נתקלתי במקרה בשרשור, והאמת שמעולם לא כתבתי כאן בפורום, אבל כנראה שתמיד יש פעם ראשונה...
אני סטודנט ב'מפתחים', ואני ממש (ממש) ממליץ על המקום.
יש למפתחים כמה מעלות משמעותיות על פני ההכשרות החרדיות האחרות להייטק, אבל הנקודה החשובה ביותר, היא ההשמה בסוף ההכשרה.
בכל ההכשרות האחרות (אני מדבר כמובן על הכשרות מקוצרות, לא על לימודי תואר מלאים, שזה נושא אחר לחלוטין), אין התחייבות להשמה. בדרך כלל מה שקורה זה שמכשירים את הסטודנטים לתכנת (ברמה כזו או אחרת), ואז משחררים אותם לחפש לעצמם עבודה, כשבמציאות מה שקורה זה שרוב הסטודנטים נתקעים הרבה מאוד זמן בלי עבודה (כי הדבר הכי קשה, והכי חשוב, הוא למצוא את המשרה הראשונה), ואז בסוף הם מתחילים לעבוד באחד מבתי התוכנה החרדיים במשכורת רעב (כפי שלמשל קורה בהכשרה של אברטק, שלפי מה ששמעתי מחבר שלומד שם, הם מקבלים את ה*טובים* בכל כיתה לעבוד כמה שנים בחברת התוכנה שלהם בשכר קרוב למינימום, כביכול כדי 'להמשיך את ההכשרה').
במפתחים, לעומת זאת, המודל שונה לגמרי. מפתחים זה לא עמותה פילנתרופית, אלא חברה שאמורה להניב רווחים, וה'מוצר' שהם מוכרים זה הבוגרים שלהם שעובדים בתעשיה. המודל הכלכלי פשוט: הסטודנטים מסיימים הכשרה של 18 חודש, ואז מפתחים שולחים אותם לראיונות בחברות הייטק *מובילות* (באמת חברות איכותיות; רק לדוגמה: סימילאר-ווב, פאלו-אלטו, רפאל ועוד חברות), וכשהסטודנט מתקבל לעבודה, בשלושת השנים הראשונות הוא מקבל את המשכורת דרך מפתחים (לא מדובר במשכורות רעב, אלא במשכורות יפות מאוד: בשנה הראשונה 10 לחודש, בשנה השניה 11.5 ובשנה השלישית 13.5), ואחרי שלוש שנים הבוגרים מסיימים את החוזה ויכולים לקבל את המשכורות המקובלות בשוק.
מה שחשוב להבין זה, שבגלל שהמשימה הקשה ביותר במעבר להייטק היא למצוא את העבודה הראשונה, ובפרט משרה ראשונה *איכותית*, אז כשהבוגרים של מפתחים מסיימים את החוזה אחרי שלוש שנים, יש להם ברזומה חברת הייטק מובילה שכולם בתעשיה מכירים, ואז ממילא הערך שלהם בשוק גבוה מאוד. בדרך כלל החברה שהם עבדו בה אמורה לרצות שהם ימשיכו לעבוד אצלה, וממילא היא תציע להם חוזה גבוה (לפי מה שאני מבין, זה בעצם מה שקרה עד עכשיו עם כל הבוגרים שסיימו חוזה, שכולם מקבלים היום בסביבות 35,000), אבל גם אם הבוגר יבחר לעזוב את החברה שהוא עבד בה - יש לו אחלה קורות חיים ביד, והוא יכול לקבל משכורת גבוהה בשוק.
זה הרציונל שעומד מאחורי התוכנית של מפתחים: החברה מרוויחה מזה שהיא 'גוזרת' הפרש מסוים על המשכורת של העובד בשלושת השנים הראשונות, והסטודנטים מרוויחים שהם מתברגים לתעשיית ההייטק אחרי הכשרה קצרה יחסית, למשרות שאף הכשרה אחרת לא יכולה להציע.
עכשיו, בגלל שהמודל הכלכלי של מפתחים בנוי על זה שהבוגרים יעבדו, מובן מאליו שהם עושים את כל המאמצים למצוא לכל הבוגרים עבודה כמה שיותר מהר. אבל כאן יש נקודה שחייבים להבין: אין בעולם מושג של מאה אחוז. אף מנהל הכשרה לא יכול לקחת את התלמידים שלו ולהציב אותם בחברות שהוא בוחר. בסוף הקבלה לחברת הייטק (בטח חברה מובילה) כרוכה בתהליך ארוך של כמה וכמה ראיונות טכניים ואישיותיים, ואת הראיונות הללו צריך בסופו של דבר לעבור בהצלחה. אז מפתחים מכשירים את התלמידים שלהם ברמה הטכנית, ומספקים להם את הראיונות, אבל בסוף הבוגר צריך לעבור בהצלחה את התהליך לפני שהוא מתקבל לחברה.
לכן אי אפשר להבטיח מאה אחוז, ותמיד גם לוקח זמן עד שההשמה של הבוגרים מסתיימת. אבל ברמת העיקרון מפתחים עושים הכל כדי למצוא עבודה לכל הסטודנטים שלהם, ובמבחן הזמן, לפי מה שאני רואה - כמעט כולם מוצאים עבודות - ובאחלה חברות.
זה, לדעתי דבר שאף הכשרה אחרת לא מספקת.
בנוסף מה שכדאי לדעת לגבי ההכשרה, זה שהיא מתנהלת באופן שונה לגמרי משאר ההכשרות. הלימודים בנויים על עבודה עצמית, ולא על שיעורים, באופן די דומה למה שעשינו בישיבה. ברוב הזמן אנחנו מקבלים חומרים מעובדים על הנושאים הנלמדים (מעין תרגילים מורכבים עם הפתרונות שלהם) וצריכים ללמוד אותם ולהבין אותם. מהזווית האישית שלי זאת שיטה שעובדת נהדר, ואנחנו באמת מתקדמים בקצב גבוה מאוד (לדעתי).
דבר נוסף שצריך להדגיש הוא, שמפתחים זה תוכנית יוקרתית. הלימודים הם ברמה גבוהה ממש, ולכן הם ממש לא מקבלים כל אחד שמעוניין, אלא עושים סינונים מיוחדים כדי לוודא שרק אנשים מעל רמה מסוימת יתקבלו ללימודים. לכן לדעתי (וזה גם מה ששמעתי מכמה אנשים שמבינים בתחום כשהתלבטתי לאיזו הכשרה ללכת) העצה למי שמתלבט בין מפתחים להכשרות אחרות, היא פשוט לבוא למיונים של מפתחים, ואם הם יקבלו אותך - סימן שאתה ברמה המתאימה בשבילם, ואז אין לך מה להתלבט בינם לבין הכשרות אחרות...
אם יש לך (או למישהו אחר שנתקבל בהודעה) שאלות נוספות לגבי המקום, אתה יכול לשאול כאן בשרשור, או להשאיר הודעה אישית, ואני מקווה שאוכל לענות ולעזור