לפני שהתחלתי להתעסק בשיווק עופות, כשהייתי חולף ליד המקפיא של העופות, הייתי מרים מגש פרגיות ועם האצבע הייתי מפשיר את שכבת הקרח הדקה ונועץ בהן מבט ממושך. בכל פעם הייתי בודק במחירון ומקווה שאולי הפעם זה יהיה יותר זול - אבל לא, המחיר אף פעם לא ירד, רק עלה.. כמו כמו כל המוצרים.
גם כשהתחלתי להתעסק בשיווק לא עלה בדעתי לקנות לעצמי פרגיות - מה אני גביר?
כשממש הייתי צריך פרגיות הייתי מפלט אותם לבד. הייתה עבודה אבל משתלמת.
כך חשבתי...
השבוע הזמנתי לעצמי ארגז של כרעיים והחלטתי לעשות ניסוי:
לקחתי מגש עם 3 כרעיים ששקל 1.175 קג' ופילטתי אותם לפרגיות
הפרגיות:
לאחר פילוט שקלתי אותן ויצא לי 609 גר'
בואו נחשב:
לצורך דוגמא (זה בערך היחס בחנויות שאני מכיר) נאמר שהכרעיים עולים 30 ש''ח לקילו והפרגית 60 לקילו
מ1.175 כרעיים שעלו לנו 35.2 יצא 609 גר' פרגית שהייתה עולה לנו 36.5 - כך שהפער במחיר הוא כמעט אפסי מול העבודה שנחסכת לנו אם קונים פרגית מוכנה.
הניסוי:
מי שבכל זאת מפלט לבד או רוצה לפלט לבד - מומלץ לו לשמור על העצמות למרק - הן הרבה יותר עשירות ונותנות טעם מעצמות החזה עוף.
עצמות וכל היתר:
בתאבון!!