תוכנת עימוד חדשה - האופן שבו התוכנה תתאים למקסימום אנשים

האם התכונה תכסה את ההשקעה של 10 אלף שעות פיתוח ב5 שנים הראשונות שלה?

• אין מצב שהיא מכסה

• אולי

• בטוח מכסה

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.

תא חזי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
לא ידוע לי, אשמח שתרחיב.
אני לא זוכר במדוייק את כל הפרטים, וגם הספר לא תחת ידי (פעם המאמר פורסם באתר הזה, אולי מישהו יוכל למצאו), אבל ב"ספר ההארות" של תנ"ך כתר ירושלים, יש שם מאמר של נחום בן-צבי, המו"ל, ושם הוא מספר על החלטתו להוציא מהדורה של התנ"ך המבוססת על כתר ארם צובה - לרבות הפונט והעיצוב וסדר השורות, ורוב הטייפסטרים והדפוסים באותו זמן לא יכלו לענות על בקשתו, עד שהוא שמע על סטודנט אחד, דניאל וויסמן שמו, שפיתח תוכנת עימוד חדשנית, והוא נבחר לעמד את התנ"ך החדש עם כל הדברים המייחדים אותו.

ואז, ככל הנראה התוכנה עברה מפה לאזן בהוצאות לאור השונות, וההמשך ידוע...

נערך לאחרונה ב:

חגי פאהן

משתמש סופר מקוצען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נתון אחד לא נלקח כלל בחשבון,
עולם התוכנה מתחדש בקצב מסחרר, ממש לא מופרך שמחרתיים יקום מתכנת אחר ויבנה תוכנת עימוד נוספת שתשבור את המכירות של 'המעמד'.
אם ההשקעה אמורה לכסות את עצמה בשלוש - ארבע שנים, ניחא, אבל אם מדובר בהשקעה ל'עשרות שנים' כמו שהציעו כאן, מנין שלא יקום מאן דהו שיעשה ל'המעמד' את מה שהמעמד אולי יעשה לתג?!
כי לוקח שנים לבנות תוכנה כזאת. מי ישקיע כל כך הרבה בשביל להתחרות עם תוכנה תותחית?
העצירה המוחלטת של תג מביאה עליה את המתחרה. אבל אם יהיה מתחרה אחד שעונה על כל הצרכים, וגם מתעדכן עם הזמן בהתאם לעולם המחשבים - לא נראה לי שמישהו ישקיע שנים מחייו להיכנס לזה. אלא אם כן יהיה לו חידוש עצום עצום שאין למעמד, עבודה עם הולוגרמות או משהו.

בלי קשר, אולי ניתן לשחרר אותה בהתחלה במחיר נמוך יותר בלי הרבה פונקציות שקיימות בתג? אין ספק שתג מעמידה רף גבוה מאד בריבוי האפשרויות, אבל אין לי ספק שהיא לא התחילה ככה. פשוט אני חושב על הקושי של בונה התוכנה, שהוא צריך להכיל כל מה שיש בתג כנקודת התחלה.

עמודי שש

משתמש פעיל
עימוד ספרים
אם כפי שהבנתי, שהתוכנה תנגיש את העימוד למשתמש הביתי ותייתר את הצורך במעמד מקצועי הרי שמדובר בכריתת ענף העימוד.
גם כיום רמת המחירים נמוכה, כי המסננת של לימוד התוכנה והתמודדות עם הכשרה+דמי הכשרה שומרת מפני היצף בשוק המעמדים.
באופן עקרוני אני מסכים עם דעתו המלומדת של חיים רכניצר, שעדיף לקחת על התוכנה 20,000 ולשמור על מקצוע העימוד, ולא למכור בנזיד עדשים ולגרום לכך שאף אחד לא יתפרנס יותר ממקצוע העימוד.

ובכל זאת לא צריך להלחץ מזה כי סביר להניח שעלויות הפיתוח יתקעו את פיתוח התוכנה בשלביה הראשונים.

כוכב עולה

עיצוב | עימוד
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
ובכל זאת לא צריך להלחץ מזה כי סביר להניח שעלויות הפיתוח יתקעו את פיתוח התוכנה בשלביה הראשונים.
מסכים ל(כמעט)כל מילה

אך לפי מה שהבנתי הפיתוח הוא כבר עבר את 'שלביה הראשונים'

שיקול דעת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
עימוד ספרים
אם כפי שהבנתי, שהתוכנה תנגיש את העימוד למשתמש הביתי ותייתר את הצורך במעמד מקצועי הרי שמדובר בכריתת ענף העימוד.
גם כיום רמת המחירים נמוכה, כי המסננת של לימוד התוכנה והתמודדות עם הכשרה+דמי הכשרה שומרת מפני היצף בשוק המעמדים.
באופן עקרוני אני מסכים עם דעתו המלומדת של חיים רכניצר, שעדיף לקחת על התוכנה 20,000 ולשמור על מקצוע העימוד, ולא למכור בנזיד עדשים ולגרום לכך שאף אחד לא יתפרנס יותר ממקצוע העימוד.
.
אני לא מבין, מדוע אתם כ"כ חרדים על 'כריתת ענף העימוד'. מדוע עולה בכלל על דעתכם שתוכנה שמועמדת ומתיימרת להכיל בתוכה אינדזיין + תג + המשלים לוורד + כל מיני תוספים של @Rרחמים ועוד לעקוף אותן (שהרי רק בשביל זה אתם כ"כ חרדים), יהיה 'נגיש למשתמש הביתי, ותייתר את הצורך במעמד מקצועי'. וכי אינדיזיין 'לא נגיש' למשתמש הביתי בגלל שצריך ללמוד כל מיני קומבינות ופונקציות מתחת לקרקע, הקושי הוא בריבוי האפשרויות שאפשר לעשות בה, וצריך להתמצות איפה כל דבר, ואיך עושים כל דבר. אז מה נשתנה תוכנה זו משאר התוכנות?

חגי פאהן

משתמש סופר מקוצען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
כאן המקום להזכיר את אהובינו וידידינו שואבי המים היקרים, שלאחר כניסת משאבות המים לשוק בברוטליות ובאכזריות הם נותרו ללא עבודה. האם ניתן לזה לקרות שנית?

שיקול דעת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
עימוד ספרים
כאן המקום להזכיר את אהובינו וידידינו שואבי המים היקרים, שלאחר כניסת משאבות המים לשוק בברוטליות ובאכזריות הם נותרו ללא עבודה. האם ניתן לזה לקרות שנית?
מה פי'?

חגי פאהן

משתמש סופר מקוצען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
הכנסתי נימה צינית. כיום במדינות המפותחות אין מקצוע "שואב מים", מקצוע שפעם היה נפוץ. זה טוב או רע? וכשנח המציא את המחרשה, ומן הסתם הרבה אנשים איבדו את פרנסתם, זה היה טוב או רע? לא צריך לחשוש מ"כריתת ענף העימוד" כמו שהוא קיים היום, כי אין מצוה לשמר מקצועות. אני מניח שגם המצאת המחשב כרתה את ענף העימוד בצורה שהיה עד אז. זה טוב, זה לא רע.

תא חזי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
הכנסתי נימה צינית. כיום במדינות המפותחות אין מקצוע "שואב מים", מקצוע שפעם היה נפוץ. זה טוב או רע? וכשנח המציא את המחרשה, ומן הסתם הרבה אנשים איבדו את פרנסתם, זה היה טוב או רע? לא צריך לחשוש מ"כריתת ענף העימוד" כמו שהוא קיים היום, כי אין מצוה לשמר מקצועות. אני מניח שגם המצאת המחשב כרתה את ענף העימוד בצורה שהיה עד אז. זה טוב, זה לא רע.

כל מילה.

חוץ מזה, שעימוד זו אומנות, לא רק טכניקה, הפחד מתוכנה כזו או אחרת ש"תכרות את הענף" נובע מהתפיסה כאילו עימוד זה ללחוץ כאן, לגרור שם, להפעיל את הסקריפט הזה, והופ - ספר!
זה לא נכון, זו גם התאמת פונטים, עיצוב, מרווחים, טיפוגרפיה, ועוד הרבה יותר.
אפילו בשאר העולם, שבו הנגישות לאינטרנט היא דבר של מה-בכך (אנחנו חיים בסביבה בה אינטרנט לא-חסום הוא ב"ה בל יראה ובל ימצא, ובנוסף לרווחים הרוחניים, יש בזה גם צמצום כביכול של האפשרות ללמוד בחינם) וכל אדם יכול להניח את ידו על תוכנות אדובי, ולמצוא ביוטיוב וכדו' עשרות אלפים של מדריכים לכל מיני פיצ'יפקעס שבתוכנה. האם נגמר מקצוע העימוד לגמרי גם אז?
ובכלל, אפשר להשוות את העבודות המדהימות ועוצרות הנשימה של המעמדים כאן בפורום, עם העבודות הדלוחות והמשמימות של הרבה מהמעמדים החילונים (כולם ממש אותו דבר - פונט דור/פרנק/הדסה, עם כניסה של 8 מ"מ בתחילת פסקא, עם איזה קישוט מפונט אורנמנטים או איזה ציורון בתחילת הפרק, וזהו. כשאני נכנס לחנות ספרי קודש, כאילו נכנסתי לגן עדן של עיצוב וקישוט, והיפוכם בגולם...)
עוד דוגמה, האם זה שכל אחד יכול להוריד עורך טקסט, וללמוד ביוטיוב בחינם לכתוב ג'אווהסקריפט או פיית'ון, גמר את מקצוע התכנות? לא, עדיין חסרים המון מתכנתים בשוק.
זה שיש תוכנה כלשהי, הכי מתוחכמת שיכולה להיות, זה לא חותך שום דבר, מקצועות מתים לאט.

כמו כן, נכון שבאמת יש אלמנט רפטטיבי בעבודה בעימוד, וכביכול זה רק לשבת על תוכנה, אבל כאמור זו לא חזות הכל. זה ידרוש מאיתנו קצת לרדת מאזור הנוחות שלנו ולהמציא את עצמנו מחדש (אני מכיר שני מדפיסים אחד בירושלים ואחד בבני ברק, שני אבותיהם גם היו מדפיסים - בסטנסיל, (אולי גם הסבות היו מדפיסים בעופרת...) הם בצעירותם היו מחליפים קסטות במאחורה של המחשב, כדי להחליף בין פונט הדסה לפונט פרנק, אח"כ הם התקשקשו בפריהנד, והיום הם באינדיזיין - מה המשותף לכל ציר הזמן הזה? שעדיין הם מעמדים ומדפיסים. הכל בסדר), אבל זה לא סוף העולם.

והמחיר, הוא לא באמת חסם כניסה, ותמחור גבוה מדי יכול לחנוק את התוכנה, בפרט שהיא מיועדת לנישה. דיברתי עם קולגות חילונים על זה, והם אמרו שאפילו אפינטי החדשה והמשופצרת, לא דיגדגה להם את האצבעות אפילו לנסות אותה בחינם, במקום אינדיזיין. והמבין יבין.

הרבה הצלחה לכל העוסקים במלאכה.

ש וינברג

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
הצבעתי למעלה שבטוח אתה תכסה. ואני אסביר זאת
כי כפי שקראתי בפורום עימוד, התוכנה שלכם מעמדת רב טקסט בצורה אוטומטית, דבר זה לכשעצמו יביא את המעמדים החדשים לצומת דרכים לא פשוטה, אשר מחד הם יכולים לרכוש תוכנה באותו מחיר של תג אבל עולה עליה בעימוד האוטומטי. וסגנונות. וכפי שאני עוקב אחריך.
יתכן מאוד ויהיה שוה אפילו למעמדים חדשים לרכוש את שתי התוכנות ביחד, אבל אם נשאל אותם מה הם מעדיפים בהשקעה ראשונית. הם יבקשו את רחמים, ושוב מפני האוטומטיה.
כמובן שאין צורך להגזים במחירים הזויים, ובמופלא ממך אל תדרוש. אבל אם המחיר יהיה שוה לכל נפש, והתוכנה תוכל לתמוך בתמונות צבעוניות, ותהיה חופשית לעריכה, זאת אומרת שחלון הפעולות לא יהיה נעול. וכמו כן תתמוך בהעתקה והדבקה לשאר תוכנות. וכן תשחרר את התג מאינדיזיין בקבצים בעלי תמונות וכיוצ"ב. לא נצטרך לכל המסה טרמנולוגית הגדולה של תג.

רבותי!!! תתאפסו. השנה הזאת היא 2020,
יתכן מאוד שהווינדויס החדש לא יתמוך בתג, תקחו בחשבון!!!!!

רחמים, בהצלחה רבה.
אבל רק שיהיה מהר כמה שיותר, צריכים אותך!

שיקול דעת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
עימוד ספרים
פנינים!! כמה חכם!!

תא חזי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
רבותי!!! תתאפסו. השנה הזאת היא 2020,
יתכן מאוד שהווינדויס החדש לא יתמוך בתג, תקחו בחשבון!!!!!

ובכן, גם בשנת 2015-16 למניינם הטמא, עמדנו משוממים כשהיו בעיות תאימות לתג עם ווינדוס 10 בחיתוליו, ובכן ברוך השם...

ש וינברג

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
בכנות, אין שום מידע. ואם יש לי מידע, אז זה חסוי ביותר, ותסלחו לי על העלמת הפרטים החסויים הללו בריש גלי...
אבל בהחלט, אין ספק שכל העולם מתקדם, ותג בנוי על JHGHGUJ מה שיתכן ולא יתמך בפרופילים הבאים של וינדוס, כשם ש HHGJK הפסיק להתמך. ועוד.

תא חזי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
בכנות, אין שום מידע. ואם יש לי מידע, אז זה חסוי ביותר, ותסלחו לי על העלמת הפרטים החסויים הללו בריש גלי...
אבל בהחלט, אין ספק שכל העולם מתקדם, ותג בנוי על JHGHGUJ מה שיתכן ולא יתמך בפרופילים הבאים של וינדוס, כשם ש HHGJK הפסיק להתמך. ועוד.

ובכן, זה הקטע של תוכנה בקוד סגור...
אתה לא דואג לעצמך - אלא הבחור שרכשת ממנו את התוכנה אמור לדאוג לך, וממילא הוא גם לא אמור לפרט לנו איך בדיוק התוכנה עובדת ועם איזה פרופילים ועם איזה קידוד...
מזה כ24 שנה ויותר, וויסמן ויצחק דואג לנו היטב. עד 120 בע"ה.
זה לא סותר שיש עוד מה לשדרג ולשפר.

Rרחמים

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
D I G I T A L
עימוד ספרים
מספר השעות הזה כולל תיקון באגים וייעוץ ללקוחות?
לא, רק הבנייה של התוכנה עצמה עד לשלב שיהיו בה הדברים הנפוצים וההכרחיים ביותר כמו טורים והערות שוליים, וכותרות עליונות וכדומה אבל בלי רב טקסט וכדומה. זה גם לא כולל יצירה של סרטוני הדרכה, ומאמרי עזרה.

עיטורים פלוס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
עימוד ספרים
במידה והתוכנה, תאפשר הרצה מהירה של עימוד רגיל.
ניתן יהיה להוסיף 2-3 תבניות מוכנות של עימוד.
ואז, יהיה ניתן למכור את התוכנה ב-1000/2000 ש"ח. לכל מחבר ספר בשוק.
הנוחות בתיקונים, כשהספר בעימוד, ברורה וידועה.
ולמחבר הספר יהיה שווה להשקיע את זה (בכל מקרה היה משלם את זה על עימוד).
(במידה ויהיה אכן מספר תבניות מוכנות) זה אולי יפגע קצת בענף העימוד. אולם התועלת לעולם התורתי תגבר בהרבה.
וגם המעמדים בשאר העימודים מעבר לרמת הבסיס יוכלו לקבל תוכנה משוכללת יותר, שתקל עליהם את הליך העובדה.
ועל כן.
ניתן לכאו' לחלק את התוכנה ל-1000 ש"ח שיכלול לפחות עימוד בסיסי. (טקסט רץ, אם אפשרות לחלוקה לטורים - מלבד כותרות. כותרות עמוד. הערות שוליים אם אפשרות לטורים. עיצוב פיסקה מובנה. תוכן עניינים. וזהו בעצם?) וכמובן יכלול גם מספר תבניות עיצוב בסיסיות. (וכמעט שכחתי. שהתוכנה תדע לייבא קובץ וורד ולהחיל עליה את העימוד).
מעבר לכך, יהיה ניתן לרכוש גירסה משודרגת ומתקדמת יותר שתכלול עוד הרבה פונקציות.
ולכן הצבעתי על אפשרות הכיסוי - אולי
ייתכן אף מצב, שרוכשי התוכנה הבסיסית הם בעצם אלו שיספסדו את התוכנה המורכבת יותר.
עם זאת, אם התוכנה לא תאפשר גם אופציה של התקדמות, רב טקסט וכו'. גם השווי, של העימוד בסיסי פחות יותר. כי למרות שהאדם משתמש עם הבסיס. יש לו עדיין את האופציה לקדם את זה למורכב יותר

תא חזי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
במידה והתוכנה, תאפשר הרצה מהירה של עימוד רגיל.
ניתן יהיה להוסיף 2-3 תבניות מוכנות של עימוד.
ואז, יהיה ניתן למכור את התוכנה ב-1000/2000 ש"ח. לכל מחבר ספר בשוק.
הנוחות בתיקונים, כשהספר בעימוד, ברורה וידועה.
ולמחבר הספר יהיה שווה להשקיע את זה (בכל מקרה היה משלם את זה על עימוד).

במחכ"ת זה דחוק מכמה טעמים,
עימוד זה לא רק התוכנה - יש פונטים, טעמים, אלמנטים, קרנינג, שערים, טביעת עין של המעמד וכו'. גם בפוטושופ אתה יכול לקחת תצלום ולתת לו אפקט של צבע שמן, האם זה יהפוך אותו לציור של דה-וינצ'י?
ובאמת כל השרשור הזה צ"ע, כי מהי השאלה "מהו האופן שבו התוכנה תתאים למקסימום אנשים?" ועוד לשאול שאלה זו את המעמדים עצמם. הלא האינטרס (הלגיטימי לחלוטין) של המפתח הוא למכור את התוכנה לכמה שיותר לקוחות (דאי לאו הכי למה הוא מבזבז את הזמן שלו?), והאינטרס של המעמדים ברובם הוא שהתוכנה לא תימכר לכמה שיותר לקוחות, אחרת לכאו' יישברו שערי המחירים וכו'. עיין ערך לודיטים....

עיטורים פלוס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
עימוד ספרים
במחכ"ת זה דחוק מכמה טעמים,
עימוד זה לא רק התוכנה - יש פונטים, טעמים, אלמנטים, קרנינג, שערים, טביעת עין של המעמד וכו'. גם בפוטושופ אתה יכול לקחת תצלום ולתת לו אפקט של צבע שמן, האם זה יהפוך אותו לציור של דה-וינצ'י?
ובאמת כל השרשור הזה צ"ע, כי מהי השאלה "מהו האופן שבו התוכנה תתאים למקסימום אנשים?" ועוד לשאול שאלה זו את המעמדים עצמם. הלא האינטרס (הלגיטימי לחלוטין) של המפתח הוא למכור את התוכנה לכמה שיותר לקוחות (דאי לאו הכי למה הוא מבזבז את הזמן שלו?), והאינטרס של המעמדים ברובם הוא שהתוכנה לא תימכר לכמה שיותר לקוחות, אחרת לכאו' יישברו שערי המחירים וכו'. עיין ערך לודיטים....
אכן. מקצוע העימוד לא יתייתר.
אולם יש רבים שזה יספיק להם מה שציינתי.
מה גם שבתבניות שציינתי יוגדרו רוב ההגדרות הנצרכות בשביל שיהיה עימוד יפה. הגם שייחסר הליטוש הסופי.
מי שירצה עימוד מושלם יותר יילך למעמד. ומי שיספיק לו בכך, יוכל להקליד את החומר בתוכנה, ולראות/להדפיס את זה מיד בתבנית נוחה להגהה.
הרי רבים מההגהות מגיעים רק לאחר עימוד ראשוני מהסיבה הזו.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה