פסטה ברוטב שמנת ופטריות
(כולל הסבר מפורט כדי שיצא טעיםםם, וכדי להבין את הטכניקה של העבודה)
אם מתחשק לכם לפנק את הילדים בחופש, או שאתם סתם מחפשים ארוחת צהריים מהירה
וקלילה, המתכון הזה קל וטעים.
במקום ללכת לחנות פיצה ולהזמין מוקרם, עשרים דקות עבודה ויש לכם ארוחה מפנקת.
(אפשר לקרוא למוקרם הזה "המוקרם של פיצה אמא")
לבשל חבילת פסטה לפי ההוראות.
הכנת הרוטב:
בינתיים לחמם כ30 גר' חמאה במחבת לחתוך חבילת פטריות שמפיניון טריות לפרוסות דקות, ולטגן ביחד כחמש דקות.
לקחת חצי כוס קמח (כוס שתיה חמה) - להוסיף לה מים מהברז עד סוף הכוס ולערבב - החלק הזה מאוד חשוב בגלל שאנחנו רוצים לקבל רוטב סמיך, אבל לא רוצים גושים - הפעולה של ערבוב הקמח במים קרים מונעת גושים ברוטב.
לאחר מכן להוסיף את הבלילה ולהנמיך את האש, להוסיף חבילת שמנת מתוקה, ולערבב כל הזמן לאיחוד ולהסמכה, להוסיף עוד חצי כוס חלב,
ולתבל, כפית מלח, כפית א. שום, חצי כפית פלפל שחור, לטעום ולתקן תיבול, לערבב הכל ביחד עוד כשלוש דקות.
אפיה:
לסנן את הפסטה, להוסיף את הרוטב לסיר של הפסטה ולערבב, להעביר את הפסטה לתבנית תנור, לשים מעל פרוסות גבינה צהובה, לשים בתנור לעוד עשר דקות, כשהגבינה נמסה להעביר למצב גריל (או לשים בחלק העליון של התנור) לעוד חמש דקות כדי לקבל צבע יפה.
הגשה:
אם רוצים לתת לילדים הרגשה של אוכל קנוי, אפשר לקנות תבניות עגולות חד פעמיות קטנות ולהגיש בתור מנה אישית.
(בזמן שהפסטה נאפתה בתנור הספקתי לשטוף את הסיר והמחבת אז גם כלים לא נשארו).
(כולל הסבר מפורט כדי שיצא טעיםםם, וכדי להבין את הטכניקה של העבודה)
אם מתחשק לכם לפנק את הילדים בחופש, או שאתם סתם מחפשים ארוחת צהריים מהירה
וקלילה, המתכון הזה קל וטעים.
במקום ללכת לחנות פיצה ולהזמין מוקרם, עשרים דקות עבודה ויש לכם ארוחה מפנקת.
(אפשר לקרוא למוקרם הזה "המוקרם של פיצה אמא")
לבשל חבילת פסטה לפי ההוראות.
הכנת הרוטב:
בינתיים לחמם כ30 גר' חמאה במחבת לחתוך חבילת פטריות שמפיניון טריות לפרוסות דקות, ולטגן ביחד כחמש דקות.
לקחת חצי כוס קמח (כוס שתיה חמה) - להוסיף לה מים מהברז עד סוף הכוס ולערבב - החלק הזה מאוד חשוב בגלל שאנחנו רוצים לקבל רוטב סמיך, אבל לא רוצים גושים - הפעולה של ערבוב הקמח במים קרים מונעת גושים ברוטב.
לאחר מכן להוסיף את הבלילה ולהנמיך את האש, להוסיף חבילת שמנת מתוקה, ולערבב כל הזמן לאיחוד ולהסמכה, להוסיף עוד חצי כוס חלב,
ולתבל, כפית מלח, כפית א. שום, חצי כפית פלפל שחור, לטעום ולתקן תיבול, לערבב הכל ביחד עוד כשלוש דקות.
אפיה:
לסנן את הפסטה, להוסיף את הרוטב לסיר של הפסטה ולערבב, להעביר את הפסטה לתבנית תנור, לשים מעל פרוסות גבינה צהובה, לשים בתנור לעוד עשר דקות, כשהגבינה נמסה להעביר למצב גריל (או לשים בחלק העליון של התנור) לעוד חמש דקות כדי לקבל צבע יפה.
הגשה:
אם רוצים לתת לילדים הרגשה של אוכל קנוי, אפשר לקנות תבניות עגולות חד פעמיות קטנות ולהגיש בתור מנה אישית.
(בזמן שהפסטה נאפתה בתנור הספקתי לשטוף את הסיר והמחבת אז גם כלים לא נשארו).