כללי תמחור הפונטים החדש....תחילת עידן החופש!

eliezer

מהנדס בינה מלאכותית
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
ובמלים נמלצות יותר: זרחה שמשם של הטיפוגרפים והגיעה עת לתרועת החצוצורות לנצחון האיכות והמקצועיות.
העיצוב מעתה:יבחן לגופו!!!
מעתה כל פונט יירכש רק אם הוא ספציפית טוב למעצב. וטוב בכלל. ולא נמלא חבילות רק כדי לא לזרוק את הכסף.

על מה אני מדבר?
על התמחור החדש של פונטייפ.

אין יותר כפייה לקנות חבילות! לא רוצה 120 פונטים .לא! רוצה פונט אחד שאני צריך היום. (ולא ב250 למשקל*4 בממוצע במשפחה... )

לא רוצה לדפדף ב300 משקלים שמעולם לא השתמשתי וקניתי רק כי זה לא נבון לשלם אותו מחיר על 10 פונטים או על 200....

מעכשיו יש מחיר קבוע וסביר למשקל. והנחה קבועה יחסית לכמות.
רוצה משפחה אחת? בשמחה.
רוצה 50 כי ממש אין לך שום פונט/אתה מומחה ויודע בדיוק מה אתה רוצה: עוד יותר בשמחה. נעשה לך הנחה כך וכך.

וזה המחיר. תמיד.

ומה יהיו התוצאות לדעתי?
א. המעצבים יתחדשו כל הזמן.
ב. יקנו וישתמשו רק בפונטים טובים באמת.
ג. ישתמשו בפונטים הכי מתאימים ספציפית לכל עבודה. ולא מתוך הכרח לבחור רק ממה שיש במחשב של המעצב. כי מעתה לגיטימי לקנות פונט לכל עבודה. וקטלוג הפונטים יהפוך לכלי עזר שימושי. כל הקטלוג. כל הפונטים. מעכשיו זמינים לכל מעצב !
ד. יהיה דחיפה גדולה יותר למעצבי הפונטים להוציא פונטים איכותיים יותר ויותר. והם יוכלו למדוד בבירור את ההצלחה של פונט איכותי במידת הרכישות שלו. (בלי לזלזל חלילה בפונטים הקיימים כיום)

ב"ה. שזכינו לכך. ולי זה בבחינת חלום שהתגשם.
ועיינו כאן http://www.prog.co.il/showpost.php?p=898593&postcount=1
שצעקתי זאת כבר מזמן. (יש שם דיון ארוך ומעניין מאד ולכן לא אחזור כאן על הנימוקים )
ב"ה שקולי נשמע. ואקווה שיהיה רווח גדול מזה לכולנו ולחברת פונטייפ בייחוד.(כדי שימשיכו עם זה...:) )

אני מקווה ששאר החברות ילכו לאור הלפיד של פונטייפ.
לתועלת העיצוב המקצועי באמת.
לתועלת החופש הטיפוגרפי שלנו.
ולתועלת כלל הציבור הנהנה מהפירות.

הערה: כל כוונתי לשבח את פונטייפ ולא חלילה לגנות שום חברה אחרת. אינני מבין בתמחור כהוא זה ולא יודע מה השיקולים של החברות. אני כותב רק מהצד שלי כלקוח הסבור שזה שיטה טובה יותר ללקוחות כספית ומקצועית.
ואני מאד מעריך ומכבד כבוד רב. מתוך הכרות אישית. את כל חברות הפונטים הגדולות בשוק.

פרסום דובדבן

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
והכי חשוב, שלא "נזכה" לראות פונטים יפייפיים ומעוצבים לעילא שנראה בבירור שכוונו ליצירות מופת נעלות - על מודעת דרושה בייביסיטר ו - בשעה-טובה-נפתח-חוג-קיפולי-נייר.

גם אני אמרתי כאן לא פעם ולא פעמיים שחבילות הענק מוזילות לחלוטין ערך של פונטים מיוחדים (בלט לי במיוחד בפונטייפ, בגלל המיוחדות של פונטים מסויימים).

עיטורים פלוס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
עימוד ספרים
פונט שהמיוחדות שלו זה בגלל שהוא נדיר, אכן יהרס במידה והוא יהיה נפוץ
הפונט שהוא מיוחד כי הוא מיוחד, ישאר בכל אופן מיוחד.
לא נראה לי שאדם יהרס לו ההסתכלות על הפונט בגלל שהוא ראה את זה במודעה פשוטה וכו'

עיטורים פלוס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
עימוד ספרים
קח לדוגמא פונטים של פונטייפ כמו פנינה אף שהוא נפוץ רבים מהעבודות שבוצעו איתו יפים ומרשימים.
יש פונטים נוספים של פונטייפ שמרשימים פחות אפי' שאינם נפוצים
יש פונטים נוספים של פונטייפ שמרשימים לא פחות, אך אינם נפוצים אגם שגם הם כלולים בחבילות

esw

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
רק אני רואה את זה קצת הפוך?
יש מצב שזה יביא לתוצאה הפוכה ממה שאתם חושבים.
דוקא עכשיו הפונטים יהו יותר זולים וכל אחד שאינו מעצב יוכל לקנות פונט.
ולא כמו קודם שרק הגרפיקאים הרשו לעצמם לקנות חבילה באלפי שקלים.

eliezer

מהנדס בינה מלאכותית
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
נכתב ע"י esw;1643989:

לדעתי הרבה מהמודעות לביביסיטר בפונט מלכותי נעשות על ידי הביסיטר בעצמה בפונט שקיבלה מחברה. לא חוקי כמובן. כך שהתמחור לא ישנה כלום.

אלו שכן רוכשים ומשתמשים בהם בצורה כזו. זה כנראה גרפיקאים בלי טעם עיצובי סביר. וגם זה לא קשור לתמחור.

חוץ מזה הפונטים לא הוזלו. אלא רק שונתה השיטת מכירה וכעת ניתן לרכוש בצורה הגיונית יותר לדעתי.

יעקב וואלף

משתמש רשום
נכתב ע"י esw;1643989:

אני לא חושב שהפונטים הוזלו, השינוי שפונטייפ עשו זה שישנה גם אפשרות לרכוש משפחה במחיר סביר, הרי אי אפשר לחייב כל גרפיקאי/סטודנט מתחיל לרכוש 300 משקלים כשאין לו צורך בכך.
המחיר הוא 47 ש"ח למשקל ראשון ומותנה ברכישת כל המשפחה, אני לא חושב ש'סתם' אנשים ישלמו 200 ש"ח על פונטים.
לדעתי רוב המעצבים ירויחו בסופו של דבר, כי כל אחד יבחר את הפונט הרצוי לו וירכוש את מה שהוא צריך באמת.

זהבי סגל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
עוד לא הבנתי איך זה עובד. כמה עולה משקל בודד ולפי מה התמחור?

eliezer

מהנדס בינה מלאכותית
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
נכתב ע"י Sigalit;1644156:

להבנתי זה כך:
פונט בודד עולה כ50. וכל משקל נוסף שקונים מוזיל את העסק.
החידוש בזה הוא שגם המחיר לפונט בודד הוא סביר ולא כמו עד כה שמחיר פונט בודד היה נמכר במחיר יקר כ250 שח. דבר שחייב את הגרפיקאים לרכוש רק חבילות ענקיות כי רק בחבילות כאלה המחיר היה סביר.

יעקב וואלף

משתמש רשום
נכתב ע"י Sigalit;1644156:

www.fontype.co.il - מחירון ועיסקאות -

קיים שם מחשבון מתוכנת שניתן לבדוק בו כל מסלול מ- 1 משקלים ועד 300 משקלים.
המחיר למשקל 47 ₪ , 2 משקלים 45 ₪ למשקל, וכן הלאה, כשזה מגיע למשל ל-30 משקלים המחיר הוא ס"ה 17 ₪ למשקל.

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
היכן המחשבון הזה נמצא?

יעקב וואלף

משתמש רשום
נכתב ע"י תקוה;1644386:
היכן המחשבון הזה נמצא?

כתבתי.
ישנה לשונית למעלה בשם "מחירון ועיסקאות" - פונטים. ניתן להזין במחשבון כמות משקלים רצויה (או תקציב רצוי) והמחשבון מציג את המחיר לפר משקל, חודשי בחירה, תשלומים וכו'.

אוהב0ישראל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לדעתי, המטרה לא היתה לייקר (מלשון יוקרה) את הפונטים, שהם יוקרתיים ומכובדים בפני עצמם :)
המטרה היתה לתת את האפשרות הכל כך הכרחית לגרפיקאי/משרד פרסום/סטודנט, לרכוש בדיוק מה שהוא צריך מבלי להיאלץ לרכוש כמות פונטים בקילוגרמים, שתשכב אצלו אחר כך בלי שימוש בלמעלה מ80 אחוז מהם.
כך, כל אחד יכול לרכוש את הפונט שהוא צריך בדיוק, וללא עלות גבוהה. כך כל אחד יוכל להשלים את הקטלוג האישי שלו בדיוק במה שהוא צריך ולא לקנות חבילה בעל כרחו. כך, סטודנט שמתחיל את החייו הגרפיים, או בעל עסק חדש שצריך להשקיע באלף ואחד דברים נוספים, לא יצטרכו 'לקחת משכנתא' על חבילות פונטים בלתי נצרכות, ויקנו בדיוק את הדרוש להם.

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י אוהב0ישראל;1644455:
לדעתי, המטרה לא היתה לייקר (מלשון יוקרה) את הפונטים, שהם יוקרתיים ומכובדים בפני עצמם :)
המטרה היתה לתת את האפשרות הכל כך הכרחית לגרפיקאי/משרד פרסום/סטודנט, לרכוש בדיוק מה שהוא צריך מבלי להיאלץ לרכוש כמות פונטים בקילוגרמים, שתשכב אצלו אחר כך בלי שימוש בלמעלה מ80 אחוז מהם.
כך, כל אחד יכול לרכוש את הפונט שהוא צריך בדיוק, וללא עלות גבוהה. כך כל אחד יוכל להשלים את הקטלוג האישי שלו בדיוק במה שהוא צריך ולא לקנות חבילה בעל כרחו. כך, סטודנט שמתחיל את החייו הגרפיים, או בעל עסק חדש שצריך להשקיע באלף ואחד דברים נוספים, לא יצטרכו 'לקחת משכנתא' על חבילות פונטים בלתי נצרכות, ויקנו בדיוק את הדרוש להם.

לגמרי.
ונהדר שבפונטייפ מעזים ללכת "נגד הזרם" ולעשות דברים הפוך מהמקובל בתחום
(רק בארץ, כן? בחו"ל זו שיטה נפוצה והיא עובדת מצויין)
לבחור פונט לפי פרוייקט זו שיטת עבודה מדוייקת ולעתים ממש הכרחית.

hamefoar

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י eliezer;1644220:
להבנתי זה כך:
פונט בודד עולה כ50. וכל משקל נוסף שקונים מוזיל את העסק.
החידוש בזה הוא שגם המחיר לפונט בודד הוא סביר ולא כמו עד כה שמחיר פונט בודד היה נמכר במחיר יקר כ250 שח. דבר שחייב את הגרפיקאים לרכוש רק חבילות ענקיות כי רק בחבילות כאלה המחיר היה סביר.
בכל מקרה נראה שכשקנית פונט בודד ב 50 ש"ח ולמחרת אתה מגיע לקנות פונט חדש, התמחור מתחיל מהתחלה, ולא מתחשבים בפונט שקנית אתמול אלא א"כ כבר אתמול התחייבת ושילמת על כמות נוספת של פונטים.
כך שתבדוק מתוך הפונטים שקנית עד היום (לפי התמחור של החבילות הישנות) כמה מתוכם אתה צריך באמת (=כלשונך), ואז תשקלל את הסך הכולל,
מה היה קורה באם היית קונה את זה בחבילות של 4,
ואחרי שבוע עוד 4 (וכאמור ה 4 השניים מתומחרים ללא קשר ל 4 שקנית בשבוע שעבר, והמחיר זה לא המשך לקניה הקודמת),
מאד נראה שבסיכומו של דבר היית משלם יותר לפי רעיון התמחור החדש.

אוהב0ישראל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
משלם יותר - בהחלט, פר פונט.
משלם רק על מה שצריך - יותר בהחלט.
חוסך לעצמך חבילות על חבילות באלפי שקלים שאין לך בהם צורך, שמונעים ממך כספית את היכולת להתחדש מידי עונה בפונטים חדשים וטריים, כי 'רק שנה שעברה קניתי 250 משקלים'... שחלקם כבר מיושנים ולא אופנתיים.

והבונוס הגדול כפי שנכתב על ידי ARIELS הוא שבכל פרוייקט תוכל לקנות את הפונט הנצרך לו בדיוק. (ודרך אגב, מחמת העלות הזולה שלו - תוכל להשית את הקניה על הלקוח כחלק מחשבון הגרפיקה)

עיצובי

משתמש רשום
רק בשביל ליידע אותכם (אני חדשה ומתכוננת לרכוש חבילה בע"ה בקרוב) שוחחתי השבוע עם מסטרפונט וגם עם חברת פונטביט, ואין אצלהם אפשרות בכלל לרכוש בחבילות קטנות רק במחירים גבוהים מאוד ולא משתלמים, היחידים שנותנים את זה זה חברת פונטייפ שדובר עליהם לפני, הם (פונטביט ומסטרפונט) טוענים שמעולם היו אצלהם רק חבילות גדולות.
אני לא רואה שום סיבה למה להוציא 3000 ₪ על 300 משקלים כשאני יכולה לרכוש 80-100 משקלים במחיר הרבה יותר זול.
גם אי אפשר לדעת אם כך האם זה ישאר ככה בפונטייפ לתמיד.

חד וחלק

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
עימוד ספרים
מה השתנה כאן בעצם?
אם אני מבינה נכון, בטלו את הדבר הזה שלקוחות חדשים חייבים לקנות חבילה של 150?

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה