זה החוק העדכני:
חובת חגירת ילדים ברכב תק' תשס"ה-2004
83א. (א) בתקנה זו ובתקנה 83ב –
"מושב אחורי" – כל מושב שאינו מושב קדמי ברכב;
"מושב בטיחות" – מושב הרתום לרכב באמצעות חגורת בטיחות המיועד להסעת ילדים ברכב, שמותקנות בו חגורות המיועדות לרתימת הילד אליו, העומד בתקן המפורט בפרט 4 לחלק ג' בתוספת השניה;
"מושב מגביה" – מושב המיועד להסעת ילדים ברכב כשהילד היושב עליו רתום בחגורת הבטיחות של הרכב והעומד בתקן המפורט בפרט 4 לחלק ג' בתוספת השניה.
(ב) לא יסיע אדם במושב קדמי ברכב מנועי ובמושב אחורי ברכב מנועי ששנת ייצורו 1983 ואילך, למעט אוטובוס שאינו אוטובוס זעיר פרטי, מונית ואופנוע –
(1) ילד שטרם מלאו לו 3 שנים, אלא אם כן הוא רתום במושב בטיחות המתאים לגובהו ומשקלו של הילד;
(2) ילד שמלאו לו 3 שנים וטרם מלאו לו שמונה שנים, אלא אם כן הוא רתום במושב בטיחות או במושב מגביה המתאים לגובהו ומשקלו של הילד.
(ג) לא יסיע אדם ברכב כאמור בתקנת משנה (ב) ילד שטרם מלאו לו שנה, אלא אם כן גבו של מושב הבטיחות מופנה לחזית הרכב.
(ד) לא יסיע אדם ילד במושב הבטיחות או במושב מגביה במקום שיש מולו כרית אוויר, אלא אם כן נותק המנגנון להפעלתה.
חובת חגירה של חגורת בטיחות
83ב. (א) לא ינהג אדם ולא יסע ברכב מן הסוגים האמורים בתקנה 364א או בכל רכב שבו מותקנות חגורות בטיחות אלא אם כן הנוהג והנוסעים בו חגורים בחגורת בטיחות או רתומים במושב בטיחות או במושב מגביה כאמור בתקנה 83א, לפי הענין.
(ב) (בוטל).
ושימו לב - עד שנת 2014 הייתה בסעיף הזה פסקה (ב) בה נאמר שהוראות תקנת משנה (א) יחולו על הנוסעים ברכב כמספר החגורות המותקנות בו. כך שאם ישבו מאחור 3 נוסעים חגורים ועוד נוסע רביעי לא חגור היות ולא מותקנת חגורה ברכב, הדבר היה תקין. משנת 2014 פסקה זו בטלה כך שכל הנוסעים מאחור חייבים להיות חגורים ללא יוצא מהכלל.
לגבי חומרת העבירה -
אם 2 נוסעים חגורים יחד לכאורה נחשב כאילו שניהם לא חגורים ומקבלים עונש גבוה. (גם מבחינת הגנה בפועל אין משמעות לכך ששני ילדים חגורים יחד).
אם כל ה-3 חגורים ורק אחד לא חגור זה כבר הרע במיעוטו. אבל שימו לב שאם מי שלא חגור הוא ילד/תינוק יש כבר עבירה נוספת באין מושב בטיחות כנדרש.