החיים היפים!!
משתמש פעיל
אולי הכותרת לא ממש מתאימה..
אבל במה node מתעלה על C#?
זה יותר מהיר? יותר קליט?
אשמח לשמוע..
תודה רבה!
אבל במה node מתעלה על C#?
זה יותר מהיר? יותר קליט?
אשמח לשמוע..
תודה רבה!
בכל מקרה יש עקומת למידה למי שיודע javascript כדי ללמוד גם לעבוד עם nodejs,צודק,
אבל התכוונתי שהיום יש הרבה שנוטים ללמוד node.js כי זה מבוסס על javascript שהיא מאוד פופולרי לצד client, וכך עושים בה שימוש גם ב- server.
יש .net core מתאים גם למערכות הפעלה אחרותשפת c# היא שפה ממש מדהימה, אבל הסביבה הטבעית שלה - windows - זה החיסרון הגדול שלה.
לכן הפופולריות שלה יורדת.
לעומת זאת node סופר פופולרית
אבל .net core הרבה פחות מוצלח מ.net ממה שחוויתי עד כה.יש .net core מתאים גם למערכות הפעלה אחרות
אם אפשר תיקון לטעות הקטנה שרבים טועים בה, במחילה...ההבדל המשמעותי ביותר הוא שnode היא שפה א-סינכורנית בשל היותה single thread, מה שגורם לה לנתב במהירות רבה יותר פניות רבות שמתקבלות.
אני חושב שיש פה בלבול בין מה זה סינכרוני ואסינכרוני, שתי השפות מאפשרות לעבוד בצורה סינכרונית ואסינכרונית, והמושג single thread זה מושג ששמור לקוד סינכרוני, ולא אסינכרוני, ונוד מממשת אסינכרוניות על גבי ת'רד יחיד בצורה של לולאת אירועים, זה לא פיצ'ר שהופך את האסינכרוניות שלה ליותר מוצלחת (יכול להיות שאפילו פחות, לא בדקתי).ההבדל המשמעותי ביותר הוא שnode היא שפה א-סינכורנית בשל היותה single thread, מה שגורם לה לנתב במהירות רבה יותר פניות רבות שמתקבלות.
לעומת .net שהיא שפה סינכורנית, ותתקשה לטפל בעומס של פניות בלי לקרוס.
בשל כך, node היום היא אחת השפות היותר מומלצות לעמוד מול אתרים, במיוחד כאלו, שמצפים לעומס רב.
בשל אותה סיבה בדיוק, node היא לא השפה המומלצת לחישובים ולוגיקות שתופסות את כל התהליך.
ודרך אגב, node יכולה לעבוד יפה גם עם TS, שהמאפשרת כתיבת קוד OOP עד לרמה די גבוהה.
רציתי לערוך ואני כבר לא יכול:אני חושב שיש פה בלבול בין מה זה סינכרוני ואסינכרוני, שתי השפות מאפשרות לעבוד בצורה סינכרונית ואסינכרונית, והמושג single thread זה מושג ששמור לקוד סינכרוני, ולא אסינכרוני, ונוד מממשת אסינכרוניות על גבי ת'רד יחיד בצורה של לולאת אירועים, זה לא פיצ'ר שהופך את האסינכרוניות שלה ליותר מוצלחת (יכול להיות שאפילו פחות, לא בדקתי).
ואם כבר, אז סביבת ההרצה .net הרבה יותר מפותחת מהבחינה הזו, ונותנת שליטה מאוד טובה על מה ירוץ ואיך, עם .net core לא יצא לי להתעסק עם הקצאת ת'רדים, הכל שם זה בTaskים.
node עובדת כאסינכרונית בברירת מחדל וכדי לגרום לה לעבוד בסינכרוניות צריך לעבוד קשה...אני חושב שיש פה בלבול בין מה זה סינכרוני ואסינכרוני, שתי השפות מאפשרות לעבוד בצורה סינכרונית ואסינכרונית, והמושג single thread זה מושג ששמור לקוד סינכרוני, ולא אסינכרוני, ונוד מממשת אסינכרוניות על גבי ת'רד יחיד בצורה של לולאת אירועים, זה לא פיצ'ר שהופך את האסינכרוניות שלה ליותר מוצלחת (יכול להיות שאפילו פחות, לא בדקתי).
ואם כבר, אז סביבת ההרצה .net הרבה יותר מפותחת מהבחינה הזו, ונותנת שליטה מאוד טובה על מה ירוץ ואיך, עם .net core לא יצא לי להתעסק עם הקצאת ת'רדים, הכל שם זה בTaskים.
במקרה זה בדיוק נוד עדיפה על net , כי היא מקבלת קריאה ושולחת אותה מיד הלאה, וה thread הראשי מתפנה במיידית לקבל קריאה אחרת.אז זה בעצם אומר ש.net עדיפה על פני נוד במקרה שהובא לעיל (עומס פניות לשרת), אני מאמין שיש דרך שבה שרתים כמו אקספרס (שרת HTTP של נוד) מצליחים לגבור על זה, אולי יש להם ניהול ת'רדים פנימי שלהם, ודו"ק.
אולי זאת מחלוקת במציאות, אבל גם .net וגם nodejs עובדות בדיוק באותה צורה, בnodejs מה שנקרא Promise ב-.net נקרא Task, בנוד זה הכל ירוץ בתהליכון אחד שכולם מנסים להידחף אליו, וב.net יש הקצאת תהליכונים לפי מה שנראה ל.net נכון. אבל בשניהם אני יכול לתת לפעולה להמשיך הלאה בלי לעכב את הפעולות שאחריה.במקרה זה בדיוק נוד עדיפה על net , כי היא מקבלת קריאה ושולחת אותה מיד הלאה, וה thread הראשי מתפנה במיידית לקבל קריאה אחרת.
המקרה שתארת הוא במקרה שמנסים לבצע חישובים בנוד (בכלל לא מומלץ) ושולחים את החישוב לthread אחר. מה שמקל על הביצועים, אך עדיין לא ממש עדיף.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: