פיקניק עושים מנגל? בשעה טובה! בואו נעשה את זה קל יותר

י ס

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
גאדג'ט שווה!!
מאוורר קטן נטען (עולה כמה שקלים) - מייתר את הצורך בנפנף, ומעיף;) את הגחלים.
איך זה יכול להיות?
בשביל לנפנף צריך ממש כח חזק, בפרט בשביל להבעיר אש!
לא מספיק קצת רוח!
אתה אומר מנסיון???
 

שואל לעניין

משתמש מקצוען
כל חיי הפחם הם בערך שעתיים, אתה רוצה לבזבז חצי על הבערה?...
מניסיון רב, משעת הקמת המנגל עד שהפחמים מוכנים לוקח שעה, בפעם הבאה תעקוב בשעון ותראה...
(אגב גחלים אמורים לבעור לפחות 3 שעות)
 

אוצרי

משתמש פעיל
זאת שיטה טובה אבל גם בעייתית
1. הרשת עלולה להתעקם.
מנסיון זו דרך מצוינת ממש. פתרון פשוט לעיקום - רשת ייעודית נוספת רק לשלב הזה!
לגבי הדרך להפוך את הרשת פנימה בלי שיפול גחלים הכי טוב עם צבתות!
לדעת מראש שהבערת הפחמים לוקחת כשעה
זה נשמע הרבה מידי
אפשר ב20 דקות - חצי שעה בשיטות הטובות
 

אא-אסתר

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
D I G I T A L
רעיון שניסינו שנה שעברה והתלהבנו מאד
מנגל דגים!
אמנם ההכנה בבית אולי טיפה ארוכה יותר
[עשינו עם מושטים שתיבלנו במלא צילי חריף, פלפל חריף, גריל דג- פפריקה קצת ועטפנו בניר כסף כל אחד עם חורים במזלג]
אבל הזמן עצמו על המנגל מהיר הרבה יותר מכל חזה או בשר
אהה, ואפשר בסוף לשתות קפה על אמגזית .... :)
 

avi++

משתמש מקצוען
אפרופו גאדג'טים, יש באלי אקספרס מפוח נייד בערך ב - 150 ש"ח. ראיתי אנשים משתמשים עם זה, חמוד ממש!
אם מישהו יוכל להוסיף קישור, לתועלת הציבור. לא יודע איך משתמשים באתר הזה.
זה ידני
החשמליים עם ביקורות לא משהו...
 

rikigra

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הפקות ואירועים
אוטומציה עסקית
רעיון שניסינו שנה שעברה והתלהבנו מאד
מנגל דגים!
אמנם ההכנה בבית אולי טיפה ארוכה יותר
[עשינו עם מושטים שתיבלנו במלא צילי חריף, פלפל חריף, גריל דג- פפריקה קצת ועטפנו בניר כסף כל אחד עם חורים במזלג]
אבל הזמן עצמו על המנגל מהיר הרבה יותר מכל חזה או בשר
אהה, ואפשר בסוף לשתות קפה על אמגזית .... :)
פילה ,או שלם??
 

אא-אסתר

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
D I G I T A L
פילה ,או שלם??
פילה
הכי פשוט שיש הקפואים שקונים ב 20 - 30 שקל
עשינו לכמות של משפחה
הכנתי אמת הכל מראש בבית
אבל זה היה בפועל כ״כ מוצלח - תמיד זה סיוט לעמוד שעות מול המנגל ולהפוך שניצלון שניצלון, ואין מתנדבים בשטח....
בפעם הזאת זה טססס - כל אחד קיבל מנה אישית, פתח והעביר לבאגט עם חמוצים , חומוס, ציפס וכל שאר ירקות....
 

אורגינלית

משתמש פעיל
יש את הקטע של המרינדה,
איך מכינים?
ומה זה עושה?
יש כל מיני סוגים של עוף (לא רק... אבל זה מה שחשוב למנגל) שמרינדה (תערובת תיבול) מאד משבחת את הטעם!!
אני מטבלת פרגיות, חזה עוף, כנפיים 12 שעות לפני (לפעמים 24..) ואז הטעם נכנס פנימה לעוף וזה יוצא טעים בטירוף!

יש מרינדות יבשות (יותר לדגים האמת...) ויש רטובות.
לכנפיים אני שמה בד"כ צ'ילי חריף, קצת שמן, ותבלינים, ואז אני מעסה את הכנפיים ומכניסה למקרר עד המנגל.
כמו"כ לפרגיות וחזה- שמן ותבלינים (לעיתים רחוקות מוסיפה איזה צ'ילי או משהו.. בד"כ לא נחוץ) ושוב, קירור.

זה מעלה את ה'על האש' רמה אחת יותר, מניסיון 😊
בהצלחה ובתיאבון!!
 

משה סל

משתמש חדש
מה אתה אומרים על זה?
image (10).png
שווה?
 

כובע הנזיר

משתמש מקצוען
מה אתה אומרים על זה?צפה בקובץ המצורף 1750839שווה?
קניתי באושר עד ב50 שח
הרשת צפופה שזה נחמד
המגירה לא מאוד פרקטית גם כי היא נמוכה וגם נפתחת רק לכיוון אחד אז ההתעסקות לא נוחה

סה"כ מנגל נחמד ודי גדול, בכזה מחיר וודאי ממליצה.

יש לי מנגל אחר, מתקפל ובצורת משולש
עם קומה לגחלים
זה המנגל הכי טוב יעיל ונח שיש
 

יהודי מוזיקאי

משתמש רשום
איך זה יכול להיות?
בשביל לנפנף צריך ממש כח חזק, בפרט בשביל להבעיר אש!
לא מספיק קצת רוח!
אתה אומר מנסיון???
אני גם עשיתי את זה וזה ממש מוצלח
אין כ''כ עניין לנפנף חזק כמו שיש עניין ברוח אחידה ורציפה כמו מאוורר
חוץ מזה שבסוף המאוורר מוציא הרבה יותר רוח ממה שאתה מסוגל להוציא עם נפנף
 

יהודי מוזיקאי

משתמש רשום
דבר שני: ההדלקה.
יש כל מיני שיטות להדליק מנגל. אפשר כמובן להשתמש במבעיר פחמים: מוצק עדיף. להעמיד ערימה של פחמים ולדחוף באמצע קוביות. לא מדי הרבה.
אפשר לקחת כוס קרטון, למלא אותה בנייר סופג ושמן - לא מידי הרבה! ולהעמיד כמה שצריך כאלו, "לעטוף" אותן בפחמים ולהדליק.
אפשר לסדר "ארובה" של פחמים, אחת על השניה, לקפל 3 חתיכות של נייר סופג, לטבול בשמן ולשים באמצע. זהירות!
אפשר להעמיד את כל הפחמים על הרשת, לא לפני ששמים הרבה נייר סופג ושמן למטה, להדליק, לחכות ללחישה ולהפוך בזהירות את הרשת.

ארובה להדלקת פחמים
שווה כל שקל

זאת שיטה טובה אבל גם בעייתית
1. הרשת עלולה להתעקם.
2. תמיד יהיה השלימזל שחצי מהפחמים יפלו לו על הרצפה.

1. לשים את הבשר על המנגל כשהוא בטמפרטורת החדר ולא קר מהמקרר.
2. בחזה עוף צריך לחתוך אחד לחצי ולבדוק שהוא לבן בפנים.
2 בבשר בקר הכי טוב לנעוץ מד חום (שמיועד לכך) לתוך הסטייק ולהוריד מהרשת כשהגיע לטמפרטורה הרצויה.

כל חיי הפחם הם בערך שעתיים, אתה רוצה לבזבז חצי על הבערה?...
אני לא מכיר מישהו שחיכה שעה, כמו שאני לא מכיר מישהו שנשרף לו האוכל בגלל זה.

אם כבר נכנסנו לנושא, אז נסכם את המעלות והחסרונות בכל שיטה:
שיטת המבעיר פחמים: יתרונות: קלה מאוד.
חסרונות: קלה מאוד. ;)
שיטת כוס הקרטון: יתרונות: יחסית קלה, אבל לא מידי.
חסרונות: לא מבעיר הכל.
שיטת הרשת: יתרונות: קלה מאוד, מדליקה הכל ומעניינת.
חסרונות: מסוכנת תרתי משמע. חוץ מזה שהרשת עלולה להתעקם, כמו שכתב חיים מוטי.
שיטת הארובה: יתרונות: יחסית קלה, מעניינת, מבטיחה שהדולים ידלקו.
חסרונות: צריך עוד שלב בשביל הקטנים, לא תמיד היא מצליחה.
בסוף לכל אחד יש את השיטה שנוחה לו אולי כדאי להתמקד בטיפים בתוך השיטות
(בפרט שלהסביר את השיטה בע''פ לא כ''כ יעיל)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה