דרוש מתכון חלות / לחמניות קמח מלא 100%

רישל

משתמש פעיל
אופה כבר הרבה זמן עם קמח מלא 80% ויוצאות לי חלות מצויינות ב"ה.
מסיבה בריאותית צריכה עכשיו לעבור ל-100%, ולא מצליחה להגיע ללחמניות טובות.
ניסיתי גם מקמח של רובינפלד, נפלאות ועוד - הכל יוצא מתפורר וכבד מאד.
יש למישהו מתכון שיוצא טוב?
ואם יש רעיונות למאפים נוספים מקמח מלא 100% אשמח מאד לשמוע
 

מנהטן

משתמש מקצוען
כמה הדגשים שחשוב בבצק מלא:
• צריך להוסיף את המים ב5 פעימות לפחות.
אחכ את השמן גם בזרם דק לאט לאט..
ולשים לב לצרכי הבצק:
• תוסיפי מים עד שמתקבל בצק עם מרקם גמיש כמו שאת אוהבת.
• ללוש היטב לפחות 12 דקות.
• ולהקפיד עם התפחה מלאה לפני הכניסה לתנור!

לכאורה בצורה כזו לא צריך בהכרח חברה יוקרתית כמו רובינפלד.
 

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
מתכון מעולה!!
במקור מהרשת עם שינויים שלי
לחמניות רכות בטרוף מקמח מלא 100%

המצרכים:
600 מל כוסות מי ברז (3 כוסות)
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כף מלח
200 מל כוס שמן (1 כוס)
2 ביצים גודל L
שקית קילו קמח מלא 100%
ביצה טרופה /מים
שומשום לציפוי

אופן ההכנה:
לתוך קערת לישה מכניסים 1 כוס מים רגילים והשמרים והסוכר.
מערבבים קלות וממתינים 7 דקות
מוסיפים לקערה: מלח , שמן , ביצים וקמח.
ללוש דקה עד לאיחוד מלא
מוסיפים עוד כוס מים
ולשים עוד
להוסיף את הנותר
הבצק מתקבל דביק וחשוב שיהיה דביק. - לא להוסיף קמח !
ממשיכים ללוש את הבצק 10 דקות.
מכסים את הקערה ומניחים לבצק לתפוח עד להכפלת הנפח.
בערך שעה.
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו מורידים לו את הנפח, וביד לחה יוצרים כדורים.
מסדרים את כדורי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מניחים לבצק לתפוח עד להכפלת הנפח, בערך 40 דקות.
מורחים את הבצק בביצה טרופה/מים
ומפזרים שומשום/מה שאוהבים
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 220° למשך 5 דקות.
מנמיכים את חום התנור ל 180° וממשיכים לאפות עוד 10 דקות.
 

R555

משתמש רשום
מתכון מעולה!!
במקור מהרשת עם שינויים שלי
לחמניות רכות בטרוף מקמח מלא 100%

המצרכים:
600 מל כוסות מי ברז (3 כוסות)
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כף מלח
200 מל כוס שמן (1 כוס)
2 ביצים גודל L
שקית קילו קמח מלא 100%
ביצה טרופה /מים
שומשום לציפוי

אופן ההכנה:
לתוך קערת לישה מכניסים 1 כוס מים רגילים והשמרים והסוכר.
מערבבים קלות וממתינים 7 דקות
מוסיפים לקערה: מלח , שמן , ביצים וקמח.
ללוש דקה עד לאיחוד מלא
מוסיפים עוד כוס מים
ולשים עוד
להוסיף את הנותר
הבצק מתקבל דביק וחשוב שיהיה דביק. - לא להוסיף קמח !
ממשיכים ללוש את הבצק 10 דקות.
מכסים את הקערה ומניחים לבצק לתפוח עד להכפלת הנפח.
בערך שעה.
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו מורידים לו את הנפח, וביד לחה יוצרים כדורים.
מסדרים את כדורי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מניחים לבצק לתפוח עד להכפלת הנפח, בערך 40 דקות.
מורחים את הבצק בביצה טרופה/מים
ומפזרים שומשום/מה שאוהבים
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 220° למשך 5 דקות.
מנמיכים את חום התנור ל 180° וממשיכים לאפות עוד 10 דקות.
תודה לך! יצא לך לנסות עם כוסמין 100%?
 

שימי הכבאי

משתמש מקצוען
אופה כבר הרבה זמן עם קמח מלא 80% ויוצאות לי חלות מצויינות ב"ה.
מסיבה בריאותית צריכה עכשיו לעבור ל-100%, ולא מצליחה להגיע ללחמניות טובות.
ניסיתי גם מקמח של רובינפלד, נפלאות ועוד - הכל יוצא מתפורר וכבד מאד.
יש למישהו מתכון שיוצא טוב?
ואם יש רעיונות למאפים נוספים מקמח מלא 100% אשמח מאד לשמוע
קילו קמח
5 כפות סוכר
2כפות שמרים
כף מלח
3 כוסות מים פושרים (כוס של שתיה חמה)
ביצה
חצי כוס שמן
לישה במיקסר בערך 10 דקות
התפחה עד שהבצק מכפיל את עצמו
ואז ללוש שוב עם קצת אבקת אפיה
כשתופח פעם שניה אפשר להכין לחמניות ולאפות
אחרי האפיה אפשר למרוח ציפוי של
שמן זית,שמן רגיל,כוסברה יבשה,בזיליקום יבש,זעתר מחממים הכל בסיר קטן ומורחים במברשת על הלחמניות כשהן חמות זה משדרג וטעים
בהצלחה מקוה שהועלתי
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה