מתכון מעולה, עשינו אותו כמה פעמים בבית, לא טעמתי את התפוא מדורה בדניה, אבל משערת שזה קרוב
התמונות הן מהאתר, לא שלי.
INGREDIENTS
- 5 יחידות תפוח אדמה גדולים
- ¼ כוס חד פעמי שמן זית או שמן קנולה
- ½ כוס חד פעמי מלח גס
- 1 ראש שום
- 1 כף בזיליקום יבש
- 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
- 1 יחידה שמנת לבישול 15% שומן
- 1 כף אבקת שום גבישי
- 2 כוס חד פעמי גאודה מגורדת
- 100 גרם צ'דר שלוש צבעים
INSTRUCTIONS
- לשמן את תפוחי האדמה ולעטוף אותם במלח גס להניח על נייר אפייה ולהכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 45-60 דקות בערך עד שמזלג ננעץ בקלות.
בזמן שהם בתנור לחמם את השמנת, כשמתחממת מעט להוסיף אבקת שום ומעט טימין יבש ופלפל גרוס מי שאוהב, לערבב מעט. לפרוס את הפטריות דק ולהוסיף לשמנת תוך ערבוב.
- להמשיך בבישול תוך ערבוב וכשמתחיל מעט לבעבע להוסיף 2 כוסות גבינת גאודה מגורדת.
לערבב מעט עד להמסה לכבות ולהניח בצד לצינון קל ולהסמכת הנוזל. בזמן הזה השמנת מסמיכה והופכת לקרם סמיך.
להוציא את תפוחי האדמה האפויים להעביר כל אחד לקרטון קטן חד פעמי או לנייר אפייהאישי מותאם לגודל התפוח. אפשר גם צלחת קטנה אישית שמתאימה לאפיה בתנור.לחצות את תפוחי האדמה באמצע,לפתוח את הראש השום ולהפריד את השינייםלסחוט שן שום מעל כל תפוח ומעל להניח כף גדושה מרוטב השמנת.לגרד גבינת צ'אדר 3 צבעים מעל ולהכניס לתנור לעוד 5 עד 7 דקות עד שהגבינה נמסה.להוציא ולפזר מעל עוד גבינה ועשבי תיבול לפני ההגשה (לא חובה).