חותכים למקלות, מצפים בקמח ומטגנים בשמן עמוק. יוצא מדהים, מגישים עם מטבל גבינה או שמנת חמוצהקדימה מתכונים--
מה אפשר עפ גבינת חלומי?
חותכים את הגבינה לקוביות, טובלים בקמח לאחר מכן בביצה ובפרורי לחם ומטגנים במחבת מכל הצדדים.מה התיבול?
* אם כבר דובר על חלומי - יש לי מתכון מדויק ומעולה לסלט
המתכון של הסלט כנראה בח"נ* אם כבר דובר על חלומי - יש לי מתכון מדויק ומעולה לסלט
* משקאות על בסיס פירות קפואים, שוקולדים, חלב (לשייק) או יוגורט (לפרוזן)
* תפו״א, רביולי או פסטה מוקרמים
* חטיף ׳בית לזית׳ - יש לי מתכון בספר, אבל יש הרבה מתכונים ברשת.
* בואיקוס מעולים של נירה רוסו.
* פילו בניצה - אני מכינה בלי מתכון, אבל יש ברשת.חגים - שבועות- מלוחים. כל מה שהוא לא מתוק.
כאן באשכול הזה ירוכזו כל מתכוני שבועות שלא עונים להגדרה עוגה/עוגיה/קינוח או במילים אחרות כל מה שהוא לא מתוק האשכול ישאר נעוץ עד אחרי שבועות בחיפוש מתכון, יש לבדוק קודם שלא מופיע משהו מתאים כאן [אן בפורום בכלל] . אם לא קיים, אפשר לפתוח אשכול חדש בבקשה למתכוןwww.prog.co.il
תודה על ההארה! לא שמתי לב.המתכון של הסלט כנראה בח"נ
אפשר להטריח אותך להעתיק אותו לכאן?
מדובר בקלאסיקה, אבל ההרכב המדויק הוא חיבור שאני יצרתי.
את הרעיון לרוטב הגיתי לפני כמה שנים ומאז הוא האהוב עלי.
חומרים:
ראש חסה
בצל סגול קטן
חצי סלסלת פטריות
בטטה גדולה
עגבניות שרי חצויות.
לחלומי:
חבילת גבינת חלומי
ביצה
פירורי לחם
רוטב צילי
חרדל
תבלינים: פלפל, א. מרק פטריות, ומה שרוצים.
רוטב ויניגרט פסטו:
1/2 כוס שמן
1/4 כוס מיץ לימון
כפית חרדל
1/4 כפית מלח
כף ממרח פסטו
הוראות הכנה:
1. שוטפים את החסה היטב וקוצצים.
2. מקלפים את הבטטה לפרוסות דקיקות ומטגנים בשמן עמוק עד שנהיה קריספי. ניתן לאכסן עד יממה סגור היטב בטמפרטורת החדר.
3. פורסים את הפטריות לפרוסות עבות (או רבעים) ומקפיצים במחבת. פורסים את הבצל לחצאי טבעות.
4. מכינים את גבינת החלומי: חותכים את הגבינה לקוביות של 2*2 ס״מ. טורפים ביצה עם צילי וחרדל ומערבבים את פירורי הלחם בתבלינים.
מצפים את הגבינה בביצה ופירורים כמו שניצל. (אחרי השלב הזה ניתן להקפיא או לקרר מספר שעות אם עוד לא רוצים לטגן). מטגנים בשמן חצי עמוק. שומרים בחימום עד להגשה.
5. מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל החומרים מלבד הפסטו לתמיסה חלקה. מוסיפים
את הפסטו ומערבבים שוב (במידה ואין ממרח פסטו, ניתן להכין: טוחנים היטב כוס צנוברים (או שקדים מולבנים),
חבילת בזיליקום, 3 שיני שום, מלח וחצי כוס שמן זית)
6. מרכיבים את הסלט: מערבבים את החסה עם הפטריות והבצל. מפזרים מעל ציפס בטטה
וגבינת חלומי. מוזגים רוטב בנדיבות או מצרפים בכלי נפרד.
היתה תקופה שאהבתי לעשות את זה עם גבנ״צ. כשאצבעות גבינה היו באופנה.
מחליפים את גבינת החלומי בגוש גבנ״צ.
חותכים את גוש הגבינה לקוביות בגודל 2*2 ס״מ טובלים
בביצה ובפירורי לחם כנ״ל 3 פעמים לסירוגין (ביצה-פירורים-ביצה-פירורים-
ביצה-פירורים) מקפיאים למשך שעה ולאחר מכן מטגנים בשמן עמוק.
נראה מעולהתודה על ההארה! לא שמתי לב.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
4.06
כ"ז אייר
סילבוס חדש ל-2024!
קורס פיתוח ובניית אתרים
קריירה מתקדמת, ביקוש עצום, וממוצע משכורות גבוה במיוחד!
מלגות גבוהות ומשתלמות!
2.06
כ"ה אייר
פתיחת מסלול
קורס עריכת וידאו
מלגות והנחות משמעותיות!
4.06
כ"ז אייר
#רקבפרוג
הרצאה מרתקת:
הכירו את טווינמושן
עם גל אקסלרוד
עולם מטורף משל הדמיות! ממשק חדשני שמאפשר לבצע הדמיה כמעט כמו משחק מחשב
לתלמידים ובוגרים בלבד!
27.06
כ"א סיוון
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
השקה חגיגית!
עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קמו
א הַלְלוּיָהּ הַלְלִי נַפְשִׁי אֶת יְהוָה:ב אֲהַלְלָה יְהוָה בְּחַיָּי אֲזַמְּרָה לֵאלֹהַי בְּעוֹדִי:ג אַל תִּבְטְחוּ בִנְדִיבִים בְּבֶן אָדָם שֶׁאֵין לוֹ תְשׁוּעָה:ד תֵּצֵא רוּחוֹ יָשֻׁב לְאַדְמָתוֹ בַּיּוֹם הַהוּא אָבְדוּ עֶשְׁתֹּנֹתָיו:ה אַשְׁרֵי שֶׁאֵל יַעֲקֹב בְּעֶזְרוֹ שִׂבְרוֹ עַל יְהוָה אֱלֹהָיו:ו עֹשֶׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ אֶת הַיָּם וְאֶת כָּל אֲשֶׁר בָּם הַשֹּׁמֵר אֱמֶת לְעוֹלָם:ז עֹשֶׂה מִשְׁפָּט לָעֲשׁוּקִים נֹתֵן לֶחֶם לָרְעֵבִים יְהוָה מַתִּיר אֲסוּרִים:ח יְהוָה פֹּקֵחַ עִוְרִים יְהוָה זֹקֵף כְּפוּפִים יְהוָה אֹהֵב צַדִּיקִים:ט יְהוָה שֹׁמֵר אֶת גֵּרִים יָתוֹם וְאַלְמָנָה יְעוֹדֵד וְדֶרֶךְ רְשָׁעִים יְעַוֵּת:י יִמְלֹךְ יְהוָה לְעוֹלָם אֱלֹהַיִךְ צִיּוֹן לְדֹר וָדֹר הַלְלוּיָהּ: