דיון 2 שאלות דחופות על אבוקדו

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
פעם הסתובב על זה "שאלה הלכתית"
על אשה שנסעה לבי"ח לפני שבת ושלחו להורים אבוקדו. את הגרעין שמרו אצלם וסיכמו שאם יהיה משהו בשבת הם יוציאו את הגרעין מהמים וכך ההורים יראו שהאבוקדו השחיר.
איסור קוצר כמובן

טאבו

משתמש סופר מקצוען
טיפ למנוע השחרה: לשים את הגרעין בתוך מים!
עובד!!!!!!!! גם אם נסעת רחוק וגם מיום שישי לשבת.
פעם הסתובב על זה "שאלה הלכתית"
על אשה שנסעה לבי"ח לפני שבת ושלחו להורים אבוקדו. את הגרעין שמרו אצלם וסיכמו שאם יהיה משהו בשבת הם יוציאו את הגרעין מהמים וכך ההורים יראו שהאבוקדו השחיר.

מזכיר את זה
קרדיט ל @הדוויג

דייייייייייי

משתמש פעיל
שאלתי בעבר בקו של הרב גרוס,
לקח לרב קצת זמן (כנראה שאלה לא כ"כ פשוטה),
בסוף הוא הגיע למסקנה שאם זה רק לזמן קצר, ומוציאים מייד אח"כ,
ואין כוונה להצמיח-אין אם זה בעיה,
בכל מקרה-הוא לקח ממני את המספר, למקרה שיגיע למסקנה אחרת, ועד היום לא חזר...
(בכל מקרה-לא נראה לי שעובד...)

פרוגמטי

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
D I G I T A L
אם לא השריש, לא בטוח (זכור לי שגם זרעים שנזרעו הם לא מוקצה כל עוד לא השרישו וכ''ש קוצר.
עריכה:
לא רוצה לפתוח פה כולל אבל הנה המקור שלי משו''ע ש''י סעיף ב' ''אפילו חטים שזרעם בקרקע ועדיין לא השרישו וכו' מותר לאכול מהם קודם בישולן' אמנםבגעין עדיין יתכן שיהיה מוקצה אבל קוצר ככה''נ לא.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה