שעשועי לשון

DasiB

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
חידון חמוד שהורדתי פעם מכאן
וקצת שידרגתי את זה בתוך טבלה

תשובות נעלה אח"כ

שרלוט

משתמש סופר מקצוען
תודה לדסי...
קצת להירגע מהצרחות של התינוקת מהאשכול הצורם..
מי משלים לי את החסר? חסרים לי כמה...

1.הרכבת הקלה 2. גשר המיתרים 3. שער האריות 4. שער הפרחים 5. שער הרחמים או הזהב...6. כיכר החתולות
7. כיכר ספרא 8.גן הפעמון 9. מפלצת 10.גבעת המטוס 11. ??? 12. גבעת התחמושת 13.רמות פולין 14. בית וגן
15.הגבעה הצרפתית 16. עין כרם 17. רמת אשכול 18. מאה שערים 19. הר הזיתים 20. המושבה הגרמנית 21. נחלת שבעה 22. גבעת משואה
23.?? 24. ארזי הבירה 25. פסגת זאב 26. בית הכרם 27. פת ?? 28. הר הבית 29. גן החיות התנכי 30. קרדו [קארדו]
31 ? 32 בית ישראל.
מי יודע מספרים: 11 23 27 31 ???

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
11. בריכת הסולטן, לא?

נעמיתוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יוצרי ai
23 קרית יובל
27 צומת פת
31 שערי חולדה

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י נעמיתוש;n5015946:
23 קרית יובל
27 צומת פת
31 שערי חולדה

וואוו איזו אליפות!

אגב גם אני חשבתי שערי חולדה אך התלבטתי אם זה נקרא שערי חולדה או שער חולדה?

נעמיתוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יוצרי ai
:):)

השערים מתועדים במשנה במסכת מידות, המספרת על חמשת שערי הר הבית:
"חמישה שערים היו להר הבית: שני שערי חולדה מן הדרום - משמשין כניסה ויציאה, קיפונוס מן המערב - משמש כניסה ויציאה, טדי מן הצפון - לא היה משמש כלום, שער המזרחי עליו שושן הבירה צורה, שבו כהן גדול השורף את הפרה ופרה וכל מסעדיה יוצאים להר המשחה...."​

גילת ורנן

משתמש סופר מקצוען
יש כזה מקום כיכר החתולות
שריונה, אני לא הייתי עולה על מספר 30 שזה קרדו. איך עלית על זה? זה נראה יותר שלג או גשם.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה