דרוש מידע מתכון לחלות

  • פותח הנושא מ...
  • פורסם בתאריך

מ...

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
יש למישהו מתכון טוב לחלות?
 

תן חיוך!

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לי מתכון מעולה
(אופה 3 קילו )

1 קילו קמח
50 גר' שמרים טריים
3/4 כוס סוכר
חצי כוס שמן
2.5 כוסות מים חמימים
כף חומץ
כף מלח

טיפים לאפיה טובה:
לשים את השמרים (אני הכי אוהבת את הטריים של BRAVO) בתוך המים החמימים, לפחות 15 דקות לפני שאר החומרים, עם טיפטיפה סוכר, עוזר להתפיח את השמרים
בינתיים לשים בקערה את שאר החומרים למעט המלח.
להתחיל לערבב באיטיות, ולאט לאט לשפוך את השמרים התוססים במים.
לערבב 12 דקות על העוצמה הגבוהה ביותר
לתת לבצק "לנוח" 5 דקות
להוסיף את הכף מלח
ולערבב שוב 12 דקות
(לשים לב לכמות המים, אם הבצק יבש מדי להוסיף בזהירות)
לשים בקערה עטופה בניילון נצמד, ומעליו מגבת רטובה
תחת שמיכה
אצלי תוך שעה וחצי הבצק של 3 קילו לפחות משליש את נפחו.
לחמם תנור על 250!
לקלוע את החלות ולתת להן התפחה נוספת של כמה דקות
להכניס לתנור הרותח עם דלת פתוחה ל5 דקות
לסגור את הדלת ולהוריד ל180 מעלות

כל מי שטעם את החלות האלו ביקש מתכון..
 

saralulu

משתמש מקצוען
יש לי מתכון מעולה
(אופה 3 קילו )

1 קילו קמח
50 גר' שמרים טריים
3/4 כוס סוכר
חצי כוס שמן
2.5 כוסות מים חמימים
כף חומץ
כף מלח

טיפים לאפיה טובה:
לשים את השמרים (אני הכי אוהבת את הטריים של BRAVO) בתוך המים החמימים, לפחות 15 דקות לפני שאר החומרים, עם טיפטיפה סוכר, עוזר להתפיח את השמרים
בינתיים לשים בקערה את שאר החומרים למעט המלח.
להתחיל לערבב באיטיות, ולאט לאט לשפוך את השמרים התוססים במים.
לערבב 12 דקות על העוצמה הגבוהה ביותר
לתת לבצק "לנוח" 5 דקות
להוסיף את הכף מלח
ולערבב שוב 12 דקות
(לשים לב לכמות המים, אם הבצק יבש מדי להוסיף בזהירות)
לשים בקערה עטופה בניילון נצמד, ומעליו מגבת רטובה
תחת שמיכה
אצלי תוך שעה וחצי הבצק של 3 קילו לפחות משליש את נפחו.
לחמם תנור על 250!
לקלוע את החלות ולתת להן התפחה נוספת של כמה דקות
להכניס לתנור הרותח עם דלת פתוחה ל5 דקות
לסגור את הדלת ולהוריד ל180 מעלות

כל מי שטעם את החלות האלו ביקש מתכון..
נשמע ממש מיקצועי!
 

מ...

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
יש לי מתכון מעולה
(אופה 3 קילו )

1 קילו קמח
50 גר' שמרים טריים
3/4 כוס סוכר
חצי כוס שמן
2.5 כוסות מים חמימים
כף חומץ
כף מלח

טיפים לאפיה טובה:
לשים את השמרים (אני הכי אוהבת את הטריים של BRAVO) בתוך המים החמימים, לפחות 15 דקות לפני שאר החומרים, עם טיפטיפה סוכר, עוזר להתפיח את השמרים
בינתיים לשים בקערה את שאר החומרים למעט המלח.
להתחיל לערבב באיטיות, ולאט לאט לשפוך את השמרים התוססים במים.
לערבב 12 דקות על העוצמה הגבוהה ביותר
לתת לבצק "לנוח" 5 דקות
להוסיף את הכף מלח
ולערבב שוב 12 דקות
(לשים לב לכמות המים, אם הבצק יבש מדי להוסיף בזהירות)
לשים בקערה עטופה בניילון נצמד, ומעליו מגבת רטובה
תחת שמיכה
אצלי תוך שעה וחצי הבצק של 3 קילו לפחות משליש את נפחו.
לחמם תנור על 250!
לקלוע את החלות ולתת להן התפחה נוספת של כמה דקות
להכניס לתנור הרותח עם דלת פתוחה ל5 דקות
לסגור את הדלת ולהוריד ל180 מעלות

כל מי שטעם את החלות האלו ביקש מתכון..
תודה ענקית
שאלה קטנה, כמה כפות שמרים זה 50 גרם?
ואח"כ לכמה זמן את אופה את החלות על 180 מעלות?
 

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
6CF63FB9-3AB4-418E-8174-37E599B6A485.jpeg
46A4AD6F-C176-4FB8-9E86-7E39DFDF84E0.jpeg
89F9F29E-02DC-48EF-99F4-979F641E732E.jpeg
מתכון מצוין
יוצא מושלם!!

החומרים:
קילו קמח
3/4 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים

2 כוסות סודה
1 כוס מים חמימים

כף מלח
1/2 עד 3/4 כוס שמן

הכל כוסות ח״פ רגילות!!

שמים במיקסר את הקמח הסוכר והשמרים
מערבלים קצת (רק לאחד את החומרים)

מוסיפים את הסודה והמים
מפעילים על מהירות 3 למשך 2 דקות

אחר כך מוסיפים את המלח והשמן (בזרם דק לאט לאט)
וממשיכים על מהירות גבוהה למשך 10 דקות!!

משמנים בספריי שמן קערה

שמים את הבצק להתפחה למשך שעתיים
כאשר בין שעה לשעה מורידים את נפח הבצק ומכדררים את הבצק לכדור לשעת התפחה נוספת.
(אני מתפיחה כאשר הקערה מכוסה בניילון נצמד עליו מגבת ו... מתחת לפוך...)

לאחר מכן מחלקים את הבצק ל 3
מכל חלק מחלקים ל4
מרדדים ומגלגלים כמו רולדה כל פס כזה
ואז קולעים חלות של 4

שמים בתבנית להתפחה של עוד חצי שעה

בינתיים מחממים תנור על 220 מעלות

מורחים ביצה ושומשום

מכניסים לתנור ל10 דקות להשחמה
ואח״כ מנמיכים את התנור ל180 מעלות לעוד כחצי שעה (תלוי במידת האפיה שאוהבים)

מוציאה ישר לרשת של התנור כדי לשמור על קריספיות של תחתית החלה!
בהצלחה!!
ושבת שלום!!
(מצורף תמונות של שלושת השלבים האחרונים
לפני התפחה, אחרי , ואחרי אפיה)
 

קבצים מצורפים

  • EB6462B8-953D-4591-97B2-6280EA85CEF8.jpeg
    EB6462B8-953D-4591-97B2-6280EA85CEF8.jpeg
    2.2 MB · צפיות: 54

carizma

משתמש מקצוען
אם תרצי עוד מתכון מעולה לחלות הנה לך:
קילו קמח
כף גדושה שמרים יבשים
4\3 כוס סוכר
כף גדושה מלח
2 וחצי עד 3 כוסות מים חמימים
חצי כוס שמן

קודם מערבבת את הקמח ושמרים יחד, אח"כ את שאר המרכיבים חוץ משמן (זה הסוד של טעם גן עדן בחלות שלי ב"ד...) אני לשה את הבצק ואז שופכת את השמן וממשיכה ללוש עד לעיסה רכה ונעימה, ונותנת הטפחה של הכפלת כמות!!
שבת שלום!!
 

שוש10

משתמש פעיל
מרשם מעולה לחלות

לערבב כוס סוכר עם 4 כפות שמרים
להוסיף 6 כוסות מים חמימים (אני שמה חד פעמי רגיל)
2 קילו קמח
כוס שמן
ללוש (אפשר במקסר - אני מעדיפה ביד)
לחכות 5 דקות
ללוש שוב ולהוסיף כף מלח
לחכות שוב 5 דקות
ולהוסיף כף מלח נוספת.

לשים מעל הבצק נילון נצמד בצורה שיוכל לטפוח
אחרי הקליעה להטפיח עוד כמה דקות
למרוח ביצה ושומשום אני שמה גרעיני חמניות (מאד טעים ומוסיף)
ולאפות.

צריך לשים לב שהשמרים לא יגעו במלח ואז השמרים לא נהרסים.

בתאבון!
 

מ...

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
צפה בקובץ המצורף 503829 צפה בקובץ המצורף 503828 צפה בקובץ המצורף 503827 מתכון מצוין
יוצא מושלם!!

החומרים:
קילו קמח
3/4 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים

2 כוסות סודה
1 כוס מים חמימים

כף מלח
1/2 עד 3/4 כוס שמן

הכל כוסות ח״פ רגילות!!

שמים במיקסר את הקמח הסוכר והשמרים
מערבלים קצת (רק לאחד את החומרים)

מוסיפים את הסודה והמים
מפעילים על מהירות 3 למשך 2 דקות

אחר כך מוסיפים את המלח והשמן (בזרם דק לאט לאט)
וממשיכים על מהירות גבוהה למשך 10 דקות!!

משמנים בספריי שמן קערה

שמים את הבצק להתפחה למשך שעתיים
כאשר בין שעה לשעה מורידים את נפח הבצק ומכדררים את הבצק לכדור לשעת התפחה נוספת.
(אני מתפיחה כאשר הקערה מכוסה בניילון נצמד עליו מגבת ו... מתחת לפוך...)

לאחר מכן מחלקים את הבצק ל 3
מכל חלק מחלקים ל4
מרדדים ומגלגלים כמו רולדה כל פס כזה
ואז קולעים חלות של 4

שמים בתבנית להתפחה של עוד חצי שעה

בינתיים מחממים תנור על 220 מעלות

מורחים ביצה ושומשום

מכניסים לתנור ל10 דקות להשחמה
ואח״כ מנמיכים את התנור ל180 מעלות לעוד כחצי שעה (תלוי במידת האפיה שאוהבים)

מוציאה ישר לרשת של התנור כדי לשמור על קריספיות של תחתית החלה!
בהצלחה!!
ושבת שלום!!
(מצורף תמונות של שלושת השלבים האחרונים
לפני התפחה, אחרי , ואחרי אפיה)
נראה מהמם, תודה
 

תן חיוך!

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה ענקית
שאלה קטנה, כמה כפות שמרים זה 50 גרם?
ואח"כ לכמה זמן את אופה את החלות על 180 מעלות?
שוקלת עם משקל של אוכל
בערך 20 דקות
 

שריתאליז

משתמש מקצוען
צפה בקובץ המצורף 503829 צפה בקובץ המצורף 503828 צפה בקובץ המצורף 503827 מתכון מצוין
יוצא מושלם!!

החומרים:
קילו קמח
3/4 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים

2 כוסות סודה
1 כוס מים חמימים

כף מלח
1/2 עד 3/4 כוס שמן

הכל כוסות ח״פ רגילות!!

שמים במיקסר את הקמח הסוכר והשמרים
מערבלים קצת (רק לאחד את החומרים)

מוסיפים את הסודה והמים
מפעילים על מהירות 3 למשך 2 דקות

אחר כך מוסיפים את המלח והשמן (בזרם דק לאט לאט)
וממשיכים על מהירות גבוהה למשך 10 דקות!!

משמנים בספריי שמן קערה

שמים את הבצק להתפחה למשך שעתיים
כאשר בין שעה לשעה מורידים את נפח הבצק ומכדררים את הבצק לכדור לשעת התפחה נוספת.
(אני מתפיחה כאשר הקערה מכוסה בניילון נצמד עליו מגבת ו... מתחת לפוך...)

לאחר מכן מחלקים את הבצק ל 3
מכל חלק מחלקים ל4
מרדדים ומגלגלים כמו רולדה כל פס כזה
ואז קולעים חלות של 4

שמים בתבנית להתפחה של עוד חצי שעה

בינתיים מחממים תנור על 220 מעלות

מורחים ביצה ושומשום

מכניסים לתנור ל10 דקות להשחמה
ואח״כ מנמיכים את התנור ל180 מעלות לעוד כחצי שעה (תלוי במידת האפיה שאוהבים)

מוציאה ישר לרשת של התנור כדי לשמור על קריספיות של תחתית החלה!
בהצלחה!!
ושבת שלום!!
(מצורף תמונות של שלושת השלבים האחרונים
לפני התפחה, אחרי , ואחרי אפיה)
יצא מעולה
 

ext

משתמש מקצוען
D I G I T A L
אם כבר הזכירו אולי נשאל מהמבינים בעניין
לאחרונה אפיתי כמה פעמים חלות,
הן יצאו אווריריות ותפחו,
אבל-
הן יצאו יבשות כאילו מתפוררות כאלו, וזה מתסכל אותי
כי החלה כן טעימה, ולא ברור מה גורם לה להתפורר.
ניסיתי להקפיא די סמוך לאפיה ולהפשיר קרוב לסעודה ועדיין,
יש למישהו רעיון?
 

יוגורט

משתמש מקצוען
אם כבר הזכירו אולי נשאל מהמבינים בעניין
לאחרונה אפיתי כמה פעמים חלות,
הן יצאו אווריריות ותפחו,
אבל-
הן יצאו יבשות כאילו מתפוררות כאלו, וזה מתסכל אותי
כי החלה כן טעימה, ולא ברור מה גורם לה להתפורר.
ניסיתי להקפיא די סמוך לאפיה ולהפשיר קרוב לסעודה ועדיין,
יש למישהו רעיון?

אני גיליתי שעודף המים גורמים להתפורריות, אמנם בתחילה החלה יוצאת רכה, אבל לאורך זמן זה נהיה מרקם פירורי.
יותר מ3 כוסות וחצי חד"פ המרקם אצלי כבר נהרס(כמובן בהתאם למתכון).
וגם השמן רק אחרי שהבצק אחיד עם המים

ובקשר לכמויות סוכר שרצות פה - אני שמה כף סוכר שטוחה וכף מלח גדושה לקילו - בלי הפרדה, מתפיחה את הבצק ואחרי זה את החלות בצורתן כשהן מרוחות ומשומשמות בלי כל הבלגן של התפחת השמרים והבצק וגם החלות תופחות מצויין! עד פי 3. והטעם - מצויין במיוחד לסלטים \ דגים.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה