4 ילדים ברכב קטן

• פותח הנושא some
  • פורסם בתאריך

שירת הלווים

משתמש פעיל
אני לא רואה בעיה בטיחותית בשני ילדים שחגורים בחגורה אחת
בכל אופן מתייעצת בענין החוק.
תודה!

אם החגורה חלילה עוברת על הצוואר. או במקום רגיש בבטן. במקרה תאונה חלילה זה יכול לעשות נזק ואף גרוע מכך.
חגורה צריכה לשבת על הגוף בדיוק איפה שהיצרן חישב שהיא תשב.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מבחינה חוקית אין ממש דרך להתמודד עם זה.
מבחינת נזק כלכלי, ככל שהילד קטן יותר הקנס גדול יותר.
כך שתינוק בלי כסא זה הנזק הכי גדול (1000 ש"ח) ומבוגר לא חגור הכי קטן.
תנסי אולי שהתינוק ישב קדימה (לבטל כרית אויר) לחגור את שלושת האחרים אחורה ולהדחק בינהם... אפשרי רק ברכב רחב.
מבחינת בטיחות מסוכן מאד מאד לחגור שניים בחגורה אחת. במקרה של התנגשות זה יכול להיות ממש קטלני (אחד מוחץ את השני, ראש נפגש בראש)
בקורס רענון נהיגה דווקא כן אמרו לנו שיש נטיה של שוטרים להעלים עין ואם יראו שלושה חגורים כנדרש יתכן שידלגו על הרביעי (אבל אני יותר דמניתי את זה כילד גדול שלא מחויב בכסא בטיחות, אבל לא חגור. פחות בילדון שצריך בוסטר ויושב בלי שום אמצעי בטיחות. אבל עדיין זו פרשנות שלי, ועדיין זה משפט של מורה אחד שלא מחייב אף שוטר, כאמור מבחינה חוקית אין שום דרך להתמודד עם זה אלא נסיון להקטין את הסכון ואת גדל הקנס)

rivkic

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
D I G I T A L
מבחינת החומרה -
תינוק מתחת לגיל שנתיים בלי כסא בטיחות (לדוגמה יושב על מבוגר) חמור יותר מנוסע לא חגור

-LIGA

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
אני חושבת שכשילד יושב על מבוגר זה יותר בולט, אפשר לשים לב דרך החלון

בימבמבום

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
ראיתי פעם תמונה כזו:
1581596946361.png

מישהו יודע אם זה תיקני \ מתאים לכל רכב?
וגם - כמה עולה דבר כזה?
תודה!

stk

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
א. אסור לחגור שני ילדים בחגורה אחת מבחינה חוקית.
ב. כל ילד חיב בוסטר בנפרד.
ג. שוטר תנועה הגר בשכנותי אמר לי שאפשר לשים במקום בוסטר כרית מתאימה בגודלה. (שוטרים אחרים לא הסכימו)
ד. אותו שוטר אמר לי שאפשר להתקין ברכב חגורה נוספת בספסל האחורי, בתנאי שברשיון הרכב לא רשום כמה מקומות יש ברכב חוץ מהנהג.
אני אישית עשיתי זאת, עצר אותי שוטר שבדק את הספסל האחורי, ולא נתן לי דו"ח.
גם לנו 4 חגורות מאחור
מקפלים מחצלת ו3 יושבים עליה חגורים ועוד בצד כסא תינוק כמובן חגור

נתפסנו כמה פעמים בזמנים לחוצים

פעם אחת רצו לתת דוח כי זה מושב הגבהה לא תקני..

בפעמים האחרות רק וידאו שיש 4 חגורות ושכולם אכן חגורים..

בימבמבום

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
איפה משיגים????????
גמני אשמח לדעת...
עכשיו מצאתי את זה בגוגל, פעם פעם ראיתי את זה בפינטרסט עם קישור לאתר שמכרו את זה שם,
עכשיו אני לא מוצאת את זה...

ועוד משהו,
אני זוכרת שכשראיתי את זה היה לזה אופציה של סלקל תואם שמתחבר בקלות, ככה שזה מגיל 0...
עריכה:
מצאתי תמונה...
1581837830368.png

אולי מישהו יודע איפה משיגים ואם זה תקני בארץ בכלל???

נערך לאחרונה ב:

בימבמבום

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
שוב גיגול,
מצאתי את זה:
מישהו מבין משהו שם?
משו אחד הבנתי, זה יקר מאוד... ;)

נערך לאחרונה ב:

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
סתם מעניין אותי, מה ההבדל מבחינת בטיחות בין לנסוע באוטובוס ללא חגורה עם תינוק בידיים. שזה מותר ע"פ החוק.
לבין נסיעה ברכב עם חגורה ותינוק אחוז היטב בידיים?
מבחינה בטיחותית אין הבדל.
מבחינת תאונות - יש הרבה יותר תאונות ברכבים פרטיים מאשר בתחבורה ציבורית, ללא כל השוואה, וכן אין אפשרות מעשית לדרוש מנוסעים באוטובוס להיטלטל ממקום למקום עם כיסאות בטיחות וסלקלים.
באותו אופן אפשר לשאול - מה ההבדל מבחינה בטיחותית בין הרחובות המרכזיים בבני ברק, שבהם בכל רחוב יש רמזור, לבין הרחובות הפחות מרכזיים - שמסתפקים בהם במעבר חציה.

• תודה
Reactions: liv

יוגורט

משתמש מקצוען
מתי פעם אחרונה עצר אתכם שוטר? כנראה מזמן, וגם אם לא , כמה פעמים בשנה האחרונה?
ככה שכנראה גם בנסיעה הזאת לא תעצרו לביקורת. הכי גרוע תקבלו קנס ונק'. מבחינה זו כלכלי יותר בכל פעם שצריך לקחת רכב קטן ואולי אחרי עשרות פעמים יתפסו אתכם...

זה לא הענין. הענין האמיתי הוא הבטיחות. אני מכירה ילד נכה כתוצאה מחגירה לא טובה - -כתוצאה של בלימה חזקה - אפילו לא תאונה. ולהפך , תאונות(ח"ו) שאם היה אחד מיותר, מישהו לא חגור זה היה יכול להגמר אחרת לגמרי, הן מבחינה פיזית - גופנית והן מבחינה כלכלית.

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
מתי פעם אחרונה עצר אתכם שוטר? כנראה מזמן, וגם אם לא , כמה פעמים בשנה האחרונה?
ככה שכנראה גם בנסיעה הזאת לא תעצרו לביקורת. הכי גרוע תקבלו קנס ונק'. מבחינה זו כלכלי יותר בכל פעם שצריך לקחת רכב קטן ואולי אחרי עשרות פעמים יתפסו אתכם...

זה לא הענין. הענין האמיתי הוא הבטיחות. אני מכירה ילד נכה כתוצאה מחגירה לא טובה - -כתוצאה של בלימה חזקה - אפילו לא תאונה. ולהפך , תאונות(ח"ו) שאם היה אחד מיותר, מישהו לא חגור זה היה יכול להגמר אחרת לגמרי, הן מבחינה פיזית - גופנית והן מבחינה כלכלית.
יפה.
מצד שני, כמו שאתם שואלים 'מתי פעם אחרונה עצר אתכם שוטר', כך אפשר לשאול 'מתי אי פעם, אם בכלל, עשיתם תאונה'.

mum

משתמש מקצוען
מצד שני, אתם לא מכירים את מרפי???
שכנה נסעה עם ילד נוסף על המותר וב-ד-י-ו-ק עצר אותם שוטר.
טופי מהיר והילד (בן 4) נדבק לרצפה עד יעבור זעם- למדו את הלקח לחיים.
לעולם לא עוד.

וזו הפעם היחידה בחייו שעצר אותו שוטר והוא לא עבר שום עבירה , סתם בשביל המצברוח.

יוגורט

משתמש מקצוען
וזו הפעם היחידה בחייו שעצר אותו שוטר והוא לא עבר שום עבירה , סתם בשביל המצברוח.
אבל כנראה שזו לא הפעם הראשונה שהיא הסיעה מעל המותר... (אולי כן אבל בד"כ נהג מדבר בזמן נסיעה עשרות פעמים עד ששוטר תופס אותו, )

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה