בשרי תחליף ליוגורט או שמנת

lotr

משתמש מקצוען
בהרבה מתכונים של שפים לא יהודיים או לא דתיים יש יוגורט או קרם פרש גם בתבשילים בשריים
עם מה אפשר להחליף את זה כשמדובר בתבשיל מלוח?
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
באמת לא תמיד זה אפשרי
עיין ערך KFC
יש כאלה שמשתמשים במוצרי קוקוס כתחליף
 

imac100

משתמש מקצוען
מה זה?

קיים גם משהו קרמי?
וזה לא נותן טעם אחר לגמרי?
קרם קוקוס (לא שמן) מעולה להקרמה, מרקים וכדו

יש גם בדץ אבל קשה למצא
לראש השנה קניתי
עכשיו עברתי 5/6 סופרים ומצאתי רק בעלז/בית יוסף/ou
 

lotr

משתמש מקצוען
תודה
אבל זה משהו מאוד יקר אם צריך להשתמש בו הרבה
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
זה מאוד תלוי במתכון ובסיבה שהחומר נמצא בו
אם זה להקרמה - אפשר חלב קוקוס כמו שאמרו.
אם זה לריכוך - אפשר סודה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
בהרבה מתכונים של שפים לא יהודיים או לא דתיים יש יוגורט או קרם פרש גם בתבשילים בשריים
עם מה אפשר להחליף את זה כשמדובר בתבשיל מלוח?
במקרה של תבשילים מהמטבח הערבי אני לא חושבת שיש תחליף
לדעתי אפשר פשוט לסחוט לימון מעל התבשיל וזה יהיה מוצלח מאד
ע"ע קישואים ממולאים מהמטבח הערבי -סורי.
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
במקרה של עוף מטוגן נוסח KFC התחליף המתאים הוא חלב צמחי פלוס מיץ תפוזים
כך יש גם נוזל חלבי וגם חומציות ושניהם מרככים את העוף.
יכול להיות אני לא ניסיתי
מה שכן אני יודע -
כרגע הם בארץ כרשת לא כשירה וכל הנסיונות לדבר איתם על תחליפי חלב לא צלחו
לטענתם זו הסיבה היחידה שהם פשטו את הרגל בעבר כשהם היו כשרים בארץ.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני חדש פה, מה זה כל הערכם האלה, איך מחפשים אותם
הדגמתי מתכון שמשתמש ביגורט. אם יש מתכום מסוים שאתם מחפשים אפשר לשאול נקודתית וכולם ישמחו לסייע.
 

me80284

משתמש מקצוען
הרבה פעמים משתמשים בקרם פרש/ יוגורט/ שמנת (בעיקר בתבשילים מתובלים מהמטבח הערבי) לצורך מנעד של חמיצות, ע"מ להוריד את הכבדות של האוכל ולריכוך התיבול החזק

הדרכים המקובלות במטבח כשר הן:
סלט עלים ירוקים
לימון - טפטוף על האוכל בזמן ההגשה
שמן זית לסגירת מנה
 

lotr

משתמש מקצוען
תודה לכל העוזרים
אבל לא התכוונתי למטבח הערבי אלא אני רואה יותר סרטונים משפים צרפתים המכינים רטבים לבשר וכדומה
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
תודה לכל העוזרים
אבל לא התכוונתי למטבח הערבי אלא אני רואה יותר סרטונים משפים צרפתים המכינים רטבים לבשר וכדומה
בדרך כלל כששואלים ברור מקבלים תשובה ברורה..
ועל הרטבים של השפים הצרפתים אפשר לוותר..גם בחלבי וגם בבשרי
 

Tehilla Adler

משתמש מקצוען
בדרך כלל כששואלים ברור מקבלים תשובה ברורה..
ועל הרטבים של השפים הצרפתים אפשר לוותר..גם בחלבי וגם בבשרי
חס וחלילה לוותר. אין על הרטבים של המטבח הצרפתי
יש ברשת מגוון רחב של כתבות בנושא , מומלץ לחפש ולהעמיק - כי יש התאמות ספציפיות לכל מתכון .
בהרבה מתכונים של שפים לא יהודיים או לא דתיים יש יוגורט או קרם פרש גם בתבשילים בשריים
עם מה אפשר להחליף את זה כשמדובר בתבשיל מלוח?
יוגורט

הוא חלב שהוחמץ על ידי הוספה של חיידקים שעונים לשם לקטובצילוס. על רגל אחת, החיידקים האלו אוכלים את הסוכר שבחלב והופכים אותו לחומצה לקטית, שבתורה גורמת לשינוי המבנה של החלבונים בחלב (כמו בסביצ'ה), מנוזלי וניגר לסמיך ויציב. היום אפשר למצוא יוגורטים על בסיס סויה (עם חיידקי יוגורט) שמחליפים אותו בקלות, ובלעדיהם כדאי לשלב בין חלב צמחי כלשהו לכמה טיפות של מיץ לימון, כשמיץ הלימון יחליף את החומצה הלקטית ויפעיל את הסודה לשתייה. רוויון ול?ב??ן ניתן להחליף באותו אופן.

שמנת חמוצה

היא המוצר שהכי קשה להחליף, בגלל זה היא פה בסוף. זאת מכיוון שהיא גם מוחמצת, בדומה ליוגורט (אם כי עם חיידקים שונים), וגם בעלת אחוזי שומן גבוהים 15% ויותר. שני הגורמים הלו תורמים ליציבות ולמרקם העשיר שלה. כדי לשכפל את המרקם, אתרים מסוימים ממליצים על טחינה בבלנדר של חומץ ביחד עם שני סוגי טופו- קשה ומשי, כשהראשון נותן את המרקם והשני את הרכות, והחומץ מחליף את החומצה הלקטית (כלומר על גביע של 200 מל שמנת חמוצה שמים 100 גרם מכל אחד מסוגי הטופו עם כפית חומץ). הטופו אכן נותן מרקם מוצלח, אבל כל עוד הוא נעדר באיכות גבוהה מהמרכול הממוצע ההמרה המומלצת היא כמו בשמנת המתוקה חוזרים לחלב הקוקוס, בתוספת של מיץ לימון או חומץ לטובת האווריריות של העוגה הסופית.

מקור

בהצלחה!
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
חס וחלילה לוותר. אין על הרטבים של המטבח הצרפתי
יש ברשת מגוון רחב של כתבות בנושא , מומלץ לחפש ולהעמיק - כי יש התאמות ספציפיות לכל מתכון .
טוב אז על הטובים של הצרפתיים המפונפנים אני מדלג בקלילות..
אנחנו במזרח התיכון ולי מתאים אוכל מחומרים מקומיים..

הבעיה היחידה היא שאשתי אוהבת מותגים שלהם..וזה יקרררר לי:LOL:
 

lotr

משתמש מקצוען
טוב אז על הטובים של הצרפתיים המפונפנים אני מדלג בקלילות..
אנחנו במזרח התיכון ולי מתאים אוכל מחומרים מקומיים..

הבעיה היחידה היא שאשתי אוהבת מותגים שלהם..וזה יקרררר לי:LOL:
כמי שצפה בתוכניות מאסטר שף הישראלי והמאסטר שף הצרפתי ויכול להשוות ביניהם, אני יכול רק לצחוק על הרמה של השפים הישראלים
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
כמי שצפה בתוכניות מאסטר שף הישראלי והמאסטר שף הצרפתי ויכול להשוות ביניהם, אני יכול רק לצחוק על הרמה של השפים הישראלים
טוב אז כאחד שלא צופה במאסטרשפים למינהם מפני שהכל שם טרף.. אני דוגל בשיטה אחרת -
אדם אוכל מה שטעים לו (ולא למאסטר..)
ולובש מה שהוא חושב שאחרים חושבים שיפה לו..
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה