דרוש מתכון איך מכינים את הרסק פירות שמביאים במעון לתינוקות קטנים?

sl disign

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני הכנתי כשעבדתי במעון:
יחס של 3 תפוחים (מקולפים בתחילת שנה) בערך על בננה אחת
כמה ביסקוויטים
קצת מים כדי שיתרסק טוב.

אבל כל מעון מכין בדרך אחרת.
יש ששמים חלווה, יש ששמים טחינה וכו'.
 

שטוב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לא יודעת מה נותנים במעונות
אני אופה פרוסות תפוחים, שזיפים מיובשים וגזר ביחד עם קוואקר בתנור
כמובן מכסים במים
אחר כך מסננים את רוב המים טוחנים ומוסיפים טחינה
 

שולה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כמה ביסקוויטים
אסור! חסר לך שמשרד הבריאות או הפיקוח או הורים אכפתיים היו עולים על זה...

במעון שלנו, לא יודעת את היחס המדויק אבל טוחנים יחד אגסים רכים ותפוחי עץ אדומים (חרמון אולי?!) מעט בננות וטיפה מים רק בשביל שהמרקם יהיה חלק.
ניתן להוסיף כף טחינה או שקדיה. בריא מאד!
 

5699

משתמש פעיל
לא רק זה.ומי שסובל מרגישות לחלוטין? זה גיל שאולי אפילו לא יודעים למה אלרגים.
 

sara s1

משתמש מקצוען
ללא קשר ישיר לשאלה, אם במעון הוא אוכל משהו מסוים זה לא אומר שבבית הוא יאכל..
הבת שלי שהיתה סרבנית אוכל, מאוד אהבה קציצה מסוימת במעון וכשהכנתי אותה אחת לאחת בבית, היא לא רצתה. כנראה יש אווירה כזאת במעון שכולם אוכלים אז היא אכלה.
 

syl

עיצוב דיגיטל ופרינט
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
במשפחתון של הבן שלי המטפלת טחנה את כל סוגי הפירות יחד + 2 כפות דייסת קורנפלור כדי להשביע,
הפירות (ללא בישול וקילוף): מילון, תפוח, אגס, בננה, אפרסק, נקטרינה, וענבים
 

מצפה למשיח

משתמש מקצוען
לתינוקות קטנים מתחילים עם תפוח (אפשר מבושל או להוסיף מים כדי שיתרסק יותר טוב) אחר כך מוסיפים בננה, בחורף אפשר להוסיף כמה טיפות של מיץ תפוזים. לתינוקות גדולים יותר אפשר להוסיף פירות נוספים.
כמובן מרסקים בבלנדר.
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
אני מכניסה לסיר של 2.5 ליטר סלסלת תפוחים אם יש בנמצא פרי בשל נוסף מכניסה גם אותו
מוסיפה מים עד 3/4 מהסיר,מבשלת ולקראת סוף הבישול מכניסה ככוס סוכר.
טוחנת בבלנדר יד.
לאחרונה בישלתי שזיפים ואפרסקים יצא צבע סגול מיוחד טעם קצת חמצמץ וב"ה נאכל.
 

יראת גאולה

משתמש מקצוען
אני מכניסה לסיר של 2.5 ליטר סלסלת תפוחים אם יש בנמצא פרי בשל נוסף מכניסה גם אותו
מוסיפה מים עד 3/4 מהסיר,מבשלת ולקראת סוף הבישול מכניסה ככוס סוכר.
טוחנת בבלנדר יד.
לאחרונה בישלתי שזיפים ואפרסקים יצא צבע סגול מיוחד טעם קצת חמצמץ וב"ה נאכל.
לא חבל להוסיף סוכר לתינוקות? החך מתרגל לטעם שמביאים לו... לטעמי תפוחים לבד הם מתוקים כך לבד וטעימים,ואם מוסיפים פירות נוספים, במיוחד בננה, זה מתוק עוד יותר.
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
לא חבל להוסיף סוכר לתינוקות? החך מתרגל לטעם שמביאים לו... לטעמי תפוחים לבד הם מתוקים כך לבד וטעימים,ואם מוסיפים פירות נוספים, במיוחד בננה, זה מתוק עוד יותר.
אבל בננה לא יכולה להכנס לבישול,
ולטחון פירות בלי לבשל צריך מעבד ממש חזק ואין לי.
זה עדיף מאשר בסקויטים ושאר מרעין בישין שרשמו פה,
כוס אחת לסיר שלם לא נראה לי אסון,
 

יראת גאולה

משתמש מקצוען
אבל בננה לא יכולה להכנס לבישול,
ולטחון פירות בלי לבשל צריך מעבד ממש חזק ואין לי.
זה עדיף מאשר בסקויטים ושאר מרעין בישין שרשמו פה,
כוס אחת לסיר שלם לא נראה לי אסון,
זה לא אסון, אבל בעיניי זה ממש נוראי לדחוף לתינוקות סוכר.
תפוחים מבושלים בלי סוכר הם טעימים ומתוקים, ככה אנחנו אוכלים אותם כקינוח לסעודת שבת.
את הבננה התכוונתי להוסיף אחרי הבישול, לפני הטחינה.
ברור שביסקוויטים זה מרעין בישין! כל כך חבל לתת לתינוקות הרגלי טעם גרועים כבר מגיל כזה.
 

מממ.........

משתמש מקצוען
אצלינו במעון מכניסים למעבד מזון:
תפוחים, אגסים, בננות הכל חי,
מוספים טחינה + קוואקר מבושל.
וככה גם מכינה בבית,
אבל עם תפוחים + אגסים מבושלים בלי בבנות,
מוספיה טחינה + קוואקר מבושל,
טוחנת מחלקת לכוסות ומקפיאה,
וכל יום מוציאה מנה.
 

יונת123

משתמש מקצוען
אשמח להסבר איך טוחנים תפוח בודד חי לא מבושל
הבת שלי אוכלת כמויות קטנות מאד ואי אפשר לשמור מיום אחד למחרת
בננות לא תמיד יש לי בשלות
ניסיתי בנינג'ה, במעבד מזון, לא הלך
ניסיתי גם ביד עם פומפיה אבל החתיכות היו גדולות מידי
בסוף התייאשתי ועברתי לגרבר אבל נראה לי פחות בריא בגלל החומרים המשמרים
 

מממ.........

משתמש מקצוען
אשמח להסבר איך טוחנים תפוח בודד חי לא מבושל
הבת שלי אוכלת כמויות קטנות מאד ואי אפשר לשמור מיום אחד למחרת
בננות לא תמיד יש לי בשלות
ניסיתי בנינג'ה, במעבד מזון, לא הלך
ניסיתי גם ביד עם פומפיה אבל החתיכות היו גדולות מידי
בסוף התייאשתי ועברתי לגרבר אבל נראה לי פחות בריא בגלל החומרים המשמרים
או לבשל את התפוחים ואז יש כמות לכמה ימים,
או לטחון בבלנדר מוט תפוח בודד
 

תחזיק חזק

משתמש רשום
אשמח להסבר איך טוחנים תפוח בודד חי לא מבושל
הבת שלי אוכלת כמויות קטנות מאד ואי אפשר לשמור מיום אחד למחרת
בננות לא תמיד יש לי בשלות
ניסיתי בנינג'ה, במעבד מזון, לא הלך
ניסיתי גם ביד עם פומפיה אבל החתיכות היו גדולות מידי
בסוף התייאשתי ועברתי לגרבר אבל נראה לי פחות בריא בגלל החומרים המשמרים
במעבד מזון את שמה 8 תפוחים בלי קליפה חתוכים ואז את מוסיפה 10 ביסקוויטים בננה ו-2 כפות טחינה וחצי כוס מים יוצא פשוט מעדן גם אני אוכלת את זה כך המבשלת אמרה לי שהיא עושה במעון אצלינו
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה