שעת הנקה

chanaf

משתמש מקצוען
האם יש אפשרות גם של אחוזי משרה?
נניח 80% משרה - מקבלת 80% משעת ההנקה?
כנראה שלא...
ולכמה חודשי הנקה הזכאות?
 

ינשופי

משתמש סופר מקצוען
שאלה,
ביום שאני אעבוד נניח 5 שעות במקום 8 גם זכאית לשעת הנקה באותו היום?
לי החשבת שכר אמרה, שכיוון שאני מוגדרת למשרה של תשע שעות, זה לא משנה כמה שעות הייתי באותו יום, אפילו שעה אחת, מגיע לי שעת הנקה.
 

פתח תקווה

משתמש צעיר
אני עובדת 8 וחצי שעות ביום, ולאחר יותר מחודש שאני עובדת אני גיליתי היום בדוח נוכחות שמורידים לי חצי שעה ביום שאני לא צריכה לעבוד אותה אך מקבלת עליה. אני לא הכרתי את החוק של שעת הנקה ולא ביקשתי זאת ואף אחד לא טרח לומר לי (שיטת מצליח)
האם ייתכן שהם נותנים לי חצי שעה במקום שעה?
 

אמא ומתכנתת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני עובדת 8 וחצי שעות ביום, ולאחר יותר מחודש שאני עובדת אני גיליתי היום בדוח נוכחות שמורידים לי חצי שעה ביום שאני לא צריכה לעבוד אותה אך מקבלת עליה. אני לא הכרתי את החוק של שעת הנקה ולא ביקשתי זאת ואף אחד לא טרח לומר לי (שיטת מצליח)
האם ייתכן שהם נותנים לי חצי שעה במקום שעה?

את אמורה לקבל שעת הנקה, כלומר לעבוד רק 7.5 שעות ביום. אבל החוק קובע שאם עבדת יותר - זה על חשבון שעת ההנקה, כלומר אם עבדת 8 שעות - תקבלי תוספת של חצי שעה להשלמת שעת ההנקה.
את פשוט יכולה לצאת חצי שעה קודם :)

כמובן שכדאי לבדוק הכל מול החשבת שכר.
 

פתח תקווה

משתמש צעיר
אני עבדתי את כל השעות
מ8-16:30
ובדו"ח כתבו לי שעבדתי כל יום חצי שעה מיותרת....
 

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
כואב לי הלב שנשים לא מודעות לזכויות שלהן, (אני מתכונת לנשים שכותבות כאן שעובדות משרה מלאה ולא יודעות/ ידעו וכו') שעת ההנקה היא מה שמחזיקה אותי על פני המים כשאני חוזרת מחופשת לידה לחזור קצת קדם להאכיל בנחת ואז לאסוף את הגדולים. לחילופין להתארגן בבקר בניחותא כי בכל אופן משהו השתנה ויש עוד תינוק לארגן.
צריך אולי להוסיף שיעור דע את זכויותיך בסמינר כדי להכין את הבנות לעולם הגדול...
 

שלכם

משתמש פעיל
לכל המעונינים
להלן לשון החוק: [למעונינים לראות במקור הנה קישור לאתר נבו]
להסבר ברור יותר בשפה המובנת לכל ניתן לראות באתר 'כל זכות' בערך שעת הנקה בעבודה
הנה הקישור
(תיקון מס' 9) תש"ן-1990 (תיקון מס' 55) תשע"ו-2016 (תיקון מס' 56) תשע"ז-2017

(3) מתום תקופת הלידה וההורות עד תום ארבעה חדשים מאותו יום – שעה אחת ביום, שתיקרא שעת הורות, בתנאי שהיא מועסקת במשרה מלאה כנהוג במקום העבודה של העובדת או שהיא מועסקת במשרה שהיקפה 174 שעות בחודש לפחות, לפי הנמוך; ההיעדרות המותרת על פי פסקה זו היא בנוסף להפסקות על-פי חוק שעות עבודה ומנוחה, תשי"א-1951, ואין מנכים אותה משכר עבודה; לעניין סעיף זה, עובד שמועסק במשרה מלאה כאמור או שמועסק במשרה שהיקפה 174 שעות בחודש לפחות, לפי הנמוך, יהיה רשאי לממש את הזכות לשעת ההורות לבדו או לסירוגין עם בת זוגו, בהתקיים התנאים המפורטים בסעיף 7ב;
(תיקון מס' 39) תשס"ז-2007

(ב) האמור בסעיף קטן (א) יחול על מעסיק שהעובדת או העובד עבדו אצלו שישה חודשים לפחות בתכוף לפני תחילת ההריון של העובדת או של בת זוגו של העובד, לפי העניין, ולענין תשלומים בתקופת הזכאות לדמי לידה – אם נוסף על כך התקיימו יחסי עבודה ביניהם בכל תקופת ההריון.
עד כאן לשון החוק

ואם כבר הגענו לכאן, נצרף בזאת קישור גם 'לזכותון נשים חרדיות בעבודה' מבית כל זכות
לחוסמים מצורף גם קבצי פי.די.אף.
 

קבצים מצורפים

  • זכותון נשים חרדיות בעבודה (זכות) – כל-זכות.pdf
    KB 240 · צפיות: 24
  • שעת הנקה בעבודה (שעת הורות) (זכות) – כל-זכות.pdf
    KB 84 · צפיות: 177

יודיתי

משתמש חדש
2 שאלות חשובות:
1. אני עובדת כל יום 8 שעות. המעסיק שלי טוען שכיוון שאני זכאית עפ"י חוק לחצי שעה של הפסקה, הזמן הזה מנוקה לי משעות העבודה, וזה לא מקרא שאני עובדת 8 שעות ביום אלא 7 וחצי שעות וממילא לא זכאית לשעת הנקה. זה נכון???
2. עברתי למקום עבודתי החדש בחודש שישי להריון. לפני זה עבדתי במשרד אחר. האם בגלל זה אני לא זכאית לשעת הנקה?
אודה מאד לכל מי שיכול לסייע במידע!!
 

הגיוני

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עובדת המועסקת במשרה שהיקפה לפחות 174 שעות בחודש, או במשרה מלאה כנהוג במקום עבודתה, זכאית להיעדר מהעבודה שעה אחת ביום ללא ניכוי מהשכר, במשך 4 חודשים מתום חופשת הלידה

הזכאות ניתנת גם אם העובדת אינה מניקה

משך תקופת הזכאות לשעת הנקה
  • הזכאות לשעת הנקה (שעת הורות) חלה במשך 4 חודשים מתום חופשת הלידה של העובד/ת (ולא מתום התקופה שעבורה משולמים דמי לידה, שעשויה להיות קצרה יותר).
  • היות שאורך חופשת הלידה נקבע בהתאם לוותק של העובדת במקום העבודה:
    • עובדת עם ותק של שנה לפחות אצל אותו מעסיק (וכן בן/בת זוגה, אם בחרה לחלוק את הזכאות) יהיו זכאים לשעת הורות החל מתום חופשת לידה שעשויה להימשך עד 26 שבועות.
    • עובדת עם ותק של פחות משנה אצל אותו מעסיק (וכן בן/בת זוגה, אם בחרה לחלוק את הזכאות) יהיו זכאים לשעת הורות החל מתום חופשת לידה שעשויה להימשך עד 15 שבועות.
  • עובדת שזכאית על-פי חוק להארכה של חופשת הלידה (בשל לידה רב עוברית או אשפוז שלה או של התינוק) זכאית לשעת הורות במשך 4 חודשים מיום חזרתה לעבודה.
  • אם עובדת לקחה חופשה בתשלום או ללא תשלום (חל"ת) לאחר חופשת הלידה, תקופת החופשה חופפת את תקופת הזכאות לשעת הורות. כלומר, 4 החודשים שבהם היא ובן/בת זוגה יהיו זכאים לשעת הורות נספרים החל מתום חופשת הלידה ולא מתום תקופת החל"ת או החופשה בתשלום. אם תקופת החופשה שאחרי חופשת הלידה אורכת יותר מ-4 חודשים, הרי שלאחר חזרתה לעבודה העובדת לא תהיה זכאית כלל לשעת הורות וכך גם בן/בת זוגה.
  • עובדת שקיצרה את חופשת הלידה וחזרה לעבודה מוקדם יותר (כלומר שהתה בחופשת לידה פחות מ-26 שבועות), (ובן/בת זוגה, אם בחרה לחלוק את
 

יודיתי

משתמש חדש
אני מבינה שזה מה שהתכוונת לענות לי על השאלה השניה:
עובדת עם ותק של פחות משנה אצל אותו מעסיק (וכן בן/בת זוגה, אם בחרה לחלוק את הזכאות) יהיו זכאים לשעת הורות החל מתום חופשת לידה שעשויה להימשך עד 15 שבועות.
יש למישהו תשובה על השאלה הראשונה??
הענין חשוב ביותר.....
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה