אנונימי123
משתמש מקצוען
יש מצב למתכון?גלידת/מוס שוקולד ווניל עם שברי עוגיות ללא ביצים
תודה!
יש מצב למתכון?גלידת/מוס שוקולד ווניל עם שברי עוגיות ללא ביצים
1 ריצ' 250 מ"ליש מצב למתכון?
תודה!
תודה!1 ריצ' 250 מ"ל
1/2 כוס חלב סויה בטעם וניל
1 פודינג וניל
מקציפים ריצ' עם חלב לקצפת. מוסיפים פודינג.
שוברים פנימה עוגיות ומערבבים
איפה המתכון של זה?העליתי מתכון של כוסות מוס פיסטוק
מי שלא רוצה להכין בכוסות יכולה בתבנית ואח"כ לפרוס.
פרסתי. עד שהגעתי לצלם התחיל קצת להפשיר אבל הרעיון
למעשה אפשר כל מתכון מוס/גלידה להכין בתבנית [מהמתכונים שלי לפחו]. תמיד נשאר אז אני שמה בתבנית. יש במקפיא גם גלידת ענבים-וניל-פירות אקזוטיים שעוד לא צילמתי. בתבנית בשכבות
צפה בקובץ המצורף 550839
אם אני לא הפריד בהקצפה?עכשיו
עוגת שכבות עם חלבה
לעוגה:
10 ביצים מופרדות
2 כוסות סוכר
1 אבקת אפיה
2 כוסות קמח
4 כפות שמן
קמצוץ מלח
2 סוכר וניל
3 כפות אבקת קפה נמס
מקציפים חלבונים לקצף יציב. מוסיפים 1 כוס סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף קשה.
בקערה נפרדת מקציפים חלמונים עם 1 כוס סוכר לקבלת תערובת במרקם קצפי ובהיר.
מוסיפים שמן.
מקפלים עם החלבונים.
מוסיפים בהקצפה נמוכה ביותר קמח, אבקת אפיה, וניל ומלח
מחלקים ל-2
חצי יוצקים בתבנית תנור מרופדת בניר אפיה
לחצי השני מוסיפים 3 כפות אבקת קפה נמס. יוצקים לתבנית נוספת.
אופים את השתיים בתנור בערך 12-15 דקות עד שמוכן.
מקררים את העוגות ומכינים קרם:
בסיר קטן ממיסים יחד 400 גרם חלבה ו 250 מ"ל ריצ' עד לקבלת תערובת קרמית. אני אוהבת לטחון במקל כדי שהמרקם יהיה אחיד ממש.
מורחים שכבה דקה על העוגה הכהה. ומניחים עליה את העוגה הבהירה
ליתרת הקרם מוסיפים 100 גרם שוקולד מריר נמס. מערבבים היטב לקבלת קרם אחיד. אם יש צורך ממיסים עוד קצת.
יוצקים מעל העוגה הבהירה ומורחים בצורה אחידה.
מקשטים בחלבה מפוררת.
צפה בקובץ המצורף 551164
צפה בקובץ המצורף 551166
אפשר להמיר את החלבה בקרם נוגט.
העליתי אותו באשכול.חפשיאיפה המתכון של זה?
אהמ...אם אני לא הפריד בהקצפה?
לא יצא טוב?
לא העליתי חוברת מנות אחרונות
אולי התכונת לזה?
העני, את מהממת, המתכון נראה שווה לגמרי, הולכת להכין לשבת בע"ה.... תודהרולדת מוס שוקולד מהממת
מכינים כפול את מתכון העוגיות שוקולד צ'יפס שמאחורי השקית של אופנהיימר. במקום כל מרגרינה שמים כוס שמן.
משטחים ב-4 תבניות פשטידה [גודל אחד פחות מ A4] ובעוד תבנית קטנה יותר
אופים ב 180 להשחמה נאה עד שיבש אבל לא קשה.
מקררים.
את מה שבתבנית הקטנה מפוררים
מקציפים ריצ' גדול לקצף יציב.
בסיר קטן ממיסים ריצ' קטן עם 300 גרם שוקולד מריר עד לקבלת קרם אחיד.
מחלקים את הריצ' המוקצף ל-2
לחצי מוסיפים קרם וניל
לחצי השני מוסיפים 1/3 מהגנאש שבסיר
לשתי החצאים מוסיפים מהעוגיה שפוררנו.
משטחים מחצית מהקרם הלבן על 2 בסיס עוגיה. מחצית על כל עוגיה.
מעל זה מחצית מהקרם החום על כל קרם לבן.
מכסים בעוגיה נוספת מ-2 התבניות שנותרו.
מוסיפים לגנאש הנותר 1/2 כוס חמאת בוטנים ושופכים מהגנאש על שתי העוגיות העליונות. מורחים שיכסה הכל.
מקפיאים היטב.
מוציאים מהמקפיא מספר דקות לפני ההגשה.
פורסים בסכין חדה ולא משוננת.
אני שינעתי ממודיעין עילית לירושלים אחרי הקפאה טובה.
צפה בקובץ המצורף 552125
יש סודה לשתיה בעוגיות@ה. בקר איפה יש את הכמויות של הקינוח הזה?
כמה קרם וניל צריך? ויש פה סודה לשתיה?
וכמה תבניות אינגליש קייק יצא מזה?
מחפשת קינוח בכוס עם מחית נוגט
משהו טעיםם וקלל ומרשים!
יש רעיון?
צפה בקובץ המצורף 1560077
קרדיט: FoodFromStart-מוס נוגט עם קרמבל אגוזים
הדרכה מצולמת: https://youtu.be/CpI2Ua1rqcQ
רכיבים
קרמבל אגוזים (גודל כוס 200 מ"ל)
100 גר' סוכר חום (4\3 כוס)
125 גר' מרגרינה
250 גר' קמח (1 ו- 4\3 כוס)
קורט מלח
1 כפית שטוחה אבקת אפיה
2 חלמונים
70 גר' אגוזי מלח טחונים גס (4\3 כוס)
למוס נוגט (גודל כוס 200 מ"ל)
5 חלבונים
90 גר' סוכר (2\1 כוס)
1 קצפת צמחית 250 מ"ל
1 כפית נס קפה
120 גר' מחית נוגט או 120 גר' אבקת נוגט + 2 כפות שמן
אופן ההכנה
מחממים תנור על 160 מעלות על מצב אפייה
הכנת קרמבל אגוזים
מערבבים את כל רכיבי הקרמבל עם אביזר ערבוב בצורת K או עם וו לישה או ביד עד לקבלת בצק פירורי ולעצור
מסדרים בתבנית אפיה
אופים למשך 20 דקות - פותחים את התנור שלוש פעמים במהלך אפייה מערבבים ומפוררים עם מזלג
מוציאים מהתנור ומפוררים עם מזלג את כל הגושים
משאירים בצד שיתקרר
הכנת מוס נוגט
מקציפים 5 חלבונים על מהירות גבוהה (קערה נקייה ויבשה) למשך 6 דקות
מוספים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה
מעבירם לקערה בצד
מקציפים את הקצפת על מהירות גבוהה למשך 4 דקות עד לקבלת קצפת יציבה
מנמיכים את המהירות ומוסיפים את הנוגט
אם משתמשים באבקת נוגט שמים את האבקה בכוס מוסיפים 2 כפות שמן ומערבבים כך מקבלים מחית נוגט
לאחר ערבוב קל עוצרים את ההקצפה
מוסיפים את החלבונים המוקצפים לקצפת בהדרגה
ומערבבים בקיפולים
הרכבת הכוסיות
בסיס - שמים כפית מלאה מתערובת הפירורים בכוסית
מוס - ממלאים את הכוס כמעט עד למעלה במוס עם כפית (פחות נוח עם שקית זילוף כי זה נוזלי)
קישוט - מקשטים מלמעלה בפירורים של הבסיס
מקפיאים להתייצבות לפחות שעתיים
הערות
רעיונות נוספים לקישוט - לפני ההגשה לשים פקאן קצוץ או לפזר קצת אבקת נוגט
בתאבון!!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: