דרוש מידע 300 חתימות בעצומה לגבי המחסור ברופאות נשים וחוסר הזמינו בתורים!! איך לקדם את זה הלאה?

מרקר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עימוד ספרים
יש 300 חתימות בעצומה והיד עוד נטויה, אי"ה.
העצומה היא לגבי המחסור החמור ברופאות נשים בקופ"ח מכבי בפרט, ובשאר הקופות בכלל.
מה הכי אפקטיבי לעשות עם זה?
אודה מאד לקבלת מיילים וכן רעיונות כיצד להפיץ את העצומה כדי שבאמת יהיה שינוי---
מי שיודע גורמים רלוונטיים שיכולים להשפיע בנושא שאוכל לשלוח להם את העצומה.
או רעיונות להפיץ את המידע הרב שברשותי לגבי חוסר הזמינו של רופאים ותורים בקופה יעזור לי מאד!!

יש כמה כיוונים:
משהי כתבה לי לשלוח למבקר המדינה את כל התלונות (מדובר במאות מכתבים ממש כאובים אודות המצב)
עוד רעיון לדבר עם קופות חולים מתחרות שיתחייבו לשינוי ולעבור קופה. (לא ברור עד כמה הוא מעשי)

יש עוד רעיונות?

אפשר לשלוח למייל :
m0733103167 ג'ימייל וכו'

הקישורים לעצומה:

נערך לאחרונה ב:

נופל וקם

משתמש מקצוען
מה שהכי הזוי
שלמרות שמכבי יודעים על העצומה
הם לא יצרו איתי קשר!!
יש כאן 300 נשים שחתמו
ואפס יחס
שלחתי להם מייל עם קישור לעצומה ואין תגובה......
הם מבוטחות מכבי?
וחוץ מזה מה 'מכבי' יכולים לעשות? אין רופאים.

ממ"ד

משתמש מקצוען
למה לא לעבור לקופ"ח אחרים?
גם אנחנו סבלנו מזה, ועברנו לקופ"ח אחר ופתחנו את העיניים.
אנו גרים בביתר עילית, כיום אנחנו בקופ"ח כללית עם זמינות של שבוע המתנה לרופאת נשים מקצועית!!!
היינו בקופ"ח אחרת שעדיין מנסים כל רבעון להחזיר אותנו אליהם - ובבדיקה האחרונה שהם בדקו יחד איתי בקשרי לקוחות הם מצאו רופאה זמינה רק עוד חודשיים...

ממ"ד

משתמש מקצוען

זימון תורים​

חזרה לעמוד הראשי של זימון תורים

תור לד"ר סידורוב ילנה - נשים
תור למרפאה: רבי עקיבא - ביתר עילית, כתובת: רבי עקיבא 11 ביתר עילית, טלפון: 02-5887555

בחרי תאריך בלוח השנה, ולאחר מכן בחרי את השעה הרצויה בטור השמאלי

סינון תוצאות

שעות התור​

• 06:00-12:00
  • 12:00-16:00
  • 16:00-06:00

בחרי תאריך
הבא><הקודם
ינוארפברוארמרץאפרילמאייונייוליאוגוסטספטמבראוקטוברנובמברדצמבר20232024
א'ב'ג'ד'ה'ו'שבת
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234
  • יום התור
  • יש תורים פנויים
  • אין תורים פנויים
בחרי תור פנוי ביום ב' 09.01.2023

בוקר​

• 11:24
    הזמיני תור
  • 11:36
    הזמיני תור

צהריים​

אין תורים בשעות האלו

ערב​

אין תורים בשעות האלו

ממ"ד

משתמש מקצוען

זימון תורים​

חזרה לעמוד הראשי של זימון תורים

תור לד"ר סידורוב ילנה - נשים
תור למרפאה: רבי עקיבא - ביתר עילית, כתובת: רבי עקיבא 11 ביתר עילית, טלפון: 02-5887555

בחרי תאריך בלוח השנה, ולאחר מכן בחרי את השעה הרצויה בטור השמאלי

סינון תוצאות

שעות התור​

• 06:00-12:00
  • 12:00-16:00
  • 16:00-06:00

בחרי תאריך
הבא><הקודם
ינוארפברוארמרץאפרילמאייונייוליאוגוסטספטמבראוקטוברנובמברדצמבר20232024
א'ב'ג'ד'ה'ו'שבת
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234
  • יום התור
  • יש תורים פנויים
  • אין תורים פנויים
בחרי תור פנוי ביום ב' 09.01.2023

בוקר​

• 11:24
    הזמיני תור
  • 11:36
    הזמיני תור

צהריים​

אין תורים בשעות האלו

ערב​

אין תורים בשעות האלו
שימו לב ל 2תורים פנויים ל עוד 6 ימים.
ואחר כך יש כל הזמן רצף של תורים פנויים. וזו אחת מתוך לפחות 3 רופאות נשים מקצועיות שיש בכללית בביתר...

אכן יש מחסור של רופאות נשים - ומסתבר שתלוי כמה זה מהדברים שהקופה שמה בראש סדרי העדיפויות לטפל ולשלם על זה...

malkykl

משתמש מקצוען
סתם קטע הזוי- יש רופאת נשים מעולה שגרה בב"ב, אבל משום מה מכבי לא נותנים לה לקבל בב"ב אלא במודיעין עילית! ועוד רופא ממש מומחה להריון בסיכון ולסימפיוליזיס- הוא גר בגבעת שמואל, אבל משום מה עובד מטעם מכבי וכללית רחוק מבני ברק! הוא רופא ממש מעולה, שגם מקבל הרבה באופן פרטי, אנושי בצורה נשירה (עזר לי וליווה אותי במייל כשהייתי מאושפזת, אפילו שהגעתי אליו דרך הקופה!) כללית ניסו לשכנע אותי לעבור, נתתי להם את הפרטים שלו וביקשתי אותו- אפס תגובה. כנראה שמעדיפים לשלם לו רק בשביל המטופלות ביבנה הירוקה...

מרקר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עימוד ספרים
סתם קטע הזוי- יש רופאת נשים מעולה שגרה בב"ב, אבל משום מה מכבי לא נותנים לה לקבל בב"ב אלא במודיעין עילית! ועוד רופא ממש מומחה להריון בסיכון ולסימפיוליזיס- הוא גר בגבעת שמואל, אבל משום מה עובד מטעם מכבי וכללית רחוק מבני ברק! הוא רופא ממש מעולה, שגם מקבל הרבה באופן פרטי, אנושי בצורה נשירה (עזר לי וליווה אותי במייל כשהייתי מאושפזת, אפילו שהגעתי אליו דרך הקופה!) כללית ניסו לשכנע אותי לעבור, נתתי להם את הפרטים שלו וביקשתי אותו- אפס תגובה. כנראה שמעדיפים לשלם לו רק בשביל המטופלות ביבנה הירוקה...

את יכולה לכתוב את זה כאן?

ממ"ד

משתמש מקצוען
מבחינתנו אין דבר כזה רופא נשים. רק רופאת נשים!!!
כשמתחילים להציע לנו תורים לרופאי נשים, אנחנו מסכימים לקחת מהם מקסימום מרשם, ובשום אופן לא להיבדק אצלם.
יש קופות שמבינות את זה, ויש שלא מבינות את זה...
אגב, זו החלטה לא על רקע לאומני/חרדי...

מרקר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עימוד ספרים
ברור מבוטחות מכבי
הם מבוטחות מכבי?
וחוץ מזה מה 'מכבי' יכולים לעשות? אין רופאים.
ודאי מבטוחות מכבי!
יש כמה בודדות מקופות אחרות כי הן עברו קופה בגלל חוסר הזמינות שלהם
מה אין רופאים??
אני יודעת בודאות שיש רופאים
זה כמו שכתבו כאן,
עניין של סדר עדיפיות.....
והציבור החרדי לא מתלונן
אז עושים מה שרוצים.

דיני

משתמש מקצוען
איך לקדם את זה הלאה??

אולי ללמוד גניקולוגיה.

ביקוש גובר של מטופלות מכל המגזרים לרופאות נשים​

מחסור בתקנים לצד ביקוש גובר של נשים המבקשות להיות מטופלות רק על ידי גינקולוגיות מגביר את התחרות עליהן בקופות והשכר המוצע לרופאות מזנק בהתאם​

מערכת דוקטורס אונלי26.12.2021, 12:57

הביקוש הגובר של מטופלות מכל המגזרים ובמיוחד מהחברה החרדית לרופאות נשים, שיטפלו בהן במקום גברים, יצר היצע מוגבל ותחרות בין קופות החולים על כל רופאת נשים. יש קופות המוכנות לשלם להן אפילו 1,000 שקל לשעת עבודה. כך על פי דיווח של רוני לינדר, הבוקר (א') ב"דה מרקר". על פי הדיווח, בישראל כיום 1,742 רופאים ורופאות מומחים בגינקולוגיה ו"יש לצפות שבעתיד רוב המומחים בתחום הזה יהיו נשים".

בדיווח הובאו הנתונים הבאים: 46% מהרופאים בתחום הגינקולוגיה והיילוד הן עתה נשים (נכון לסוף 2020) בעוד שלפני עשור היה שיעורן בתחום 28% ולפני 20 שנה – 16% בלבד. עוד צוין כי בתוך עשור ניכר גידול של כמעט 2% בשנה בנשים בגיל הפוריות באוכלוסיה ושיעור זה צפוי לגידול של עד 20% בתוך עשור.
בין הסיבות לכך שגינקולוגיה הוא "מקצוע רותח", כך לפי הדיווח: נשים חרדיות אינן מוכנות שרופא גבר יטפל בהן ו"קופות החולים הבינו שעליהן לגייס יותר נשים לתחום הזה, אחרת ייאבדו לקוחות". החרדיות נחשבות ל"צרכניות כבדות בתחום רפואת הנשים" ולרופאה שמוכנה לעבוד בריכוזי החרדים יוגשו הצעות גבוהות מאוד לשכר עבודה. אותו מצב קיים גם בחברה הערבית שגם בה יש ביקוש עולה לרופאות נשים.
כמו כן ציינה לינדר כי להתמחות ברפואת נשים יש תור המתנה ארוך ומחסור בתקנים, במיוחד בבתי חולים בפריפריה. לפי נתוני משרד האוצר ב-2019, שכר משרה מלאה של גינקולוג (גבר או אישה) ב"כללית" היה 75,600 שקל. בקופות האחרות הרופאות בתחום הזה עצמאיות, "פרילנסריות", והשכר נגזר ממספר הביקורים במרפאותיהן או לפי שעת עבודה. בממוצע רואה רופאה ארבע עד חמש מטופלות בשעה.
על פי הדיווח, קופות החולים כבר הציעו להר"י לשנות את ההתמחות: היא תיעשה במשך כמה חודשים במרפאות קופות החולים ולא רק בבתי החולים, מה שיגביר את החשיפה של הרופאות לעבודה בקהילה, יתפנו מקומות לתקנים נוספים של מתמחים ומתמחות בבתי החולים ורופאות שעברו את גיל הפנסיה יוכלו להמשיך בעבודתן. חלק מביקורי המעקב יעברו למתכונת דיגיטלית. כמו כן, כמה מהנושאים שבהן מטפלת רופאה או רופא גינקולוג יעברו לידי אחיות, ביניהם: הסברים, שיחות על תזונה, דיכאון או אלימות במשפחה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  86  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה