כללי תלת מימד-ברזיה-תהנו!!!

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
אז ככה, נעשה קצת סדר.
הסבר למתקשים, ומדריך למתחילים:

א. מכיוון שהתמונה נוצרת מחיבור שונה של 2 פרספקטיבות כלומר 2 תמונות שונות שמגיעות כל אחת בנפרד לעין נוצר התלת מימד במוח שלנו ומכיוון שכך, חובה לצלם 2 תמונות שונות עבור אותו דבר שאותו אנו רוצים להפוך לתלת מימד אמיתי, כלומר חלקים מהתמונה באמת מרגישם יותר קרובים במימד העומק מאשר חלקים אחרים וכדו'.
ב. ליצירה טובה של דבר כזה חובה עלינו לצלם את המוצר מ-2 זוויות שונות כמו למשל העיניים שלנו, כלומר רווח של 7 ס"מ מתמונה לתמונה וע"י הוזזת המצלמה.
ישנה אפשרות הרבה פחות טובה והיא נועדה להפוך תמונות שיש לנו אך שהן סה"כ תמונה אחת למוצר - להפוך אותם לתלת מימד.
הפטנט הוא ע"י יצירת מפת עומק, כלומר אנחנו לוקחים תמונה אחת ויחידה של מוצר שיש לנו, יוצרים שכבת RAMP הבנויה סה"כ מצבעים שחור לבן, שהשחור ביותר הוא הרחוק ביותר, והלבן הוא הקרוב ביותר.
ובעצם אנחנו שמים את השכבה הזו על התמונה הצבעונית ובטרנספרסי נמוך, מציירים בערך את הציור שמתחתיה, רק בצבעי שחור לבן, שהשחור הרחוק ביותר והלבן לקרוב ביותר, כמובן עם הרבה גווני אפור באמצע.
התמונה שתצא לנו, נקראת מפת עומק, והיא בעצם יוצרת כאילו חיקוי שמסביר לפוטושופ היכן למקם את השכבה הבאה שניצור -שהיא בעצם שיכבת התמונה המקורית הצבעונית רק שהכנסנו לתוכה את מפת העומק, לאחר כל זה וכמובן הוספת ערוצי כחול ואדום בשביל שכל עין תוכל לקבל רק את הצד שלה, תיווצר לנו תמונה תלת מימדית שנראית פחות או יותר כמו תמונה שצולמה פעמיים מזוויות שונות.

מדריך וידאו בקישור כאן.

http://www.youtube.com/watch?v=3r4M_KHt6aw&feature=related

ועוד אחד חובה

http://www.youtube.com/watch?v=gfYMe_vYhu4

לדוגמא לתמונה הזו מצורפת מפת העומק שלה פחות או יותר.

בהצלחה

קבצים מצורפים

• Vol_040_AQ014 (2).jpg
    1.3 MB · צפיות: 15
  • Vol_040_AQ014.jpg
    3 MB · צפיות: 12
  • DEPTH.jpg
    KB 293.7 · צפיות: 12

קשקוש10

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
מה שאני רואה כאן זה כביכול הגבהה של החלקים בתמונה,( כמו התמונות האלה שגוזרים ומדביקים בגבהים שונים, לא זוכרת איך קוראים לזה), מה שאין כן בתמונות שהעלתה מתקדמת בהתחלה, שם ממש הכל נראה חי.
לא כך?

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
רוצים לראות תלת מימד ממשי שיוצא לכם מהמסך החוצה?

תתרחקו כמטר מהמחשב ותסתכלו בסרטון המצורף עם משקפיים.
כמובן שזה נעשה ע"י 2 פרספקטיבות ועוד כמה דברים.

קבצים מצורפים

• לוח שנה 3D.wmv
    4.1 MB · צפיות: 15

שמואל בזנסון

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
וקסברגר לפי מה שהבנתי לא עובדים בשיטה שהוצגה כאן. הם מצלמים עם מצלמה מיוחדת בעלת שני עדשות שכבר בשלב הצילום מייצרת את האפקט התלת מימד בצורה מדויקת.

מתקדמת

משתמש רשום
נכתב ע"י צביקי;438818:
וקסברגר לפי מה שהבנתי לא עובדים בשיטה שהוצגה כאן. הם מצלמים עם מצלמה מיוחדת בעלת שני עדשות שכבר בשלב הצילום מייצרת את האפקט התלת מימד בצורה מדויקת.

גם אני הבנתי שהם לא עובדים כך
אך זה לא סותר שאפשר להגיע לתוצאות זהות
בדרך שונה

שיר770

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
העצי דקל כבר נראים יותר טוב...
אני רואה שהעץ "יוצא" מהתמונה. אבל בכל זאת יש סביבו כמו הילה כזו מוזרה...
גם הצבעים מוזרים כשאני מסתכלת במשקפיים.

אבל הסרט שפופקו צירף החזיר לי את כבודי האבוד...;)
ראיתי ממש תלת מימד!... וגם הצבעים היו בסדר... (כאב הראש נשאר עוד מהתמונות הקודמות שהעלו. אז אני לא יודעת אם זה עושה לי כאב ראש או לא...:eek:)

משמשית

משתמש רשום
אוהו..........
זה מוצלח!
פתאום נעלמה לי הבעיה החמורה של המיקוד.......:)
יצירה שלך פופקו?
אגב, שיר 770 את יכולה להיות רגועה בענין המיקוד
לא ראיתי הרבה ששרדו זמן רב מידי עם המשקפיים

משמשית

משתמש רשום
"מה שאני רואה כאן זה כביכול הגבהה של החלקים בתמונה,( כמו התמונות האלה שגוזרים ומדביקים בגבהים שונים, לא זוכרת איך קוראים לזה), "

קוראים לזה דקופז' (אני מקווה שאייתתי נכון)
לפני 15 שנים אחותי עשתה משהו כזה

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
אז ככה קודם כל וקסברג באמת עובדים עם המצלמה הכפולה שזה הרבה יותר טוב ממפת העומק.
לגבי הסרט שלי, (שיצרתי בתוכנת תלת מימד) זה נוצר על ידי 2 מצלמות וירטואליות בתוכנה ומשחקי מיקוד.

נ.ב. באמת הרבה מהסיפור תלוי בנקודת המיקוד של העיניים בחפץ וזו תורה ארוכה...

קשקוש10

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
ממש לא התכוונתי להלחיץ אותך ;), רק שכמו שכתב הלל, לא כולם רואים אותו דבר, כיון שלא לכל אחד יש את המיומנות הזו בדרגה שווה. (לצערי יש לי נסיון בזה, אך זה נושא שלם שלא כאן המקום להרחיב עליו, והוא בהחלט קשור למיומנות ההתכנסות וההתבדרות של העיניים).
האובייקט בסרטון היה קטן ואולי לכן נראה יותר בקלות.

השאר משאירה למקצוענים.

שיר770

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י קשקוש10;438831:
ממש לא התכוונתי להלחיץ אותך ;), רק שכמו שכתב הלל, לא כולם רואים אותו דבר, כיון שלא לכל אחד יש את המיומנות הזו בדרגה שווה. (לצערי יש לי נסיון בזה, אך זה נושא שלם שלא כאן המקום להרחיב עליו, והוא בהחלט קשור למיומנות ההתכנסות וההתבדרות של העיניים).
האובייקט בסרטון היה קטן ואולי לכן נראה יותר בקלות.

השאר משאירה למקצוענים.

מפתאום...לא הלחצת בכלל...:)
זה שאני רואה בדו מימד טוב מאוד ב"ה, אני יודעת...;)
רק התלת מימד הזה... אני לא מבינה איך כולם מתחברים לכאב ראש הזה...

קשקוש10

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
טוב, אז רק חשוב לי לידע אותך שמיקוד ראיה חשוב גם בשביל ראיה דו מימדית.
כמו העתקה נכונה מהלוח (את ביה"ס כבר גמרת מן הסתם, אז לא נורא;))וכו' וכו'...
וגם בשביל לראות את הספר של וקסברגר ולהנות.

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
איך אומרים , בואי נקווה שזה יהיה הכאב ראש שלך בחיים... :)

שיר770

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י קשקוש10;438834:
סיימתי בי"ס ;) וגם העתקתי יופי מהלוח... (עד כמה שאני זוכרת...)
לראות את הספר של וקסברגר ולהנות? נו טוב... נוותר על זה...;)
נכתב ע"י פופקו;438835:
איך אומרים , בואי נקווה שזה יהיה הכאב ראש שלך בחיים... :)
אמן!...:)

משמשית

משתמש רשום
נכתב ע"י קשקוש10;438834:

גם את למדת פעם הוראה מתקנה או חינוך מיוחד?

עפרה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
התמונות שבתחילת האשכול לא נתפסו לי טוב בעיניים, כמעט כולן, לא יודעת למה. העיניים ממש ניסו להתמקד, ולא הלך.
בתמונה הקודמת של הפיטריה כן ראיתי את קפיצת הממדים.
צריך לשים לב שתמונות שצולמו בתלת מימד אמיתי, יש בהן שינויים נוספים בין העיניים מלבד המרחקים המשתנים של האובייקטים מימין ומשמאל. בתמונות אמיתיות העין הימנית רואה כל מיני דברים שמוסתרים מן העין השמאלית ולהיפך, ואת זה אי אפשר ליצור יש מאין. נראה לי שזה משפיע במיוחד על חפצים מעוגלים וקרובים (כמו התפוח למשל).
לכן הכי קל ומתקבל טוב לעין זה ליצור לבד תמונות תלת ממד של חפצים שטוחים שמונחים במרחקים זה מאחורי זה (וזה נראה בדיוק כמו דקופז').

עפרה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
במבט שני הצלחתי יותר. יש כאלה שנראות ממש טוב!

park

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני כבר כמה ימים עובד על יצירת תלת מימד מתמונה בודדת והגעתי ב"ה לתוצאות מרשימות.
יש בעיה ביצירה מתמונה בודדת שבאמת רואים שבולט אבל הכל כפול וגורם להרבה כאבי ראש נראה לי שהצלחתי לפתור את הבעיה הזאת.
אבל זה עדיין דקופז' ולא מספיק עגלגל. אני בודק אם אפשר לפתור את הבעיה הזאת.

http://www.prog.co.il/showthread.php?t=54963

studio dv.d

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שיר, אל תדאגי, את לא היחידה... ;)
לדעתי משו בתמונות לא טוב כ"כ כי נראלי (לא שאני מבינה בתחום אבל...) שפשוט השכבות האדומות והכחולות קצת מידי רחוקות ביחס לתמונה (אם הסברתי את עצמי טוב..) לדוג' בתמונות אחרות של תלת מימד אם תשימו לב פחות רואים את השכבות האדומות והכחולות שזזות הצידה ואז זה יוצר תלת מימד טוב יותר.
מה שכן שיר, את צודקת בהחלט שא"א להיות עם המשקפיים האלה הרבה זמן זה באמת עושה כאב ראש.... (ולא, אין לי שום בעיות במיקוד ב"ה, בדוק... :) ) אני לא מצליחה להבין איך יש אנשים שיושבים לצפות שעות בסרטי תלת מימד או משחקים במשחקי תלת עם המשקפיים האלה, אני לא שורדת יותר מ2 דקות...
אבל שוין, זה הטרנד היום, זה יעבור להם....

חיוכון

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י studio dv.d;439026:
אני לא מצליחה להבין איך יש אנשים שיושבים לצפות שעות בסרטי תלת מימד או משחקים במשחקי תלת עם המשקפיים האלה, אני לא שורדת יותר מ2 דקות...
אבל שוין, זה הטרנד היום, זה יעבור להם....
לראות תמונות בתלת מימד גם אני לא יכול יותר מ2 דק' ברצף. אבל סרט בתלת מימד זה משהו אחר לגמרי. למי שניסה - מטריף לחלוטין. (על אף שראיתי בסה"כ פעם אחת בחיים - עיר המלכים)

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה