מאפים ה-לחמניות הכככי מושלמות - בהתחייבות!! צעד צעד עד לתוצאה המושלמת!!!

ישראלית

משתמש פעיל
D I G I T A L
@מציאותית תודה רבה על ההוראות המפורטות, עד היום הכנתי מתכון ממש דומה אבל בלי הוראות ההתפחה המיוחדות.
הפעם זה יצא אוורירי במיוחד.
 

קבצים מצורפים

  • 20240218_200405.jpg
    20240218_200405.jpg
    2.5 MB · צפיות: 43
  • 20240218_200358.jpg
    20240218_200358.jpg
    2.3 MB · צפיות: 40

אסתי אסבן-ווליום

משתמש צעיר
סאונד והפקות אולפן
הלחמניות אצבע יצאו קצת יותר אווריריות
יש לכם רעיון למה זה קורה?
כי בדיוק רציתי להכין לשבת עם צורה יותר "שבתית" ולא כמו לחמניות פס, והית ה לי הרגשה שהקליעה קצת תדפוק את ההתפחה. אני צודקת? יש לזה פתרון?
 

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
יש לכם רעיון למה זה קורה?
כי בדיוק רציתי להכין לשבת עם צורה יותר "שבתית" ולא כמו לחמניות פס, והית ה לי הרגשה שהקליעה קצת תדפוק את ההתפחה. אני צודקת? יש לזה פתרון?
לדעתנו הקליעה עושה את זה יותר מוצלח... "דופק" זה לא! :)
אצלי אוכלים את החלות כל השבוע (כמו לחם פרוס!) וכבר לא מכינה לחמניות... חח
אבל יש משהו בלחמניה הבסיסית שזה "בום" של אויר
 

שוקולד פרה

משתמש פעיל
הנדסת תוכנה
ואוו במקום לערבב קלות ולחכות 7 דקות ערבבתי 7 דקות
@מציאותית עדיין יש מה להמשיך(כבר הכנסתי את שאר החומרים...:(
וכמה זמן בערך התפחה
 

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
ואוו במקום לערבב קלות ולחכות 7 דקות ערבבתי 7 דקות
@מציאותית עדיין יש מה להמשיך(כבר הכנסתי את שאר החומרים...
וכמה זמן בערך התפחה
הכי חשוב וקריטי זה ההתפחה כשהוא בצק. הכפלת הנפח. ועוד 10 דק' לפני יצירת הלחמניה ועל התבנית עוד כ-40 דק'.
בהצלחה!
ותאמרי לומר לכבוד שבת קודש..
 

נחמי3

משתמש מקצוען
חסרון בולט: אחרי שתכינו פעם אחת הילדים לא יוותרו על אחרות
במיוחד שהן דורשות צומי… והרבה… אבל שווה הכל!!!!
לחמניות מלאות אוויר נשמרות מושלם בהקפאה וכשיוצאות כאילו הרגע יצאו מהמאפייה……
טעימות גם ככה בלי כלום ישר לתיק ללימודים :)
אז קבלנו אותן!

צפה בקובץ המצורף 1567143
מלאות אוויר וציפוי דק פריך ומושלם🥰

אז בא נתחיל מהתחלה…
שנים שאני מכינה לחמניות והן יוצאות מעולות וטעימות והילדים ממש אוהבים
אבל הרגשתי שזה עדיין לא זה. אני רוצה לחמניות קלילות יותר פחות מלאות בבצק אלא יותר אוויר (בקיצור, כמו של המאפיות…) וניסיתי הרבה מתכונים
עד שהגעתי לנוסחה המדוייקת
אני כאן כדי לתת לכם את כל הסודות צעד צעד עד ללחמניות הללו מלאות האוויר והטעימות ברמה לא רגילה!

כן אומרת שזה לא להכין בצק ולתנור הם בהחלט דורשות השקעה וזמן אבל שווה שווה!!!


1. נכניס לקערת המיקסר:
2 כפות שמרים יבשים
6 כפות סוכר
500 מ״ל מים חמימים

2. לערבב קלות ולחכות 7 דקות -לא פחות.

3. להוסיף 1 ק״ג קמח (אני משתמשת בכוסמין 80% של תחנות הישראליות)
150 מ״ל שמן
כף מלח

4. ללוש היטב במהירות הכי נמוכה כ-12 דק׳ -לא פחות.

5. לכסות היטב את הקערה עם הבצק בניילון ניצמד עד להכפלת הנפח. - לא יותר מזה!

6. לחלק את הבצק לכדורים לפי הגודל הרצוי של הלחמניות
אני שוקלת כל חתיכה ל100 גר׳

7. להניח כדורים יפים ולכסות להתפחה כ-10 דק׳
אם הבצק יצא קצת דביק ולא נעים לעבוד איתו אפשר להעזר בקמח נוסף.

צפה בקובץ המצורף 1567136

לאחר 10 דק׳ כשהעיגולים תפחו מעט מתחילים להכין את הלחמניות:

8. להכין תבניות מצופות בנייר אפיה
9. קערה מלאה במי ברז
10. קערה מלאה בלפחות 200 גר שומשום/קצח

11. מרדדים כל עיגול ומכינים את הלחמניה (אצבע/בילקעס/חלת 8/עיגול ביס)
12. טובלים את הלחמניה בתוך המים ומוציאים מיד
13. זורקים לתוך הקערה עם השומשום ומנערים היטב עד שכל הלחמניה מצופה היטב בשומשום מכל הכיוונים ומעבירים לתבנית
כך עם כל הלחמניות.

14. לאחר ציפוי כל הלחמניות לכסות ולהתפיח על התבנית כ40 דק׳ - לא פחות!
15. זה הזמן להדליק את התנור על 180 כדי שיהיה מוכן להכנסה כשהוא מחומם מראש כחצי שעה לפחות לפני האפיה.
(גם אני הייתי מכניסה לתנור רותח של מעל 200. כאן זה אחרת וחשוב שיהיה ב180 ולא יותר!)

זה התבנית לאחר ההתפחה:

צפה בקובץ המצורף 1567139

אפשר לצופף אותן, אבל כמובן עדיף ברווח יותר… תלוי בזמן שעומד לרשותך :)

16. להכניס לתנור המחומם על 180 לחצי שעה.

17. ככה הן יצאו ומייד הברשתי בשמן זית לתוצאה מבריקה ורכה (אל דאגה לא מרגישים את השמן כלל הוא רק כדי לעשות טוב! אבל לא חובה כמובן :))

צפה בקובץ המצורף 1567142

חכי שקצת יצטננו חלקי לפי ימים לשקיות הקפאה וספרי לי איך היה
ממליצה להוציא לפני השינה שקית לחמניות ובבוקר הן כבר מוכנות.

שבוע טוב מלא בבשורות טובות!!!


מתכון בקצרה:
לבצק:
1 ק״ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
500 מ״ל מים
6 כפות סוכר
150 מ״ל שמן
כף מלח

לשים בקערת המיקסר מים, שמרים וסוכר לערבב ולהשהות 7 דק׳
להוסיף את יתר החומרים וללוש כ12 דק׳ על מהירות נמוכה

להתפיח עד להכפלת הנפח

לחלק לכדורים בגודל הרצוי ולהתפיח כ10 דק׳

להכין לחמניות לטבול במים ושומשום מכל הכיוונים
להתפיח על התבנית כ-40 דק׳

להדליק תנור ל180 חצי שעה לפני האפיה.
להכניס את התבנית ל30 דק
להוציא ולמרוח מעט שמן זית
לצנן ולהקפיא.

אם יש לך טורבו בהחלט אפשר להכניס 2 תבניות יחד ולהחליף מיקום לאחר 15 דק׳.
פפפשששש! נשמע מושלם
אני רוצה שתרשמי את המתכון עם כוסות שתיה קרה חד פעמי, יש מצב שתבדקי פעם....
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה