המטבח של סימא
משתמש מקצוען
לא בטוח שמתאים להחמיץקישוא,
פרוסות או רבים או מקלותלפת, סלק?
לא בטוח שמתאים להחמיץקישוא,
פרוסות או רבים או מקלותלפת, סלק?
פלפל חריף?תלוי מה,
בדיוק בדרך לפח אז צילמתי..פלפל חריף?
שומר?יותר קצר לכתוב מה לא..
אז אם הפלפל חריף שלם אפשר להחמיץ אותו או לא?בדיוק בדרך לפח אז צילמתי..
זה מה שנשאר בכלי ההחמצה של מלפפונים
אנחנו לא אוכלים את הפלפל חריף רק שמים לטעם בכלי
נגעתי בו והוא קצת ג'ל ג'ל כזה..אם הוא יהיה פרוס הוא לא יהיה אכיל בכלל
כך נראה לי
בגדול ירקות קשים אפשר לחתוך ירקות רכים רצוי שלא
צפה בקובץ המצורף 1589363
מעולם לא ניסיתי אצלנו הירק הזה א נכנסשומר?
אפשראז אם הפלפל חריף שלם אפשר להחמיץ אותו או לא?
ואולי יש למישהו נסיון עם זה?
לאהאם הקופסא אמורה להיות סגורה הרמטי?
מה זה תסיסה?והאם התסיסה היא חלק מהתהליך
או מעיד על קלקול?
לא בשמש?צריך להניח את הכלי במקום קריר במרפסת או על החלון
גם סבתא שלי שמה בשמש..לא בשמש?
תודה על המתכון
מה שמים בשביל להחמיץ מלפפונים?
מלפפונים קטנים, שמיר גם? מה עוד?
בדרך כלל מה שעושים לוקחים כלי וממלאים אותו לגמרי וסוגרים אותו היטבהאם הקופסא אמורה להיות סגורה הרמטי?
במשך התהליך זה תוססוהאם התסיסה היא חלק מהתהליך
או מעיד על קלקול?
איכות וטריות המלפפוןיודעים להסביר למה המלפפונים במתכון הנ"ל לא יוצאים קריספיים?
הם מתרככים וכאילו מתמלאים בנוזל בתוכו
(פעם אכלתי מלפפון חמוץ שהיה ממש קריספי וטוב)
לא נתקלתי בתוססבדרך כלל מה שעושים לוקחים כלי וממלאים אותו לגמרי וסוגרים אותו היטב
במשך התהליך זה תוסס
כי הכלי שאחסנת בו את המלפפונים לא היה מספיק נקי (הסברתי בתחילת האשכול שיש לנקות את הכלי טוב טוב בעזרת אקונומיקה ואח"כ לעקר את הכלי ע"י שממלאים את הכלי במים רותחים ל2 דקות - כך כל החיידקים מתים והמלפפונים יוצאים פריכים וקשים.יודעים להסביר למה המלפפונים במתכון הנ"ל לא יוצאים קריספיים?
הם מתרככים וכאילו מתמלאים בנוזל בתוכו
(פעם אכלתי מלפפון חמוץ שהיה ממש קריספי וטוב)
@המטבח של סימא, איזה כיף לקבל מתכון כזה טעים!
מאז שהתחלנו להחמיץ לבד- הקנוי כבר לא טעים!
רציתי להוסיף כמה הערות שבמהלך השנים גילינו:
אבל חובה: בעיקר בכלי פלסטיק:
לעקר את הכלי: (עמ"נ שלא יתסוס)
לנקות אותו היטב היטב (אנחנו מנקים עם אקונומיקה ושוטפים טוב טוב)
ואח"כ- למלא את הכלי במים רותחים ממש לדקה-שתיים, כך כל החיידקים מתים והמוחמצים יוצאים טוב ולא תוססים!
הערה נוספת:
כל המוחמצים צריכים להיות בתוך המים- שלא יציצו..., אני שמה את המוחמצים (אצלי רק מלפפונים)עד לגובה 3/4 מהכלי, מעל הכלי אני מניחה קופסא ח"פ עגולה נמוכה שחוררתי אותה בבסיס בכמה חורים- עמ"נ ש:
1. הקופסא תשמור שכל הירקות ישארו בתחתית הכלי ולא יצופו במים.
2. המים המחמיצים יעלו מעל גובה הירקות (דרך החורים) ויכסו את כל הירקות.
הסבר:
בהיות שבתהליך ההחמצה קורה שבבוקר כשחם יש תסיסה ואז המים מתרחבים וכשמגיע הלילה והמים מתקררים ומתכווצים, אז אם אשים הרבה מים- והם יתרחבו מעבר לגודל הכלי, המים ימצאו דרך להשתחרר מהכלי (נהיית שלולית חמוצה מתחת לכלי) ואם אשים מעט מים- בכלילה המים יתכווצו ולא יכסו את כל הירקות- מה שגורם לכל התהליך לתסוס.
וכן- טעים מאוד ירקות שמוחמצים חצי- אז תחמיצו בהתחלה בחוץ ולאחר כמה ימים להכניס למקרר להמשך התהליך.
לא להבהל אם המלפפונים יוצאים יותר לבנבנים (כמו בתמונה) זה משום שההחמצה נעשתה בקירור- וזה טעים גם ככה.
ושוב תודה ל @המטבח של סימא !!!
תודהאיכות וטריות המלפפון
קטנים וטריים נחטפים
ביצעתי שלב אחרי שלב מהודעתך בדביקות יתירהכי הכלי שאחסנת בו את המלפפונים לא היה מספיק נקי (הסברתי בתחילת האשכול שיש לנקות את הכלי טוב טוב בעזרת אקונומיקה ואח"כ לעקר את הכלי ע"י שממלאים את הכלי במים רותחים ל2 דקות - כך כל החיידקים מתים והמלפפונים יוצאים פריכים וקשים.
עיין ערך:
תקבלי חומץ..תודה
אגב, ככל שאשאיר אותם יותר בתהליך ההחמצה, הם ישתבחו או שזה מזיק להם?
אם ראיתי שצבעם כבר השתנה להכניס למקרר או שאפשר לתת להם ככה כמה שרוצים?
לא
מה זה תסיסה?
צריך להניח את הכלי במקום קריר במרפסת או על החלון
הכי פשוט לטעום אחד ולדעת את טוב או לא.
לא נתקלתי בתוסס
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: