מידע שימושי שאלה- עוגת שמרים למשלוחי מנות

יחדיו

משתמש פעיל
אשמח לעצתכן
אם רוצים להכין מראש עוגות שמרים
איך נכון להקפיא? לארוז? מתי להוציא מהמקפיא?
אשמח לעצות מהמנוסות
והאם זה טוב לאפות בתבניות אינגליש קייק מנייר?
להכניס כל אחת בשקית צלופן למקפיא?
והאם יש מתכון שאפשר שיצא מקילו 6 פסים ?
כמה זמן מראש אפשר להכין ?
תודה רבה !
 

יופלה אפרסק

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
אשמח לעצתכן
אם רוצים להכין מראש עוגות שמרים
איך נכון להקפיא? לארוז? מתי להוציא מהמקפיא?
אשמח לעצות מהמנוסות
והאם זה טוב לאפות בתבניות אינגליש קייק מנייר?
להכניס כל אחת בשקית צלופן למקפיא?
והאם יש מתכון שאפשר שיצא מקילו 6 פסים ?
כמה זמן מראש אפשר להכין ?
תודה רבה !
אפשר להקפיא בכיף.
להוציא מהמקפיא כשעה לפני ששולחים
אפשר לאפות באיזה תבנית שרוצים
לא הייתי מקפיאה רק עם צלופן, אלא עטוף היטב עם נייר כסף (לה להתקמצן.)
עם קילו יכול לצאת 6 פסים קצרים.
אפשר להכין מעכשיו כבר מראש, אמור להיות בסדר.
 

יחדיו

משתמש פעיל
אפשר להקפיא בכיף.
להוציא מהמקפיא כשעה לפני ששולחים
אפשר לאפות באיזה תבנית שרוצים
לא הייתי מקפיאה רק עם צלופן, אלא עטוף היטב עם נייר כסף (לה להתקמצן.)
עם קילו יכול לצאת 6 פסים קצרים.
אפשר להכין מעכשיו כבר מראש, אמור להיות בסדר.
תודה רבה !!!
רק אשמח להנחיה יותר מדוייקת - איך להקפיא?
לעטוף בנייר כסף ולשים בתוך שקית במקפיא
ורק לפני השליחה להוציא מהמקםיא ולהכניס לשקית צלופן ?
 

יופלה אפרסק

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
תודה רבה !!!
רק אשמח להנחיה יותר מדוייקת - איך להקפיא?
לעטוף בנייר כסף ולשים בתוך שקית במקפיא
ורק לפני השליחה להוציא מהמקםיא ולהכניס לשקית צלופן ?
בדיוק
 

המסודרת

משתמש מקצוען
כשעושים שמרים למקפיא עדיף להשתמש במרגרינה בבצק וגם על העלה לפני מריחת הקקאו שומר על העוגה שפחות תתפורר מההקפאה.

את גם יכולה להכין את הפסים להקפיא אותם , ואת האפייה לעשות בבוקר של פורים .
 

ספרינגית

משתמש מקצוען
כשעושים שמרים למקפיא עדיף להשתמש במרגרינה בבצק וגם על העלה לפני מריחת הקקאו שומר על העוגה שפחות תתפורר מההקפאה.

את גם יכולה להכין את הפסים להקפיא אותם , ואת האפייה לעשות בבוקר של פורים .
לדעתי אין צורך באפיה בבוקר של פורים
בלאו הכי הרבה פעמים לא אוכלים את זה מיד
לי יוצא מדהים בהקפאה בלי שום מרגרינה
ויוצא לי מקילו 6 פסים בכלל לא קצרים (אינגליש ארוך) \כל פס מורכב מ-2 פסים שמסובבים אותם אחד על השני כמו בורג
אשמח לשתף איתך אחרי שבת מתכון מושלם שהגיע אלי אחרי הרבה שנים של תסכולי שמרים...
 

Sara Rivka

משתמש מקצוען
אשמח לעצתכן
אם רוצים להכין מראש עוגות שמרים
איך נכון להקפיא? לארוז? מתי להוציא מהמקפיא?
אשמח לעצות מהמנוסות
והאם זה טוב לאפות בתבניות אינגליש קייק מנייר?
להכניס כל אחת בשקית צלופן למקפיא?
והאם יש מתכון שאפשר שיצא מקילו 6 פסים ?
כמה זמן מראש אפשר להכין ?
תודה רבה !
אני לא יודעת למי את מכינה את זה,
אבל, קחי בחשבון ששכנים הרבה פעמים אולי אפילו בד"כ זורקים את ה"מעשי ידיים", וחבל!!! לטרוח כ"כ ובסוף...
 

Sara Rivka

משתמש מקצוען
מי אמר שזה לשכנים? אולי זה למשפחה? ואז מאד מתאים משהו ביתי....
בדיוק בגלל זה כתבתי:
אני לא יודעת למי את מכינה את זה,
אבל, קחי בחשבון ששכנים הרבה פעמים אולי אפילו בד"כ זורקים את ה"מעשי ידיים", וחבל!!! לטרוח כ"כ ובסוף...
 

ביחד ננצח

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
לדעתי אין צורך באפיה בבוקר של פורים
בלאו הכי הרבה פעמים לא אוכלים את זה מיד
לי יוצא מדהים בהקפאה בלי שום מרגרינה
ויוצא לי מקילו 6 פסים בכלל לא קצרים (אינגליש ארוך) \כל פס מורכב מ-2 פסים שמסובבים אותם אחד על השני כמו בורג
אשמח לשתף איתך אחרי שבת מתכון מושלם שהגיע אלי אחרי הרבה שנים של תסכולי שמרים...
נשמח לשמוע
 

פ.נ

משתמש מקצוען
בשביל היופי תעשי את זה בתבנית אינגלישקייק קרטון ....
תעטפי את זה בניילון נימצד שומר יותר על טריות
 

7126

משתמש פעיל
לפני שנה אפיתי שמרים למשלוחי מנות,
אפיתי בתבנית ח.פ. עגולה קטנה שיש לה מכסה שקוף,
מתקבל יפה, מעניין ואסתטי.
ניתן להקפיא עם ניילון נצמד, להוציא בבוקר או מאוחר בלילה, להפשיר
ולכסות עם המכסה השקוף. הכנסתי לשקית צלופן עם משקה כלשהו.
 

יחדיו

משתמש פעיל
לדעתי אין צורך באפיה בבוקר של פורים
בלאו הכי הרבה פעמים לא אוכלים את זה מיד
לי יוצא מדהים בהקפאה בלי שום מרגרינה
ויוצא לי מקילו 6 פסים בכלל לא קצרים (אינגליש ארוך) \כל פס מורכב מ-2 פסים שמסובבים אותם אחד על השני כמו בורג
אשמח לשתף איתך אחרי שבת מתכון מושלם שהגיע אלי אחרי הרבה שנים של תסכולי שמרים...
תודה ! אשמח ממש לשמוע על המתכון
מזדהה ממש לתיאור " הרבה שנים של תסכולי שמרים" :)
 

bnoya

משתמש מקצוען
בהקפאה של שמרים כדאי לאפות את הפסים 10 דקות פחות ואז מההקפאה להוציא אותם ישירות לתנור בחום של 180 ולתת להם עוד מכת אפיה אחרונה
לא ממליצה לך להקפיא בתבניות נייר ולהפשיר כי התבנית תירטב וזה לא יראה אסטטי בכלל
 

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
יש לך נסיון עם זה?
לי יש ניסיון
אופה בקרטון חום (איכותי)עוטפת בניילון נצמד ושוב בשקית הקפאה (כמובן למקפיא ולא של המקרר)
מוציאה בבוקר ותוך שעתים זה מפשיר ויוצא טרי לגמרי. (מניסיון של שבת בבוקר)
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
גם לי יוצא מקילו 6 פסים
ויוצא טרי מהקפאה אפפם לא מתפורר
בהחלט רעיון לפורים גמני חשבתי על זה
 

ספרינגית

משתמש מקצוען
נשמח לשמוע
תודה ! אשמח ממש לשמוע על המתכון
מזדהה ממש לתיאור " הרבה שנים של תסכולי שמרים" :)
@תיקתוק
@dinaday

בבקשה
המתכון עם כוס ח.פ. קר
קילו קמח
2 כפות שמרים
3/4 כוס סוכר
3/4 1 כוס מים פושרים
לערבב את כל הנ"ל
להוסיף:
כפית מלח
3 ביצים
1 סוכר וניל
1.5 כוס שמן

להתפיח להכפלה
אני עושה 12 פסים (אפילו שוקלת בערך כדי לחסוך את הזמן אחר כך של להתאים גדלים לתבניות...
ואז כל 2 פסים לגלגל לצורת בורג
מילוי:
כוס שמן
פודינג שוקולד
1 ביצה
2 כוסות סוכר
1/2 כוס מים רותחים

(הערות
1) לפעמים אני מרמה כשאין לי פודינג שוקולד. ומשלבת במקום זה- חלק פודינג וניל עם אבקת שוקו וקצת קקאו
2) כדי שיהיה בשפע מילוי אני משתמשת לקילו קמח בערך בכמות וחצי מילוי. את השאר מקפיאה לפעם הבאה)
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמט

א הַלְלוּיָהּ שִׁירוּ לַיהוָה שִׁיר חָדָשׁ תְּהִלָּתוֹ בִּקְהַל חֲסִידִים:ב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל בְּעֹשָׂיו בְּנֵי צִיּוֹן יָגִילוּ בְמַלְכָּם:ג יְהַלְלוּ שְׁמוֹ בְמָחוֹל בְּתֹף וְכִנּוֹר יְזַמְּרוּ לוֹ:ד כִּי רוֹצֶה יְהוָה בְּעַמּוֹ יְפָאֵר עֲנָוִים בִּישׁוּעָה:ה יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם:ו רוֹמְמוֹת אֵל בִּגְרוֹנָם וְחֶרֶב פִּיפִיּוֹת בְּיָדָם:ז לַעֲשׂוֹת נְקָמָה בַּגּוֹיִם תּוֹכֵחֹת בַּלְאֻמִּים:ח לֶאְסֹר מַלְכֵיהֶם בְּזִקִּים וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּכַבְלֵי בַרְזֶל:ט לַעֲשׂוֹת בָּהֶם מִשְׁפָּט כָּתוּב הָדָר הוּא לְכָל חֲסִידָיו הַלְלוּיָהּ:
נקרא  9  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה