תוכנת FL Studio (פרוטי לופס)

שמקור

משתמש פעיל
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
יש כמו פלגין שאפשר לנגן איתו כל מיני קולות מעוותים מי שמכיר אם יוכל לעלות תודה
(ווקאלס משהו כזה)

דוד רוט

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
ש כמו פלגין שאפשר לנגן איתו כל מיני קולות מעוותים מי שמכיר אם יוכל לעלות תודה
(ווקאלס משהו כזה)
יש בFL Studio זה נקרא "vocodex"

יש גם בחבילה הזו הרבה דברים מענינים (קבצי dll פשוט להעתיק לתקית הפלאגינים במחשב).
mda vst fx win

חפש גם כאן (בכללית אתר מומלץ!!):https://lfo.co.il/

שמקור

משתמש פעיל
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
העתקתי את התקייה הזאת לפלגינים התקנתי ואין כלום מה זה שם פלגינים או מה

דוד רוט

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
העתקתי את התקייה הזאת לפלגינים התקנתי ואין כלום מה זה שם פלגינים או מה
צריך להעתיק את הקבצים (רוב הפלאגינים, כמו אלו, הם עם סיומת dll) לתקייה שמוגדרת בתוכנה בתור תקיית פלאגינים.
ברוב התוכנות התוכנה מזהה לבד משהו חדש, בFL STUDIO צריך להכנס ל Plugins manager (options>manage Plugins) ולסרוק מחדש את התקיות (Start Scan), לאחר הסריקה לוודא שכולם מסומנים בV

שמקור

משתמש פעיל
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
]
צריך להעתיק את הקבצים (רוב הפלאגינים, כמו אלו, הם עם סיומת dll) לתקייה שמוגדרת בתוכנה בתור תקיית פלאגינים.
ברוב התוכנות התוכנה מזהה לבד משהו חדש, בFL STUDIO צריך להכנס ל Plugins manager (options>manage Plugins) ולסרוק מחדש את התקיות (Start Scan), לאחר הסריקה לוודא שכולם מסומנים בV
הא אני רואה דברים טובים תודה רבה

שי יצחק

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
יש בFL Studio זה נקרא "vocodex"

יש גם בחבילה הזו הרבה דברים מענינים (קבצי dll פשוט להעתיק לתקית הפלאגינים במחשב).
mda vst fx win

חפש גם כאן (בכללית אתר מומלץ!!):https://lfo.co.il/
יש לי נט פרי והוא חוסם לי את הקישור הזה לא יודע למה תוכל לעלות עוד פעם?
תודה

דוד רוט

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
איך אפשר באף אל להגדיר שאני לא ישמע את עצמי שאני שם את המקרופון פתוח במיקסר (בהקלטה)
פשוט "טמייט" את הערוץ (מצרופת תמונה: 1-דלוק 2-Mute) bandicam 2018-12-04 15-36-37-303.jpg

יש לי נט פרי והוא חוסם לי את הקישור הזה לא יודע למה תוכל לעלות עוד פעם?
תודה
מקוה שזה יעזור:
שרת פתוח בנטפרי

דוד רוט

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה

קבצים מצורפים

• bandicam 2018-12-04 16-00-45-470.mp4
    1.4 MB · צפיות: 64

דוד רוט

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
אם אתה לא רוצה כל פעם לחבר ולנתק מחדש פשוט תנתק מהmaster תשלח לערוץ אחר וטמייט אותו.

יוחנן בוקסבוים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
יש פלאגין שמנמיך את עוצמת הקול כשמישהו מתחיל לדבר
בשביל הודעה עם מוזיקת רקע

דוד רוט

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
יש פלאגין שמנמיך את עוצמת הקול כשמישהו מתחיל לדבר
בשביל הודעה עם מוזיקת רקע
כתבתי על זה פה :תוכנת FL Studio (פרוטי לופס)
צריך בשביל זה לדעת לעשות sidechain דרך קומפרסור, כלומר: להכניס לקומפרסור שמונח על הערוץ שאותו רוצים להנמיך, פריצה של אות האודיו המוביל (שדרן וכדו') שמובנת בקומפרסור ונקראת side) sidechain=צד chain=שרשור =שרשור צד ) כדי שהאות הזה יתן לקומפרסור את הוראות ההנמכה, חוץ האות המקורי שזורם דרכו.

שמקור

משתמש פעיל
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
לפעמים יש בקטעים אלקטרונים כמו משחק בין ימין ושמאל רציתי לשאול איך עושים את זה זהפלאגין
ובכלל בנושא המונו והסטריאו אני לא בקי אשמח להסבר קצר
ממש תודה.

דוד רוט

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
אוקי, דבר ראשון קצת הסטוריה:

עד שנות ה50 הסטריאו לא היה קיים, בסוף שנות החמישים התפתחה אפשרות ההקלטה הזאת ע"י EMI ומעבדות בל, והיא נועדה לדבר אחד בלבד: להפוך את חוווית השמיעה מרמקול, לראלית הרבה יותר ע"י חיקוי השמיעה אנושית. לקח עוד קצת זמן לגלות שלמרות שמשתמשים בשני ערוצים בלבד השמיעה היא תלת מימדית..

מה זה אומר?

יש להקדים ולומר שכל מה שנעשה בתחום השמעת סאונד נועד גם הוא לדבר אחד: לייצר אמצעים מלאכותיים שידמו לאוזננו בצורה המשכנעת ביותר שהאובייקט המוקלט נמצא עכשיו לידנו. כלומר לייצר למוח "הולגרמה שמיעתית" של הכלים או כל דבר אחר שהוקלט.

האינדקציה היחידה למוח שלנו לדעת מאיזה כיוון בא הקול היא בשתי האוזנים, באצעות שמיעה כפולה בשני הצדדים המוח יודע אם הקול בא מקדימה, מאחורה, והאם הוא רחוק או קרוב.

למעלה ולמטה הוא לא באמת ממש יודע, שימו לב שאם נשמע קול ולא נדע את המקור שלו, ראשית, בצורה אינסטקטיבית, נביט לכיון שהוא נשמע בגובה העיניים ורק אחרי שלא נזהה שום מקור לקול נפנה מבט כלפי מעלה ולמטה.
עם הטיית הראש לכיוון העוצמה תתחזק ונדע אם זה למטה או למעלה.
עוצמת הקול (נמדד בדציבלים) קובעת את המרחק שלו היחס לאוזן, גלי קול שמגיעים מצד ימין שלנו ישמעו לאוזן ימין בעוצמה יותר חזקה, כך נדע באיזה צד הוא.

בהשמעת מונו (זה לא מחייב שלא הקליטו מונו, מסיפק שיש רמקול אחד בלבד) כל הכלים מגיעים מאותו כיוון, זה קצת לא הגיוני לאוזן ונשמע דחוס.
בסטריאו לעומת זאת, מכוונים את הכלים בתהליך המיקס חלקם לימין וחלקם לשמאל, חלקם קרובים יותר וחלקם רחוקים.
הכפתור שיקבע את המרחק יהיה כמובן כפתור ה Volume.
הכפתור שיקבע את המיקום הוא כפתור ה Pan, בד"כ כשהוא מכוון כלפי מעלה הוא במרכז המיקס (Center) וניתן לכון אותו לימין (Right) ולשמאל (Left) בזווית של 90° לכל צד כדי להגיע עד לקו ישר מול האוזן. מ90° ועד 180° לכל כיוון בד"כ זה מאחורי האוזן.

שימושים מניפולאטיבים בטכניקת סטריאו....:
השימוש השני הנפוץ ביותר אחרי שינוי בוולים ע"י האוטומציה הוא לסטריאו, למשל בעיבוד שמתחיל ב2-3 כלים בודדים (זמר גיטרה וצ'לו לדוגמא) ועם סאונד אינטימי ומהר מאוד נהפך למרובה כלים. פעמים רבות הצורה הכי נוחה לטפל בפיזור של הכלים, מהקטע האינטימי יותר בתחילת העיבוד, לקטע המלא תהיה אוטומציה (בהמשך אני יסביר איך מגיעים לזה בFL Studio).
פשוט גורמים לחלק מהכלים לזוז ממקומם במיקס כדי לפנות מקום לכל הכלים האחרים.

עוד דבר נפוץ הוא לגרום לאפקטיים לא הגיוניים ע"י משחק עם אפשרות הסטריאו והאוטומציה שלו, למשל, כמו שהוזכר:
לפעמים יש בקטעים אלקטרונים כמו משחק בין ימין ושמאל

גם את זה עושים באוטומציה, בכללית כל כפתור שתלחצו עליו לחיצה ימנית בFL יתן לכם בתפריט את האפשרות :Create automation clip זה יפתח לכם קו אוטומציה בפליליסט שתוכלו לערוך בעזרת העכבר לאורך ציר הזמן (רמז: בלחיצה ימנית על הנקודות יש את הדברים המעניינים...)
רוב הפלאגינים האלקטרונים כמו Sytrus או Harmless ו Harmor יתנו לכם אפשרות כזו לשחק בסטריאו לפי הbpm של הפרויקט באופן אוטומטי בתכנות באופן ידני.

מקוה שהיה מועיל!!!
בהצלחה!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה