תלונה על אגד- סיפור כזה עוד לא היה פה (וטוב שכך)

דיסק שרוט

משתמש מקצוען
נכתב ע"י לאי;n5065625:
מה הקשר?

לי באופן אישי יצא להכיר נהגים ערבים נהדרים וכמה יהודים שהם ממש לא כאלה....
הכללות הן לא דבר נכון אף פעם.
אני המום ומאחל מכל לב שלא יהיה לכם נסיון הפוך מפאת חודש הרחמים אני מתאפק לא להוסיף על זה
אגב ע"פ הלכה אסור לספר בשבח גוי

שולחן ערוך יורה דעה הלכות עבודת כוכבים סימן קנא סעיף יד

אסור לספר בשבחן של עובדי כוכבים, אפילו לומר: כמה נאה עובד כוכבים זה בצורתו, קל וחומר שיספר בשבח מעשיו או שיחבב דבר מדבריו. אבל אם מכוין בשבחו להודות להקב"ה שברא בריה נאה כזו, מותר.

זבולוןזבובי

משתמש רשום
לפי מה שידוע לי משרד התחבורה מטפל בנושאים כאלו בעצמו בלי קשר לנפגע כך שאם אתם בונים על פיצויים או משהו אין סיבה לעשות את זה דרך משרד התחבורה.

זהר מושקוביץ

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
בבקשה תגידו שעשיתם משהו ומשהו זז

ללי.ללי

לאי ללי (לשעבר)
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י שלולית;n5066223:
סיפור מזעזע.
ולא, הוא לא היה קורה עם נהג יהודי.
אז נכון, שיש ערבים שהם מאה אחוז, אבל מספיק שעל חלקם אי אפשר לסמוך, כדי שלא נסכים ליסוע גם עם האחרים. זו לא עדה בעמ"י שיש לנו חיוב של 'ואהבת לרעך כמוך' על כולם, גם אם עם חלק ממנה לא נוח לנו. זה מצב שונה לגמרי, וחיינו ורווחתינו קודמים.
המצב כיום הוא שבשורה התחתונה אי אפשר לסמוך על נהגים ערבים.
אגב, נתקלתי גם כן בכמה סיפורים מזעזעים (אם כי לא ברמה הזו) עם נהגים ערבים באגד.
מקרה אחד של נהג שהתניע במכוון את האוטובוס כך שאשה נפלה. (לא נכנסת לפרטים, אבל זה היה במכוון)
עוד מקרה, שנהג נהג באלימות דומה לזו שתוארה כאן, אבל בפחות קיצוניות, כלפי בחורה.
שני המקרים בסופו של דבר לא דווחו ולא טופלו. מקוה מאד שלא זה מה שיקרה כאן, וכמובן, סבתא של נועה, שיש לכם אפשרות להוציא פיצויים.

צר לי, אבל יצא לי להיות נוכחת אישית במקרה כזה שבו נהג יהודי חובש כיפה נהג באלימות מילולית ופיזית כלפי נוסעת.
אני ממש לא בעד ערבים, גם כשאני עולה לאוטובוס שבו נהג ערבי עולה בי חשש ואני בהחלט חושבת שהיה ראוי להישמר יותר ולא להכניס אותם לתוכנו כדבר שבשגרה.
ועדיין, הכללות הן לא דבר נכון.

קדיתא

משתמש פעיל
נכתב ע"י דיסק שרוט;n5068194:
אני המום ומאחל מכל לב שלא יהיה לכם נסיון הפוך מפאת חודש הרחמים אני מתאפק לא להוסיף על זה
אגב ע"פ הלכה אסור לספר בשבח גוי

שולחן ערוך יורה דעה הלכות עבודת כוכבים סימן קנא סעיף יד

אסור לספר בשבחן של עובדי כוכבים, אפילו לומר: כמה נאה עובד כוכבים זה בצורתו, קל וחומר שיספר בשבח מעשיו או שיחבב דבר מדבריו. אבל אם מכוין בשבחו להודות להקב"ה שברא בריה נאה כזו, מותר.

זה רק בעובד עבודה זרה (ראה צי"א חט"ו סמ"ז).

ללי.ללי

לאי ללי (לשעבר)
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים

קבצים מצורפים

• הזכות לקבל שרות בתחבורה ציבורית.pdf
    1.5 MB · צפיות: 17

לאה 22

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
איזה סיפור הזוי
לא יאומן שדברים כאלו קורים ב2017

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י לאי;n5068572:
צר לי, אבל יצא לי להיות נוכחת אישית במקרה כזה שבו נהג יהודי חובש כיפה נהג באלימות מילולית ופיזית כלפי נוסעת.
אני ממש לא בעד ערבים, גם כשאני עולה לאוטובוס שבו נהג ערבי עולה בי חשש ואני בהחלט חושבת שהיה ראוי להישמר יותר ולא להכניס אותם לתוכנו כדבר שבשגרה.
ועדיין, הכללות הן לא דבר נכון.

את שוכחת דבר אחד,
אולי לא כל ערבי הוא קיצוני ואלים,
אבל בד"כ כשמתרחש סיפור בסגנון מדובר בנהג.. ערבי!
אז עם כל הכבוד לנהגים המדהימים שיש אצלם לפעמים, לא מומלץ להסתכן

כמו שאמר מישהו - גם אצל הנאצים רוב הגרמנים היו פסיביים ושוחרי שלום ולא עשו כלום, רק הקיצוניים שבהם רצחו מליונים.
והספיקו 19 טרוריסטים לחסל 3,000 אנשים ב11.9 במגדלי התאומים, כשכל מליארדי המוסלמים האחרים ישבו בשקט ולא עשו כלום
והרבה מאד רצחי עם קרו ע"י המיעוט הקיצוני, כשהחלק הגדול ושוחר השלום לא היה מעורב!

אז מספיק לנו רק כמה ערבים שונאי ישראל אלימים, כדי שנוותר על שירותיהם של נהגיהם (כולל שוחרי השלום שבינהם)
פשוט, כי אנחנו לא יכולים לקחת סיכון.

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י cha123;n5092398:
את שוכחת דבר אחד,
אולי לא כל ערבי הוא קיצוני ואלים,
אבל בד"כ כשמתרחש סיפור בסגנון מדובר בנהג.. ערבי!
אז עם כל הכבוד לנהגים המדהימים שיש אצלם לפעמים, לא מומלץ להסתכן

כמו שאמר מישהו - גם אצל הנאצים רוב הגרמנים היו פסיביים ושוחרי שלום ולא עשו כלום, רק הקיצוניים שבהם רצחו מליונים.
והספיקו 19 טרוריסטים לחסל 3,000 אנשים ב11.9 במגדלי התאומים, כשכל מליארדי המוסלמים האחרים ישבו בשקט ולא עשו כלום
והרבה מאד רצחי עם קרו ע"י המיעוט הקיצוני, כשהחלק הגדול ושוחר השלום לא היה מעורב!

אז מספיק לנו רק כמה ערבים שונאי ישראל אלימים, כדי שנוותר על שירותיהם של נהגיהם (כולל שוחרי השלום שבינהם)
פשוט, כי אנחנו לא יכולים לקחת סיכון.

"לא כל המוסלמים טרוריסטים, אבל כל הטרוריסטים-מוסלמים"

vhsvchch

משתמש מקצוען
נכתב ע"י cha123;n5092398:

לא נכון עובדתית, היטלר קיבל 93% בבחירות. ההתנדבות לרצח ול-SS הייתה קיימת אצל רוב הגרמנים, מיליוני חיילים לחמו עבור היטלר. ימח שמם כולם

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י הרהור עמוק;n5092593:
לא נכון עובדתית, היטלר קיבל 93% בבחירות. ההתנדבות לרצח ול-SS הייתה קיימת אצל רוב הגרמנים, מיליוני חיילים לחמו עבור היטלר. ימח שמם כולם

רק שהם לא בהכרח הזדהו עם הרעיון הנאצי - אנטישמי.
הוא עלה לשלטון בגלל הסוציאליזם והתוכנית הכלכלית שלו

Natan Galant

מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י cha123;n5092621:

נכון.
או בגלל ייאוש כללי עצום.
נוסח הסיבות שגרמו לחברה להציע לטראמפ, או להצביע לאבי גבאי, או לי (בעתיד...)

סטודיו מיתר

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
אין מה לפנות ליחצ"ן הוא יקבל מאגד יותר כסף כדי להשתיק את זה,
אין מה לפנות לקו החם עם כל הכבוד לשם פונים מי שקנה מפות ח"פ עבות והם היו דקות ,
אין מה לפנות לאגד הם במקרה הטוב יארגנו "סולחה" + סכום מתנה לרב קו העיקר כדי שתשתקו ו"תסלחו" ,
אין מה לפנות למשרד התחבורה , כי המקסימום זה שהנהג יקבל גערה/ חופשה בכפיה,
זה מקרה קלאסי שלמענו נוצרה המשטרה , כמה שיותר מוקדם להגיש תלונה במשטרה , אם החוקר יאמין שזה הסיפור, (וגם לי קשה להאמין, סורי)
אז בעצם עוצרים אותו והוא נלקח לחקירה , ואז אולי למשפט , ואז הוא לוקח עו"ד וגם אתם לוקחים עו"ד , ומה שנשאר זה להתווכח כמה פיצויים תקבלו, וכמה זמן הוא יהיה במעצר ,אם הילד זקוק לפסיכולוג ,וזה מוכר כפעולת איבה אז מקבלים החזרים על הכל , במקרה כזה - לעיתונים הכלליים זה כבר יגיע ,
(לעיתונות החרדית לא, מסיבות השמורות בארנקה...)

Natan Galant

מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י קליגרף B;n5093586:
(לעיתונות החרדית לא, מסיבות השמורות בארנקה...)
עכשיו לא רק הרה"ח הידוע ישלם ויאיים כדי למחוק אשכולות ולממש את זכותו, אלא גם אגד...

לדLed

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י cha123;n5092621:

סוציאליזם שבוסס על רעיונות אנטישמיים בנוסף להכל..
היטלר עלה לשלטון כי הקב"ה רצה בכך, וכל אזרח גרמני שראה את שכניו מובלים למוות ולא התקומם, או כל חייל אפילו וגויס בכוח החוק, שביצע את פקודות מכונת ההרג של הרייך, אשמים ויתנו את הדין.

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י לדLed;n5094293:
סוציאליזם שבוסס על רעיונות אנטישמיים בנוסף להכל..
היטלר עלה לשלטון כי הקב"ה רצה בכך, וכל אזרח גרמני שראה את שכניו מובלים למוות ולא התקומם, או כל חייל אפילו וגויס בכוח החוק, שביצע את פקודות מכונת ההרג של הרייך, אשמים ויתנו את הדין.

הוא עלה לשלטון כי הקב"ה רצה בכך. נכון
ולא יודעת למה בפרוג אוהבים לדון לגופה של דוגמא ולא לגופו של עניין

יוני מקרוני

משתמש פעיל
נכתב ע"י פנס בערפל;n5093482:
נכון.
או בגלל ייאוש כללי עצום.
נוסח הסיבות שגרמו לחברה להציע לטראמפ, או להצביע לאבי גבאי, או לי (בעתיד...)

הכל נכון חוץ מהשלוש נקודות אחרי העתיד
תזדרז אנחנו אחריך

אילוסטרציה

משתמש צעיר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
נכתב ע"י סבתא של נעה;n5065495:
הערב, יום ה', בשעה עשר וחצי בלילה נסע בני יקירי נסע עם חמישה מחבריו בקו 65 לכיוון גבעת שאול. הם התבלבלו קצת בדרך ואיכשהו מצאו עצמם בתחנה האחרונה. משכך, נגשו לנהג (ערבי) ושאלו בנימוס אם הוא יכול לקדם אותם למקום מרכזי יותר, והוא אמר שכן, סגר את הדלתות ופתח בדהירה מטורפת לכיוון חניון בית הדפוס.
שם, קם ממקומו, ניגש אליהם והתחיל להפליא את מכותיו, בעיטות, אגרופים, תוך שהוא צועק- עכשיו תלמדו לרדת כשאומרים לכם...
הבחורים ההמומים ניסו להימלט על נפשם. דא עקא שדלתות האוטובוס- היו סגורות.
בני הצליח בכוח לפתוח את אחת הדלתות וכך אפשר לחבריו לרדת ולהימלט על נפשם.
כשראה הנהג שהציפורים ברחו לו מן הקן רץ בטירוף אל קדמת האוטובוס, פתח את הדלת, ירד והתחיל לרדוף אחריהם בחניון וברוך ה' הצליחו להימלט ממנו.
הם התקשרו למשטרה והגיעה ניידת אחרי זמן קצר (ראוי לציון)
אלא ש...
השוטרים שמעו את פרטי הסיפור
הגישו להם טופס להגשת תלונה
בירכו אותם בלילה טוב
ונסעו לדרכם

אני לא יודעת ממי להתפלץ יותר
מהאירוע הנוראי
או מהתנהגות המשטרה

ועכשיו לשאלה- ממי שבאמת מבין
נגיש כמובן תלונה במשטרה
שלחתי כבר מכתב תגובה חריף לאגד
מה עוד ניתן לעשות
1. לפטר את הנהג מיידית שלא יסכן נוסעים אחרים
2. להעמיד אותו לדין ולקבל פיצויים (הילד בטראומה,התקשה ללכת לישון וגם פחד לנסוע הביתה אחר כך)
העתקתי את הסיפור וכתבתי בפייסבוק של אגד, הם בתגובה כתבו פוסט מזלזל וכתבו שבדקו במשטרה ואין בכלל כזאת תלונה, במקרה שתלכי על תביעה משפטית, אולי תוכלי להוסיף גם על ההכחשה ועל השקר הזה בשם המשטרה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ס'

קיג סֵעֲפִים שָׂנֵאתִי וְתוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קיד סִתְרִי וּמָגִנִּי אָתָּה לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קטו סוּרוּ מִמֶּנִּי מְרֵעִים וְאֶצְּרָה מִצְוֹת אֱלֹהָי:קטז סָמְכֵנִי כְאִמְרָתְךָ וְאֶחְיֶה וְאַל תְּבִישֵׁנִי מִשִּׂבְרִי:קיז סְעָדֵנִי וְאִוָּשֵׁעָה וְאֶשְׁעָה בְחֻקֶּיךָ תָמִיד:קיח סָלִיתָ כָּל שׁוֹגִים מֵחֻקֶּיךָ כִּי שֶׁקֶר תַּרְמִיתָם:קיט סִגִים הִשְׁבַּתָּ כָל רִשְׁעֵי אָרֶץ לָכֵן אָהַבְתִּי עֵדֹתֶיךָ:קכ סָמַר מִפַּחְדְּךָ בְשָׂרִי וּמִמִּשְׁפָּטֶיךָ יָרֵאתִי:
נקרא  11  פעמים

לוח מודעות

למעלה