מוקאפ כריכה שלוש.jpg


זה התחיל בגל הראשון של הקורונה.

קורס אינדיזיין

אין לימודים בבית פרוג אלא בבית עם פרוג :)

כשבועז אמר בשיעור הרביעי בערך להתחיל לחשוב על עבודות הגמר, חשבתי.

עבודת גמר - ספר מתכונים. מה???

הקולות שנשמעו היו: רגע איך אני מכינה? מאיפה המתכונים? איך אני משיגה תמונות איכותיות? איך אני מעצבת???

מתכונים?

מאז שאני מכירה את עצמי במטבח אני מבשלת ומגישה כאילו לסט צילומים.

אני זוכרת את עצמי בגיל 17 בפנימייה חברתי אור אומרת לי

"תראי לשתינו יש את אותו אוכל בצלחת, אבל שלך יותר מגרה..."

לא יודעת איך, אהבה כזאת לאוכל יפה (צריך אח"כ הרבה כסף לדיאטות וחדר כושר)

אז לבשל אני יודעת וגם להגיש.

מתכונים יש בשפע.

תמונות איכותיות?

כבוגרת צילום בפרוג, וכצלמת בהווה, שטרסטוק וחבריו לא קרצו אליי וגם לא לכיס.

אני וחברתי הנפלאה, המצלמה שלי d5 mark4 בשיתוף פעולה משכבר הימים, החלטנו לצאת למסע צילומים של כמה ימים סוערים.

(תשאלו את בעלי והילדים איזו סערה הייתה בבית, ימים של הסגר)


איך אני מעצבת?

ב"ה לקראת אמצע הקורס יש לי את רוב הכלים לעצב ספר מתכונים

וכל שיעור @בועז מוסיף עוד ידע בתוכנת אינדיזיין.

כל זה היה המחשה של "האוצר מתחת לגשר"

נמשיך....

הרעיון של הספר מתחיל להתגבש...

מתכונים בארבע מרכיבים

אז מתחילים

ערכתי רשימה של מתכונים:

image.png

החלטתי לצלם קודם כל עם מצרכים שיש בבית,

הרי כל הספר מבוסס על ארבעה מרכיבים והשאר מה שיש בבית.

אז במה להתחיל? חופשת קורונה, משפחה מרובה, ילדים משועממים בבית.

נתחיל לצלם את ארוחת הצהריים. ככה נחטוף גם איזה צילום וגם נרגיע את רעש הקיבות המקרקרות.



"רגע ילדים לא לגעת"

image (1).png

ועוד תמונה

image (2).png



נוצרה בעיה באיזה תמונה לבחור? איזה מבין השניים מעורר תיאבון מוגבר?

ביקשתי חוות דעת של מומחים בתחום הרעב וכך החלטנו על חזה עוף מגולגל בטורטיה שבתמונה השנייה.



תמונה ועוד תמונה ארוחה ועוד ארוחה הגיע ערב שבת. זמן לצלם סלטים ואוכל טעים. כולל קינוחים.

התמונות יצאו מאלף.

כל אסופות הכלים שאגרתי וכמובן הכלים של חמי חרך ושרית הוסיפו נדבך נוסף של סטייל.

image (3).png



(חבר'ה לא להיבהל, לא אוכלים אצלנו את כל האוכל הזה כל שבת. זה לכבוד הצילומים)

עוד יום צילומים מהנה וטעים שהוציא ממני יצירתיות מכל היצירות של הילדים שלי.

image (4).png


וזה מה שיצא: מרק שום
image (5).png


העיצוב

כשרוב התמונות צולמו ונערכו בשעה טובה התחלתי לעצב את הספר כשהרעיון יושב לי טוב בראש.

בחרתי בפונטים המתאימים לטעמי, בניתי סטיילים, מאסטרים ומה שביניהם, דגמתי את הצבעים בתמונה והדגשתי את ארבעת המרכיבים.


כך זה יצא:

גספצו מוקאפ.jpg

דג עם פרורי פנק מוקאפ.jpg

מטבוחה מוקאפ.jpg

סלט נקטרינות מוקאפ.jpg

שקשוקה מוקאפ.jpg

גולש עם ארטישוק.jpg

גלידת תות מוקאפ.jpg

חומוס מוקאפ.jpg


חילקתי לנושאים סלטים, מרקים, ראשונות, עיקריות וקינוחים.



הגיע הזמן של ראשי הפרקים.

האמת שפה למדתי ש "לא פשוט להיות פשוט"

בתחילה הכנסתי תמונות ועוד אלמנטים, אח"כ @בתיה זלצמן שיכנעה אותי להוריד ולשנות, הקשבתי,שיניתי. בעיקר הורדתי, וכך יצא:

עיקריות מוקאפ.jpg
קינוחים מוקאפ.jpg


הרוב מוכן נשאר לי קינוח.

מוס שוקולד קליל.

הקצפתי, המסתי ,לתוך שקית הכנסתי. ובאמת לא ידעתי לתוך מה לזלף? אז זילפתי פעמיים.

ושוב האתגר לבחור.

image (6).png


ושוב התייעצתי עם מומחים בתחום הרעב והעיצוב שרהלה המוכשרת @Saralem

וזה מה שנבחר:

מוס שוקולד מוקאפ.jpg


תוכן עניינים מוכן, הצבעים מסודרים ומה נשאר?

image (7).png


הכריכה והשם

באחד השיעורים שיתפתי את @בועז המורה בבחירה של ספר מתכונים בארבעה רכיבים

ואז הוא אמר לי "יש לי רעיון לשם של הספר שלך"

"מצויין, כן מה הרעיון?" שאלתי

"פור-שף 4CHEF"

ויקרא שמו בישראל.....

אהבתי.

הצבע שחור אטום נבחר לכריכה,אלמנט מפרייפיק באמצע והשם המוצלח פור שף.

בעזרת בועז המרצה המוכשר גיבשנו את העיצוב בחזית.

מאחורה הכנסתי אוסף של מילים מגרות והדגשתי שהכל נמצא בפנים!

כריכה (1).jpg


אחחחח, אנחת רווחה, לא להאמין שהכל נעשה בפחות מחודש ימים.


לסיכום,

גם בימים לחוצים,כשיש את כל התירוצים.

לזכור שזה אפשרי כי הכל נמצא בפנים...

image (8).png



וגם תודות יש בפנים....


image (9).png




בתאבון, צוף.