קצת רקע על העבודה:
כבר שנים שכל פעם שאני פותח את הגמרא, אני עוצר לרגע על השער, וחושב מתי אני אצייר את זה או אבנה מודל קטן של היצירה המיוחדת הזאת.
אבל כמו הרבה תוכניות הרעיון נגנז, וחוץ מאיזה חצי עמוד שציירתי בשולי המחברת באמצע שיעור לא עשיתי עם זה משהו
עד שיום אחד ראיתי איזה הדמיה/חיקוי עלוב של שער וילנא בתלת מימד ואמרתי לעצמי גם אתה יכול.
מצאתי איזה יום פנוי (כמדומני י"ז בתמוז
והתחלתי.
חשבתי במה אני יכול לקחת את היצירה הזאת ולהפוך אותה לשלי ולא סתם להעתיק אותה
בסוף החלטתי לעשות את השער המסורתי בלי שינויים אבל לעשות אותו צבעוני ומרשים ובמיוחד ולתקן כמה דברים שבשער המקורי נראים עקומים(הכדור שבראשי העמודים למשל
.
התחלתי לעבוד על זה בפוטושופ כי זאת התוכנה שאיתה אני הכי מסתדר
רציתי גם שזה לא יהיה מוגבל בגודל מצד אחד ולא ישקול טונה מצד שני אז ולכן השתמשתי בעיקר בשכבות של נתיבים
כל ריבוע, משולש, עיגול,נמצא בשכבה נפרדת, יש שכבות של מעבר צבע, ויש שכבות צבע אחיד,
פשוט בניתי על פי המקור פחות או יותר.
והוילונות זה כבר סיפור אחר, את הבד האדום עשיתי ע"י כלי ה"מאש" באילוס' (נראה לי ככה כותבים את זה
היו פה בפורום מדריכים לכלי הזה.
והחבלים זה מברשת חבל שבניתי ואח"כ הפכתי אותה לצורה רגילה כדי לעקם את הקצוות שיראה כאי' החבל יוצא מאחורה
אח"כ שילבתי את הוליונות והחבלים ע"י שכ' חכמות בפוטושופ
עכשיו בא שלב הצביעה.
לקחתי כמה רקעים של שיש הפכתי אותם למרקם ונתתי אפקט של מילוי מרקם, לכל שכבה עם רמת שקיפות שונה, ושילוב שונה עם הצבע של השכבה, עד לקבלת צבע השיש הרצוי
הוספתי צל מתחת למה שצריך
וזהו פחות או יותר