קורונה תשובה שלילית לקורונה למרות התסמינים

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
יש לי בן בבידוד, בגלל חשיפה במוסד לימוד.
הוא מרגיש מצויין, והרופא לא מוכן להפנות לבדיקה, הוא שואל למה צריך אם מרגיש מעולה?
שיסיים בידוד, ואם בעז"ה לא יתפתחו תסמינים, שילך לחיים ולשלום....
ממילא, גם אם יצא שלילי, צריך לסיים בידוד. אז למה לבלבל ת'מוח....
אני מתחרפנת מחוסר האחידות במידע. כל רופא אומר משהו אחר...

אם מוסד הלימודים מדווח למשרד הבריאות,
אפשר לעשות בדיקת קורונה בלי הפנית רופא.
אלי התקשרו מהקופח שצריך לבוא לעשות בדיקה.

מעט מן האור

משתמש מקצוען
D I G I T A L
קרוב משפחה החברותא שלו התברר כחיובי לנגיף ובעקבות כך נכנס לבידוד
אחרי כמה ימים פיתח תסמינים חום ושיעול.., תוצאת הבדיקה היגיע והיתה שלילית!
האם יתכן? אפשר לסמוך על זה?
"
האם מי שעשה בדיקת קורונה ויצא שלילי יכול להיות רגוע?

"בדיקה שלילית לנוכחות הקורונה בשיטה המבוצעת כיום בעולם ובארץ, אינה יכולה לחזות דבר. אדם שבבדיקה זאת לא נמצא נושא נגיף, לא משוחרר מן החשד שהוא נמצא בתקופת הדגירה בה הנגיף לא יופיע בבדיקה. כמו כן עלול להיות חלילה שהוא יידבק למחרת. הבדיקה נכונה רק לרגע עריכתה וגם אז היא מוגבלת כי יתכן שהמחלה נמצאת אצל הנבדק בשלב דגירה!
בדיקת הנוכחות של הוירוס טובה לאוכלוסיות גדולות כסמן לכמות הנדבקים בקהילה, מידע חשוב לתכנון מדיניות ההתגוננות, כל עוד אין בידינו חיסון. מאידך גיסא, לאדם הבודד, הבדיקה אינה בעלת ערך גדול מדי, בייחוד, כפי שאמרנו, עקב העדר הוכחה לוירוס בעת הדגירה".

"
ד"ר בני דוידזון, לשעבר מנהל מערך החירום של שירותי הבריאות בישראל

טיגריס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי DIP
להיות רגוע ממה?
מלא להדביק? - אם הוא מאמין למשרד הבריאות שיצא.
ואם הוא חושש שיחכה להרגיש קצת יותר טוב.
אי אפשר באמת לסמוך על הבדיקות האלו.

חרמון

משתמש מקצוען
הוא מרגיש מצויין, והרופא לא מוכן להפנות לבדיקה, הוא שואל למה צריך אם מרגיש מעולה?
גישה נכונה
(לדעתי)

שיר השירות

משתמש מקצוען
הטעויות קורות גם הפוך?כלומר משהו שהוא שלילי ובבדיקה יצא חיובי?
בוודאי, היו כמה מקרים כאלו.
במקרה אחד אשה זקנה אושפזה במחלקת קורונה כי הבדיקה יצאה בטעות חיובית, ולכן היא נדבקה ונפטרה!
מסתבר שזה סתם סוג של רשלנות רפואית בלי קשר לאיכות הבדיקה.
בדיקה המאתרת את נוכחות הנגיף (RT-PCR) לא יכול להיות כמעט לעולם חיובי באדם שהוא שלילי,
מה שכן יכול לקרוא זה שלילי באדם שהוא חיובי מהמון סיבות.

A052

משתמש סופר מקצוען
מוזר. לי רופא משפחה אמר שאם הילד יוצא שלילי יכול לצאת מבידוד
כדאי שתדווחו עליו מיידית להנהלה שלו ולמשרד הבריאות! הוא ממש מסכן את בריאות הציבור!!
אם לא יוצא מבידוד, בשביל מה למען ה' לעשות בדיקה?
כדי לדעת האם אתם כבני המשפחה וחברים מהבניין גם צריכים להיכנס לבידוד.
זו מהות ההחלטה שכתבתי למעלה, שנועדה לקטוע שרשראות הדבקה.
היות וייתכן שילדכם נדבק ביום א' ורק ביום ד' או א' הבא הוא נדרש להיכנס לבידוד, ובימים לפני"ז הוא הדביק נוספים. לכן בודקים את כולם כדי לקטוע את שרשרת ההדבקה כמה שיותר מוקדם.

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזר. לי רופא משפחה אמר שאם הילד יוצא שלילי יכול לצאת מבידוד
אם לא יוצא מבידוד, בשביל מה למען ה' לעשות בדיקה??????
מעניין. כל מי ששאלתי את 14 ימי הבידוד הוא צריך להשלים. רק אם הוא חיובי כל המשפחה נכנסת לבידוד.

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
לא בב"ב...

יפה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הוראת משרד הבריאות היא לתת בדיקה לכל מי שנחשף לחולה מאומת במערכת החינוך, בלי קשר לתסמינים.
בשאר החשיפות הם נותנים רק אם מתפתחים תסמינים.
או למי שהוא בן משפחה של חולה מאומת.
ככה בכל אופן אמר לי הרופא לפני יומיים, אבל יכול להיות שיש מאז שינוי בהנחיות.

מצליחה

משתמש מקצוען
הוראת משרד הבריאות היא לתת בדיקה לכל מי שנחשף לחולה מאומת במערכת החינוך, בלי קשר לתסמינים.
בשאר החשיפות הם נותנים רק אם מתפתחים תסמינים.
או למי שהוא בן משפחה של חולה מאומת.
ככה בכל אופן אמר לי הרופא לפני יומיים, אבל יכול להיות שיש מאז שינוי בהנחיות.
יכול להיות שזה נכון.
בכל מקרה אמרו לי בקופה לחכות שיצרו איתי קשר.
עברו כבר 3 ימים, לא יצרו, אני אמורה לרדוף אחריהם????

יפה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
לא תמיד הקופה יוצרת קשר. יש כאלו שנופלים בין הכסאות.
זה גם תלוי איזו קופה.
ממליצה לך לבקש מרופא הילדים הפניה.

בכל מקרה - אולי באמת כדאי לא לעשות, כי זה סתם מכניס לסחרור מטורף.
אין חיוב מצד משרד הבריאות או החינוך לבצע את הבדיקה.
גם אם הוא נדבק - הוא יהיה אחד מ-200,000 מינימום הנדבקים הלא סימפטומטיים.

נערך לאחרונה ב:

מצליחה

משתמש מקצוען
ממליצה לך לבקש מרופא הילדים הפניה.
ביקשתי משלושה רופאי ילדים!!!!
שניים אמרו שבגלל שזאת חשיפה במוסד חינוכי, זה לא קשור לקופה, ולא צריך הפניה, וייצרו איתי קשר (מה שלא קרה).
השלישי אמר מה שכתבתי לעיל, שאם הוא מרגיש טוב, סתם בלגן להבדק....
אני זורמת...
לא משתגעת בשביל זה...

פפרר

משתמש מקצוען
שמעתי על מישהו שיצא לו בדיקה שלילית ואחריה חיובית, ואחר כך שוב שלילי ואחר כך שוב חיובי ושוב... לסירוגין הלוך ושוב..
לגמרי !!
זה רק מראה כמה חוסר ניסיון בוסריות וערפל יש בכל ענין הקורונה
משהו שפיתח תסמינים מובהקים של קורונה ויצא שלילי
לענ"ד חייב לבצע בדיקה נוספת ולא לצאת לרחוב ולגרום לשרשרת הידבקויות של עוד כמה מאות איש

לא כמו כולם

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
ביקשתי משלושה רופאי ילדים!!!!
שניים אמרו שבגלל שזאת חשיפה במוסד חינוכי, זה לא קשור לקופה, ולא צריך הפניה, וייצרו איתי קשר (מה שלא קרה).
השלישי אמר מה שכתבתי לעיל, שאם הוא מרגיש טוב, סתם בלגן להבדק....
אני זורמת...
לא משתגעת בשביל זה...
אם הילד מרגיש טוב אז בשביל מה להיבדק??
בשביל לקבל חיובי של מישו אחר? (כמו שאמרו כאן)

וגם לא הבנתי את העניין של הבדיקה בתוך ימי הבידוד לאדם שמרגיש טוב,
הרי יכול להיות שהוא יבדק ביום השלישי לבידוד ויצא שלילי,
והוירוס יתפתח אצלו רק ביום החמישי...
אז מה עשינו בזה???
אני באמת שואלת כדי להבין את ההגיון.

הופ!

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
קרוב משפחה החברותא שלו התברר כחיובי לנגיף ובעקבות כך נכנס לבידוד
אחרי כמה ימים פיתח תסמינים חום ושיעול.., תוצאת הבדיקה היגיע והיתה שלילית!
האם יתכן? אפשר לסמוך על זה?
לפעמים, לפעמים נדמה לי שאנשים שכחו שפעם, לפני שהגיעה הקורונה לעולם
אנחנו גם חלינו לפעמים, והעלנו חום, והשתעלנו-----

חחח

משתמש סופר מקצוען
חברה של אחותי מהכיתה התגלתה כחולת קורונה.
עפ"י ההוראות של משרד הבריאות כל בנות הכיתה, כולל הבנות מהקפסולה השניה נשלחו לבדיקת קורונה למרות שלא היו לאף אחת מהן אפילו לא תסמינים של קורונה. והן הקפידו על ההוראות ב200%. למרות זאת כולןן נשלחו להיבדק.

אברהם הכהן

משתמש רשום
אין ספור אנשים פיתחו תסמינים ונבדקו ויצאו שליליים.
מי הם כל ה15,000 בממצע שנבדקים כל יום? לפחות ברובם הם עם תסמינים...

BREAKING NEWS

משתמש מקצוען
תוצאות בדיקות קורונה שגויות לפחות בחמישית מהמקרים

כמה מדויקות בדיקות הקורונה? קבוצת חוקרים מארה"ב טוענת כי בדיקות לזיהוי נגיף הקורונה עלולות להביא לתשובות שליליות שגויות לפחות ב-20% מהמקרים, תלוי בזמן הבדיקה. מתי בכל זאת כדאי לבצע את הבדיקה ואיך ניתן למנוע הדבקות בגלל תוצאות שגויות? הפרטים בכתבה
מרבית הבדיקות של הנגיף הקורונה החדש כוללת לקיחת דגימה מהחלק האחורי של האף והלוע, לשם אבחון גנטי. אבחון זה עושה שימוש בשיטה הנקראת RT-PCR - שיטה המאפשרת לזהות את החומר הגנטי הייחודי לנגיף ה-SARS-CoV-2, דבר שיכול לאשר את האבחנה של מחלת ה-COVID-19.

למרות שכבר קיימות בדיקות סרולוגיות או בדיקות נוגדנים, הן נועדו בעיקר לצורך אבחון מחלה שהייתה באנשים עם COVID-19, ולא לאבחון של מחלה פעילה.

דיונים רבים נסובו סביב רמת הדיוק של בדיקות הנוגדנים2, כאשר היצרנים אף משכו חלק מהבדיקות בשוק בשל חשש לאמינותן. כעת, ניתוח חדש של מדענים מ-Johns Hopkins Medicine בבולטימור, מרילנד, ארה"ב, טוענים כי רמת הדיוק של PCR גם היא עלולה להיות מוטלת בספק ולהטעות את המטופלים

הערכת רגישות
מתחילת התפרצות נגיף הקורונה, PCR היה בשימוש קבוע לאבחון המחלה. עם זאת, רמת הדיוק של השיטה בזיהוי SARS-CoV-2, ובמיוחד הזמן שעבר מהופעת המחלה, אינם ברור.
הבנת רמת הדיוק של הבדיקה חיונית משום שהתוצאות במקרים רבים תורמות לקבלת החלטות חשובות, כמו האם לאפשר לאנשי צוות רפואי לחזור לעבוד. אבחון שלילי שגוי של אדם שעובד בחזית והחזרתו לעבודה, יכולה להוביל להפצה נוספת של הנגיף. בנוסף, המידע מהבדיקה גם מסייע בקבלת החלטות ממשלתיות לגבי הקלה בהגבלות.

על מנת להעריך את כמות הבדיקות השליליות השגויות לנגיף הקורונה, חוקרי מחקר זה ניתחו מחקרים שעשו שימוש בבדיקות קורונה מסוג PCR על דגימות של דרכי הנשימה העליונות, אשר גם דווח בהן הזמן של הופעת התסמינים או של החשיפה לנגיף. החוקרים מצאו שבעה מחקרים בסך הכל, אשר כללו נתונים מ-1330 דגימות, כולל מטופלים והמטפלים שלהם בבית.

הזמן המיטבי לבדיקה
ניתוח הנתונים הראה כי הסבירות לבדיקה שלילית שגויה השתנתה בהתאם לזמן שחלף מההדבקה. מסתמן כי הנגיף אינו ניתן לזיהוי מיד לאחר ההדבקה - ביום הראשון של הזיהום, הסיכוי לפספס את האבחון, כלומר לקבל תוצאה שלילית שגויה, הוא 100%.
ביום הרביעי שלאחר החשיפה לנגיף, ההסתברות לתוצאה שלילית שגויה ככל הנראה פוחתת ל-67%. עד היום השמיני האחוזים יורדים ל-20%, ומתחילים לעלות שוב לאחר מכן. עד השבוע שלישי שלאחר החשיפה, הסיכוי לבדיקה שלילית שגויה עולה ל-66%.

התוצאות מצביעות על כך שהנגיף קשה לזיהוי בשיטת PCR בימים הסמוכים לזמן ההדבקה, והחוקרים סבורים כי שיטה זו מספקת ערך מאוד מוגבל בימים 3-5 שלאחר ההדבקה.

בשל כך ממליצים החוקרים לא לקחת החלטות הרות גורל, כמו הסרת מיגון או הפסקת בידוד, בהתבסס על תוצאות בדיקה שנלקחה בפרק זמן זה. כמו כן, הבדיקה מספקת ערך מוגבל גם הרבה זמן לאחר החשיפה הראשונית.

החוקרים טוענים כי 8 ימים לאחר החשיפה, כלומר בערך 3 ימים מהופעת התסמינים בדרך כלל, זה הזמן המיטבי לנטילת הדגימה. בזמן הזה, ההסתברות לתוצאה שלילית שגויה היא הנמוכה ביותר.

יתכן, טוענים החוקרים, כי הסיבות לאחוזים הגבוהים של תוצאות שליליות שגויות, מעבר לשגיאות שנובעות מהשיטה עצמה, כוללות גם את ההבדלים בכמות החומר הגנטי בדגימה שנלקחה ובהבדלים בשיטת הדגימה עצמה.

היו זהירים
לפי הממצאים הללו, הכותבים סבורים כי יש לנקוט משנה זהירות כאשר מפענחים את בדיקות הקורונה, במיוחד כאשר הבדיקה נלקחה בשלב מאוד מוקדם של הזיהום/חשיפה. ייתכן כי במקרים מסוימים יש לבצע את הבדיקה מספר פעמים, ובכך להפחית את ההסתברות לתוצאות שליליות שגויות.
אם מישהו מפתח תסמינים שתואמים את מחלת ה-COVID-19, אך תוצאות הבדיקה שליליות, ההמלצה היא לא לשלול את הזיהום ולקחת בחשבון את המצב הקליני והאפידמיולוגי.

הכתבה מכאן https://www.infomed.co.il/article-6692/

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה