מי יכול לתרגם לי את המשפט הזה מאידיש ללשון הקודש
[הגדר דקלבד״ם הוא] האט דער רבי געזאגם אז מיט 2 בייטציען שמייסט מען ניט
[הגדר דקלבד״ם הוא] האט דער רבי געזאגם אז מיט 2 בייטציען שמייסט מען ניט
לא נכוןאז הרבי אמר שעם שתי נשיכות לא זורקים
תודה רבה ענקית.ב"ה
בייטש - זהו הרצועה שמצליפים עם זה בסוס כדי שירוץ הלאה
הרבי אמר שעם שתי רצועות כאלו לא מצליפים
זהו קם ליה בדרבה מיניה - משום רשעה אחת אתה מחייבו ואי אתה מחייבו משום שתי רשעיות
דוד
?. זה הטעם לגבי מלקות וחיוב ממון.לא מוצלח
חלוק דין קלב"מ שהוא במיתה וממון ונלמד מהפסוק ולא יהיה אסון,?. זה הטעם לגבי מלקות וחיוב ממון.
תודה רבה מיוחדת, בסוף נבחר הניסוח שלך. (עם תיקון קל, בשתי רצועות ולא עם שתי רצועות...)אם הייתי כותב זאת בספר/עלון הייתי כותב כך:
ענה הרבי: אין מצליפים [בסוס] עם שתי רצועות (פתגם עתיק שכוונתו לבטאות שאין הקב"ה מעניש אדם בעונשים רבים בבת אחת)
ב"החלוק דין קלב"מ שהוא במיתה וממון ונלמד מהפסוק ולא יהיה אסון,
לדין כדי רשעתו שהוא במיתה ומלקות.
יש כמה נפק"מ בינהם ואכמ"ל, הבולט שבהם הוא בחייבי מיתה שוגגים שפטורים בקלב"מ מדחזקיה וחייבים בכדי רשעתו.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: