מאמר נזעם וצודק כנגד חברה שלא עשתה לי רע באופן אישי אף פעם | נתן גלנט

חברת מלח הארץ מוכרת אתכם. כלומר מוכרת לנו חתולים שעירים בשקים.
ואסביר:
בעוד שמלח שולחן מפוקח עולה 2 שקל לקילו, מחיר זול מאוד, החברה מצאה לה דרך יפה להרוויח:
מלחייה. מלחייה מעוצבת, נאה, נוחה, עם מלח מעט יותר דק. ובכמות פחותה משמעותית משקית הנייר. בדיוק חצי.

ההבדל במחירים?
אוהו... מטורף מאוד!
מלחיית שולחן מעוצבת מתוצרת החברה הנ"ל, מתומחרת בערך ב- 9 ש"ח. מאמין שגם ביותר יקר. (כלומר שקילו מלח מלחייה עולה 18 שקל. פי 9 משקית מלח. הנה קבלו את הנתון המהמם הזה שוב. פי 9! ושוב. פי 9! ופעם אחת אחרונה: פי 9!
shaker_red_sea_500.png

כעת, תבואו, ותצעקו חמס:
מה אתה רוצה מחיינו, חיה ותן לחיות את החיים המלוחים שלנו. זכותה של חברה לייצר מוצר פרימיום (מעולה, עובדה שהוא נמכר וגם אני קונה אותו...), ולתמחר אותו בכמה שהיא רוצה. לא?
אז זהו, שלא.

לא אכנס לעניינים החוקיים, שגם בהם הנושא מורכב, אלא אסביר מה מכעיס אותי:
המכסה.

הוא פחות או יותר מולחם למלחיה. אי אפשר לפתוח אותו!
כלומר, מילא שילמתי יקר על המלחיה הקדושה מבית מלח הארץ אילת, אבל לפחות... תנו לי למלא אותו מחדש. במלח זול!
salit_blue_v3.png


ואי אפשר.
תנסו.
צריך מסור חשמלי מקצועי עם סוללה טעונה במלואה כדי להפריד בין המכסה לבין המלחיה. יותר קל לפתוח קופסת שימורים חלודה שנמצאה במימי הים האדום משנות המלכה קליאופטרה, מאשר לפתוח את הבונקר המלוח!

וגם אחרי שפתחנו... כבר אי אפשר לסגור מחדש. ואז צריך ללכת למכולת, ולקנות מלחיה... חדשה.

ואם ננסה לבקש מעקרת הבית ליצור קונוס מנייר, וכך למזוג לתוך המלחיה המעוצבת מלח זול, במשך כחצי שעה?
אה, גם על זה חשבו שונאינו במלח הארץ:
החורים, אלו הקטנים מהם מתעופפים החוצה פתיתי המלח? הם קטנים... והמלח הזול (של אותה החברה, ראוי לציון), לא יוצא.

ושוב, תאמרו:
נו, זכותה.
ואני אומר:
לעשות משחקים עם הגרפיקה והעיצוב, כך שמלח מפוקח יהיה באריזה דוחה ומיושנת, והמלח הלא מפוקח יהיה מעוצב ויפהפה ובוח - זה בסדר גמור. מותר לכם להרוויח ביושר. בדיוק כמו שתנובה עושה גביעי לבן לא מפוקחים יפהפיים שעולה עשרות אחוזים יותר מהגביע המפוקח.

אבל הקטע עם המכסה המודבק, והגרגרים הקטנים, והמחיר הפרוע... זה משהו אחר.
אכן, זכותה, אבל מאוד מאוד מעצבן.
זה בדיוק כמו שחברת מי עדן תתחיל להדביק את הפקקים שלה לבקבוק, כך שהם לא יהיו ניתנים למילוי חוזר.
ממילא רבים מעדיפים לקנות חדש במקום למלא, ובכל זאת - תשאירו לנו את הבחירה!
אל תכפו עלינו.

זה פשוט מעצבן.
על המחבר
Natan Galant

תגובות

גם אני בבית שלי - מצליח לפתוח את המלח,
ולהכניס לתוכו מחבילה של קילו פשוטה ולסגור....
עד - לשימוש הבא!!
 
אני קונה את המלחייה פעם בשנה, מפסח לפסח,
וכל פעם ממלאה מק"ג שאני קונה בכמות פעם ב...
השבוע קניתי ק"ג ב3.9, בתוך קרטון..
זה המלח שאני משתמשת, ואחרי נסיון בהרבה סוגים, הוא הרבה יותר נח...
 
אני פותחת אותה עם השיניים. דוחפת פנימה - מקמטת קצת את הקופסא והופ כלפי מעלה...
כתיבה מעולה!
 
סכין דקה ברווח שבין הקופסא למכסה, ואז פשוט להרים את הסכין כלפי מעלה בעודה צמודה ככל שניתן לבפנוכו.
עושה את זה כבר שנים (לא באותה קופסא)
עבד כמו נס. תודה רבה!!!!
 
יש מלח שולחן של תבליני פרג שנמכר בקופסת פלסטיק, דומה לקופסת תבלינים. הוא גם עולה זול יותר, וגם הפקק שלו הוא פקק מוברג שנפתח בקלות ולא צריך לדפוק עליו ולחבוט בו ולהתעלל בו כדי שיפתח.
 
כתיבה יפה
חסר קצת בעלילה
:rolleyes:;):p

אני רואה שאת הטיפים שיש לי בנושא
כבר הציעו למעלה אז אני אחסוך במילים
גם ככה המקלדת שלי עובדת קשה

-------------------------

מאמרים בנושא
עקיצות (או שלא)
של חברות מול לקוחות
זה בור בלי תחתית

בהצלחה
 
וואו ! לא ידעתי שאפשר לפתוח !
תמיד מילתי עם משפך
סכין דקה ברווח שבין הקופסא למכסה, ואז פשוט להרים את הסכין כלפי מעלה בעודה צמודה ככל שניתן לבפנוכו.
עושה את זה כבר שנים (לא באותה קופסא)
עובד, וזה מאד קל
 
מעניין לעניין באותו עניין...
אני לא מבין איך עדיין מייצרים 'אריזות מנייר',
למה, אם במכולת אני אורז בשקית אחת (בטעות כמובן) גם חלב וגם מלח, אז החלב צריך להרטיב את המלח?!
למה שאני מניח את המלח על השיש ובטעות נשפך לי מים/שמן/חומץ/תרכיז או כל דבר נוזלי, חצי חבילת מלח נזרקת לפח בגלל שהוא נרטב?!
אה, וכנ"ל סוכר... וכנ"ל אבקת סוכר וסוכר וניל...

אולי זה משהו שיווקי, (כמו החור היותר גדול בבקבוקי שתיה ובמשחת שיניים...) אבל זה עדיין מצסכל, מקומם, מעצבן שזה על חשבון הלקוח שעכשיו נתקע בלי סוכר באמצע אפיית העוגה, או בלי מלח באמצע הכנת הטשולנט בליל שישי ב12:45 בלילה...
 
נערך לאחרונה ב:
מעניין לעניין באותו עניין...
אני לא מבין איך עדיין מייצרים 'אריזות מנייר',
למה, אם במכולת אני אורז בשקית אחת (בטעות כמובן) גם חלב וגם מלח, אז החלב צריך להרטיב את המלח?!
למה שאני מניח את המלח על השיש ובטעות נשפך לי מים/שמן/חומץ/תרכיז או כל דבר נוזלי, חצי חבילת מלח נזרקת לפח בגלל שהוא נרטב?!
אה, וכנ"ל סוכר... וכנ"ל אבקת סוכר וסוכר וניל...

אולי זה משהו שיווקי, (כמו החור היותר גדול בבקבוקי שתיה ובמשחת שיניים...) אבל זה עדיין מצסכל, מקומם, מעצבן שזה על חשבון הלקוח שעכשיו נתקע בלי סוכר באמצע אפיית העוגה, או בלי מלח באמצע הכנת הטשולנט בליל שישי ב12:45 בלילה...
תשאל בכלל למה פה בארץ בשונה מחו"ל החלב בשקיות ולא בבקבוקים.
המלח בנייר ולא בקרטון וכן הסוכר.
ועוד המון דברים שיש שינוי לרעתנו...
לדעתי זה שאריות מתקופת הצנע...ופשוט אין במדינתנו מספיק תחרות והכל עובד עם קרטלים ושיתופי פעולה.
 
תגובת החברה "מלח הארץ":

כפי שכתבו כאן רבים
אנו לא יודעים על מה הסערה,
ניתן לפתוח בקלי קלות,
בעזרת סכין למריחת חמאה וכיוצ"ב
פשוט לוחצים קצת את המלחייה באיזור החיבור בינה לפקק, ותוחבים את הסכין פנימה,
ואז בהגבהת הסכין, הפקק פשוט נשלף חוצה.
לאחר המילוי מניחים את הפקק ונותנים דפיקה קלה, וזהו הוא בפנים.
[אולי מישהו יעלה תמונה, ויפתור את כל הדילמה]


*למרות זאת, חשוב לציין כי החברה אינה ממליצה על מילוי עצמאי,
מכיון שאם כן ייגבה מאיתנו תשלום מס נוסף עבור מכירת כלים חד-פעמיים.
בתקוה להבנה


בברכה

י. גורביץ. מנכ"ל (שם בדוי)
 
ונתן מסקרן אותי אם אתה שליח של חברה מתחרה או משו כזה (:
 
אוזכר כאן בדרך אגב מלח הימליה להלן כתובה על ההבדלים (אם יש כאלה הרבה...)
 
אצלינו הילדים מצליחים למלא את המלח הזה וכל פעם מחדש הם רבים מי ימלא, זה תרפיה והכל טוב, צריך להיות חיוביים
 
אצלנו נפתח יפה מאוד. אבל אם כבר, תכתוב את זה על כל חומרי הניקוי שנמכרים כתרסיס של 750 מ"ל בכ-16 ש''ח כשמיכל של 4 ליטר נמכר ב-30 ש''ח ושם באמת השפריצר לא נפתח (אולי הפעם אני היחיד...?)
 
אצלנו נפתח יפה מאוד. אבל אם כבר, תכתוב את זה על כל חומרי הניקוי שנמכרים כתרסיס של 750 מ"ל בכ-16 ש''ח כשמיכל של 4 ליטר נמכר ב-30 ש''ח ושם באמת השפריצר לא נפתח (אולי הפעם אני היחיד...?)
אין לך מה להעביר לתרסיס, זו פשוט רמת סמיכות אחרת.
 
בלת"ק רק לא הבנתי מה התלהבתם מהמלחיה שלהם שדי מהר לא נסגרת וכל המלח בפנים מתגבש כבר פעמיים קרה לי:(
 
כמו שכתבו רבים וטובים
ניסיתי לפתוח עם סכין....
ו.. סיימתי בטרם עם 4 תפרים באצבע..
למלחיה שלום...
זה מוזר.
קח סכין קהה, קלי קלות.
נסה כלפי מעלה ואז כלפי מטה. (טריק שהמגיבים פה נתנו....)
 
עם סכין קהה זה קצת קשה להפריד בין הדבקים
לכן לקחתי סכין חד
וזו הייתה התוצאה
היום אני עושה את אותה פעולה אבל מגן על היד עם כפפה
מאוד מעניין.
כי בשיטה שמישהו בתגובות פרט, זה ממש קל. כך ניסית?
 

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  2  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

More from נתן גלנט

שתף את המאמר

למעלה