בפתוחה אפשר ללמוד את הקורסים של המוזיקה, רק שהתואר לא ייחשב תואר בהדגשת המוזיקה אלא תואר במדעי הרוח.מישהו יודע על מסגרת חרדית/שומרת הלכה שאשר ללמוד בה מוסיקה ברמה גבוהה/אקדמית? לא רק מוסיקה יהודית במסלול שולי וקטן, אלא ממש ללמוד בגדול. מכירים? אחד הגולשים פה המליץ לי על הפתוחה, אבל הם סגרו את ההרשמה וגומרים עם המסלול הזה.
הלימודים מעורבים חוץ מהרכבים ושירה שבהם אפשר לבחור אם להיות בהרכבים מעורבים או מופרדים.יש את 'מזמור' השלוחה החרדית כביכול של רימון בי''ס למוסיקה
אבל הלמידה שם כן בכיתות מעורבות כמה שהבנתי
תבדוק
מזמור זה דת"ל לא חרדי (וזה הבדל מאד גדול, בפרט במוזיקה)יש את 'מזמור' השלוחה החרדית כביכול של רימון בי''ס למוסיקה
אבל הלמידה שם כן בכיתות מעורבות כמה שהבנתי
תבדוק
גם 'מבוא למוזיקה' יש בקיץ, והתחיל לפני שבוע... (אני שם)בסמסטר קיץ יש להם רק קורס אחד במוזיקה (התנסויות סימפוניות) והוא התחיל היום...
מכיר כאלו? יש לך המלצות?אם התואר והסביבה המוזיקלית לא חשובים לך אלא הידע, עדיף להשקיע את הכסף במורה פרטי טוב
לא מכיר אישית. ערן סלומון נשמע אדם נחמד ועם ידע רחב.מכיר כאלו? יש לך המלצות?
לפני כשנתיים דיברתי עם אחיה אלורו, ה-פסנתרן, בדיוק על זה, ואמר לי שאפנה אליו לקבלת מספרים של סטודנטים מהאקדמיה שמלמדים פרטי, ואז אתה מרוויח ידע פגז, במחיר סבבה.מכיר כאלו? יש לך המלצות?
לדעתי זו טעות. לסטודנט במוזיקה יש ידע מוגבל וגם חוסר ניסיון בהוראה (לפעמים ידע בהוראה משמעותי יותר מאשר רק הידע המוזיקלי הטהור. בעבר למדתי מעט כינור אצל סטודנט מצטיין מהאקדמיה, הוא היה נגן מופלא ומורה גרוע).לפני כשנתיים דיברתי עם אחיה אלורו, ה-פסנתרן, בדיוק על זה, ואמר לי שאפנה אליו לקבלת מספרים של סטודנטים מהאקדמיה שמלמדים פרטי, ואז אתה מרוויח ידע פגז, במחיר סבבה.
כנראה שלא היה אכפת להם ללמוד במקומות האלהאז חבר'ה, איפה כל המוסיקאים הגדולים שאנו מכירים למדו? אצל מי יואלי דיקמן למד ניצוח ואת שאר הידע שלו? אצל מי המוסיקאים היקרים ביהדות ארה"ב למדו?
יש הרבה מאוד צדק בדבריך.לדעתי זו טעות. לסטודנט במוזיקה יש ידע מוגבל וגם חוסר ניסיון בהוראה (לפעמים ידע בהוראה משמעותי יותר מאשר רק הידע המוזיקלי הטהור. בעבר למדתי מעט כינור אצל סטודנט מצטיין מהאקדמיה, הוא היה נגן מופלא ומורה גרוע).
אי אפשר ללמוד ניצוח או תזמור אצל סטודנט שעדיין לא הקיף את הידע בעצמו וגם חסר ניסיון.
אם מדובר על התאוריה הבסיסית והרמוניה - בזה אפשרי אולי ללמוד מסטודנט, אם כי הרבה דברים בהרמוניה שנויים במחלוקת ותלויים בספר הספציפי ובמקום שבו הוא למד.
אני לא חושב שחוסר אכפתיות זו הגדרה נכונה. יש הרבה יראי ועובדי ה' שמסוגלים ללמוד במקומות האלו. יש כאלו שלא.כנראה שלא היה אכפת להם ללמוד במקומות האלה
יכול להיות שיש אפשרות להתארגן עם קבוצה חרדית וללכת לאקדמיה או למקום אחר
ידוע לי שהיו קבוצות כאלה (זה לא היה ממש נפרד, אבל זה גם משהו)וואלה מעניין הרעיון של התארגנות כקבוצה גדולה. אני רק מקוה שיהיה על מה לדבר עם אוניברסיטאות פה, או עם האקדמיה למוסיקה. מאוד שמאלנים וחילוניים שם, ואם נרצה נפרד יחפרו לנו על 'הדרה' ועוד פוליטיקלי קורקט...
לפני כמה שנים רצו לפתוח בי"ס נפרד למוסיקה ביד בנימין. חבל שזה לא הלך.
אנסה ליצור קשר עם מכללות חרדיות בארץ. וכל המצטרף- הרי זה משובח.
אנסה ליצור קשר עם מכללות חרדיות בארץ. וכל המצטרף- הרי זה משובח.
מי מרים את הכפפה?ואם מישהו יפתח אקדמיה חרדית למוזיקה המוני בית ישראל יברכו אותו
מבחינתי- זו משימה של כולנו.מי מרים את הכפפה?
לקריית אונו יש תואר במוזיקה אז הגיוני שיתעסקו עם מסלול כזה. מכון לב/טל זאת מכללה בתחום ההנדסה ומדעי המחשב בעיקר, אין להם קשר לתחום המוזיקה בדיוק כמו שאין להם קשר ללימודי היסטוריה או מחשבת ישראל.מבחינתי- זו משימה של כולנו.
קל מאוד- לגשת לאתר של המכללה של קרית אונו, או של מכון לב/ מכון טל וכו' שאר מקומות כשרים ללמוד בהם, ולבקש ב'צור קשר' (בכל אתר אמור להיות דבר כזה)- להקמת מסלול חרדי (תכלס נפרד וכשר זה העיקר, לא הכותרת 'דתי' או 'חרדי'), ברמה אקדמית גבוהה. לא רק מוסיקה יהודית, אלא שיהיה מקום ללמוד בו את כל הענפים הרבים ברמה הכי מקצועית, עם תארים מתקדמים בביצוע על כלי, בניצוח, בקומפוזיציה, תזמור וכו'- יש כל-כך הרבה!
לקריית אונו יש תואר במוזיקה אז הגיוני שיתעסקו עם מסלול כזה. מכון לב/טל זאת מכללה בתחום ההנדסה ומדעי המחשב בעיקר, אין להם קשר לתחום המוזיקה בדיוק כמו שאין להם קשר ללימודי היסטוריה או מחשבת ישראל.
דבר נוסף, אין שום מוסד אקדמי כיום שמתחרה ברמה של האקדמיות למוזיקה. מדובר על מוסדות ותיקים מאוד שמחזיקים את המורים והמוזיקאים הגדולים בישראל (רבים מהם בעלי שם עולמי בתחומם). בשביל להביא צוות ברמה צריך הרבה משאבים, תקציבים וגם שכר לימוד גבוה, ככה שקצת אבוד מראש להקים משהו ברמה שתתחרה בהם. (אם רוצים להכיר בהבדל בין אונו לבין האקדמיה פשוט תבדקו את הפער בתנאי הקבלה).
אפשר אולי לפנות לאוניברסיטת בר אילן שיש להם כבר חוג למוזיקולוגיה, ולבקש לפתוח שלוחה חרדית במידה ויש ביקוש. לבר אילן יש שלוחות חרדיות לפסיכולוגיה ועוד כמה תחומים שבהם הלימודים בהפרדה, יכול להיות שאם יהיה ביקוש הם יסכימו גם לשלוחה כזאת.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: