בס"ד

חנוכה מביא בכנפיו ניחוח של שמן ותחושה חזקה של חום ואור.
אני אוהבת לשבת מול הנרות. להתבונן בהם מהבהבים, מרצדים. אני אוהבת לראות את השלהבות משתקפות בחלון מול החושך שבחוץ.
הן משרות אווירה חמימה. אווירה של בית. ושמחה.

יש בהם בנרות, משהו סימבולי כל כך עבורנו, עם ישראל.
הם מסמלים את האור שלנו מול חושך העמים. חושך הגלות. את התקווה. ואת הגאולה.

אני אוהבת להביט בהן, בשלהבות, נאבקות ברגעי החיים האחרונים שלהם. מנסות לשאוב עוד קצת שמן, עוד קצת כח בעירה.
הן לא מתייאשות.

הן מסבירות לי באופן מוחשי ביותר את הנאמר "כל זמן שהנר דולק אפשר עוד לתקן". נוטעות בי את ההכרה בכך שגם כאשר נותר רק מעט שמן בבזיך, גם כאשר התחושה היא שאפסו הכוחות, עדיין יש משהו בתוכנו שיכול לתת לנו עוד קצת כח.

חנוכה זה לא רק חג של לביבות וסופגניות. זה חג של איחוד לבבות. הנרות צריכים להיות כולם באותו גובה. אולי אפשר לקחת מזה קצת מוסר השכל עבורנו. כולנו שווים. כולנו בני עם אחד. ודווקא האחדות הזו, הגובה השווה, היא זה שמרכיב את החנוכייה הכשרה. את החנוכייה של עמ"י שמאירה כבר אלפי שנים בעולם הכל כך חשוך.

השנה האחרונה לא היתה קלה. שנה קשה לכולם.

שנה שבה נדרשנו לשאוב מהעומק הפנימי את הכח. להיתפס במעט הכוחות שנותרו בנו ולתת לנר להמשיך לדלוק.

זו שנה שחנוכה שלה יראה אחרת מכל שנה. בריחוק פיזי, אבל בקירוב לבבות. בתחושה של עם אחד מיוחד.

זה הזמן לתפוס בשתי ידיים בחבל האמונה ולהתחבר חזק לבורא העולם. ולא ליפול.

כי עוד קצת.
ממש עוד קצת.
משיח בא.
הלוואי


--------

אחת ממאפייני החג הוא הלביבה.

בחרתי להביא אלטרנטיבות ללביבות תפוח האדמה המוכרות. דברים קצת אחרים. לביבות שיגוונו לכם את החג.

ואם יש לכם לביבה מופלאה, כזו שלא הובאה כאן, נשמח שתוסיפו מתכון, ואם אפשר תמונה, כתגובה למאמר הזה.


הוראות הכנה לכלל הלביבות-
מערבבים את כל הרכיבים בקערה. מחממים שמן במחבת ומטגנים מספר דקות להשחמה.
בלביבות שיש בהם הוראות נוספות, רשמתי את ההוראות במתכון עצמו.


לביבות ירקות
IMG_0248.JPG


2 גזרים גדולים מגורדים דק
3 קישואים מגורדים דק
1 בטטה בינונית מגורדת דק
1 בצל מגורד דק
2 ביצים
5 כפות שטוחות קמח
מלח
פלפל
חופן פטרוזיליה קצוצה


לביבות קישואים
2 קישואים גדולים מגורדים דק
1 בצל בינוני קצוץ
2.5 כפות קמח
1 ביצה
מלח
פלפל


לביבות דלעת
300 גרם דלעת מגורדת דק
1 בצל קצוץ דק
1 שן שום כתושה
1/2 כוס קמח
1 ביצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל


לביבות בטטה
3 בטטות בינוניות מגורדות דק
1 בצל גדול קצוץ דק
1 תפו"א קטן מגורד דק
4 כפות שמן
1 ביצה
1/2 כוס קמח
מלח
פלפל
מעט כורכום


לביבות גזר
6 גזרים בינוניים מגורדים דק
1 בצל קצוץ דק
2 ביצים
2 כפות פירורי לחם מוזהבים
2 כפות קמח
מלח
פלפל
2 כפות סילאן


לביבות כרוב
1/2 ראש כרוב גדול קצוץ
2 בצלים קצוצים דק
מאדים את הכרוב והבצל במעט שמן לריכוך חלקי, מניחים בקערה להגרת נוזלים, מסננים ומוסיפים:
4 ביצים
4 כפות קמח
1 כך אבקת מרק בטעם עוף
מלח
פלפל
לביבות מוקטן.jpg

[תודה לניקית @רותי ינאי על הנכונות לסייע בכיתוב שבתמונה זו, בשמחה]


לביבות גבינה מתוקות
unnamed.jpg

[תודה לניקית @חני גרינשטיין על התמונה של לביבות הגבינה. התמונה שלי נמחקה בטעות. המתכון מניב לביבות במראה זהה לאלו שבתמונה]

1 גביע גבינה 5%- 250 גרם
1 ביצה
3 סוכר וניל
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
מעט קינמון
1 כפית אבקת אפיה
4 כפות קמח
להגשה: בוזקים אבקת סוכר על הלביבות


לביבות חלה מתוקות
IMG_1833_800x600.jpg

6 פרוסות שאריות חלה, קרועות לחתיכות קטנות
1.5 כוסות חלב סויה בטעם וניל [או חלב רגיל]
3 ביצים
1/4 כוס סוכר לחלה מתוקה, 1/2 כוס סוכר לחלה לא מתוקה
מעט קינמון
2 סוכר וניל
להגשה: בוזקים אבקת סוכר
[יש לברר מנהג כל אחד לברכה על לביבות אלו]


לביבות תירס
IMG_1841_800x600.jpg

1 קופסא שימורי תירס, מסוננת מנוזלים
2 ביצים
1/2 כפית אבקת אפיה
4 כפות קמח
2 ביצים
חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצים
1 כפית אבקת מרק טעם עוף
מלח
פלפל


לביבות פירה תפו"א
IMG_1817_800x600.jpg

4 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים במי מלח ומעוכים לפירה
2 בצל קצוץ דק- מטוגנים בשמן להשחמה
2 כפות שמן
1/2 כוס קמח
2 ביצים
מלח
פלפל


לביבות קינואה
לביבות נימוחות שפצפוץ הקינואה משדרג אותן ממש
IMG_0303.JPG

2 בטטות צלויות בתנור לריכוך
1 ביצה
טוחנים במקל ביצה יחד עם הבטטות
מעבירים לקערה ומוסיפים את תר הרכיבים
1/2 כוס קינואה מבושלת במי מלח כ-8 דקות
מלח
פלפל
1/2 כפית אבקת מרק עוף
חופן כוסברה קצוצה
1 כף שמן

לביבות עדשים כתומות
IMG_1843_800x600.jpg

3/4 כוס עדשים כתומות
1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות
מבשלים עדשים שטופות וקוביות בטטה במי מלח לריכוך. מסננים מהנוזלים. מעבירים לקערה, מועכים קלות ומוסיפים:
1 בצל קצוץ מטוגן
3 כפות פירורי לחם מוזהבים
1 ביצה
1/2 כפית פפריקה
מלח
פלפל
1 כפית אבקת מרק בטעם עוף

לביבות חלה מלוחות
IMG_0304.JPG

החלק הרך מ-5 פרוסות חלה בינוניות. מפורר לפירורים קטנים ממש
1 בצל בינוני קצוץ דק, מטוגן להשחמה נאה
2 ביצים
1 כפית אבקת מרק בטעם עוף
מלח
פלפל
מעט כמון
[גם בלביבות אלו יש לבדוק מנהג לענין הברכה]


חג חנוכה מאיר ושמח
בתפילה שהקב"ה יעשה לנו ניסים בזמן הזה כמו שעשה בימים ההם.