א
אליהו פריד
אורח
ניק: yaronimus
מוכר ברחבי הרשת גם כירונימוס מקסימוס
בעברו מנהל פורום תקשורת חזותית בתפוז.
חובב טיפוגרפיה מושבע.
פתח את הלשכה לטיפוגרפיה עברית
http://yaronimus.wordpress.com/
ציטוט מהאודות:
שמי ירונימוס ואני מעצב גרפי, אמן, ו"טיפופיל" (אוהב טיפוגרפיה). בעקבות עבודה אקדמית על טיפוגרפיה עברית, הבנתי שהחומרים בנושא אינם זמינים ברובם באינטרנט, ומה שכן זמין – מפוזר באתרים שונים. מטרת הבלוג היא לרכז את כל המידע הזה במקום אחד, אם בצורת מידע מוקלד, סריקות, או קישורים, ואם בצורת ראיונות, שכן רוב המידע יקר הערך בנושא נמצא לוא דוקא בספריות, אלא במוחם של הותיקים שעסקו בתחום עוד לפני המצאת המחשב ולאחריו.
אני מאמין שהפצת הידע תאפשר לנו להיות יותר מודעים לעבר הטיפוגרפי העשיר שלנו, לגיבורי התרבות הטיפוגרפית שלנו, ובכך לעצב אותיות ולעשות שימוש בטיפוגרפיה בצורה יותר טובה בעתיד.
הבלוג פתוח לכותבים אורחים המעוניינים לתרום מידע! אנא צרו עמי קשר.
–
* שם הבלוג נוצר בהשראה (ויש שיאמרו חיקוי) לשם הבלוג המצויין Ministry Of Type.
** לצערי, כרגע, ולמרות שזה חורה לי מאוד, נסתפק בגופן אריאל בכותרת
אני מאמין שירונימוס יי לתועלת מרובה לחברי הפורום
מוכר ברחבי הרשת גם כירונימוס מקסימוס
בעברו מנהל פורום תקשורת חזותית בתפוז.
חובב טיפוגרפיה מושבע.
פתח את הלשכה לטיפוגרפיה עברית
http://yaronimus.wordpress.com/
ציטוט מהאודות:
שמי ירונימוס ואני מעצב גרפי, אמן, ו"טיפופיל" (אוהב טיפוגרפיה). בעקבות עבודה אקדמית על טיפוגרפיה עברית, הבנתי שהחומרים בנושא אינם זמינים ברובם באינטרנט, ומה שכן זמין – מפוזר באתרים שונים. מטרת הבלוג היא לרכז את כל המידע הזה במקום אחד, אם בצורת מידע מוקלד, סריקות, או קישורים, ואם בצורת ראיונות, שכן רוב המידע יקר הערך בנושא נמצא לוא דוקא בספריות, אלא במוחם של הותיקים שעסקו בתחום עוד לפני המצאת המחשב ולאחריו.
אני מאמין שהפצת הידע תאפשר לנו להיות יותר מודעים לעבר הטיפוגרפי העשיר שלנו, לגיבורי התרבות הטיפוגרפית שלנו, ובכך לעצב אותיות ולעשות שימוש בטיפוגרפיה בצורה יותר טובה בעתיד.
הבלוג פתוח לכותבים אורחים המעוניינים לתרום מידע! אנא צרו עמי קשר.
–
* שם הבלוג נוצר בהשראה (ויש שיאמרו חיקוי) לשם הבלוג המצויין Ministry Of Type.
** לצערי, כרגע, ולמרות שזה חורה לי מאוד, נסתפק בגופן אריאל בכותרת
אני מאמין שירונימוס יי לתועלת מרובה לחברי הפורום