דרוש מתכון לחמניות אצבע בתנור שחותכים עם גלגלת

ממולדה

משתמש חדש
אשמח לקבל את המתכון האבוד
היה לי פעם מתכון מוצלח מאד ללחמניות שום נימוחות אווריריות טעימות בטירוף וכלום עבודה
לא מוצאת את המתכון זוכרת רק את אופן ההכנה
העיסה יוצאת מעט דביקה שופכים על תבנית תנור מתפיחים מעט חותכים עם גלגלת פיצה רצועות לאורך ואחד לרוחב-חצי
שופכים מטבל ואופים אחרי האפיה שופכים את החצי השני של המטבל ועוברים שוב עם הגלגלת פיצה על הסימנים להפרדת הלחמניות
 

יאלילי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
באתר של ניקי ב
 

יאלילי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי

שרה֫

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
יש את של @ה. בקר מאוד מומלץ!
 

ממולדה

משתמש חדש
זה היה נראה כך:
1723445309996.png
 

דג סקרן

משתמש רשום
זה?

לבצק:

500 גרם קמח ( 3 וחצי כוסות )
כף שמרים יבשים
כף סוכר
רבע כוס שמן זית
330 מ"ל מים פושרים ( כוס ו 1/3 )
כפית מלח

לרוטב שום:
שליש כוס שמן זית
חופן עלי פטרוזיליה
5-6 שיני שום

מלח גס לפיזור

איך מכינים?​

בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, שמרים, סוכר, שמן וכוס מים ומתחילים ללוש במהירות נמוכה. מוסיפים את המלח ואת שאר המים בהדרגה עד לקבלת בצק רך, נעים ומעט דביק בחלקו התחתון של המיקסר.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.

מכינים את תערובת השום:
במעבד מזון או בעזרת בלנדר מוט טוחנים יחד את השמן זית, שום ופטרוזיליה לתערובת אחידה. (לא לעבד יותר מדי).
* אפשר גם לכתוש את השום, לקצוץ את הפטרוזיליה עם סכין ולערבב יחד עם השמן זית.

מעצבים את הבצק ואופים:
מחלקים את הבצק ל 2 כדורים שווים ומתפיחים שוב על שיש מעט מקומח כרבע שעה (מכסים למניעת התייבשות הבצק).

מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות.
פותחים כל כדור למלבן בגובה של כחצי ס"מ (לא דק מדי), מורחים על הבצק מתערובת השום בנדיבות, בעזרת גלגלת חותכים פסים שווים ברוחב כ 5 ס"מ ופס אחד ארוך באמצע ליצירת מלבנים.
משאירים כ 15 דקות לנוח לפני שמכניסים לתנור.
מכניסים לתנור בחלק התחתון כ 10-15 דקות או עד שאצבעות השום מזהיבות מעט. זהירות לא לייבש אותן.
כשמוציאים מהתנור מורחים שוב מתערובת השום או רק בשמן זית ומפזרים מלח גס.

------------------------------------------------------------------------------
או זה?

מתכון:

קילו קמח
2 כפות שמרים
כף מלח אטלנטי
2 כפות סוכר
חצי כוס שמן זית
2 וחצי כוסות מים
צרור של עשבי תיבול קצוצים דק
(כוסברה,פטרוזליה,טימין,בזילקום,גרידת לימון,שן שום כתושה)
לרוטב שום:
חצי כוס שמן זית
כפית אבקת שום
2 שיניים כתושות
אופן ההכנה:
לשים את כל חומרי הבצק ומתפיחים 40 דקות
מחלקים את הבצק לחצי
משמנים את ניירות האפיה ומשטיחים את הבצק
בתבניות,לתת לבצק מנוחה 10 דקות ושוב להשטיח את הבצק
עד שיגיע לכל התבנית
בעזרת גלגלת ליצור מלבנים לאורך ואז לעבור באמצע(ראו תמונה)
לשמן ברוטב שום ולתת התפחה של שעה
לאפות בחום 200 מעלות בטורבו 14 דקות או עד שמשחים קצת
להוציא מהתנור לשמן מעט עם רוטב שום
לחתוך את האצבעות שוב עם הגלגלת.
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק צח

א מִזְמוֹר שִׁירוּ לַיי שִׁיר חָדָשׁ כִּי נִפְלָאוֹת עָשָׂה הוֹשִׁיעָה לּוֹ יְמִינוֹ וּזְרוֹעַ קָדְשׁוֹ:ב הוֹדִיעַ יי יְשׁוּעָתוֹ לְעֵינֵי הַגּוֹיִם גִּלָּה צִדְקָתוֹ:ג זָכַר חַסְדּוֹ וֶאֱמוּנָתוֹ לְבֵית יִשְׂרָאֵל רָאוּ כָל אַפְסֵי אָרֶץ אֵת יְשׁוּעַת אֱלֹהֵינוּ:ד הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ פִּצְחוּ וְרַנְּנוּ וְזַמֵּרוּ:ה זַמְּרוּ לַיי בְּכִנּוֹר בְּכִנּוֹר וְקוֹל זִמְרָה:ו בַּחֲצֹצְרוֹת וְקוֹל שׁוֹפָר הָרִיעוּ לִפְנֵי הַמֶּלֶךְ יי:ז יִרְעַם הַיָּם וּמְלֹאוֹ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:ח נְהָרוֹת יִמְחֲאוּ כָף יַחַד הָרִים יְרַנֵּנוּ:ט לִפְנֵי יי כִּי בָא לִשְׁפֹּט הָאָרֶץ יִשְׁפֹּט תֵּבֵל בְּצֶדֶק וְעַמִּים בְּמֵישָׁרִים:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

ותשובה ותפילה וצדקה • אתגר 111

לוח מודעות

למעלה