4 ילדים ברכב קטן

• פותח הנושא some
  • פורסם בתאריך

some

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
ב"ה המשפחה גדלה...
איך נוסעים עם 4 ילדים ברכב של 5 מקומות?
2 ילדים בני 3, 4
בת שנתיים
ותינוק קטן.

האם מותר לחגור את שני הגדולים בחגורה אחת ללא בוסטר כמובן? (בעניין הנוחות- הם רזים וקטנים...)
או שעדיף מקדימה את בת השנתיים בכיסא תינוק, ומאחורה התינוק על מבוגר חגור?
או שיש פיתרון נוסף...
תודה!

some

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אשמח לשמוע מה החוק בעניין, ומה האפשרויות ל'הסתדר' עם החוק

הוא היה אומר

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
א. אסור לחגור שני ילדים בחגורה אחת מבחינה חוקית.
ב. כל ילד חיב בוסטר בנפרד.
ג. שוטר תנועה הגר בשכנותי אמר לי שאפשר לשים במקום בוסטר כרית מתאימה בגודלה. (שוטרים אחרים לא הסכימו)
ד. אותו שוטר אמר לי שאפשר להתקין ברכב חגורה נוספת בספסל האחורי, בתנאי שברשיון הרכב לא רשום כמה מקומות יש ברכב חוץ מהנהג.
אני אישית עשיתי זאת, עצר אותי שוטר שבדק את הספסל האחורי, ולא נתן לי דו"ח.

some

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
א. אסור לחגור שני ילדים בחגורה אחת מבחינה חוקית.
ב. כל ילד חיב בוסטר בנפרד.
ג. שוטר תנועה הגר בשכנותי אמר לי שאפשר לשים במקום בוסטר כרית מתאימה בגודלה. (שוטרים אחרים לא הסכימו)
ד. אותו שוטר אמר לי שאפשר להתקין ברכב חגורה נוספת בספסל האחורי, בתנאי שברשיון הרכב לא רשום כמה מקומות יש ברכב חוץ מהנהג.
אני אישית עשיתי זאת, עצר אותי שוטר שבדק את הספסל האחורי, ולא נתן לי דו"ח.
הרכב שכור, כך שאין אופציה להוסיף חגורה.
מה עם לשים כרית במקום 2 בוסטרים ולחגור יחד?

some

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אסור לחגור יחד בוודאות מבחינה חוקית.
פשוט אסור.
כל נוסע צריך להיות חגור בפני עצמו.
ומה עם האפשרות שמקדימה תשב בת השנתיים בכיסא תינוק, ומאחורה התינוק על מבוגר חגור?

some

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
פיתרון נוסף?...

הוא היה אומר

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פיתרון נוסף?...
א. לשכור רכב יותר גדול.
ב. להשאיר ילד אחד בבית.
ג. לצפצף על החוק.
עכשיו ברצינות...
הדרך הנראית ביותר היא לשים על החלונות וילונות שחורים כאלו המגינים מהשמש... ומעיני כחולי המדים.

some

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מתי יש סיכוי גדול יותר ששוטר יוותר-
מבוגר שמחזיק עליו תינוק
או שני ילדים בחגורה אחת...

הוא היה אומר

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
לא. אני חוגר כחוק.
אבל אין סיבה ששוטר יוותר.
שתי המקרים זה צפצוף ברור על החוק.
שוטרים נוטים לוותר במקרים גבוליים.
למשל, ילד בן שנתיים וחצי שחגור בבוסטר במקום במושב בטיחות.

some

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
איפה אני יכולה לקרוא חוקים עדכניים?

HLW מיתוג ועיצוב

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי

some

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אני לא רואה בעיה בטיחותית בשני ילדים שחגורים בחגורה אחת
בכל אופן מתייעצת בענין החוק.
תודה!

חיה.

משתמש מקצוען
זה החוק העדכני:

חובת חגירת ילדים ברכב תק' תשס"ה-2004

83א. (א) בתקנה זו ובתקנה 83ב –

"מושב אחורי" – כל מושב שאינו מושב קדמי ברכב;

"מושב בטיחות" – מושב הרתום לרכב באמצעות חגורת בטיחות המיועד להסעת ילדים ברכב, שמותקנות בו חגורות המיועדות לרתימת הילד אליו, העומד בתקן המפורט בפרט 4 לחלק ג' בתוספת השניה;

"מושב מגביה" – מושב המיועד להסעת ילדים ברכב כשהילד היושב עליו רתום בחגורת הבטיחות של הרכב והעומד בתקן המפורט בפרט 4 לחלק ג' בתוספת השניה.

(ב) לא יסיע אדם במושב קדמי ברכב מנועי ובמושב אחורי ברכב מנועי ששנת ייצורו 1983 ואילך, למעט אוטובוס שאינו אוטובוס זעיר פרטי, מונית ואופנוע –

(1) ילד שטרם מלאו לו 3 שנים, אלא אם כן הוא רתום במושב בטיחות המתאים לגובהו ומשקלו של הילד;

(2) ילד שמלאו לו 3 שנים וטרם מלאו לו שמונה שנים, אלא אם כן הוא רתום במושב בטיחות או במושב מגביה המתאים לגובהו ומשקלו של הילד.

(ג) לא יסיע אדם ברכב כאמור בתקנת משנה (ב) ילד שטרם מלאו לו שנה, אלא אם כן גבו של מושב הבטיחות מופנה לחזית הרכב.

(ד) לא יסיע אדם ילד במושב הבטיחות או במושב מגביה במקום שיש מולו כרית אוויר, אלא אם כן נותק המנגנון להפעלתה.

חובת חגירה של חגורת בטיחות

83ב. (א) לא ינהג אדם ולא יסע ברכב מן הסוגים האמורים בתקנה 364א או בכל רכב שבו מותקנות חגורות בטיחות אלא אם כן הנוהג והנוסעים בו חגורים בחגורת בטיחות או רתומים במושב בטיחות או במושב מגביה כאמור בתקנה 83א, לפי הענין.
(ב) (בוטל).

ושימו לב - עד שנת 2014 הייתה בסעיף הזה פסקה (ב) בה נאמר שהוראות תקנת משנה (א) יחולו על הנוסעים ברכב כמספר החגורות המותקנות בו. כך שאם ישבו מאחור 3 נוסעים חגורים ועוד נוסע רביעי לא חגור היות ולא מותקנת חגורה ברכב, הדבר היה תקין. משנת 2014 פסקה זו בטלה כך שכל הנוסעים מאחור חייבים להיות חגורים ללא יוצא מהכלל.

לגבי חומרת העבירה -
אם 2 נוסעים חגורים יחד לכאורה נחשב כאילו שניהם לא חגורים ומקבלים עונש גבוה. (גם מבחינת הגנה בפועל אין משמעות לכך ששני ילדים חגורים יחד).
אם כל ה-3 חגורים ורק אחד לא חגור זה כבר הרע במיעוטו. אבל שימו לב שאם מי שלא חגור הוא ילד/תינוק יש כבר עבירה נוספת באין מושב בטיחות כנדרש.

חיה.

משתמש מקצוען
ענישה ע”פ חוק במקרה של אי חגירת חגורת בטיחות:

– נהיגה ללא חגורת בטיחות- קנס 250 ₪ + 6 נקודות.

– נוסע במושב הקדמי לא חגור- קנס 250 ₪ + 2 נקודות.

– נהג המסיע נוסעים במושב הקדמי ללא חגורה- קנס 250 ₪ + 2 נקודות.

– נהג המסיע נוסעים במושב האחורי ללא חגורה- קנס 250 ₪ + 2 נקודות.

– הסעת ילד עד גיל שנה במושב הקדמי שגבו אינו מופנה לחזית הרכב- קנס 250 ₪ + 6 נקודות.

– הסעת ילד עד גיל שנה ברכב משנת 1983 ואילך במושב האחורי שגבו אינו מופנה לחזית הרכב- קנס 250 ₪ + 6 נקודות.

– נוסע במושב האחורי לא חגור- קנס 250 ₪ + 2 נקודות.

לאחרונה עדכנו הקנסות בגין הסעת ילדים ללא חגורות , להלן העדכון:

– הסעת ילד עד גיל 3 במושב הקדמי ללא מושב בטיחות – קנס חדש 1,000 ₪ + 6 נקודות.

– הסעת ילד עד גיל 3 במושב האחורי ברכב משנת 1983 ואילך (למעט אוטובוס שאינו אוטובוס זעיר פרטי, מונית ואופנוע) ללא מושב בטיחות – קנס חדש 1,000 ₪ + 6 נקודות.

– הסעת ילד במושב הקדמי מגיל 3 עד 8 ללא מושב מגביה (למעט אוטובוס שאינו אוטובוס זעיר פרטי, מונית ואופנוע)– קנס חדש 750 ₪+ 6 נקודות .

– הסעת ילד במושב האחורי מגיל 3 עד 8 ברכב משנת 1983 ואילך (למעט אוטובוס שאינו אוטובוס זעיר פרטי, מונית ואופנוע) ללא מושב מגביה – קנס חדש 750 ₪+ 6 נקודות.

– הסעת ילד במושב בטיחות במקום שיש מולו כרית אוויר שלא נותק מנגנון הפעלתה (למעט אוטובוס שאינו אוטובוס זעיר פרטי, מונית ואופנוע)- קנס 250 ₪ + 6 נקודות.

– הסעת ילד מגיל 8 עד 14 ללא חגורת בטיחות– קנס חדש 500 ₪.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה