דיון שעועית וחומוס בחמין

שטוב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
בס"ד
שלום
לפעמים כשאני מכינה חמין לשבת, ולמרות שזה נשאר על הפלאטה כל הלילה -
השעועית והחומוס עדיין נשארים קצת קשים.
מה לעשות כדי שיתרככו יותר?

תודה!
אין לי מושג למה זה קורה, וזה מעצבן
הפתרון שמצאתי - אני שמה חומוס/שעועית מקופסת שימורים וזה יוצא נ פ ל א.
 

.B.B

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
לא מכינה חמין/צ'ונט אבל חומוס ושעועית אני משרה 3 ימים עם החלפת מים פעם ביום
אני השריתי פעם 3 ימים ואח"כ סבלנו שבוע מכאבי בטן...
למיטב הבנתי אסור להשרות כ"כ הרבה

ואגב, יש כאלו שמניחים את הטשולנט על הפלטה כדי לבשל בכניסת שבת? זה ממש אסור
הוא חייב להיות מוכן כדי מאכל בן דורסאי בכניסת השבת, ואז גם אין סיכוי שהוא לא מספיק להתבשל 100% עד הבוקר
 

שטוב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני השריתי פעם 3 ימים ואח"כ סבלנו שבוע מכאבי בטן...
למיטב הבנתי אסור להשרות כ"כ הרבה

ואגב, יש כאלו שמניחים את הטשולנט על הפלטה כדי לבשל בכניסת שבת? זה ממש אסור
הוא חייב להיות מוכן כדי מאכל בן דורסאי בכניסת השבת, ואז גם אין סיכוי שהוא לא מספיק להתבשל 100% עד הבוקר
לא נכנס לדיון הלכתי שלא יחסמו פה
אבל אני יודעת בוודאות משאלת רב שאפשר להניח לפני שבת אוכל שלא מבושל
עד שלא בדקנו את הנושא לעומק גם אני חשבתי כמוך.
מי שיש לה שאלה למעשה - שתפנה לרב שלה
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אני השריתי פעם 3 ימים ואח"כ סבלנו שבוע מכאבי בטן...
למיטב הבנתי אסור להשרות כ"כ הרבה
למה אסור?
לזמן ההשריה הזה הגעתי כי רק ככה זה לא עושה לי כאבי בטן, פחות מזה עושה לי גזים וכאבים
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
לא נכנס לדיון הלכתי שלא יחסמו פה
אבל אני יודעת בוודאות משאלת רב שאפשר להניח לפני שבת אוכל שלא מבושל
עד שלא בדקנו את הנושא לעומק גם אני חשבתי כמוך.
מי שיש לה שאלה למעשה - שתפנה לרב שלה
צריך או שיהיה בן דורסאי, או שלא יהיה מבושל כלל (ושזמן הבישול יהיה ארוך)
בין לבין אסור.
ולפרטים כדאי באמת לשאול רב.
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
בחורף זה בסדר, בקייץ 3 ימים זה מחמיץ אבל אפשר להשרות בקערה במקרר ועדיף להחליף מים מפעם לפעם
ברור שזה במקרר, לא ידעתתי שיש כאלה שמשרים מחוץ המקרר :)
וכמו שכתבתי מחליפים מים פעם ביום
 

**Moko**

משתמש מקצוען
בס"ד
שלום
לפעמים כשאני מכינה חמין לשבת, ולמרות שזה נשאר על הפלאטה כל הלילה -
השעועית והחומוס עדיין נשארים קצת קשים.
מה לעשות כדי שיתרככו יותר?

תודה!
בעיקר תלוי כמה זמן זה עמד על האש לפני שבת
אצלנו לא משנה שבתות חורף או קיץ הטשולנט עומד מ 12-1 בצהרי יום שישי על אש קטנה, עם הפסקה של שעה-שעתיים ואח"כ עובר לפלטה עד שבת בבוקר
לא משרה מעולם כי אין לי סבלנות לזה-קונה אריזות ואקום כי גם לברור אין לי סבלנות :) ויוצא מושלם
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  53  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה