דרוש מידע תוכפל מילגת הדתות לאברכים?

מצב
הנושא נעול.

מקצה הארץ-:)

משתמש מקצוען
ישראל כהן: "עפ"י סיכום בין ש"ס לליכוד על תקציב הישיבות, ערך הנקודה הקבוע לבחור ישיבה יעמוד על 730 ש"ח לחודש ו-1,400 לאברך כולל. מדובר בהכפלה של התקציב".

למה התכוון המשורר?

משתמש מקצוען
בהחלט כנראה זה יוכפל
השאלה רק האם זה יוכפל לראש הכולל שיאסוף פחות כסף,
או אולי שמא המלגה לאברך אכן תעלה,
הלוואי!
בדיוק! זו הנקודה כי הראשי כוללים (לא בהכללה) נותנים את חלקם לפי מילגת הדתות כך שפחות או יותר האברך ישאר עם מנה זעומה בכל אופן :cry:

יערי

משתמש מקצוען
זה הזמן לדרוש שמשכורת הדתות תיכנס ישירות לחשבון בנק של האברך,
כבר הועלה בעבר הרעיון הזה כפתרון לביקורות בכוללים, אין שום הגיון שאברך שמגיע יום יום, וחבריו פחות יפסל כל התקצוב של הכולל.
ועכשיו זה עוד יותר נדרש, כדי לוודא שהסכום יכנס לכיס האברכים ולא לראשי כוללים.

hishtadlut

משתמש פעיל
מה פתאום,
רוב ראשי הכוללים יגדילו את המלגה באופן משמעותי (יתכן שחלק קטן כן יהיה עבורם, להוריד מהעול הקשה).
לראשונה נראה כוללים שפורצים את סף ה3000 ואף 4000 ש"ח.
כבוד התורה!
יש כבר כוללים כאלו

משתמש מקצוען
כבר הועלה בעבר הרעיון הזה כפתרון לביקורות בכוללים, אין שום הגיון שאברך שמגיע יום יום, וחבריו פחות יפסל כל התקצוב של הכולל.
ועכשיו זה עוד יותר נדרש, כדי לוודא שהסכום יכנס לכיס האברכים ולא לראשי כוללים.
בזמנו בדקתי את הנושא לאשורו - אך כיון שחוקית {בדוק - דברתי עם ח"כ משה גפני ועוד} הכסף לא שייך כי אם לראש הכולל עבור האברך ולא בשבילו, אז אין פתרון כזה לבנתיים.

מה שכן אני אומר שהגיע הזמן שיגדילו את מילגת הדתות או שיקרא בשם מענק כזה או אחר לפחות ל-1500 ש"ח. שסופסוף תרום קרנה של תורה וכמו שאותנו השפילו וחוקקו חוקים כנגדנו להזיקנו - נקיים בעצמנו את הפסוק כאשר זמם לעשות לאחיו כן יעשה לו...

הרי לחתולים לא היה להם בעיה לתקצב בכמה מיליונים לא כל שכן לערבים. אז זכותינו לפעול למען הציבור שלנו...

ואם שר האוצר יהיה באמת אריה דרעי - אז יתאפשר ביתר קלות. הוא אמר שתם עידן שהיינו צריכים על כל דבר להתרפס ולהתחנו ולבקש סליחה.. אז יאללה ברוך אומר ועושה ברוך גוזר ומקיים!!

משתמש מקצוען

hishtadlut

משתמש פעיל
זה לדעתי יצור בעיות משפטיות
היום הכוללים מתוקצבים כמו מוסדות לימוד אחרים
אם יתנו את המלגה ישירות לאברכים זה יוצר אפליה מול הסטודנטים כי לסטודנטים אין מילגה אחידה מהמדינה בלי שום התניות של מצב כלכלי

(ברוב הכוללי הקטנים מלגת הכולל היא נפרדת ולא קשורה למלגת הדתות שאותה מקבלים מהכולל הראשי של בית המדרש)

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
אין היגיון, הדתות ניתן למוסד ולא לאברך
גם אני תמכתי בעבר ברעיון אבל השבוע דיברתי עם אחד שמחזיק כמה עמותות
והוא הסביר לי את הנושא שבעצם מבחינה חוקית (מגובה בבית משפט ולהבדיל גם גם ברוב בתי הדין) התמיכה מגיעה לכולל ולא לאברך, זאת אומרת שהראש כולל יכול לקנות ספרים לכולל בתמיכה וזה מותר ע"פ חוק, וגם אם נאמר שמדובר בקצבה לאברך אז מתייחסים לזה כמו אל מלגת לימודים לסטודנט שמגיעה לאוניברסיטה והיא מעבירה לסטודנטים דמי מחיה וכו'

קול תורה

משתמש פעיל
בדיוק! זו הנקודה כי הראשי כוללים (לא בהכללה) נותנים את חלקם לפי מילגת הדתות כך שפחות או יותר האברך ישאר עם מנה זעומה בכל אופן :cry:
מצד שני יש ראשי הכוללים (כמו שלי למשל...) שבזמן שלא היה תקציב ומילגת משרד הדתות היה זעום הוא לא הוריד שקל

נ.ב. הוא גם אמר שאם התקציב יעלה כעת הוא יעלה את המילגה

נערך לאחרונה ב:

תם וחכם

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
אם זה ילך לכיס ראשי הכוללים,
העלאת המלגה רק תזיק.
אברכים ירשמו לדתות - וימצאו לעצמם כל מיני עיסוקים אחרים..

קול תורה

משתמש פעיל
אין היגיון, הדתות ניתן למוסד ולא לאברך
גם אני תמכתי בעבר ברעיון אבל השבוע דיברתי עם אחד שמחזיק כמה עמותות
והוא הסביר לי את הנושא שבעצם מבחינה חוקית (מגובה בבית משפט ולהבדיל גם גם ברוב בתי הדין) התמיכה מגיעה לכולל ולא לאברך, זאת אומרת שהראש כולל יכול לקנות ספרים לכולל בתמיכה וזה מותר ע"פ חוק, וגם אם נאמר שמדובר בקצבה לאברך אז מתייחסים לזה כמו אל מלגת לימודים לסטודנט שמגיעה לאוניברסיטה והיא מעבירה לסטודנטים דמי מחיה וכו'
תברר אם זה באמת ככה, עד כמה שאני יודע הם מקפידים מאוד שכל חודש יצא כסף לאברך או שיהיה להם צילום שיק שהם העבירו את הכסף לאברך
וכן את אלו שמורידים אחוזים לעמותה נותנים שיק על כל הסכום ומבקשים החזר על האחוזים

ממה שאני שמעתי שזה חייב לעבור דרך עמותה רשומה והם חייבים לתת את הסכום במלואו לאברך

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
תברר אם זה באמת ככה, עד כמה שאני יודע הם מקפידים מאוד שכל חודש יצא כסף לאברך או שיהיה להם צילום שיק שהם העבירו את הכסף לאברך
וכן את אלו שמורידים אחוזים לעמותה נותנים שיק על כל הסכום ומבקשים החזר על האחוזים

ממה שאני שמעתי שזה חייב לעבור דרך עמותה רשומה והם חייבים לתת את הסכום במלואו לאברך
שאלתי אותו על זה והוא אמר שהם לא חייבים להביא הכול

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
גם אם האברך לא יקבל את כל העלייה (כדי שיהיה מוטיבצייה לראש כולל להחזיק תכולל בציניות כמובן:)
אין ספק שהאברכים יהנו מעלייה משמעותית

h5247

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
יסלחו לי המגיבים אבל הרבה מגיבים כאן מחוסר ידיעה.
אם כולל מעביר לאברך פחות ממה שהוא מקבל עליו, בביקורת הראשונה הוא יתפס, ויפסיק לקבל תקציב,
אין אופציה חוקית שראש כולל מעביר פחות ממה שהוא מקבל.
השאלה רק האם הראש כולל ימשיך לאסוף את אותו סכום, וימשיך לשלם מעצמו עוד למשל 1500 שח חוץ מהדתות או שהוא ינוח קצת ויוסיף רק למשל 500 שח.
בכל מקרה אין זכות להתלונן עליו.
מה גם שבד"כ כשכולל אחד מעלה בסוף כמעט כולם מעלים.

h5247

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
ממש לא! היתה תקופה ארוכה שלא שילמו דתות כלל, וחשבנו להגיש תביעה וסיפור ארוך.. וזו התשובה שהתקבלה
בסוף כן קיבלו?
מסתבר שכן.
ואם הייתם מאיימים בפניה למשרד הדתות במקום תביעה, לדעתי הייתם מקבלים מיד

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה