40 בישי מזל

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י תותח שיווקי;2506860:
אז ככה. מדי מספר חודשים הצבא הציוני עושה מבצע מעצר עריקים. לפני כשבועיים התבצע מבצע כזה במהלכו נעצרו כ-300 עריקים מכל המגזרים, ביניהם כמה עשרות חרדים המוגדרים כמי שמשתייכים להסדר תורתו אומנותו.
סיבות המעצר מגוונות: יציאה לחו"ל ללא אישור, אי התייצבות כדין בלשכות הגיוס (לאו דוקא מסיבה אידיאולוגית. אחי היה מגוייס מספר חודשים בתור אברך רק כי הזניח את עניין ההתייצבות. זה היה לפני כ-13 שנה, ואז אף אחד לא חשב לשרוף פחים ולהרביץ לנשים ברחוב), יציאה לשוק העבודה, אי הגשת טפסים במועד ועוד ועוד.
בדרך כלל, מי שנעצר בשל טעות או איחור בהגשת טפסים די בפניה של איש ציבור והתחייבות של העצור להסדרת מעמדו כדי לפתור את הבעיה. אך מי שבעקביות לא הסדיר את מעמדו, או עובד שלא כדין וכדומה נאלץ ברוב רובם של המקרים לשהות בכלא צבאי עד שבעייתו נפתרת בכל מיני שיטות שעובדות היטב מאז קום המדינה.
אלו העוסקים עם בעלי תשובה ונוער נושר יודעים שמאז ומעולם בכל רגע נתון היו מסובכים עד מעל לראשם עשרות צעירים בנושא הצבא, וכמעט בכל המקרים הנושא בא על פתרונו בתקופה קצרה. כמעט בכל המקרים העריק נאלץ 'לשבת' עד שהענין סודר.
בקיצור, מה שהיה הוא מה שיהיה ואין כל חדש תחת השמש.

אתה נותן הסבר מעניין. שיטות שעובדות היטב? אשמח לשמוע עוד...

נכתב ע"י Niños;2506866:
אבא שלי הוא רב בקהילה ענקית בדרום אמריקה. הוא טוען לפי נסיונו העשיר עם בעלי תשובה. בעניינים האלה טוב להיות חכם ולא צודק.
לדוג עם נשות הכותל לתתן להם עד שיתעייפו. הם רוצות תשומי.
לפני שנים אבא מליונר חילוני נגד הדת. במימדים שלא תכירו. אחד שכולם משתחוים לפניו בגלל הכסף שיש לו, התקשר לאבא שלי להתלונן למה הבת שלה בשבת היא באה אלינו במקום לצאת לבלות עם המשפחה, ולמה הוא מחזיר אותה בתשובה אבא שלי ענה הכי רגוע שבעולם : אני מזמין את כולם גם אתה יכול לבא. כנראה היא נהנית. בא גם אתה ליהנות. היום הבחורה הזאת היא אמא ל6 חרדית לבעל אברך. היא עובדת בבית יעקב בתור פסיקולוגית.
לרבנים יש סיעתא דישמיא איך לטפל בעניינים האלה. והכי טוב בנועם! זה הכי מקרב.
זה נכון מאוד. בכלל כל בעיה בחיים ב 99% מהמקרים אפשר לפתור בנועם ובאסרטיביות.
זכור לי תקופה שאותה שכבה דביקה של פמניסטיות התרוצצו בקווי מהדרין וחיפשו לעשות פרובוקציות. לפעמים בהצלחה.
כאשר הן נסעו לביתר חיכה להם רובינשטיין (-ירושלמי ממולח, מכהן כראש העיר) עם כיבוד קל ועם חיוך קורן:
תודה שבאתם לבקר אותנו! תבואו שוב...
זה הוציא להן את כל העוקץ.

נכתב ע"י שריתיש;2506827:
לא נכון.
עובדתית, מידיעה.

אשמח לפרטים נוספים. כי זה בדיוק מה שאני שמעתי.

שריתיש

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י פנס בערפל;2506881:
אשמח לפרטים נוספים. כי זה בדיוק מה שאני שמעתי.

לא יכולה לתת פרטים נוספים
אבל אני לא אוהבת שכל אחד מקשקש את "ידיעותיו" בריש גלי
וכי, האם הוא מכיר את כל אלו שנעצרו שיכול לומר לאיזה זרם משתייכים? כיצד נהגו? למה נעצרו?
אז אני יודעת שלא כולם נכנסים להגדרתו שלעיל.

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
נכתב ע"י פנס בערפל;2506052:
שמעתי שבימים אלו יושבים 40-43 בחורים צעירים במעצר בכלא הצבאי, בחורים מכל הסוגי (חסידים ספרדים ליטאים ירושלמים) שהתייצבו וענו על שאלה אחת תשובה לא מספיק נכונה ומצאו את עצמם במעצר צבאי.
אני שואל נטו עובדתית האם זה נכון?
תודה.
נא לא להתחיל פה דיוני השקפה למיניהם, תודה.

זה נכון שיושבים הרבה בחורי ישיבה בכלא כי לא שלחו בזמן טפסים או דברים אחרים דומים. ולא כאלו שהלכו להפגין, ממש לא.

זה נכון גם שמשתיקים את הענין כאילו הכל בסדר- הלוואי שכך!

זה נכון שלעצורים מהפלג הירושלמי יש עורכי דין טובים שמוציאים אותם משם ולבחורי האחרים, אין מי שעוזר.

זה נכון שפעם היה יותר קל לשחרר עריקים והיום זה קשה יותר

זה נכון שהיום חברי הכנסת לא יכולים לעזור לבחור נעצר.

והכי חשוב- שעלינו להתפלל שתוסר מעלינו הגזרה הזו!

מתענין בזה

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
דברתי לאחרונה עם ראש ישיבה ספרדי [ישיבה לבחורים מבתים לא חרדים], ואמר לי שכיום זה התקופה הטובה ביותר מבחינת בחורי הישיבות! הגשת הדיחוי הוא בצורה הקלה ביותר מזה שנים רבות ללא בדיקות וכדו' שהיה נהוג בעבר, וגם בחורים שנקלעים לבעיות הרבה יותר קל להידבר עם הצבא ולשחרר אותם.
כמו"כ היה לי אח שהסתבך רציני [מסיבה טכנית], ופתרנו את הבעיה בשני טלפונים.

הבעיה האמיתית כיום בנושא הצבא, שמערבים ללא קשר בין בחורי ישיבות שכלולים בהסדר תורתו אומנתו לבין חרדים עובדים שנאלצים להתחמק בשיטות אחרות. והם באמת בבעיה והצבא שם עליהם עין ולא מוותר בקלות.
הציבור החרדי הרשמי מעולם לא נלחם בצבא! הוא נלחם רק לטובת בחורי הישיבות שלא יתגייסו, ובזה ברוך ד' ישנה הצלחה מעל לדרך הטבע! שכבר למעלה משישים שנה בחורי הישיבות לא צריכים ללכת לצבא וזה לא דבר מובן מאליו, לצערינו אין לנו את הפריבלגיה להילחם [בצורה רשמית] כנגד הצבא לחרדים שלא לומדים מטעמים מובנים. כך היה ועדיין דעתם של כל רבותינו.
מי שמגיש בצורה מסודרת כמו שצריך אין לו שום בעיה, הכל קשקושים של בעלי אינטרסים מפלגתיים. אין כיום שום גזירה על בחורי הישבות תודה לקל, ומי שחושב שיש זה בגלל שהוא חשוף לפרסומת שקרית ללא הרף...

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
נכתב ע"י מתענין בזה;2506945:
ד
מי שמגיש בצורה מסודרת כמו שצריך אין לו שום בעיה, הכל קשקושים של בעלי אינטרסים מפלגתיים. אין כיום שום גזירה על בחורי הישבות תודה לקל, ומי שחושב שיש זה בגלל שהוא חשוף לפרסומת שקרית ללא הרף...

לא נכון!

מעניין שגדולי הספרדים לא אומרים מה שאמר לך הרב הזה...
הספרדים נמצאים כעת במצב מאוד קשה מבחינת יעדי הצבא...

תותח שיווקי

משתמש פעיל
נכתב ע"י תקוה;2506927:
זה נכון שיושבים הרבה בחורי ישיבה בכלא כי לא שלחו בזמן טפסים או דברים אחרים דומים. ולא כאלו שהלכו להפגין, ממש לא.

זה נכון גם שמשתיקים את הענין כאילו הכל בסדר- הלוואי שכך!

זה נכון שלעצורים מהפלג הירושלמי יש עורכי דין טובים שמוציאים אותם משם ולבחורי האחרים, אין מי שעוזר.

זה נכון שפעם היה יותר קל לשחרר עריקים והיום זה קשה יותר

זה נכון שהיום חברי הכנסת לא יכולים לעזור לבחור נעצר.

והכי חשוב- שעלינו להתפלל שתוסר מעלינו הגזרה הזו!

קשה להתמודד עם כאלו כמויות של דמגוגיה....

א. חלקם הקטן בגלל בעיות של טפסים, חלקם הגדול כי עובדים/אינם משתייכים עוד למגזר החרדי/בעלי תשובה וכדו'. דברים שהיו מאז ומעולם.
ב. זה נכון שמשתיקים את הענין, כי דעתו של מרן הרב שך זיע"א וכל גדולי ישראל זצוק"ל מאז ומעולם היתה שבכל הקשור לנושא הגיוס, שהוא נושא אמוציונלי ו'בציפור נפשו' של כל חילוני, יש לטפל אך ורק 'מתחת לשולחן'. כל הפעילות של כל אלו שעסקו כל השנים בנושא עזרה לבחורים, כמו חיים אהרן יוספי, שלמה גולדנטל ועוד היתה פעילות חשאית ושקטה.
ג. כמעט כל העצורים מהפלג שנעצרו בגלל עריקות שוחררו רק אחרי שריצו את תקופת המחבוש שנגזרה עליהם. גם אלו שלא (כמו העצור האחרון) זה בגלל בעיות שדובר צה"ל הגדיר כ'בעיות שאי אפשר לדבר עליהם מחמת סודיות רפואית'. רמז: קשור לתחום פעילותו של הקב"ן. זאת בניגוד להרבה עצורים בהיסטוריה שלא השתייכו לשום פלג כזה או אחר שלא ישבו אפילו את תקופת המעצר.
ד. נכון שהיום יותר קשה לשחרר עריקים, וזאת מהסיבה הפשוטה: יש מי שדואג להשאיר את הנושא בכותרות שוב ושוב, מה שמקשה על כל פעילות בהסכמה בנושא. ברור שכשהתקשורת מגלה עניין אי אפשר לסגור שום דבר מתחת השולחן. לעומת זאת, כשחסיד ויז'ניץ נעצר והנושא לא היה בכותרות הוא שוחרר במהירות ובלי מהומות. גם העצור שהוזכר לעיל שוחרר 'באורח פלא' סמוך ונראה להתערבותו של אחד הח"כים החרדים בפרשה (רמז: הוא הח"כ היחיד מיהדות התורה שמכהן כשר).
ה. לא נכון שחברי הכנסת לא יכולים לשחרר עריק שנעצר. יותר נכון להגדיר שחברי הכנסת לא יכולים לשחרר בחור שמצהיר בבית המשפט שהוא לא מתכוון להתייצב גם מכאן והלאה.
ו. צריך להתפלל שהקב"ה יסיר מאיתנו כל גזירות קשות ורעות.
ז. והנה אתגר: לאור הדיווחים על כ-40 בחורים שנמצאים בכלא, ולאור דברי אחד הנואמים אמש שהכריז על 2200 בחורים שכבר ממלאים את הכלא הצבאי (????!!!!!!), אני מבקש בזאת מכל מי שמכיר אישית, אישית! בחור אחד מאלו, שישלח לי שם באישי. אעדכן אתכם בתוצאות.

קרן אורה

משתמש צעיר
נכתב ע"י תקוה;2506954:
לא נכון!

הצלצול בטעות...
אשמח לקבל את שמות הרבנים [בלי זיופים]

תותח שיווקי

משתמש פעיל
נכתב ע"י תקוה;2506954:
לא נכון!

מי זה גדולי הספרדים?
כי לי ידוע שמרן הרב שלום כהן קרא לדרעי ונזף בו בנושא לאחר שישבו אצלו מספר עסקנים מאלו ש'דואגים לחלשים' וסיפרו לו סיפורי זוועה, ובשיחה קצרה דרעי הניח את דעתו של הרב.
כנ"ל הרב יצחק יוסף, הרב עמאר, הרב מזוז, רוב מוחלט של ראשי הישיבות הספרדיים ועוד.

avim10

משתמש מקצוען
מכיון שסביר להניח שהאשכול ימחק (ולדעתי בצדק, זה לא המקום לדיונים האלו, אבל אם הוא קיים - אתרום גם אני את המידע שלי :)) לא אתאמץ להאריך. רק אשתף אתכם בסיפור מענין.
חה"כ הרב רביץ ז"ל סיפר פעם לאבי, על מעשה שבו פנה אליו בחור שזלזל בצו ההתיצבות והסתבך, בבקשה לעזרה. הנושא עלה בשיחה של רביץ עם מרן הרב שך זצ"ל, והרב שך אסר עליו להתעסק במקרים כאלו, בנימוק (בערך - אינני זוכר היטב - עברו שנים רבות מאז), שהעיסוק שלו בכאלו מקרים עלול להזיק ליכולת שלו להתמודד מול הטענות שחילוניות על עצם דיחוי הגיוס לבחורי הישיבות.
[אני מודע שהדיוק חשוב בענינים אלו ואני לא בטוח שאני זוכר היטב, אך אופן ההתייחסות והרגשת האחריות והחובה לעמוד בדרישות החוק ולא לסכן את ההסדרים של כלל הציבור - חשובים מאד]

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י avim10;2506987:
מכיון שסביר להניח שהאשכול ימחק (ולדעתי בצדק, זה לא המקום לדיונים האלו, אבל אם הוא קיים - אתרום גם אני את המידע שלי :)) לא אתאמץ להאריך. רק אשתף אתכם בסיפור מענין.
חה"כ הרב רביץ ז"ל סיפר פעם לאבי, על מעשה שבו פנה אליו בחור שזלזל בצו ההתיצבות והסתבך, בבקשה לעזרה. הנושא עלה בשיחה של רביץ עם מרן הרב שך זצ"ל, והרב שך אסר עליו להתעסק במקרים כאלו, בנימוק (בערך - אינני זוכר היטב - עברו שנים רבות מאז), שהעיסוק שלו בכאלו מקרים עלול להזיק ליכולת שלו להתמודד מול הטענות שחילוניות על עצם דיחוי הגיוס לבחורי הישיבות.
[אני מודע שהדיוק חשוב בענינים אלו ואני לא בטוח שאני זוכר היטב, אך אופן ההתייחסות והרגשת האחריות והחובה לעמוד בדרישות החוק ולא לסכן את ההסדרים של כלל הציבור - חשובים מאד]

בניגוד לכל אשכולות הזעם והכעס האשכול הזה נפתח במטרה אחת. לברר את העובדות נטו.
פרשנות שיעשו בפורומים הנאלחים האחרים, לא כאן.
תודה רבה על מה שכתבת. זה מסתדר לי.

פרופסור

משתמש צעיר
קרוב משפחה נשוי שיצא לאירופה, וכשחזר לארץ הוכנס הישר לכלא הצבאי, בפעילות החכי"ם הוא שוחרר בו ביום, וסידר את הענין תוך שבוע...

שמעון מרגלי

משתמש חדש
לאותו שרצה לדעת עובדות נטו, בלי להיכנס לנושא ההשקפתי אני כאן לציין שמתוקף תפקידי עם בחורי ישיבות, אני ער לקשיים גדולים באופן הגשת הטופסים, ואגיד ברור בחור שעושה הכל כרגיל בלי שום חריגה אכן מקבל דיחוי, אבל יעידו הרבה בחורים ויש כאלו בכל ישיבה שעשו חריגה הכי קטנה ואני מדגיש הכי קטנה ! מיד מתחיל קשיים מאוד גדולים ואני יכול להוכיח זאת עם הזמן מהרבה התכתביות שהיה לי עם וועד הישיבות לגבי בחורים שלומדים בישיבות שמתייציבים כרגיל, ועם כל זאת הם חזרו בתשובה שבגלל חריגה קטנה ושולית ירד המעמד בן ישיבה והייתי צריך להפעיל עולם ומלואו כדי להחזיר את המעמד ! ואציין שמי שהכי עזר לי זה עסקני העדה החרדית שהם שולטים בנושא והם עוזרים בנושא לכל החוגים וכאן המקום לציין בשבחם. זה שאני לא מפרסם כאן ההתכתביות זה כמובן לא להישרף אצל ה''וועד'' . אבל הנושא האמיתי למה באמת המצב כך , מה אנחנו ערבים שחשודים במשהו או חילונים שרוצים להישמט מחובת הגיוס ??? אנחנו בס''ה בני ישיבה מה כל כך לא ברור להם למה חייבים כל כך הרבה טופסים זה הנושא שצריכים לעלות על הדיון !

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה