושלם (ללא מיקסר).

כיף

משתמש צעיר
1. האם זה קריטי באיזה שלב מוסיפים מלח?
2. מתי שמים בבצק סוכר ומתי לא צריך?
3. האם צריך להתסיס את השמרים בהתחלה?
4. לפי מה הבצק יוצא אוורירי או דחוס?
5. מה הסוד לבצק שטעמו טעים ממש - יותר מלח או משהו אחר?
6. האם צריך מים חמימים או מספיק מים מהברז?
7. כמה זמן ללוש בידיים?
8. איך מתפיחים בצורה המהירה ביותר?
9. על מה כמות השמן משפיעה בבצק?
 

זבנג

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
1. האם זה קריטי באיזה שלב מוסיפים מלח?
כן- מוסיפים אחרי שכל החומרים האחרים מעורבבים כבר (לא מאד) כי אם לא הוא מפריע לשמרים לתפוח
3. האם צריך להתסיס את השמרים בהתחלה?
כדאי מאד- שימי בקערה את השמרים עם חצי מכמות המים וכף סוכר, תערבבי ותני לו 5 דקות לתפוח.
4. לפי מה הבצק יוצא אוורירי או דחוס?
כדאי להוסיף כף חומץ לבצק- אין לו טעם, אבל עוזר לו מאד לאווריריות, ולתפיחה טובה.
6. האם צריך מים חמימים או מספיק מים מהברז?
מים חמימים עוזרים לשמרים לתפוח- לא מדי חם כי הוא יהרוג את השמרים- אפשר מהברז לכוון החם, חכי טיפה שהמים יהיו חמימים.
7. כמה זמן ללוש בידיים?
במיקסר צריך 10 דקות, ידני תעשי עד שיכאבו לך הידיים :rolleyes: (ואם כאבו לך מהר, חכי קצת ולושי עוד אח"כ)
8. איך מתפיחים בצורה המהירה ביותר?
חממי תנור ל50 מעלות כשחם תכבי ותכניסי את קערת הבצק עטוף בניילון (מקום חמים גורם לו לתפוח מהר יותר).

בהצלחה!!!!!!!!!!!!!
 

כיף

משתמש צעיר
מה הסיבה שבצק יוצא דביק מאד למרות שבוצע לפי מתכון מדויק?
האם הוספת קמח פוגמת בטיב הבצק?
 

אב"ם

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מה הסיבה שבצק יוצא דביק מאד למרות שבוצע לפי מתכון מדויק?
האם הוספת קמח פוגמת בטיב הבצק?
כמות המים תלויה בסוג הקמח.
לישה ארוכה בד"כ מפתחת רשת גלוטן שמורידה את הדביקיות בבצק.
מצרפת כאן סרטון נחמד של הסבר וטיפים בנושא בצק דביק.

 

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
כדי להכין בצק נכון כדאי בהתחלה להיצמד למתכון.
המלח צריך להיות בצד אחר מהשמרים. - (ללא מגע ישיר)
המים צריכים להיות חמימים ונעימים למגע, אבל לא רותחים.
התססה של השמרים עם מים וסוכר לפני הוספת הקמח טובה לבצק.
הלישה צריכה לקחת 10 דקות.
תפיחה ראשונה - עד שהבצק מכפיל את נפחו.
תפיחה שניה - לאחר יצירת הצורה של הבצק - עוד חצי שעה בערך.
כמות מים גדולה בבצק - יוצרת בצק דביק - הדרך לעבוד איתו שונה,
התוצר של הבצק מזכיר יותר לחם פרנה.
הסוכר מאזן טעמים אם רוצים מתוק ממש אז צריך בין כוס לכוס וחצי.
הביצים נותנים מרקם יותר עוגתי ועשיר.
הדרך לעבוד עם בצק זה או להכין מדויק כך שקל מאוד לקלוע את הבצק,
או לקמח את המשטח הבצק, מלמעלה ומלמטה את הידיים והמערוך עם מעט קמח.
או לעבוד עם ידיים משומנות.
את השמן כדאי לשים בסוף, אחרי לישה קצרה.
הטעם של הבצק נובע מכמות מלח טובה, מכמות שמרים טובה, מתפיחה טובה שמשפרת
את הטעם של הבצק.
התפחה טובה היא במקום חמים ונעים.
עדיף לשים מעט פחות מים מאשר להוסיף קמח, אם הבצק דביק לקמח את המשטח,
אם בכל זאת הוספת קמח להוסיף גם מעט שמן לאחר מכן.
יש בצקים שהם דביקים מראש, לפעמים זה תלוי בסוג הקמח, ולפעמים ההבדל הוא רבע כוס פחות.
(המתכון שלי לחלות יוצא ממש מדויק ואפשר לקלוע בלי לקמח את המשטח, אבל אם אני מוסיפה טיפה יותר סוכר הוא יוצא מעט דביק יותר).
בהצלחה.
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
9. על מה כמות השמן משפיעה בבצק?
השמן הופך את הבצק לפחות דביק ואפשרי יותר לעבודה
וכן המאפה נשאר טרי ומתייבש לאט יותר
האם הוספת קמח פוגמת בטיב הבצק?
כן, יותר מדי קמח מייבש את הבצק
אם יוצא מדי דביק אפשר לנסות להוסיף קצת שמן

הטיפ הכי חשוב הוא להשתמש בקמח איכותי. ההבדל בין קמחים שונים זה שמים וארץ.
 

אקטיבית

משתמש פעיל
התססה של השמרים עם מים וסוכר לפני הוספת הקמח טובה לבצק.
וואו ההוראות שלך מפורטות כ"כ!
אני הבנתי שהיום בשנת 2024 השמרים כבר לא צריכים לעבור התססה לפני.
לא שמרים טריים ולא שמרים יבשים
.דרך אגב אשמח לשמוע ממך האם יש לך נסיון עם שמרים טריים?
אני עובדת רק עם יבשים
אבל אני רוצה לשמוע מבעלות נסיון האם יש הבדל משמעותי בין שני השמרים
ואם כן מהו ההבדל. תודה
 

ילילי

משתמש מקצוען
גם אני רואה הבדל משמעותי אחרי התססה.

וזה גם חשוב כדי לראות שהשמרים חיים ועובדים.
כבר יצא לי בעבר להכין כמה פעמים בצק שלא תפח ואחר כך ניסיתי להתסיס את השמרים שהיו באותה שקית וראיתי שהם מתים.
 

טרינום

משתמש פעיל
המטרה היא לא לבדוק האם הם טובים, אלא להתחיל את הפעילות שלהם
 

styehoshua

משתמש מקצוען
אני משתמשת בשמרים טריים לחלות של שבת ללחמניות של ארוחת בוקר לא תמיד.
אני פחות מרגישה את ההבדל אבל אם חסר לי שמרים טריים ואשתמש ביבשים בני הבית על הביס הראשון ישאלו מה שונה השבוע??
גם את הטריים וגם את היבשים אני מתסיסה בכלי הלישה עם סוכר ומים חמימים דקות בודדות ( זמן של הוצאת המיקסר פתיחת הקמח והוספת מלח לקמח... התארגנות ללישה)
לשה 12 דקות (זמן הטיימר של המיקסר)
 

פיגי 122

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
אפשר בבקשה לקבל הסבר מה ההבדל בין שמרים יבשים לטריים גם לגבי הדרך לעבוד איתם בהכנת הבצק
תודה רבה
 

אקטיבית

משתמש פעיל
אפשר בבקשה לקבל הסבר מה ההבדל בין שמרים יבשים לטריים גם לגבי הדרך לעבוד איתם בהכנת הבצק
תודה רבה
היום השמרים היבשים הם מעולים
ואם שומרים אותם סגורים בקופסא אטומה במקרר הם מעולים
רק אניני טעם ירגישו הבדל בשמרים טריים
הריח של הטריים הוא חזק יותר.
דרך העבודה עם שניהם היא אותו דבר.
פעם היו מתסיסים את השמרים הטריים לבדוק שהם טובים
היום יש מקררים טובים והסחורה מגיעה טרייה אין סיבה להתסיס.
שמים את השמרים ישירות לקמח ומערבבים.
בהצלחה!
 

אקטיבית

משתמש פעיל
האם ניתן להכין בצק היום ולאפות רק מחר?
כן.
שימי אותו משומן ומכוסה בניילון 8-12 שעות במקרר.
לפני שאת מתחילה לעבוד איתו הניחי אותו שעה- שעתיים מחוץ למקרר.
יוצא בצק מעולה יותר בטעם ובמרקם.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה