חגים תפריט לראש השנה הבעל"ט

  • פותח הנושא GRN
  • פורסם בתאריך

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
מה בתכנון?
אשמח לשמוע, לקבל השראה.


משתפת בשלי, אולי מישהו יהנה.

1. אני לא עושה סימנים כחלק מקדים לסעודה עצמה, אלא הסימנים עצמם הם הסעודה.
למשל, סלט פתיחה בכיוון של חסה, מנגו ותמרים, דג מושט ממולא (בלילה השני סלמון עם עשבי תיבול וגרגירי רימון) ובחלק השני של הארוחה, תמרים ממולאים בבשר, כדורי בשר עם עלי סלק (או עלי סלק ממולאים בבשר ואורז) כדורי בשר עם כרישה, עוגת גזר לקינוח או צ'יפס גזר וכן הלאה על זאת הדרך.

2. כדאי לחלק את האוכל מראש בכלים נפרדים ליום הראשון וליום השני (עדיף פיירקס עם מכסה, קל לאחסן ולחמם)

3. לזכור שלוקח המון זמן לבדוק את העלים והרוביא

4. תפוח הדבש אני מעדיפה להכין לכל אחד בצלחת משהו אישי

5. לא אוכלים הרבה!

אשמח לשמוע מה אתם מתכננים לסעודות השונות
 

גילגולונת

משתמש מקצוען
אנחנו משתדלים כמה שיותר מתוק וקל לעיכול
המנה הראשונה או יותר נכון הפתיח כולה מורכבת מסימנים
סלט אישי עם חסה, גרגירי רימון ותפוחים ותמרים וגזר עם רוביא קריספית מעט ברוטב מתקתק
ושיפוד עם סימנים שאני מכינה קציצות בתוך תבניות סיליקון לאפיה
קציצה של קארע קציצה של סילקא וקציצה של כרתי
הם יוצאים קטנים כאלו בצורת עיגולים או חצאי עיגולים ואני משפדת אותם על שיפודים כאלו
שנה אחת עשיתי אותם כמו קייק פאפס
ואחר כך אוכלים דג וגם ראש של דג לאמיצים
ובשר שאני מבשלת מתוק עם משמשים שזיפים ערמונים (למי שלא נוהג שזה אגוז) וצימוקים
על גבי אורז לבן עם אפל- קראמבל מתפוחים
וסלט ברוקלי עם גזר וחמוציות
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
חשבתי שיהיו כאן הרבה תגובות
גם ליתר ארוחות החג, לא רק לליל החג.
זה מוקדם מדי?
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
את נושא הסימנים אני אוהבת להכין ככה:
את הסימנים שבאים בצורת קציצות (כרתי, סילקא, קרא)
אני מכינה מראש בתבניות שקעים (היום הכנתי!! כפיים בבקשה...)
ואז בהגשה, אני שמה לכל אחד תבנית שקעים, ומניחה קציצה מכל סוג, ובאחרים ממלאה את שאר הסימנים,
רוביא, תמרים, תפוח בדבש
דג אני מכינה דג שלם זה במקביל לסימנים מנה ראשונה.
ומנה עיקרית צריך משהו קליל באותו יום, כי זה המון אוכל,
אז אולי סוג בורקס בשר פילו כמו של קרוטית- אחד המתכונים הטובים!
לבוקר האמת עוד לא חשבתי.
אבל מה שכן- קינוחים אני מכינה כל פעם שיש לי כח כמות ומקפיאה.
ועוד רעיון- הכנתי לשבת מרק מירקות שקוםד אידיתי, הוצאתי קצת לקערה ואז הוספתי מים ובישלתי.
את הירקות שהיה לי בקערה תילבלתי טוב, והכנתי קרואוסונים ממולאים בירקות מבצק חלה לפי מתכון של @הרי זהב
הקפאתי קופסא, נראה מצוין!
אז אולי זה לבוקר...
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מה שמעניין זה האוכל או מה נוהגים בקשר לסימנים?
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים

בנברקית

משתמש מקצוען
בעיקר האוכל
אני כתבתי את הסימנים, כי הם ממש ארוחה
מה שמאתגר אותי זה להרכיב את התפריט...
ממש לא מאסטרית בתחום, רק מציעה את מה שאני מתכננת
חלות קלועות עגולות מצפה בשמן עם דבש ושומשום עם גרעינים
סימנים אני מסדרת לכל אחד במגש מחולק (מקבלת מאמא:p)
סלטים מבושלים וסלטים חיים (אם מעניין מתכונים, בכיף)
סלמון בתיבול מתקתק
מרק עם קניידלך כמובן....:rolleyes:
וצלי כתף בתיבול מתקתק מוגש עם ירקות בתנור ואורז

קינוח גלידה של שטראוס בגביע:D

בוקר
בלינצ'ס עם פירה וכבד מתקתק (אם מעניין מתכון, בכיף)
סלטים
צ'ונט או שניצלים ואורז (טרם החלטתי..)

ביום השני פחות או יותר אותו הדבר..
 

save as

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
אני תמיד מכינה טבלה מסודרת עם התפריט, כל יותר קל לי להתארגן ובחג עצמו לזכור מה להוציא ומתי.
זו דוגמא לתפריט משנים קודמות:
1629869710399.png
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אצל ההורים שלי עושים סימנים בתחילת הסעודה ומשתדלים לשלב את הסימנים גם בארוחה. כל אחד מקבל טיפה ממש מכל סימן (לדוגמע לביבה בגודל כפית חד"פ של כרתי/סילקה ו4 גרגרים של רוביה וכו')
(נוהגים אצלינו לברך על הסימנים בשתי הלילות)
עיצה לשים מראש לכל משתתף צלוחית עגולה מחולקת כזו שקונים בחד"פ עם כל הסימנים וברכון עם היהי רצון.
בנוסף לדג הרגיל יש גם סוכרית ג'לי בצורת דג לכל מי שנגעל מדגים (או אוהב סוכרית ג'לי ;) )
בלילה השני אוכלים פרי חדש.

דג:
סלומון - אופים בתבנית שקעים (שקעים יחסית קטנים) ככה שיוצא ספירלה כדורית,
ומגישים עם אטריה מושחמת של קוגל תקוע למעלה כגבעול ועלה איזה שיש במקרר למראה של תפוחים.

בשרים:
בשר ביין ופירות יבשים
בשר ברוטב ברביקיו
שוקיים ממולאים בסלרי, לוף ובצל ברוטב חמוץ מתוק עם רימון.- מנה ממש חגיגית.
פאי בשר
פטה כבד על משולשי פילו

תוספות:
קיש סילקא
מאפינס גזר
מאפינס ברוקולי
סלט רוביא, כרוב לבן, מנגו, תפוח ורוטב סויה

מנה אחרונה:
תפוח אפוי
סלט פירות
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה