אז למה הוא כתב את המשפט הזה? לא הבנתי."אם אין לך על מה לכתוב - אל תכתוב".
ואז על הדרך גם תמציא פתגם..."אם אין לך סופר ללכת בעקבותיו, תמציא אותו". אנישה קרן (אישה שלא סופרת, פאנאטאזיה)
הבעיה שבמקביל מפתחים גם את איכות החיצים...“לכל אדם ששואף לקריירת כתיבה, אני ממליצה שלפני שהוא מפתח את כישרונו יפתח עור עבה במיוחד.” הרפר לי (“אל תיגע בזמיר”)
לרדוף אחרי מישהו עם מקל, זו כבר השראה נפלאה!“אינך יכול לחכות להשראה. אתה מוכרח לרדוף אחריה עם מקל.” ג’ק לונדון (“פנג הלבן”)
וזה פתגם שהיה בתחילת הספר..."מניסיוני, כאשר מסיימים לכתוב סיפור, צריך למחוק ממנו את ההתחלה ואת הסוף. אלה הם המקומות בהם סופרים מכניסים את רוב השקרים.” אנטון צ’כוב (“השחף”, “הדוד וניה”, “פריחה שנתאחרה”)
רק שימו לב שהתוצאה לא תהיה קופי אתם...“התחילו עם אדם, ועוד לפני שתרגישו, יצרתם טיפוס. התחילו עם טיפוס ותמצאו שלא יצרתם דבר.” פ. סקוט פיצג’רלד (“גטסבי הגדול”, “ענוג הוא הלילה”).
ב"ה הרפואה כיום מציעה מגוון כדורים לטיפול בבעיות כאלה, לא חייבים לכתוב בגלל זה ספר...“כתיבת ספר דומה למאבק ארוך ומתיש, כמו התקף ארוך של מחלה מכאיבה. אף אחד לא היה לוקח על עצמו משימה כזו אם לא היה מרגיש שרודף אחריו שד שאינו יכול להתנגד לו או להבין אותו.” ג’ורג’ אורוול (“1984”, “חוות החיות”).
תקראו כשאתם משועממים..."כתבו כשאתם שתויים, ערכו כשאתם פיכחים.” ארנסט המינגוויי (“הזקן והים”, “למי צלצלו הפעמונים”)
אל תנסו את זה בבית!“הגנו בקנאות על הזמן והמקום בהם אתם כותבים. הרחיקו מהם את כולם, גם את האנשים היקרים לכם ביותר.” זיידי סמית’ (“שיניים לבנות”).
מר אנטואן דה סנט אקזופרי, אני מקבל את דעתך אך נישאר חלוקים.“שלמות מושגת לא כאשר אין יותר מה להוסיף, אלא כאשר לא נותר דבר שאפשר למחוק” אנטואן דה סנט אקזופרי (“הנסיך הקטן”)
אם יש לך וילה על החוף, יאכטה, למבורגיני בחניון, ועוד 2 מיליארד בבנק, זה לא משנה כמה כסף יש לך..."אם אתה יכול לספר סיפורים, ליצור דמויות, להמציא אירועים, ויש בך כנות ותשוקה, זה לא משנה כהוא זה כיצד אתה כותב.” סומרסט מוהאם (“הלהבה הקדושה”, “הסחרחרה”, “הצעיף הצבעוני”)
אז איך הוא קורא? מהאמצע?“הקורא הוא חבר, לא אויב, לא צופה מן הצד” ג’ונת’ן פרנזן (“התיקונים”, “חירות”)
רק שלעולם לא נדע את האמת. חכמה גדולה!“אם אינך מספר את האמת על עצמך, אינך יכול לספר את האמת על אנשים אחרים.” וירג’יניה וולף (“חדר משלך”, “אורלנדו”)
אך אם הכותב לא צוחק, אין דבר, זה רק כי הוא כבר מכיר את הבדיחה.“אם הכותב אינו דומע, הקורא אינו דומע. אם הכותב אינו מופתע, הקורא אינו מופתע.” רוברט פרוסט (“הדרך שלא נבחרה”)
ועכשיו שאני חושב, הייתי יכול לכתוב את זה על כדור פורח,“בכל פעם שאתם כותבים, שאלו את עצמכם: האם הסצנה הזאת הייתה יכולה להתרחש בכדור פורח? אם התשובה היא כן, כנראה ששם היא צריכה להתרחש.” הארוקי מורקמי (“יער נורבגי”, “קפקא על החוף”)
רק כמובן שתהיה קליטה שאני יוכל להעלות את זה בפרוג.
מצטער, הייתי חייב, הרגשתי שרודף אחריי שד.