דיון חוואייג' וראס אל חנות מפחידים אותך ?

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
אם את מאלה שלא התנסית בתבלינים האלו מעולם, רוצה אבל חוששת "להרוס" אוכל
-האשכול הזה בשבילך !

כל אחת שמכירה והתנסתה בתבלין ואוהבת אותו מוזמנת לשתף אותנו ,להפיג חששות ,להכיר לנו לאיזה תבשילים זה יתאים ומומלץ

(אתוודה שאמנם אני ממוצא מרוקאי אבל בבית שלנו לא היה את התבלינים האלו באוכל לקח לי זמן להכיר ולנסות -ולהנות ! ולגוון קצת את האוכל :p
מה שאני כותבת זה מהכירות שלי אישית עם התבלין
מה שמצוטט ממקורות אחרים -בכחול
בואו ונתחיל !

שם - חוואייג' למרק
קוים לדמותה: חוויאג' היא תערובת תבלינים ייחודית למטבח התימני. היא תמיד תכיל כורכום וחילבה, ואליהם עשויים להצטרף כמון, כוסברה, שום, פלפל לבן, ג'ינג'ר טחון או עלי דפנה. עשויים כי כמו תערובות תבלינים רבות, ההחלטה מה בדיוק יכנס נתונה לשיקול דעתו של המערבב. יש שני סוגים עיקריים של חוויאג' – למרק ולקפה.
במטבח: תערובת החוויאג' נהדרת כמובן במרקים שונים – ממרקי עדשים ושאר קטניות עד מרקי בשר חורפיים. היא גם משלתבת האופן מפתיע גם במטבחים – ביחד עם שמנת חמוצה או מיונז, וכן יעילה בהכנת חמוצים ביתיים שיקבלו צבע ייחודי.

מבחינה בריאותית, היא לוקחת את כל היתרונות של מרכיביה: את נוגדי החימצון החזקים של הכורכום, שמונעים דלקות ועוד שלל מחלות, היכולת להוריד סוכר בדם שמגיעה מן החילבה, יכולות ניקוי הרעלים של הכוסברה ועוד.


תערובת עדינה מאד וטעימה מהמטבח התימני מתאימה לא רק למרק אלא גם לתבשילי עוף ותבשילי בשר במראה צהבהב ...הופתעתי מהעדינות שלה בטעם , לא חמוצה מידי ולא חריפה ולא משתלטת (רק בצבע)
כאשר אני רוצה להוסיף ולהדגיש טעמים מלוחים ולא מתוקים היא מצוינת משתלבת נהדר עם עשבי תיבול כמו כוסברה וסלרי התערובת הזו מוסיפה טעם למרק ויכולה להחליף בקלות את אבקת המרק , מה גם שהיא הרבה יותר בריאה
שימו לב יש חוויאג' למרק ויש לקפה ..לא להתבלבל את הקפה עוד לא ניסיתי חחה

שם - ראס אל חנות
ראס אל חנות זוהי תערובת תבלינים המשמשת בעיקר במטבח הצפון אפריקאי –מרוקו וטוניס.
פירוש השם ראס אל חנות הינה – העומד בראש החנות.
התערובת מכילה עד 15 תבלינים שונים שבבסיסם: ציפורן, קינמון ופלפל שחור ואליהם יכולים להתווסף: כמון, אגוז מוסקט, כוסברה, כורכום ועוד. ישנם אזורים שונים במרוקו וטוניס שמוסיפים לתערובת עלי ורדים מיובשים וטחונים



מתאימה בעיקר לבשר בקר ובעיקר משדרגת קציצות בשר !!
נותנת טעם עשיר מגוון ונוטה למזרחי מעט מתקתק...
כדאי לנסות !
ממליצה לקנות רק מחברת תבלינים ידועה ואיכותית אחרת זה ממש יכול להיות לא טעים ולא מאוזן בטעמים
 

קבצים מצורפים

  • f89d4d6f-cf23-4a83-97cf-84c84a977c69.jpg
    f89d4d6f-cf23-4a83-97cf-84c84a977c69.jpg
    KB 249.7 · צפיות: 102
  • 19cf1973-7a5a-4bb5-939f-ee33c3fe2bcf.jpg
    19cf1973-7a5a-4bb5-939f-ee33c3fe2bcf.jpg
    KB 340.6 · צפיות: 102
נערך לאחרונה ב:
D

Deleted 66182

אורח
אם את מאלה שלא התנסית בתבלינים האלו מעולם, רוצה אבל חוששת "להרוס" אוכל
-האשכול הזה בשבילך !

כל אחת שמכירה והתנסתה בתבלין ואוהבת אותו מוזמנת לשתף אותנו ,להפיג חששות ,להכיר לנו לאיזה תבשילים זה יתאים ומומלץ

(אתוודה שאמנם אני ממוצא מרוקאי אבל בבית שלנו לא היה את התבלינים האלו הכל באוכל לקח לי זמן להכיר ולנסות -ולהנות ! ולגוון קצת את האוכל :p
באו ונתחיל
מה שאני כותבת זה מהכירות שלי אישית שלי עם התבלין מה שמצוטט ממקורות אחרים -בכחול

שם - חוואייג' למרק
קוים לדמותה: חוויאג' היא תערובת תבלינים ייחודית למטבח התימני. היא תמיד תכיל כורכום וחילבה, ואליהם עשויים להצטרף כמון, כוסברה, שום, פלפל לבן, ג'ינג'ר טחון או עלי דפנה. עשויים כי כמו תערובות תבלינים רבות, ההחלטה מה בדיוק יכנס נתונה לשיקול דעתו של המערבב. יש שני סוגים עיקריים של חוויאג' – למרק ולקפה.
במטבח: תערובת החוויאג' נהדרת כמובן במרקים שונים – ממרקי עדשים ושאר קטניות עד מרקי בשר חורפיים. היא גם משלתבת האופן מפתיע גם במטבחים – ביחד עם שמנת חמוצה או מיונז, וכן יעילה בהכנת חמוצים ביתיים שיקבלו צבע ייחודי.

מבחינה בריאותית, היא לוקחת את כל היתרונות של מרכיביה: את נוגדי החימצון החזקים של הכורכום, שמונעים דלקות ועוד שלל מחלות, היכולת להוריד סוכר בדם שמגיעה מן החילבה, יכולות ניקוי הרעלים של הכוסברה ועוד.


תערובת עדינה מאד וטעימה מהמטבח התימני מתאימה לא רק למרק אלא גם לתבשילי עוף ותבשילי בשר במראה צהבהב ...הופתעתי מהעדינות שלה בטעם , לא חמוצה מידי ולא חריפה ולא משתלטת (רק בצבע)
כאשר אני רוצה להוסיף ולהדגיש טעמים מלוחים ולא מתוקים היא מצוינת משתלבת נהדר עם עשבי תיבול כמו כוסברה וסלרי התערובת הזו מוסיפה טעם למרק ויכולה להחליף בקלות את אבקת המרק , מה גם שהיא הרבה יותר בריאה
שימו לב יש חוויאג' למרק ויש לקפה ..לא להתבלבל את הקפה עוד לא ניסיתי חחה

שם - ראס אל חנות
ראס אל חנות זוהי תערובת תבלינים המשמשת בעיקר במטבח הצפון אפריקאי –מרוקו וטוניס.
פירוש השם ראס אל חנות הינה – העומד בראש החנות.
התערובת מכילה עד 15 תבלינים שונים שבבסיסם: ציפורן, קינמון ופלפל שחור ואליהם יכולים להתווסף: כמון, אגוז מוסקט, כוסברה, כורכום ועוד. ישנם אזורים שונים במרוקו וטוניס שמוסיפים לתערובת עלי ורדים מיובשים וטחונים



מתאימה בעיקר לבשר בקר ובעיקר משדרגת קציצות בשר !!
נותנת טעם עשיר מגוון ונוטה למזרחי
כדאי לנסות !
ממליצה לקנות רק מחברת תבלינים ידועה ואיכותית אחרת זה ממש יכול להיות לא טעים ולא מאוזן בטעמים
אשכול חשוב!
לא הכרתי את החווייג עד שהשתתפתי בשמחה תימנית אוטנטית עם מרק תימני שאין דומה לו.
מאז משתמשים אצלנו בחווייג' לשני מאכלים בלבד-
כפית במרק עוף של שבת פשוט מעולה
וכפית בתפו"א בתנור הילדים אוהבים "צהוב כמו של חתונות"...
ראס אל חנות מפחיד אותי לנסות...
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
שם - ראס אל חנות
מתאימה בעיקר לבשר בקר ובעיקר משדרגת קציצות בשר !!
נותנת טעם עשיר מגוון ונוטה למזרחי מעט מתקתק...
כדאי לנסות !
ממליצה לקנות רק מחברת תבלינים ידועה ואיכותית אחרת זה ממש יכול להיות לא טעים ולא מאוזן בטעמים
ובעברית - "ראש החנות"
ובעברית קלה - הכתר של התבלינים
ועוד יותר פשוט - תערובת תבלינים (בד"כ סודית) שבעל החנות מכין בעצמו
ולכן -
זה תבלין קצת "מסוכן"
כאחד שיודע לקנות תבלינים במקומות היותר נחשבים..
נפלתי לא פעם עם תערובת שהרסה לי הכל..
בעיקר אלה שחושבים שהמון קינמון על צלי בשר זה טעים, וזה לא!

צריך ללמוד להכיר את הפירמה או את החנות שמכירים ואוהבים את הטעם שלהם
ולקנות רק שם.
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
ובעברית - "ראש החנות"
ובעברית קלה - הכתר של התבלינים
ועוד יותר פשוט - תערובת תבלינים (בד"כ סודית) שבעל החנות מכין בעצמו
ולכן -
זה תבלין קצת "מסוכן"
כאחד שיודע לקנות תבלינים במקומות היותר נחשבים..
נפלתי לא פעם עם תערובת שהרסה לי הכל..
בעיקר אלה שחושבים שהמון קינמון על צלי בשר זה טעים, וזה לא!

צריך ללמוד להכיר את הפירמה או את החנות שמכירים ואוהבים את הטעם שלהם
ולקנות רק שם.
מסכימה לגמרי
לא צריך שהקינמון והציפורן ישתלט ובגלל זה פסלתי כמה תערובות שניסיתי
מה שהיה מוצלח בעיני זה התערובת של נפטון NEPTON קניתי בשופרסל
 

קבצים מצורפים

  • ras-el-hanut.jpg
    ras-el-hanut.jpg
    KB 69.8 · צפיות: 115

תילתן

משתמש סופר מקצוען
מסכימה לגמרי
לא צריך שהקינמון והציפורן ישתלט ובגלל זה פסלתי כמה תערובות שניסיתי
מה שהיה מוצלח בעיני זה התערובת של נפטון NEPTON קניתי בשופרסל
כל התבלינים של החברה הזאת טובים
יש להם אין ספור תערובות מצויינות
 

רחליז

משתמש פעיל
אז אני אכתוב על תבלין פילדלפיה
לא שאני מומחית לדעת ממה זה מורכב למרות שאפשר לברר למי שמעונינת...
בכל אופן ניסיתי בדגים- מושט וסלמון
וכן בעוף והוא תבלין- מקסים
טעמו פיקנטי מתאים לערבוב עם שמן/תבלינים פיקנטיים כמו פפריקה פ. שחור וכו
היום ערבתי אותו עם יין אדום+רוטב סויה+פילדלפיה תבלתי כרעים ויצא מעדן
אה שכחתי לומר שיש להשתמש בזהירות נאמר כפית שתים ולא לשפוך בלי קשר
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
מה לגבי בריאות כל התבלינים?
גריל עוף, לדוגמא, הוא לא הדבר הכי ברי שקיים. וגריל דג - עוד יותר גרוע. אני חושבת שרצוי לתת גם לכך התייחסות (כמו שנכתב על החוואייג')
 

פרקטית

משתמש מקצוען
ראס אל חנות יכול מאוד להשתלט על הטעם והריח ולכן יש להשתמש בו במינון נמוך מאוד.

והיה בעבר אשכול כזה אולי יועיל למישהו
 

(אביגיל)

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
חוויג'-תבלין נפלא! מוסיפה אותו קבוע לטשונט, נותן ארומה וצבע

פילדפליה-מעולה על סלמון!

טוסקנה-תערובת מצויינת לעופות בתנור, פרגיות -בתוספת של צ'ילי מתוק זה מעדן :)

קייג'ון-תבלין דרום אמריקאי מוצלח ביותר, מתאים לתפו"א, דגים, ועופות
מכינה איתו קבוע תפו"א אפויים -חותכת לקוביות קטנות מתבלת בשמן זית+קייג'ון+כורכום+מלח+פלפל.

תערובת תיבול לבייגל-כשמה כן היא, רק שמזמן היא הפכה אצלינו לתערובת כלבו... לא רק על החלות אלא גם על סלמון, בתוך קציצות, ובמה שרק אפשר..


ראס אל חנות לא התחברתי-מפריע לי הארומה של הקינמון...


@תמי אחת לפרג יש תבלין דג ותבלין לגריל עוף-שווה לנסות!
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
@תמי אחת לפרג יש תבלין דג ותבלין לגריל עוף-שווה לנסות!
התבלינים במטבח שלי מסתכמים בפפריקה (פלפל שחור לא טוב לי, וממונוסדיום אני מעדיפה להתנזר. מפה לשם, התבלון מכיל הרבה עלים, ירקות שורש.)
 

לא כמו כולם

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
שם - חוואייג' למרק
קוים לדמותה: חוויאג' היא תערובת תבלינים ייחודית למטבח התימני. היא תמיד תכיל כורכום וחילבה, ואליהם עשויים להצטרף כמון, כוסברה, שום, פלפל לבן, ג'ינג'ר טחון או עלי דפנה. עשויים כי כמו תערובות תבלינים רבות, ההחלטה מה בדיוק יכנס נתונה לשיקול דעתו של המערבב. יש שני סוגים עיקריים של חוויאג' – למרק ולקפה.
במטבח: תערובת החוויאג' נהדרת כמובן במרקים שונים – ממרקי עדשים ושאר קטניות עד מרקי בשר חורפיים. היא גם משלתבת האופן מפתיע גם במטבחים – ביחד עם שמנת חמוצה או מיונז, וכן יעילה בהכנת חמוצים ביתיים שיקבלו צבע ייחודי.

מבחינה בריאותית, היא לוקחת את כל היתרונות של מרכיביה: את נוגדי החימצון החזקים של הכורכום, שמונעים דלקות ועוד שלל מחלות, היכולת להוריד סוכר בדם שמגיעה מן החילבה, יכולות ניקוי הרעלים של הכוסברה ועוד.
התרכובת של החויג' מרק שכתובה כאן לא מדוייקת,
החויג' לא מכיל חילבה. לא אמור להכיל בכולופן....
הבסיס שלו מורכב מכורכום, כמון, פלפל שחור, בצל יבש, טיפה הל.
יש שמוסיפים עוד כל מיני ומכאן נובע השוני בטעמים של החברות
אבל בחיים לא שמעתי שמוסיפים חילבה או ג'ינג'ר לחויג מרק.

הוא מעולה במרקים וגם בתבשילי תפו"א.

כאחד שיודע לקנות תבלינים במקומות היותר נחשבים..
אפשר לשאול איפה אתם קונים?
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מה לגבי בריאות כל התבלינים?
גריל עוף, לדוגמא, הוא לא הדבר הכי ברי שקיים. וגריל דג - עוד יותר גרוע. אני חושבת שרצוי לתת גם לכך התייחסות (כמו שנכתב על החוואייג')
איך הגעת למסקנה הזאת?
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אה שכחתי לומר שיש להשתמש בזהירות נאמר כפית שתים ולא לשפוך בלי קשר
פילדלפיה זה אחד התבלינים שהכי אפשר להתפרע איתם, ולכן הוא גם בזבזני במיוחד.
מתכון ממוצע מכיל בין 2-4 כפות של התבלין.
קייג'ון-תבלין דרום אמריקאי מוצלח ביותר, מתאים לתפו"א, דגים, ועופות
מכינה איתו קבוע תפו"א אפויים -חותכת לקוביות קטנות מתבלת בשמן זית+קייג'ון+כורכום+מלח+פלפל.
תבלין מדרום מזרח ארצות הברית, זאת תהיה הגדרה מדוייקת יותר.
ראס אל חנות לא התחברתי-מפריע לי הארומה של הקינמון...
יש כל כך הרבה סוגים, כך שאם לא התחברת לאחד, זה לא אומר שלא תתחברי לאחר.
אבל בחיים לא שמעתי שמוסיפים חילבה או ג'ינג'ר לחויג מרק.
מוסיפים בארץ, גם תבליני פרג.
ניטש על כך כמובן וויכוח עז בין המסורתיים לשמרנים ולרפורמיסטים.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה