נכתב ע"י תותח שיווקי;2506860:אז ככה. מדי מספר חודשים הצבא הציוני עושה מבצע מעצר עריקים. לפני כשבועיים התבצע מבצע כזה במהלכו נעצרו כ-300 עריקים מכל המגזרים, ביניהם כמה עשרות חרדים המוגדרים כמי שמשתייכים להסדר תורתו אומנותו.
סיבות המעצר מגוונות: יציאה לחו"ל ללא אישור, אי התייצבות כדין בלשכות הגיוס (לאו דוקא מסיבה אידיאולוגית. אחי היה מגוייס מספר חודשים בתור אברך רק כי הזניח את עניין ההתייצבות. זה היה לפני כ-13 שנה, ואז אף אחד לא חשב לשרוף פחים ולהרביץ לנשים ברחוב), יציאה לשוק העבודה, אי הגשת טפסים במועד ועוד ועוד.
בדרך כלל, מי שנעצר בשל טעות או איחור בהגשת טפסים די בפניה של איש ציבור והתחייבות של העצור להסדרת מעמדו כדי לפתור את הבעיה. אך מי שבעקביות לא הסדיר את מעמדו, או עובד שלא כדין וכדומה נאלץ ברוב רובם של המקרים לשהות בכלא צבאי עד שבעייתו נפתרת בכל מיני שיטות שעובדות היטב מאז קום המדינה.
אלו העוסקים עם בעלי תשובה ונוער נושר יודעים שמאז ומעולם בכל רגע נתון היו מסובכים עד מעל לראשם עשרות צעירים בנושא הצבא, וכמעט בכל המקרים הנושא בא על פתרונו בתקופה קצרה. כמעט בכל המקרים העריק נאלץ 'לשבת' עד שהענין סודר.
בקיצור, מה שהיה הוא מה שיהיה ואין כל חדש תחת השמש.
זה נכון מאוד. בכלל כל בעיה בחיים ב 99% מהמקרים אפשר לפתור בנועם ובאסרטיביות.נכתב ע"י Niños;2506866:אבא שלי הוא רב בקהילה ענקית בדרום אמריקה. הוא טוען לפי נסיונו העשיר עם בעלי תשובה. בעניינים האלה טוב להיות חכם ולא צודק.
לדוג עם נשות הכותל לתתן להם עד שיתעייפו. הם רוצות תשומי.
לפני שנים אבא מליונר חילוני נגד הדת. במימדים שלא תכירו. אחד שכולם משתחוים לפניו בגלל הכסף שיש לו, התקשר לאבא שלי להתלונן למה הבת שלה בשבת היא באה אלינו במקום לצאת לבלות עם המשפחה, ולמה הוא מחזיר אותה בתשובה אבא שלי ענה הכי רגוע שבעולם : אני מזמין את כולם גם אתה יכול לבא. כנראה היא נהנית. בא גם אתה ליהנות. היום הבחורה הזאת היא אמא ל6 חרדית לבעל אברך. היא עובדת בבית יעקב בתור פסיקולוגית.
לרבנים יש סיעתא דישמיא איך לטפל בעניינים האלה. והכי טוב בנועם! זה הכי מקרב.
נכתב ע"י שריתיש;2506827:לא נכון.
עובדתית, מידיעה.
נכתב ע"י פנס בערפל;2506881:אשמח לפרטים נוספים. כי זה בדיוק מה שאני שמעתי.
נכתב ע"י פנס בערפל;2506052:שמעתי שבימים אלו יושבים 40-43 בחורים צעירים במעצר בכלא הצבאי, בחורים מכל הסוגי (חסידים ספרדים ליטאים ירושלמים) שהתייצבו וענו על שאלה אחת תשובה לא מספיק נכונה ומצאו את עצמם במעצר צבאי.
אני שואל נטו עובדתית האם זה נכון?
תודה.
נא לא להתחיל פה דיוני השקפה למיניהם, תודה.
נכתב ע"י מתענין בזה;2506945:ד
מי שמגיש בצורה מסודרת כמו שצריך אין לו שום בעיה, הכל קשקושים של בעלי אינטרסים מפלגתיים. אין כיום שום גזירה על בחורי הישבות תודה לקל, ומי שחושב שיש זה בגלל שהוא חשוף לפרסומת שקרית ללא הרף...
נכתב ע"י תקוה;2506927:זה נכון שיושבים הרבה בחורי ישיבה בכלא כי לא שלחו בזמן טפסים או דברים אחרים דומים. ולא כאלו שהלכו להפגין, ממש לא.
זה נכון גם שמשתיקים את הענין כאילו הכל בסדר- הלוואי שכך!
זה נכון שלעצורים מהפלג הירושלמי יש עורכי דין טובים שמוציאים אותם משם ולבחורי האחרים, אין מי שעוזר.
זה נכון שפעם היה יותר קל לשחרר עריקים והיום זה קשה יותר
זה נכון שהיום חברי הכנסת לא יכולים לעזור לבחור נעצר.
והכי חשוב- שעלינו להתפלל שתוסר מעלינו הגזרה הזו!
הצלצול בטעות...נכתב ע"י תקוה;2506954:לא נכון!
מעניין שגדולי הספרדים לא אומרים מה שאמר לך הרב הזה...
הספרדים נמצאים כעת במצב מאוד קשה מבחינת יעדי הצבא...
מי זה גדולי הספרדים?נכתב ע"י תקוה;2506954:לא נכון!
מעניין שגדולי הספרדים לא אומרים מה שאמר לך הרב הזה...
הספרדים נמצאים כעת במצב מאוד קשה מבחינת יעדי הצבא...
נכתב ע"י avim10;2506987:מכיון שסביר להניח שהאשכול ימחק (ולדעתי בצדק, זה לא המקום לדיונים האלו, אבל אם הוא קיים - אתרום גם אני את המידע שלי ) לא אתאמץ להאריך. רק אשתף אתכם בסיפור מענין.
חה"כ הרב רביץ ז"ל סיפר פעם לאבי, על מעשה שבו פנה אליו בחור שזלזל בצו ההתיצבות והסתבך, בבקשה לעזרה. הנושא עלה בשיחה של רביץ עם מרן הרב שך זצ"ל, והרב שך אסר עליו להתעסק במקרים כאלו, בנימוק (בערך - אינני זוכר היטב - עברו שנים רבות מאז), שהעיסוק שלו בכאלו מקרים עלול להזיק ליכולת שלו להתמודד מול הטענות שחילוניות על עצם דיחוי הגיוס לבחורי הישיבות.
[אני מודע שהדיוק חשוב בענינים אלו ואני לא בטוח שאני זוכר היטב, אך אופן ההתייחסות והרגשת האחריות והחובה לעמוד בדרישות החוק ולא לסכן את ההסדרים של כלל הציבור - חשובים מאד]
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ת'
קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי: