בשרי אצבעות קשתית - שפונדרה - אסאדו - אשמח למתכון

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה
 

צריח

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מומלץ

או זה
 

לא אני

משתמש מקצוען
אני באמצע לנסות את זה:
 
  • תודה
Reactions: GRN

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אני באמצע לנסות את זה:
נראה טוב
זה אסאדו עם עצם, ולי יש אצבעות (שזה בלי העצם...)
תוהה אם להתייחס לזה אחרת בבישול
 

לא אני

משתמש מקצוען
נראה טוב
זה אסאדו עם עצם, ולי יש אצבעות (שזה בלי העצם...)
תוהה אם להתייחס לזה אחרת בבישול
גם לי יש בלי עצם.
מנסה, אם תרצי להמתין לתוצאות - אדווח (בינתיים זה מתבשל 3 שעות ויש ריח נהדר)
 
  • תודה
Reactions: GRN

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים

ד. פריד

משתמש מקצוען
בגדול אסאדו קשה להרוס.
עם עצם זה נותן יותר טעם, אבל זה לא כ"כ משנה.

מצורף מתכון שיצא לי מעולה לא מעט פעמים
לטגן בצלים תחוכים לטבעות
למרוח על הבשר דבש או סילאן
להכין תערובת תבלינים ע"פ הטעם
(מלח פפריקה שום פלפל שחור ועוד)
להדביק את תערובת התבלינים לדבש שמרוח על הבשר
להניח את הבשר העטוף לחלוטין בתבלינים על הבצלים
להוסיף מים עד רבע מגובה הבשר
לכסות הרמטית (אם המכסה לא אטום, לשים נייר כסף בין המכסה לסיר.)
לבשל על אש נמוכה ולוודא שלא מתאדים הנוזלים עד שהבשר מתרכך וסכין ננעץ בו בקלות (כשלוש שעות בכפוף לגודל הנתח וטמפרטורת הסיר)
 
  • תודה
Reactions: GRN

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אנחנו אוהבים אסאדו בטעמו הבשרי בלי מסיחי טעם למיניהם...
מלח גס, פלפל שחור, עיטוף ואיטום הרמטי (נייר אפיה מלמעלה, ואז כמה שכבות טובות של נייר כסף מכל הכיוונים של התבנית)
לתנור - חצי שעה על 200 מעלות, ואז עוד 3-4 שעות על 170
כשמתחיל להתפשט ריח טוב בבית - לפתוח לבדוק אם כבר התרכך.
הבשר יוצא רך מתפרק כמו מרגרינה, אם הוא לא רך עדין - לאטום חזרה ולהחזיר לתנור לעוד חצי שעה
(משך זמן האפיה תלוי בכמות השומן ביחס לבשר שיש בנתחים ולכן זה דינאמי)
אין מי שטעם ולא התלהב.
 

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים

סימי ג

משתמש צעיר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אנחנו אוהבים אסאדו בטעמו הבשרי בלי מסיחי טעם למיניהם...
מלח גס, פלפל שחור, עיטוף ואיטום הרמטי (נייר אפיה מלמעלה, ואז כמה שכבות טובות של נייר כסף מכל הכיוונים של התבנית)
לתנור - חצי שעה על 200 מעלות, ואז עוד 3-4 שעות על 170
כשמתחיל להתפשט ריח טוב בבית - לפתוח לבדוק אם כבר התרכך.
הבשר יוצא רך מתפרק כמו מרגרינה, אם הוא לא רך עדין - לאטום חזרה ולהחזיר לתנור לעוד חצי שעה
(משך זמן האפיה תלוי בכמות השומן ביחס לבשר שיש בנתחים ולכן זה דינאמי)
אין מי שטעם ולא התלהב.
אפשר לעשות את זה רק בבישול?
אין לי תנור בשרי...
 

כובע הנזיר

משתמש מקצוען
@GRN איך את מתכננת לחמם את זה?
כי אני חושבת להניח על הפלטה בערב החג אחרי בישול קצר של חצי שעה כדי שיתבשל כל הלילה.

מישהי ניסתה? מה חושבות?
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
@GRN איך את מתכננת לחמם את זה?
כי אני חושבת להניח על הפלטה בערב החג אחרי בישול קצר של חצי שעה כדי שיתבשל כל הלילה.

מישהי ניסתה? מה חושבות?
אם את רוצה לחג בבוקר, אל תבשלי בכלל קודם. תניחי ממש לפני שבת על הפלטה עטוף היטב. עד הבוקר זה יהיה רך ונימוח.
אפשר להוסיף גם קצת תפו"א או ירקות שורש אחרים.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמז

א הַלְלוּיָהּ כִּי טוֹב זַמְּרָה אֱלֹהֵינוּ כִּי נָעִים נָאוָה תְהִלָּה:ב בּוֹנֵה יְרוּשָׁלִַם יְהוָה נִדְחֵי יִשְׂרָאֵל יְכַנֵּס:ג הָרֹפֵא לִשְׁבוּרֵי לֵב וּמְחַבֵּשׁ לְעַצְּבוֹתָם:ד מוֹנֶה מִסְפָּר לַכּוֹכָבִים לְכֻלָּם שֵׁמוֹת יִקְרָא:ה גָּדוֹל אֲדוֹנֵינוּ וְרַב כֹּחַ לִתְבוּנָתוֹ אֵין מִסְפָּר:ו מְעוֹדֵד עֲנָוִים יְהוָה מַשְׁפִּיל רְשָׁעִים עֲדֵי אָרֶץ:ז עֱנוּ לַיהוָה בְּתוֹדָה זַמְּרוּ לֵאלֹהֵינוּ בְכִנּוֹר:ח הַמְכַסֶּה שָׁמַיִם בְּעָבִים הַמֵּכִין לָאָרֶץ מָטָר הַמַּצְמִיחַ הָרִים חָצִיר:ט נוֹתֵן לִבְהֵמָה לַחְמָהּ לִבְנֵי עֹרֵב אֲשֶׁר יִקְרָאוּ:י לֹא בִגְבוּרַת הַסּוּס יֶחְפָּץ לֹא בְשׁוֹקֵי הָאִישׁ יִרְצֶה:יא רוֹצֶה יְהוָה אֶת יְרֵאָיו אֶת הַמְיַחֲלִים לְחַסְדּוֹ:יב שַׁבְּחִי יְרוּשָׁלִַם אֶת יְהוָה הַלְלִי אֱלֹהַיִךְ צִיּוֹן:יג כִּי חִזַּק בְּרִיחֵי שְׁעָרָיִךְ בֵּרַךְ בָּנַיִךְ בְּקִרְבֵּךְ:יד הַשָּׂם גְּבוּלֵךְ שָׁלוֹם חֵלֶב חִטִּים יַשְׂבִּיעֵךְ:טו הַשֹּׁלֵחַ אִמְרָתוֹ אָרֶץ עַד מְהֵרָה יָרוּץ דְּבָרוֹ:טז הַנֹּתֵן שֶׁלֶג כַּצָּמֶר כְּפוֹר כָּאֵפֶר יְפַזֵּר:יז מַשְׁלִיךְ קַרְחוֹ כְפִתִּים לִפְנֵי קָרָתוֹ מִי יַעֲמֹד:יח יִשְׁלַח דְּבָרוֹ וְיַמְסֵם יַשֵּׁב רוּחוֹ יִזְּלוּ מָיִם:יט מַגִּיד (דברו) דְּבָרָיו לְיַעֲקֹב חֻקָּיו וּמִשְׁפָּטָיו לְיִשְׂרָאֵל:כ לֹא עָשָׂה כֵן לְכָל גּוֹי וּמִשְׁפָּטִים בַּל יְדָעוּם הַלְלוּיָהּ:
נקרא  3  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה