פרווה 1.1.11

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
בדיוק בדרך לפח אז צילמתי..
זה מה שנשאר בכלי ההחמצה של מלפפונים
אנחנו לא אוכלים את הפלפל חריף רק שמים לטעם בכלי
נגעתי בו והוא קצת ג'ל ג'ל כזה..אם הוא יהיה פרוס הוא לא יהיה אכיל בכלל
כך נראה לי
בגדול ירקות קשים אפשר לחתוך ירקות רכים רצוי שלא

חמוץ.jpg
 

להקליד

משתמש פעיל
יותר קצר לכתוב מה לא..
שומר?
בדיוק בדרך לפח אז צילמתי..
זה מה שנשאר בכלי ההחמצה של מלפפונים
אנחנו לא אוכלים את הפלפל חריף רק שמים לטעם בכלי
נגעתי בו והוא קצת ג'ל ג'ל כזה..אם הוא יהיה פרוס הוא לא יהיה אכיל בכלל
כך נראה לי
בגדול ירקות קשים אפשר לחתוך ירקות רכים רצוי שלא

צפה בקובץ המצורף 1589363
אז אם הפלפל חריף שלם אפשר להחמיץ אותו או לא?
ואולי יש למישהו נסיון עם זה?
 
נערך לאחרונה ב:

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
מעולם לא ניסיתי אצלנו הירק הזה א נכנס
אז אם הפלפל חריף שלם אפשר להחמיץ אותו או לא?
ואולי יש למישהו נסיון עם זה?
אפשר
הכל ניסוי ותעייה מתחילים אם ירקות שבטוח מצליחים
אחר כך מוסיפים עוד ומנסים
בירקות פחות קשים מאוד חשוב לעקר את הכלי אחרת זה מתפקשש
 

זעירא דמן חבריא.

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה תורנית
האם הקופסא אמורה להיות סגורה הרמטי?

והאם התסיסה היא חלק מהתהליך
או מעיד על קלקול?
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען

דבורי-ריקי

משתמש פעיל
תודה על המתכון
מה שמים בשביל להחמיץ מלפפונים?
מלפפונים קטנים, שמיר גם? מה עוד?
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
תודה על המתכון
מה שמים בשביל להחמיץ מלפפונים?
מלפפונים קטנים, שמיר גם? מה עוד?
 

להקליד

משתמש פעיל

סטודיו לגרפיקה

משתמש מקצוען
יודעים להסביר למה המלפפונים במתכון הנ"ל לא יוצאים קריספיים?
הם מתרככים וכאילו מתמלאים בנוזל בתוכו
(פעם אכלתי מלפפון חמוץ שהיה ממש קריספי וטוב)
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
יודעים להסביר למה המלפפונים במתכון הנ"ל לא יוצאים קריספיים?
הם מתרככים וכאילו מתמלאים בנוזל בתוכו
(פעם אכלתי מלפפון חמוץ שהיה ממש קריספי וטוב)
איכות וטריות המלפפון
קטנים וטריים נחטפים
 

משתמש משודרג

משתמש סופר מקצוען
יודעים להסביר למה המלפפונים במתכון הנ"ל לא יוצאים קריספיים?
הם מתרככים וכאילו מתמלאים בנוזל בתוכו
(פעם אכלתי מלפפון חמוץ שהיה ממש קריספי וטוב)
כי הכלי שאחסנת בו את המלפפונים לא היה מספיק נקי (הסברתי בתחילת האשכול שיש לנקות את הכלי טוב טוב בעזרת אקונומיקה ואח"כ לעקר את הכלי ע"י שממלאים את הכלי במים רותחים ל2 דקות - כך כל החיידקים מתים והמלפפונים יוצאים פריכים וקשים.
עיין ערך:
@המטבח של סימא, איזה כיף לקבל מתכון כזה טעים!
מאז שהתחלנו להחמיץ לבד- הקנוי כבר לא טעים!
רציתי להוסיף כמה הערות שבמהלך השנים גילינו:
אבל חובה: בעיקר בכלי פלסטיק:
לעקר את הכלי: (עמ"נ שלא יתסוס)
לנקות אותו היטב היטב (אנחנו מנקים עם אקונומיקה ושוטפים טוב טוב)
ואח"כ- למלא את הכלי במים רותחים ממש לדקה-שתיים, כך כל החיידקים מתים והמוחמצים יוצאים טוב ולא תוססים!

הערה נוספת:
כל המוחמצים צריכים להיות בתוך המים- שלא יציצו..., אני שמה את המוחמצים (אצלי רק מלפפונים)עד לגובה 3/4 מהכלי, מעל הכלי אני מניחה קופסא ח"פ עגולה נמוכה שחוררתי אותה בבסיס בכמה חורים- עמ"נ ש:
1. הקופסא תשמור שכל הירקות ישארו בתחתית הכלי ולא יצופו במים.
2. המים המחמיצים יעלו מעל גובה הירקות (דרך החורים) ויכסו את כל הירקות.
הסבר:
בהיות שבתהליך ההחמצה קורה שבבוקר כשחם יש תסיסה ואז המים מתרחבים וכשמגיע הלילה והמים מתקררים ומתכווצים, אז אם אשים הרבה מים- והם יתרחבו מעבר לגודל הכלי, המים ימצאו דרך להשתחרר מהכלי (נהיית שלולית חמוצה מתחת לכלי) ואם אשים מעט מים- בכלילה המים יתכווצו ולא יכסו את כל הירקות- מה שגורם לכל התהליך לתסוס.

וכן- טעים מאוד ירקות שמוחמצים חצי- אז תחמיצו בהתחלה בחוץ ולאחר כמה ימים להכניס למקרר להמשך התהליך.
לא להבהל אם המלפפונים יוצאים יותר לבנבנים (כמו בתמונה) זה משום שההחמצה נעשתה בקירור- וזה טעים גם ככה.
ושוב תודה ל @המטבח של סימא !!!
 

סטודיו לגרפיקה

משתמש מקצוען
כי הכלי שאחסנת בו את המלפפונים לא היה מספיק נקי (הסברתי בתחילת האשכול שיש לנקות את הכלי טוב טוב בעזרת אקונומיקה ואח"כ לעקר את הכלי ע"י שממלאים את הכלי במים רותחים ל2 דקות - כך כל החיידקים מתים והמלפפונים יוצאים פריכים וקשים.
עיין ערך:
ביצעתי שלב אחרי שלב מהודעתך בדביקות יתירה
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
תודה
אגב, ככל שאשאיר אותם יותר בתהליך ההחמצה, הם ישתבחו או שזה מזיק להם?
אם ראיתי שצבעם כבר השתנה להכניס למקרר או שאפשר לתת להם ככה כמה שרוצים?
תקבלי חומץ..
כאן יש מי שאוהב חצי כבוש והוא מכניס קופסא אחת למקרר כשהם 3/4 כבושים (עדיין גוון ירקרק)
 

זעירא דמן חבריא.

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה תורנית

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה