מאפים חלות כמו במאפיה - רכות, לא מתפוררות, קריספיות מבחוץ.

מסטיק מנטה

משתמש פעיל
מראש כותבת לא קראתי את כל הדשדושים כאן.
בבקשה תעזרו לי למצוא מתכון קל ומנצח לחלות מקמח מלא! 100%
אין אצלנו קמח רובינפלד.
נראה לי יש אצלנו נפלאות ושטיבל.
אני לאחרונה מתפשלת בהכנה.
משום מה , החלות שלי לא תופחות לגובהה.
חשבתי שמרים, קניתי את האדום, ושוב לא תפח לגובהה.
בבקשה תביאו מתכון מנצח וקל, שלא צריך 3 פעמים, לישה ומנוחה 10 דק'., כי בדר" כ אופה 2 קילו קמח מלא.
והמיקסר מכיל 1 ועוד קצת קילו קמח.
בבקשה תעזרו לי, או תפננה אותי למי שמנוסה בקמח מלא
אם אני לא טועה 'נפלאות' היא חברת בת של רובינפלד
 

cm1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
@הכי בעולם
אני אופה מ80% והן יוצאות לי כך בס"ד (כאן הם קצת נשרפו מלמעלה...)
חלות1.jpg
אם יעזור לך המתכון בשמחה (זה תלוי יותר הוראות ההכנה מהמתכון בעצמו...)
אגב, קמח רובינפלד אפשר להזמין עד הבית, ואני חושבת ששווה להשקיע בקמח טוב.
זה האתר שלהם: https://rubinfeld.co.il/
(לא קשורה אליהם חוץ מזה שמשתמשת בקמח שלהם ומרוצה ב"ה)
 
נערך לאחרונה ב:

cm1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
איזו קליעה מיוחדת!!
קליעה הכי פשוטה של ארבע
מחלקת את כל הבצק לחלקים שווים לפי משקל
חוזרת לראשונים שבנתיים נחו קצת ומרדדת, אח"כ מגלגלת לצורה כמו בגט (באמצע שמן ובצדדים נהיה צר)
 

עד מתי

משתמש מקצוען
לא יודעת מה יכול לגרום לזה לא לתסוס,
מה שאני יודעת זה שמים חמים הורסים את השמרים
שמת את זה בבצק?
מעניין
אני עושה כל שבוע עם מיים חמים ותוסס לי ממש יפה
החלות יוצאות טעימות ממש ( מתכון ממש זהה למה שרוח ימרשמה)
התחלתי להתפיח בתנור על 50 באמת משדרג
אוורירי ותופח יפה
 

שירונת

משתמש סופר מקצוען
קליעה הכי פשוטה של ארבע
מחלקת את כל הבצק לחלקים שווים לפי משקל
חוזרת לראשונים שבנתיים נחו קצת ומרדדת, אח"כ מגלגלת לצורה כמו בגט (באמצע שמן ובצדדים נהיה צר)
תוכלי להסביר איך את קולעת?
אהבתי שהן יוצאות כ"כ לגובה ולא לרוחב.
 

saralulu

משתמש מקצוען
@הכי בעולם
אני אופה מ80% והן יוצאות לי כך בס"ד (כאן הם קצת נשרפו מלמעלה...)
צפה בקובץ המצורף 1493041
אם יעזור לך המתכון בשמחה (זה תלוי יותר הוראות ההכנה מהמתכון בעצמו...)
אגב, קמח רובינפלד אפשר להזמין עד הבית, ואני חושבת ששווה להשקיע בקמח טוב.
זה האתר שלהם: https://rubinfeld.co.il/
(לא קשורה אליהם חוץ מזה שמשתמשת בקמח שלהם ומרוצה ב"ה)
שלמות!!!
אפשר מתכון?
 
  • תודה
Reactions: cm1

יבר

משתמש מקצוען
צפה בקובץ המצורף 1463808
צפה בקובץ המצורף 1463809

הבצק הוא הבצק הרגיל,
אם תרצו אותו בכייף.

הטיפ שלי הוא יותר לאופן והמהלך -
אחרי הלישה של כעשר דקות במקסר,
מכסה בניילון נצמד ומגבת לחצי שעה בערך,
בנתיים נותנת לתנור להתחמם על טורבו 50 מעלות.
מורידה את הניילון לשה עם היד ונותנת עוד עשר דקות מנוחה.
ועכשיו שלב הקליעה, מחלקים את הבצק לחלקים , אני שוקלת, כאן בתמונה עשיתי קליעה של שש, אבל כל קליעה תתקבל בברכה.

לאחר הקליעה מכניסים את התבנית לתנור שמחומם על 50 מעלות בערך לעשרים דקות חצי שעה, כשאת בודקת שהחלות עולות ותופחות עד לגובה הרצוי והמקסימלי.
אחרי שהחלות קיבלו תפיחה יפה בתנור, מעלים את המעלות ל 230 , ותותנים לחלות אפייה של כ 10 דקות רבע שעה, כמובן עם השגחה שהן משחימות יפה ולא נשרפות.
הקטע הזה של ההתפחה בתנור נותנת לחלות רכות מטריפה וחלות שלא מתפוררות.
טעם משגע!! ממליצה מאד.
הצלחות רבות,
ושכל הברכות יהיו חלות על ראש כולנו!!


צפה בקובץ המצורף 1463815
אני מכינה בצק מ 3 ק"ג ואופה חלק כחלות גדולות וחלק כלחמניות.
סה"כ 5 או 6 תבניות.

אני אבל תמיד מסתבכת מה לעשות עם הבצק בזמן שהתבניות הראשונות נאפות .
או שאני כבר קולעת ואז זה תופח יותר מדי.
או שמה במקרר חלק מהבצק ויותר מאוחר קולעת.
אבל אז זה כבר לא כ"כ תופח.
בקיצור, מסתבכת.

מה את / כל מומחיות האפיה - ממליצות ?

תודה !
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
התכוונתי שהקליפה של החלה מתפוררת בלי שאני שמה אותה על הפלטה
אוקיי, תאפי עוד קצת בחום הגבוה וזה יקשה את הקליפה החיצונית של החלה והיא לא תתפורר.
וגם ההתפחה האיטית בתנור גורמת לחלה להתייצב כמו חלה קנויה שלא מתפוררת.
מה את / כל מומחיות האפיה - ממליצות ?
ואכן את הנגלה האחרונה ששהתה בחוץ והספיקה ממש לעלות, אני מכניסה מייד ל230 מעלות 15 שעה והחוצה.
זה מצוין.
 

cm1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
@cm1
אם יש לך זמן- אני ממש אשמח...

וואווו! מטריפות!
כמה חלות את מכינה מקילו?
ואשמח למתכון...
תודה ב"ה
כמה חלות יוצאות לך מקילו אחד?
או כמה גרם כל חתיכה של בצק?
כל חתיכת בצק בערך 110 גר'
יוצא בערך 4 חלות מקילו (בד"כ מכינה גם לחמניות אז אני לא זוכרת כמה זה בדיוק)
אם יש לי אורחים ואני צריכה חלות גדולות יותר אני קולעת מ6 חלקים (סה"כ 660 גר' לחלה)
תוכלי להסביר איך את קולעת?
אהבתי שהן יוצאות כ"כ לגובה ולא לרוחב.
המתכון:
מכניסים לקערה לפי הסדר:
כף מלח
1 ק"ג קמח (80% איכותי)
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר (חום)
3 כוסות (ח"פ) מים
מתחילים ללוש ותוך כדי מוסיפים 1/2 כוס (ח"פ) שמן
אני שומרת על הלישה ומשחקת בעוצמה- בין 2- למינימום לפי מצב הבצק. אם צריך להוסיף מים, בזהירות שלא יהיה יותר מדי (בד"כ בקמח מלא צריך להוסיף. בכוסמין צריך להפחית מהמים)
לשים כ10 דקות (לפחות 5 דקות אחרי שהבצק כבר אחיד לגמרי)
הבצק צריך לצאת חלק מאד
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד שמכפיל/ כשעה+ , אפשר להוריד את הבצק ולהתפיח שוב

אם מכינים 2 קג במיקסר רגיל כדאי להכין כל קילו בנפרד כדי שהלישה תהיה טובה

מחלקים את הבצק לחלקים שווים לפי משקל (אצלי בערך 110 גר')
ומכסים הכל בניילון (אני משתמשת בשקיות הקפאה) זה שומר על הבצק שלא יתייבש
מחממים תנור ל50 מעלות ומכבים
ומתחילים לרדד מהחלק הראשון שחילקנו (הבצק צריך לנוח כמה דקות לפני הקליעה)
מרדדים חלק של בצק ומגלגלים לרצועה בצורה שהרצועות עבות במרכז ודקות בצדדים
מכינים 4 רצועות, קולעים ומניחים בתבנית, מכסים מיד בניילון
זה השלב הראשון של הקליעה ואח"כ מהצד השני אותו דבר וכן הלאה...
1699468879692.png


כשהתבנית מלאה מכניסים לתנור המכובה את הנגלה הראשונה לכ-20 דקות עם הניילון
בנתיים מכינים את השאר
מוציאים את התבנית מחממים את התנור ל230 מעלות מורחים ביצה ושומשום/פרג וכו (אני מערבבת כף דבש עם מעט מים ואח"כ מוסיפה לזה את הביצה.)
מכניסים את התבנית קצת לפני שמגיע ל230 וכשמגיע ל230 מורידים את החום ל200/180 אופים עד שמשחים טוב

בנתיים התבניות האחרות תופחות, עדיף להניח במקום חמים- מעל התנור למשל, ושוב, לכוון חזרה ל230 להכניס לתנור, וכשמגיע לחום להוריד חזרה...
בד"כ מתחלק לי ל3 תבניות. נכנס 4 חלות באלכסון
לא מצאתי תמונה של 4 אבל זה מה מצאתי
חלה2.jpg
וזה בתבניות ח"פ עם נייר אפיה, השמאליות גדולות יותר של 6:
חלות3.jpg

בהצלחה ושבת שלום
לא לשכוח הפרשת חלה :)
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה