משום מה חנוכה מתחבר תמיד לסופגניות, לביבות, בצקים והעיקר---- הרבה שמן.
אז נכון שהנס נעשה בשמן.
ונכון שמנהג הוא לאכול מאכלים רוויי שמן.

אבל יש בחנוכה מנהג נוסף.
מנהג שנדחה קצת לסף.
לא כזה שמוצג בחוצות
כבר מהיום שלאחר סוכות
לא עוד סופגניה או דונאט
ממולאים בריבת חלב או קרם נוגט
לא לביבה ותפוח אדמה
אפילו לא ספינג' של השכנה...

במוצרי חלב נעשה הנס
כשהרגה יהודית את אליפורנס
ומנהג הוא מדורות דורות
לאכול חלב וגבינות
ומה מתאים יותר
קינוח תותים חלבי- לא כדאי לוותר!

מנה ממחלקת הרושם.
אפשר להכין גם גירסא קלה יותר בלי כל הקשקושים.
אפשר לגוון ולשדרג איך שרוצים
אבל אני מבטיחה, הקינוח טעים...טעים.

IMG_2238.JPG


מתכון ל-15 כוסות קינוח

הערה לפני שמתחילים:
השתמשתי במקרונים ובקצפיות.
הקצפיות הכנתי.
מקרונים קניתי.

ממליצה לכן לקנות הכל. כדי לחסוך הרבה זמן בהכנה. אפשר לוותר על המקרון, אבל הוא מוסיף.


אז מה צריך:
1 חבילה ג'לי תות. כדאי של חברת מעולה. הוא בטעם מצוין והוא היחד שאני ראיתי שמניב ג'לי בצבע אדום ולא סגלגל [אוסם נותן סגול]
2 שמנת להקצפה סה"כ 500 מ"ל
1/2 כוס סוכר
250 גרם תותים [מושרים, בדוקים, טחונים, או של בודק טחונים]
500 גרם שוקולד לבן חלבי
4 כפות שמן
1 חבילה מקרונים ורודים
1 קופסא קצפיות מיני ורודות קטנות.

מתחילים בהכנת המנה.
מכינים ג'לי לפי ההוראות.
מחכים שלא יהיה רותח ויוצקים מעט לכל כוסית בערב גובה 1 ס"מ. מחכים להתקשות.

ממיסים בסיר קטן את 500 גרם השוקולד הלבן עם 3 כפות שמן.
יוצקים לתבנית דיסקיות כמספר המנות
מקפיאים

את יתרת השוקולד משאירים בצד.
IMG_5008.jpg

בינתיים מקציפים את השמנת לקצף הכי יציב שאפשר. מוסיפים סוכר
מוסיפים לקצפת 1/3 מכמות השוקולד.
מחלקים ל 1/3 ו 2/3.
ל2/3 מוסיפים את התותים הטחונים. מוסיפים לחלק של התותים עוד 5 כפות מהשוקולד..

מעבירים ל-2 שקיות זילוף ללבן- צנטר כוכב גדול, לורוד צנטר עגול גדול [בהיעדר אפשר רק כוכב או רק עגול

מוציאים את דיסקיות השוקולד מהמקפיא.

מזלפים כוכב מהקרם הלבן מעל לג'לי ומניחים עוגית מקרון עם החלק החלק כפי מעלה.
מעל המקרון מזלפים מהקרם הורוד בזילוף למרכז מין גבעה גטנה.
מניחים מעליה דיסקית שוקולד לבן

מעל הדיסקית מדביקים קצפית ורוד מיני המעט מהקרם הלבן. נגיעה ממש.

מהקרם הלבן שנשאר מזלפים כוכב במרכז מקרון וסוגרים במקרון ללא קרם. מכינים כך סנדויצ'ים כמנין המנות. אפשר לוותר על זה.

את הקרם הורוד הנותר שומרים במקרר

עוברים להכנת הקישוט.

בתבנית דיסקיות גדולות מזלפים מהשוקולד הלבן שכבה דקה ממש. [אני השתמשתי בתבנית אחרת אבל עדיף דיסקיות]
בהיעדר תבנית כזו מורחים את השוקולד הנותר על ניר רפיה על גבי מגש בשכבה דקה. בערך 1/2 ס"מ.
ממתינים לתחילת ייובש וקורצים עיגולים בקוטר גדול מקוטר הכוסית.
מקפיאים ומחלצים את הדיסקיות אחרי שקפאו.

מניחים דיסקית
מדביקים בצד מקרון סגור בעזרת מעט מהקרם הלבן שנותר
מוציאים את הקרם הורוד מהמקרר ומזלפים טיפות סביב מסגרת השוקולד מהמקרון ועד צידו השני.
IMG_2244.JPG


IMG_2237.JPG


IMG_2241.JPG

שומרים במקרר ליומיים. בכלי מכוסה.
מעבר לכך מקפיאים. אפשר להקפיא את הג'לי.

לגירסא הקלה:
IMG_2248.JPG


IMG_2254.JPG


מזלפים מהקרם הורוד לכוסיות רחבות לגובה 2/3
נועצים מקרון בקצה האחורי של הכוסית.
מחזית למקרון מזלפים כוכב מהקרם הלבן.
מקשטים בקצפית ורודה
ואפשר גם בדיסק שוקולד לבן
IMG_2250.JPG

בהצלחה
וחג חנוכה שמח!