אם את מאלה שלא התנסית בתבלינים האלו מעולם, רוצה אבל חוששת "להרוס" אוכל
-האשכול הזה בשבילך !
כל אחת שמכירה והתנסתה בתבלין ואוהבת אותו מוזמנת לשתף אותנו ,להפיג חששות ,להכיר לנו לאיזה תבשילים זה יתאים ומומלץ
(אתוודה שאמנם אני ממוצא מרוקאי אבל בבית שלנו לא היה את התבלינים האלו באוכל לקח לי זמן להכיר ולנסות -ולהנות ! ולגוון קצת את האוכל
מה שאני כותבת זה מהכירות שלי אישית עם התבלין
מה שמצוטט ממקורות אחרים -בכחול
בואו ונתחיל !
שם - חוואייג' למרק
קוים לדמותה: חוויאג' היא תערובת תבלינים ייחודית למטבח התימני. היא תמיד תכיל כורכום וחילבה, ואליהם עשויים להצטרף כמון, כוסברה, שום, פלפל לבן, ג'ינג'ר טחון או עלי דפנה. עשויים כי כמו תערובות תבלינים רבות, ההחלטה מה בדיוק יכנס נתונה לשיקול דעתו של המערבב. יש שני סוגים עיקריים של חוויאג' – למרק ולקפה.
במטבח: תערובת החוויאג' נהדרת כמובן במרקים שונים – ממרקי עדשים ושאר קטניות עד מרקי בשר חורפיים. היא גם משלתבת האופן מפתיע גם במטבחים – ביחד עם שמנת חמוצה או מיונז, וכן יעילה בהכנת חמוצים ביתיים שיקבלו צבע ייחודי.
מבחינה בריאותית, היא לוקחת את כל היתרונות של מרכיביה: את נוגדי החימצון החזקים של הכורכום, שמונעים דלקות ועוד שלל מחלות, היכולת להוריד סוכר בדם שמגיעה מן החילבה, יכולות ניקוי הרעלים של הכוסברה ועוד.
תערובת עדינה מאד וטעימה מהמטבח התימני מתאימה לא רק למרק אלא גם לתבשילי עוף ותבשילי בשר במראה צהבהב ...הופתעתי מהעדינות שלה בטעם , לא חמוצה מידי ולא חריפה ולא משתלטת (רק בצבע)
כאשר אני רוצה להוסיף ולהדגיש טעמים מלוחים ולא מתוקים היא מצוינת משתלבת נהדר עם עשבי תיבול כמו כוסברה וסלרי התערובת הזו מוסיפה טעם למרק ויכולה להחליף בקלות את אבקת המרק , מה גם שהיא הרבה יותר בריאה
שימו לב יש חוויאג' למרק ויש לקפה ..לא להתבלבל את הקפה עוד לא ניסיתי חחה
שם - ראס אל חנות
ראס אל חנות זוהי תערובת תבלינים המשמשת בעיקר במטבח הצפון אפריקאי –מרוקו וטוניס.
פירוש השם ראס אל חנות הינה – העומד בראש החנות.
התערובת מכילה עד 15 תבלינים שונים שבבסיסם: ציפורן, קינמון ופלפל שחור ואליהם יכולים להתווסף: כמון, אגוז מוסקט, כוסברה, כורכום ועוד. ישנם אזורים שונים במרוקו וטוניס שמוסיפים לתערובת עלי ורדים מיובשים וטחונים
מתאימה בעיקר לבשר בקר ובעיקר משדרגת קציצות בשר !!
נותנת טעם עשיר מגוון ונוטה למזרחי מעט מתקתק...
כדאי לנסות !
ממליצה לקנות רק מחברת תבלינים ידועה ואיכותית אחרת זה ממש יכול להיות לא טעים ולא מאוזן בטעמים
-האשכול הזה בשבילך !
כל אחת שמכירה והתנסתה בתבלין ואוהבת אותו מוזמנת לשתף אותנו ,להפיג חששות ,להכיר לנו לאיזה תבשילים זה יתאים ומומלץ
(אתוודה שאמנם אני ממוצא מרוקאי אבל בבית שלנו לא היה את התבלינים האלו באוכל לקח לי זמן להכיר ולנסות -ולהנות ! ולגוון קצת את האוכל
מה שאני כותבת זה מהכירות שלי אישית עם התבלין
מה שמצוטט ממקורות אחרים -בכחול
בואו ונתחיל !
שם - חוואייג' למרק
קוים לדמותה: חוויאג' היא תערובת תבלינים ייחודית למטבח התימני. היא תמיד תכיל כורכום וחילבה, ואליהם עשויים להצטרף כמון, כוסברה, שום, פלפל לבן, ג'ינג'ר טחון או עלי דפנה. עשויים כי כמו תערובות תבלינים רבות, ההחלטה מה בדיוק יכנס נתונה לשיקול דעתו של המערבב. יש שני סוגים עיקריים של חוויאג' – למרק ולקפה.
במטבח: תערובת החוויאג' נהדרת כמובן במרקים שונים – ממרקי עדשים ושאר קטניות עד מרקי בשר חורפיים. היא גם משלתבת האופן מפתיע גם במטבחים – ביחד עם שמנת חמוצה או מיונז, וכן יעילה בהכנת חמוצים ביתיים שיקבלו צבע ייחודי.
מבחינה בריאותית, היא לוקחת את כל היתרונות של מרכיביה: את נוגדי החימצון החזקים של הכורכום, שמונעים דלקות ועוד שלל מחלות, היכולת להוריד סוכר בדם שמגיעה מן החילבה, יכולות ניקוי הרעלים של הכוסברה ועוד.
תערובת עדינה מאד וטעימה מהמטבח התימני מתאימה לא רק למרק אלא גם לתבשילי עוף ותבשילי בשר במראה צהבהב ...הופתעתי מהעדינות שלה בטעם , לא חמוצה מידי ולא חריפה ולא משתלטת (רק בצבע)
כאשר אני רוצה להוסיף ולהדגיש טעמים מלוחים ולא מתוקים היא מצוינת משתלבת נהדר עם עשבי תיבול כמו כוסברה וסלרי התערובת הזו מוסיפה טעם למרק ויכולה להחליף בקלות את אבקת המרק , מה גם שהיא הרבה יותר בריאה
שימו לב יש חוויאג' למרק ויש לקפה ..לא להתבלבל את הקפה עוד לא ניסיתי חחה
שם - ראס אל חנות
ראס אל חנות זוהי תערובת תבלינים המשמשת בעיקר במטבח הצפון אפריקאי –מרוקו וטוניס.
פירוש השם ראס אל חנות הינה – העומד בראש החנות.
התערובת מכילה עד 15 תבלינים שונים שבבסיסם: ציפורן, קינמון ופלפל שחור ואליהם יכולים להתווסף: כמון, אגוז מוסקט, כוסברה, כורכום ועוד. ישנם אזורים שונים במרוקו וטוניס שמוסיפים לתערובת עלי ורדים מיובשים וטחונים
מתאימה בעיקר לבשר בקר ובעיקר משדרגת קציצות בשר !!
נותנת טעם עשיר מגוון ונוטה למזרחי מעט מתקתק...
כדאי לנסות !
ממליצה לקנות רק מחברת תבלינים ידועה ואיכותית אחרת זה ממש יכול להיות לא טעים ולא מאוזן בטעמים
קבצים מצורפים
נערך לאחרונה ב: